شارژ سریع با کاهش ظرفیت باتری گوشی چه ارتباطی دارد؟

۸ فروردین ۱۴۰۱ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۴ دقیقه
شارژ سریع

اگر پیگیر خبرهای مربوط به گوشی‌های هوشمند باشید، احتمالا متوجه شده‌اید که گوشی‌های مبتنی بر قابلیت شارژ سریع‌ از باتری‌های کوچک‌تری استفاده می‌کنند. در این زمینه شرکت‌های سازنده اطلاعات چندانی ارائه نداده‌اند و به همین خاطر سایت GSMArena برای بررسی این موضوع دست به کار شده است.

برای بررسی این موضوع، تعداد از گوشی‌هایی که تقریبا هم‌زمان با یکدیگر عرضه شده‌اند، ابعاد نسبتا مشابهی دارند ولی از سرعت شارژ‌ متفاوتی بهره می‌برند، انتخاب شده‌اند. هدف اصلی از بهره‌گیری این روش این است که تا حد امکان متغیرها کاهش پیدا کنند. با بررسی ۱۲ گوشی که با استفاده از این روش انتخاب شده‌اند، به نظر می‌رسد بهره‌گیری از شارژ‌ سریع‌ منجر به کاهش ۱۰ درصدی اندازه‌ی باتری می‌شود. به‌عنوان مثال یک گوشی شاید از باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی بهره می‌برد ولی یک گوشی مشابه با سرعت شارژ‌ بیشتر با باتری ۴۵۰۰ میلی‌آمپر ساعتی راهی بازار می‌شود. به زبان ساده هرچقدر سرعت شارژ‌ بیشتر باشد، ظرفیت باتری گوشی کمتر می‌شود.

شارژ سریع

این نتیجه‌گیری تمام داستان را بیان نمی‌کند. به نظر می‌رسد گوشی‌هایی که با سرعت نسبتا پایین (۱۸ وات) شارژ‌ می‌شوند، بدون فدا کردن ظرفیت زیاد می‌توانند از سرعت بیشتری بهره ببرند. به‌عنوان مثال مدل هندی ردمی نوت ۹ پرو به غیر از دوربین تفاوتی با مدل جهانی همین گوشی ندارد. مدل هندی از شارژ‌ ۱۸ واتی پشتیبانی می‌کند ولی مدل جهانی مبتنی بر شارژ‌ سریع‌ ۳۰ واتی است. هر دو گوشی هم مبتنی بر باتری ۵۰۲۰ میلی‌آمپر ساعتی هستند و از نظر وزن و طول و عرض هم تفاوتی با هم ندارند. گوشی پوکو M2 پرو هم با وجود بهره‌گیری از باتری ۵۰۲۰ میلی‌آمپر ساعتی از شارژ‌ سریع‌ ۳۳ واتی بهره می‌برد. گوشی‌های اوپو F17 پرو و اوپو A93 هم اگرچه از باتری‌های هم‌اندازه استفاده می‌کنند، اما به ترتیب با شارژ‌ ۱۸ و ۳۰ واتی راهی بازار شده‌اند.

با توجه به این بررسی‌ها، سرعت بیش از ۲۵ تا ۳۳ وات روند کاهش ظرفیت باتری را آغاز می‌کند. این یعنی عملا شارژ‌ سریع‌‌ بین ۱۸ تا ۳۳ وات هیچ تاثیری بر اندازه و ظرفیت باتری ندارد. با بررسی گوشی‌های مبتنی بر شارژ‌ سریع‌‌تر، می‌توانیم روند کاهش ظرفیت باتری را ببینیم.

شارژ سریع

طبیعتا هر چقدر سرعت شارژ‌ گوشی بیشتر باشد، گوشی سریع‌‌تر شارژ‌ می‌شود. به‌عنوان مثال مدل جهانی ریلمی ۷ از سرعت شارژ‌ ۳۰ وات بهره می‌برد و شارژ‌ کامل باتری را در عرض ۱ ساعت و ۵ دقیقه انجام می‌شود. اما گوشی ریملی Narzo 20 Pro با سرعت شارژ‌ ۶۵ واتی در عرض ۴۵ دقیقه به طور کامل شارژ‌ می‌شود. اما آیا این تفاوت ۲۰ دقیقه‌ای در شارژ‌ گوشی ارزش کاهش ظرفیت باتری را دارد؟ در ضمن باید خاطرنشان کنیم کمتر کاربری باتری گوشی خود را به طور کامل خالی می‌کند. همچنین همان‌طور که می‌دانید، باتری گوشی با سرعت یکسانی شارژ‌ نمی‌شود و هرچقدر شارژ‌ باتری افزایش پیدا کند، سرعت این فرایند هم کمتر می‌شود. به همین خاطر زمانی که باتری گوشی تقریبا خالی است، بیشترین سرعت شارژ‌ را تجربه می‌کنید.

از سوی دیگر ظرفیت باتری این دو گوشی ریلمی فقط ۱۱ درصد تفاوت دارند که رقم قابل‌توجهی محسوب نمی‌شود. با افزایش سرعت شارژ، زمان لازم برای شارژ باتری هم به طور قابل‌توجهی کمتر می‌شود. مثلا مدل چینی ردمی نوت ۱۱ پرو با شارژ ۶۷ واتی برای شارژ کامل به ۴۳ دقیقه زمان نیاز دارد. اما برای شارژ ردمی نوت ۱۱ پرو پلاس با سرعت ۱۲۰ وات فقط باید ۱۵ دقیقه منتظر بمانید که این یعنی تقریبا ۳ برابر سرعت بیشتری دارد.

شارژ سریع

باید خاطرنشان کنیم باتری مدل پرو پلاس با ۶۶۰ میلی‌آمپر کاهش ظرفیت باتری روبه‌رو شده که به معنای کاهش ۱۵ درصدی در ظرفیت باتری است. در همین رابطه می‌توانیم به شیائومی ۱۱i و شیائومی ۱۱i HyperCharge 5G اشاره کنیم که به ترتیب از باتری ۵۱۶۰ میلی‌آمپر ساعتی و سرعت ۶۷ وات و باتری ۴۵۰۰ میلی‌آمپر ساعتی و سرعت ۱۲۰ وات بهره می‌برند. در حالی که شارژ باتری مدل HyperCharge در عرض ۱۵ دقیقه از ۰ به ۱۰۰ درصد می‌رسد، شارژ باتری معمولی در عرض ۱۳ دقیقه از ۰ به ۵۰ درصد می‌رسد. این یعنی در تقریبا همان زمانی که باتری یکی از مدل‌ها به طور کامل شارژ می‌شود، شارژ باتری مدل دیگر به نصف می‌رسد. بار دیگر باید خاطرنشان کنیم این دو گوشی از باتری یکسانی بهره نمی‌برند و به همین خاطر سرعت شارژ آن‌ها نمی‌توانیم به طور مستقیم با یکدیگر مقایسه کنیم.

از سوی دیگر برخی کاربران ممکن است بگویند که اگرچه مدل ۱۱i از باتری بزرگ‌تری بهره می‌برد و در نتیجه کمتر به شارژ شدن نیاز پیدا می‌کند، اما برای شارژ کردن باتری آن باید مدت بیشتری منتظر بمانید. این در حالی است مدل HyperCharge با سرعت بسیار بیشتری شارژ می‌شود و در نتیجه لازم نیست برای مدت طولانی آن را به شارژر وصل کنید.

شارژ‌ سریع‌

روی هم رفته در بین گوشی‌ها دو دسته‌ی مهم دیده می‌شود. دسته‌ی اول گوشی‌هایی هستند که با سرعتی در حدود ۳۰ وات شارژ می‌شوند که این فرایند حدود یک ساعت طول می‌کشد. از سوی دیگر باید به گوشی‌های مبتنی بر شارژ با سرعت بیشتر از ۱۰۰ وات اشاره کنیم. اگرچه تعداد این گوشی‌ها چندان زیاد نیست، اما برای کاربران حرفه‌ای که می‌خواهند گوشی خود را با سرعت زیادی شارژ کنند یک ویژگی مهم محسوب می‌شود.

در این میان گوشی‌های مبتنی بر سرعت شارژ حدود ۶۰ واتی هم وجود دارند. اگرچه این نوع گوشی‌ها نسبت به شارژرهای ۳۰ وات سریع‌‌تر شارژ می‌شوند، ولی برخی کاربران می‌گویند که تفاوت سرعت آن‌ها چندان قابل توجه نیست و این موضوع به اولویت‌های کاربران برمی‌گردد. به نظر شما یک گوشی هوشمند باید از چه سرعتی برای شارژ سریع‌ بهره ببرد؟ سرعت دلخواه خود را در بخش کامنت‌ها با ما و دیگران در میان بگذارید.

منبع: GSM Arena

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

یک دیدگاه
  1. msf

    به نظر من گوشیا باید به حدی برسند که یک روز کامل با استفاده سنگین (ینی حداقل ۶ ساعت روشن بودن صفحه نمایش و روشن بودن دیتا در کل روز بدون استفاده از پاور سیور ) با یک بار شارژ سریع که حداکثر ۲۰ دقیقه زمان ببرد .البته خیلی از شرکت ها به این چیزی که گفتم نزدیک شدند ولی هنوز تا همه گیریه تجاری فاصله داریم.

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه