چرا گلکسی زد فلیپ سامسونگ از گلکسی زد فولد محبوب‌تر است؟

۱۹ تیر ۱۴۰۲ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۵ دقیقه
گلکسی زد فلیپ

سامسونگ به‌عنوان پیشروترین شرکت در تولید گوشی‌های تاشو، هر سال دو مدل را با برندهای گلکسی زد فلیپ و گلکسی زد فولد راهی بازار می‌کند. این دو برند با طراحی کاملا متفاوت، کاربردهای مختلفی را هم ارائه می‌کنند، اما ظاهرا گلکسی زد فلیپ‌ها بیشتر از گلکسی زد فولدها مورد استقبال قرار می‌گیرند.

هنگامی که صحبت از گوشی‌های تاشو می‌شود، پیش از این که برندهایی مانند موتورولا، هواوی، شیائومی و اوپو به ذهن ما برسند، نام سری گلکسی زد سامسونگ را به یاد می‌آوریم. کمپانی کره‌ای با توجه ویژه به سری گوشی‌های تاشوی خود و برخوردار کردن آن‌ها از ویژگی‌های گوشی‌های پرچم‌دار سری S، موفق شده تا بیشترین سهم را از بازار جهانی گوشی‌های تاشو به خود اختصاص دهد.

اما همان‌طور که می‌دانید، خانواده‌ی گلکسی زد به دو برند گلکسی زد فلیپ و گلکسی زد فولد تقسیم می‌شوند که کاملا با یک دیگر تفاوت دارند و البته آمار فروش‌شان هم متفاوت است. سری گلکسی زد فلیپ با طراحی صدف مانند خود از بالا به پایین خم می‌شود و گوشی را در ابعاد بسیار کوتاه‌تر (و البته ضخیم‌تر) برای قرار گرفتن در جیب و کیف و … آماده می‌کند. اما سری گلکسی زد فولد در نگاه اول یک گوشی معمولی تقریبا ضخیم است که می‌توانید مانند یک کتاب آن را باز کنید و یک تبلت تقریبا ۸ اینچی در اختیار داشته باشید.

با وجود این که گلکسی زد فولد کارکرد دو دستگاه را در یک فرم فکتور ارائه می‌کند، اما محبوبیت گلکسی زد فلیپ‌ها در بین کاربران بیشتر است.

آمار فروش سامسونگ به ما چه می‌گویند؟

گلکسی زد فلیپ

سامسونگ تا همین چند وقت پیش آماری درباره‌ی فروش گوشی‌های تاشوی سری گلکسی زد ارائه نمی‌کرد، اما به‌تازگی آقای TM Roh مدیر این کمپانی اطلاعاتی را به‌صورت عمومی منتشر کرده که آمار جالبی در اختیار ما می‌گذارند. او در یک پست که در بلاگ سامسونگ منتشر شده اعلام کرده است که این شرکت در سال ۲۰۲۱ موفق شده ۱۰ میلیون گوشی تاشو راهی بازار کند که نسبت به سال ۲۰۲۰ رشد ۳۰۰ درصدی داشت!

البته آقای Roh اعلام نکرد که چه تعداد از این گوشی‌های تاشو به فروش رفته‌اند و فقط به این موضوع اشاره کرد که ۷۰ درصد از فروش به سری فلیپ‌ اختصاص داشته است. این یعنی گلکسی زد فلیپ اکنون نبض بازار گوشی‌های تاشو را در دست دارد.

بر اساس گزارشی که توسط Counterpoint Research منتشر شده است، سامسونگ اصلی‌ترین بازیگر در بازار گوشی‌های تاشو است و برآوردها از نیمه‌ی اول سال ۲۰۲۲ از سهم ۶۲ درصدی کره‌ای‌ها از این بازار حکایت دارند. همین گزارش، تعداد کل گوشی‌های تاشوی فروخته شده در سال ۲۰۲۱ را ۹ میلیون دستگاه اعلام کرده است.

چرا گلکسی زد فلیپ تا این اندازه محبوب است؟

۱. قیمت پایین‌تر

گلکسی زد فلیپ

با توجه به افزایش قیمت گوشی‌های هوشمند که تقریبا چند سالی است از مرز ۱۰۰۰ و حتی ۱۵۰۰ دلار هم عبور کرده است، اکنون قیمت به یک عامل مهم در انتخاب کاربران تبدیل شده است. بنابراین، شاید یکی از اصلی‌ترین دلایل توجه طرفداران گوشی‌های تاشو به خانواده‌ی گلکسی زد فلیپ قیمت پایین‌تر آن نسبت به گلکسی زد فولد است.

سامسونگ مدتی پیش از نسل چهارم سری گلکسی زد رونمایی کرد و در مراسم رونمایی از این محصولات اعلام شد گلکسی زد فلیپ ۴ با قیمت ۹۹۹ دلار برای نسخه‌ی پایه (با ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی) به فروش خواهد رسید. این در حالی است که نسخه‌ی پایه‌ی گلکسی زد فولد ۴ (با ۲۵۶ گیگابایت حافظه‌ی داخلی) ۱۷۹۹ دلار قیمت خواهد داشت. همچنین، قیمت نسخه‌ی ۲۵۶ گیگابایتی گلکسی زد فلیپ ۴ برابر با ۱۰۵۹ دلار خواهد بود که باز هم ۷۴۰ دلار ارزان‌تر از گلکسی زد فولد ۴ با ۲۵۶ گیگابایت حافظه است.

