مهاجرت به لینوکس چه مشکلاتی دارد؟

طرفداران لینوکس معمولا همواره به مزایای ترک ویندوز و macOS و بهرهگیری از این سیستمعامل اشاره میکنند. اما هیچ سیستمعاملی بینقص نیست و بسیاری از کاربران بعد از مهاجرت به لینوکس، از این کار میشوند و به سیستمعامل قبلی برمیگردند. پس سوالی که مطرح میشود این است که مهاجرت به لینوکس چه مشکلاتی به همراه دارد؟
با وجود تمام تبلیغاتی که از طرف طرفداران این اکوسیستم انجام میشود، استفاده از لینوکس گاهی اوقات چالشهای مختلف را به وجود میآورد و چالشهای این محیط برخی از حرفهایترین کاربران را هم به دردسر میاندازد.
نصب و راهاندازی اولیه
به غیر از تعداد محدودی از سیستمها که از همان ابتدا همراه با لینوکس عرضه میشوند، برای بهرهگیری از این سیستمعامل میتوانید آن را جایگزین ویندوز کنید یا اینکه در کنار آن نصب کنید. اگر به انجام کارهایی مانند مدیریت پارتیشن و راهاندازی اکانتهای سیستمعامل عادت ندارید، نصب لینوکس چندان برای شما راحت نخواهد بود. از طرف دیگر برخی از سختافزارها میتوانند دردسر و تعداد گامهای این فرایند را افزایش بدهند.
با این حال، نصب لینوکس کار چندان پیچیده و سختی نیست. توسعهدهندگان میخواهند تا حد ممکن شمار کاربران لینوکس را بیشتر کنند و به همین خاطر نصب این سیستمعامل تا حد زیادی به صورت خودکار و بدون دردسر انجام میشود. در نتیجه با بهرهگیری از یک راهنمای مناسب، در عرض کمتر از یک ساعت میتوانید توزیع لینوکس موردنظر خود را به طور کامل نصب و راهاندازی کنید.
اگر همچنان اعتماد به نفس کافی ندارید یا حین نصب به مشکل خوردهاید، اینجاست که یک دوست به اصطلاح «گیک» که در این زمینه اطلاعات بیشتری دارد، مفید واقع میشود و میتواند به شما کمک کند.
کمبود برنامه و بازی
بعد از نصب و راهاندازی لینوکس، تعداد اندک برنامههایی که میتوانید مستقیما روی این سیستمعامل نصب کنید احتمالا شما را ناامید میکند. البته برنامههای ضروری مانند مرورگر وب، ابزار مدیریت فایل، ماشین حساب، برنامههای پخش فیلم و نمایش عکس و دیگر موارد اینچنینی، برای لینوکس وجود دارند. اما در زمینهی برنامههای نسبتا تخصصیتر مانند مایکروسافت آفیس و برنامههای شرکت ادوبی معمولا فقط نسخهی لینوکس تعداد اندکی از آنها ارائه میشود یا اینکه اصلا چنین نسخهای را برای لینوکس توسعه ندادهاند. اگرچه در لینوکس میتوانید از گزینههای جایگزین برای آفیس و مثلا فتوشاپ استفاده کنید.
در زمینهی بازیها هم اوضاع بدتر است. هرچند راهکارهایی برای اجرای بسیاری از این بازیها در لینوکس وجود دارد، اما از آنجایی که تعداد کاربران این اکوسیستم بسیار پایین است، توسعهدهندگان هم انگیزهی کافی برای بهبود عملکرد این بازیها در لینوکس ندارند.
در لینوکس برای اجرای برنامههای موردنظر خود میتوانید از نسخهی تحت وب آنها استفاده کنید و همچنین به لطف برنامههایی مانند Wine و Proton میتوانید برنامههای ویندوزی را هم اجرا کنید. این ابزارها به شما اجازه میدهند برنامهها را روی سیستمهایی اجرا کنید که در اصل برای اجرا در چنین محیطهای در نظر گرفته نشدهاند. به همین خاطر هیچ تضمینی برای عملکرد بینقص آنها وجود ندارد.
یک راهکار دیگر برای این موضوع نصب ویندوز یا macOS به عنوان «ماشین مجازی» (virtual machine) و اجرای برنامهها درون آنها است. اگرچه این راهکار بی عیب و نقص نیست و چنین کاری معمولا فشار زیادی به سیستم وارد میکند و احتمالا برنامههای موردنظر هم مطابق انتظارات شما اجرا نخواهند شد.
به همین خاطر، بسیاری از کاربران حرفهای که به تعدادی برنامهی خاص نیاز دارند، معمولا به استفاده از ویندوز یا macOS ادامه میدهند تا برای بهرهگیری از برنامههای موردنظر با مشکل روبرو نشوند.
پشتیبانی محدود از طرف برنامههای اختصاصی لینوکس
حتی زمانی که توسعهدهندگان نسخهی لینوکس برنامههای خود را آماده میکنند، معمولا پشتیبانی از نسخهی ویندوز و مک را در اولویت قرار میدهند. این یعنی احتمالا نسخهی لینوکس دیرتر از دیگر نسخهها آپدیت دریافت میکند و اشکالات درون آن ممکن است دیرتر برطرف شود.
اسپاتیفای مثال بارز این رویکرد محسوب میشود. اگر به صفحهی دانلود این برنامه برای لینوکس مراجعه کنید، با متنی روبرو میشوید که در آن آمده: «مهندسان اسپاتیفای در اوقات فراغت خود روی این نسخه کار میکنند و در حال حاضر به طور فعالانه از آن پشتیبانی نمیشود. به همین خاطر شاید تجربهی کاربری متفاوتی نسبت به دیگر نسخههای دسکتاپ درون ویندوز و macOS ارائه کند.»
البته معمولا چنین برنامههایی در لینوکس هم وظیفهی اصلی خود را به خوبی انجام میدهند اما شاید برخی ویژگیهای خاص که مدنظر کاربران متخصص قرار دارند، دیرتر از دیگر نسخهها ارائه شوند.
آیا مهاجرت به لینوکس کار عاقلانهای است؟
برخی از کاربران احتمالا بعد از خواندن تیترهای این مقاله احتمالا به این نتیجه رسیدهاند که نصب لینوکس اصلا کار عاقلانهای نیست. روی هم رفته این مهاجرت کاملا به خود شما بستگی دارد. آیا برای انجام کارهای خود به طور کامل به برنامههایی نظیر فتوشاپ و پریمیر که نسخهی لینوکسی ندارند وابسته هستید؟ آیا حین استفاده از سیستم با مشکلات مختلفی روبرو میشوید و برای حل این مشکلات نیاز از کمک متخصصان استفاده میکنید؟ اگر جواب این سوالات مثبت است، پس بدون شک لینوکس مناسب شما نخواهد بود.
البته میتوانید بدون اینکه با چنین مشکلاتی روبرو شوید، استفاده از لینوکس را امتحان کنید. به عنوان مثال باید خاطرنشان کنیم که امکان نصب لینوکس در کنار ویندوز وجود دارد. از طرف دیگر اگر یک لپتاپ قدیمی بدون استفاده در خانه دارید، معمولا برای این لپتاپها لینوکس عملکرد بسیار بهتری ارائه میکند. از چنین لپتاپی میتوانید به عنوان یک سیستم پشتیبان یا به عنوان اولین سیستم فرزند خود بهره ببرید. در خود ویندوز هم ابزار موسوم به WSL وجود دارد و بدون نیاز به نصب این سیستمعامل، میتوانید تا حدی امکانات مختلف آن را امتحان کنید.
منبع: How To Geek
این مشکل لینوکس نیس. مشکل شرکتاس که نرم افزار نمیدن. در ضمن راه هایی برای اجرای فتوشاپ و ایلاستریتور هست. رایگان بودن نرم افزارا یه وجه متمایز دیگس. یه برنامه نویس الزام داره که با لینوکس کار کنه اگه کار نکنه نوبه متاسفانه
۹۰ در صد چیزایی که گفتید اشتباه بود. من وقتی که به لینوکس مهاجرت کردم، از تعداد زیاد نرم افزار ها و رایگان بودن همشون، سردرگم و خوشحال شدم.
پشتیبانی سخت افزار؟؟؟؟ لینوکس توی پشتیبانی سخت افزار از همه ی سیستم عامل ها قوی تره. درایور های خیلی زیادی هم برای لینوکس نوشته شده.
کسی که این مطلب رو نوشته، به هیچ عنوان آزادی و رایگان بودن نرم افزار براش مهم نیست. و کاربر لینوکس بیست. و اصلا لینوکس برای همچین آدمایی مناسب نیست.
به نظرم، فقط خوره های کامپیوتر میتونن تفکر لینوکسی رو درک کنن. نه کسایی مثل شما.
برام عجیبه که نوشته منبع هو تو گیک جواب من به این سوال که هو تو گیک اینه که عمرا گیک بشی چون در ابتدایی ترین لول ینی یه یوزر معمولی هم نیستی. تمام چیز هایی که گفتی اشتباه بود به جز اون بخش سخت افزار که اونم اگر یکی گیک باشه دست به خلاقیت میزنه میشینه خودش یه درایور کوچولو مسازه.
تمام برنامه ها یا مشابه هاشون با دوهزار روش نصب وجود داره که خیلی خیلی متنوع تر از ویندوز و مکه. من هر سه تا سیستم عامل رو دارم و لینوکسم مانجارو با نوم چهله. لینوکس خفن ترینه
میخوام pop رو هم تست کنم یه نظر فانتزی میاد.
برای ایرانی ها که ویندوز و باقی نرم افزارها را مجانی استفاده می کنند، لینوکس اصلا مناسب نیست
هرکی این مقاله رو نوشته، بیشتر از دو روز از لینوکس استفاده نکرده!
درسته نرم افزار های تجاری و معروف رو لینوکس نیست و آلترناتیو های اوپن سورس هم در صنعت زیاد استفاده نمیشه. ولی همین نرم افزار ها قابلیت های زیادی داره، برای کاربر خانگی و کسب کار های کوچک کاملا کاربردی هستن. در آینده لینوکس و برنامه های متن باز فراگیر تر خواهد شد. کارتل های نرمافزاری هم مثل مایکروسافت با لینوکس آشتی خواهند کرد.
لینوکس برای بازی ک نیستش
مقاله دقیق نبود و معلوم بود ترجمه سرسری از یک مقاله خارجی قدیمی است. حالا چرا؟
چون
۱- الان به لطف استیم میشه روی لینوکس بازیهای مختلف را نصب کرد.
۲- برای آفیس جایگزین لینوکسی وجود دارد و اگر کسی عادت به کار با آن ندارد میتواند از نسخه آنلاین آفیس مایکروسافت یا گوگل استفاده کند.
البته لینوکس برای افراد تازهکار مناسب نیست. کسی که در کار با ویندوز تا حالا سراغ کامندلاین یا ریجستری یا… نرفته مشخصه که خوره سیستم نیست و لینوکس اصلا بدردش نمیخوره.
خیلی با دیدگاه منفی درباره لینوکس نوشته شده لینوکس برای اکثر برنامه های ویندوز برنامه مشابه داره و در مقابل خیلی از امکانات و برنامه ها داره که ویندوز فاقد اونهاست.
معلومه کسی سی دی ویندوز و پک نرم افزاری میفروشه چشمش رو روی نقاط قوت لینوکس میبنده و نقاط ضعفش رو بزرگنمایی چند برابر میگه
من تا حالا برنامه ای در ویندوز ندیدم که از برنامه های مشابه در لینوکس بهتر باشه تقریبا همه برنامه ای adobe و مایکروسافت توی لینوکس جایگزین دارن
به عنوان کسی که خودم و خانواده م سال هاست از لینوکس استقاده می کنیم، اعلام می کنم مقاله تون جانبدارانه و بدون تجربه کافی از لینوکس نوشته شده و با واقعیت تطابق نداره.
«بعد از نصب و راهاندازی لینوکس، تعداد اندک برنامههایی که میتوانید مستقیما روی این سیستمعامل نصب کنید احتمالا شما را ناامید میکند.»
شوخی میکنید؟ برعکس احتمالا کاربر از تعداد زیاد گزینه ها گیج بشه! برای مثال در برابر مایکروسافت آفیس، حداقل چهار تا آفیس دیگه هست که هم رایگان هستن و لازم نیست غیرقانونی استفاده بشن، و هم عملکرد بسیار خوبی دارن! علاوه بر این تعداد زیادی از بازی های استیم مستقیما روی لینوکس قابل اجرا هستن.
😐😐
کاش کسی درمورد لینوکس توضیح میداد که کاربر اصلی لینوکس باشه ، نه شما که کلا اومدین درمورد بدی های لینوکس گفتین
در حالی که هزاران کاربرد خوب داره که به سوئیچ کردن از ویندوز به لینوکس رو باصرفه میکنه
من الان یکساله اوبونتو نصب کردم کار کردم.کلا سیستم عامل لینوکس خیلی عالیه ولی اگر تمرکز روی فتوشاپ دارین یا آفیس مایکروسافت دارید یا بازی و نمیخواد چیزی یاد بگیری بهتر سمت لینوکس نیاید.لینوکس اصولاً برای شبکه هک و برنامه نویسی خیلی مناسب هست.
من والا از لینوکس استفاده میکنم طراحی UI UX هم میکنم بدون مشکل با Figma برای کارای وب و شخصی سازی هم عالیه مشکلی نداره کد نویسیم هم که تخصصشه
برای یک کاربر عمومی لینوکس همه نر افزار ها رو بصورت جایگزین داره و هیچ مشکلی هم نداره مگر اینکه شما بعنوان یک گیمر این مقاله رو نوشته باشید نه یک کاربر عام. مثل این میمونه که شما بگید چرا نرم افزر های ویندوز روی اندروید و iOS اجرا نمیشه خب معلومه جایگزین داره.