قطعا این تفاوت ۷۴۰ دلاری برای بسیاری از کاربران وسوسه کننده خواهد بود. بنابراین، قیمت می‌تواند عاملی برای موفقیت سری گلکسی زد فلیپ در رقابت با زد فولد باشد. اما قیمت تنها وجه تفاوت این دو سری نیست.

۲. حمل آسان‌تر

گلکسی زد فلیپ با توجه به ابعاد جمع‌و‌جورتر خود، قابل حمل‌تر است. اگرچه گلکسی زد فلیپ ۴ در حالت بسته از پرچم‌دار اصلی سامسونگ، گلکسی اس ۲۲ اولترا، ضخیم‌تر به‌نظر می‌رسد، اما همچنان وزن کمتری دارد و با ۱۷۸ گرم، یکی از سبک‌ترین تلفن‌های اندرویدی است که در بازار یافت می‌شود.

همچنین، طراحی صدفی این گوشی با نصف کردن ارتفاع آن باعث می‌شود تا راحت‌تر در جیب جای بگیرد، اما گلکسی زد فولد ۴ علاوه بر ضخامت زیاد خود ارتفاعی در ابعاد یک گوشی ۶.۲ اینچی دارد که قرار دادن آن در جیب کار ساده‌ای نیست. به علاوه، وزن این گوشی معادل ۲۶۳ گرم است که یکی از سنگین‌ترین‌هاست و البته با توجه به نمایشگر ثانویه‌ی ۷.۶ اینچی و باتری بزرگ‌تر آن، امری طبیعی است.

 زد فولد

بنابراین، حمل کردن گلکسی زد فولد ۴ دشوارتر از گلکسی زد فلیپ ۴ است. البته این که ما از جدیدترین مدل‌ها مثال می‌زنیم به این معنی نیست که در نسل‌های قبل اوضاع متفاوت بود. اگر از نسل اول اخبار مرتبط با این مدل‌ها را دنبال کرده باشید متوجه می‌شوید که طراحی آن‌ها در ۴ سال گذشته تغییر چندانی نداشته و تغییرات به چینش و تعداد دوربین‌ها خلاصه می‌شوند.

۳. تجربه‌ی کاربری بهتر

سری گلکسی زد فولد با ۲ هدف راهی بازار می‌شود: ارائه‌ی بهترین تجربه از یک تبلت و امکان جایجایی بین گوشی و تبلت در فرم‌ فکتور یک گوشی هوشمند که نیاز کاربر به داشتن یک تبلت جداگانه را برطرف می‌کند.

 فولد ۴

اما مشکل اصلی این است که اندروید در دنیای تبلت‌ها حرفی برای گفتن ندارد. اگرچه مدتی است گوگل در تلاش است با ارائه‌ی نسخه‌ی L از سیستم عاملش این کمبودها را جبران کند و سامسونگ هم با افزودن ویژگی‌های متعدد به رابط کاربری One UI سعی می‌کند تجربه‌ی بهتری از تبلت‌های اندرویدی ارائه کند و به تنهایی این بازار را سرپا نگه دارد، اما باز هم تمام این تلاش‌ها کافی نیست.

در سوی دیگر، گلکسی زد فلیپ حضور دارد که به لطف تلاش بسیاری از توسعه دهندگان به‌خوبی با اپ‌های مختلف سازگار شده و می‌تواند تجربه‌ی بی‌نقص‌تری را ارائه کند؛ عامل مهمی که تبلت‌های اندرویدی از آن بی‌بهره هستند.

۴. گلکسی زد فلیپ فرم‌ فکتور یک گوشی هوشمند معمولی را دارد

سری گلکسی زد فلیپ از فرم فکتور یک گوشی هوشمند معمولی استفاده می‌کند که این مورد هم می‌تواند عاملی برای کاربران جذاب باشد. با خرید زد فلیپ، کاربر به ظاهر یک گوشی معمولی دسترسی دارد که از وسط تا می‌شود، اما این موضوع درباره‌ی گلکسی زد فولد صادق نیست.

گلکسی زد فلیپ برای تازه‌واردها یک انتخاب عالی است

اگر قصد خرید یک گوشی تاشو را دارید و کاربر حرفه‌ای نیستید که برای کارش نیاز به یک تبلت دارد، گلکسی زد فلیپ با طراحی صدفی، صفحه نمایش ثانویه در قاب پشتی با کاربردهای مختلف و البته قاب‌های پشتی رنگارنگ و زیبا می‌تواند انتخاب مناسب‌تری برای‌تان باشد. البته این سری یک رقیب کمتر شناخته شده هم دارد که همان سری Razr موتورولا است.

گلکسی زد فلیپ ۴

به‌عنوان اولین تجربه از صفحات تاشو، گوشی‌هایی با طراحی صدفی که قیمت ارزان‌تری دارند می‌توانند انتخابی عاقلانه‌تر از گوشی‌های گران‌قیمت با طراحی کتابی باشند و بهتر است در صورت تمایل به داشتن چنین تجربه‌ای، ابتدا با زد فلیپ و Razr شروع کنید و سپس به سراغ مدل‌هایی مانند گلکسی زد فولد ۴ و اوپو فایند N بروید.

منبع: Make Use Of

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

یک دیدگاه
  1. احمد جلالی

    به جای زد فولد یه تبلت بگیرید ارزونتر در می آد

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه