۱۰ مزیت که هدفون‌های با سیم نسبت به هدفون‌های بی‌سیم دارند

۲۱ دی ۱۴۰۱ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۸ دقیقه
هدفون با سیم

شرکت‌های سازنده‌ی هدفون در تلاش هستند تا مدل‌های متنوع‌تر و پیشرفته‌تری از هدفون‌های بی‌سیم را طراحی و عرضه کنند. با این حال، همچنان هدفون‌های با سیم مزیت‌های خاصی دارند که بعد از تولید هزاران مدل مختلف هدفون بی‌سیم، همچنان می‌توان بنا به دلایل مشخصی از هدفون‌های با سیم استفاده کرد. در این یادداشت قرار است با ۱۰ مزیتی که هدفون‌های با سیم دارند بیشتر آشنا شویم. اگر بین خرید یک هدفون با سیم و بی‌سیم مردد و دو به شک هستید، این یادداشت حتما به کار شما خواهد آمد.

احتمالا هر زمان که دلتان خواسته یک هدفون جدید و مقرون به صرفه را خریداری کنید، با این مسئله به شدت کلنجار رفته‌اید که آیا باید مدل با سیم را تهیه کنید یا یک مدل بی سیم. هر کدام از این نوع هدفون‌ها مزیت و معایبی در مقایسه با مدل دیگر دارند. با این حال، تلاش می‌کنیم تا فعلا فقط به ده مزیت و جذابیت هدفون‌های با سیم بپردازیم. ناگفته نماند که این ده مزیت، برای هدفون‌ها با جنس متریال قابل قبول صدق می‌کند.

۱. هدفون‌های با سیم ارزان‌تر هستند

هدفون‌های با سیم اغلب به دلیل قطعاتی که برای ساختشان استفاده می‌شود، قیمت مناسب و ارزان‌تری نسبت به مدل‌های بی‌سیم دارند. مدل‌های بی‌سیم از آنجایی که از فناوری‌های قوی‌تر مثل تکنولوژی بلوتوث استفاده می‌کنند، قیمت بالاتری دارند. این موضوع کاملا بدیهی است که هر اندازه کیفیت متریال در ساخت یک هدفون بالاتر و پیشرفته‌تر باشد، قیمت محصول هم در بازار بیشتر خواهد بود.

۲. دوام بیشتر

هدفون‌های با سیم

با این‌که نمی‌توان حکم قطعی صادر کرد که هدفون‌های با سیم دوام بیشتری دارند، به طور معمول هدفون‌های با سیم به این راحتی پس از یک سقوط از ارتفاع شکسته نمی‌شوند. بعضی از هدفون‌های با سیم به اندازه‌ای کیفیت قطعاتشان مرغوب است که اگر کاربر به درستی از آن استفاده کند، هدفون مورد نظر تا آخر عمر برای فرد کافی خواهد بود!

هدست مخصوص بازی کیکسی مدل R11

۳. سبک‌تر هستند

از آنجایی که هدفون‌های با سیم متریال کمتری نسبت به مدل‌های بی سیم برای ساخت نیاز دارند، طبیعتا وزن این دسته از محصولات هم سبک‌تر خواهد بود. در استفاده‌ی هدفون به طور بلند مدت شما متوجه خواهید شد که مدل‌های با سیم تا چه اندازه راحت و سبک هستند. سازنده‌ها هدفون‌های با سیم را به گونه‌ای می‌سازند تا کاربر بتواند از این محصولات در بلند مدت استفاده کند؛ چراکه هدفون‌ها با قرارگیری روی سر باید به اندازه‌ای سبک باشند تا کاربر احساس خستگی نکرده یا حس اذیت‌کننده‌ای به فرد القا نشود. بدیهی است که اگر هدفون به شدت سنگین باشد، ضمن این‌که به گردن و کمر به شدت فشار زیادی را به مرور زمان وارد خواهد کرد، کاربر تلاش می‌کند تا هر چه زودتر هدفون را از گوش‌های خود خارج کند.

۴. نیاز به شارژ ندارند

هدفون‌های با سیم

در این دوره و زمانه که محصولات الکترونیکی مختلف به صورت شارژی عرضه می‌شوند، دغدغه‌ی شارژ وسایل یکی از مهم‌ترین نگرانی‌های کاربران در حال حاضر است. خوشبختانه از آنجایی که هدفون‌های با سیم از طریق جک ۳.۵ میلی‌متری به دستگاه‌های مختلف وصل می‌شوند، به شارژ نیاز ندارند. شما هر زمان که به استفاده از هدفون محتاج می‌شوید، تنها کافی است سیم هدفون را در جایگاه مد نظرِ دستگاه قرار دهید.

۵. مشکلات مربوط به تاخیر وجود ندارد

هدفون‌های با سیم

یک چالش اساسی پیرامون استفاده از هدفون‌های بی‌سیم وجود دارد. این دسته از محصولات به مرور زمان دچار مشکلاتی مبنی بر تاخیر صداها می‌شوند. با این حال، هدفون‌های با سیم در این رابطه بدون هیچ مشکلی کار می‌کنند چون نوع اتصال از طریق سیم بوده و تنها زمانی عملکرد هدفون‌های با سیم دچار اختلال می‌شود که سیم مورد نظر دچار خرابی شود.

شاید این سوال مطرح شود آیا این مشکلات در هدفون‌های بی‌سیم گران قیمت هم دیده می‌شود؟ متاسفانه قیمت، عامل خاصی نیست که روی حذف این اختلال تاثیر مهمی داشته باشد. حتی اگر گران‌قیمت‌ترین هدفون بی‌سیم را هم خریداری کنید، این احتمال که به تدریج دچار اختلال‌های تاخیری شود وجود دارد. البته مشکلات تاخیر صدا برای کاربران عادی چندان آزاردهنده نیست اما اگر گیمر هستید، به خوبی می‌دانید که هر میلی ثانیه تا چه اندازه می‌تواند روی روند تجربه‌ی بازی تاثیرگذار باشد.

هدفون مخصوص بازی اونیکوما مدل K19

۶. هدفون‌های با سیم کیفیت صدای بهتری دارند

احتمالا کاربرانی که ایرپاد مکس دارند به شدت از تجربه با این محصول احساس رضایت دارند اما احتمالا نمی‌دانند که هدفون‌های با سیم زیادی در سطح بازار موجود است که کیفیت صدای حتی بهتری نسبت به محصول اپل ارائه می‌دهند. علت این رفتار به شکلی است که هدفون‌های بی‌سیم در برابر هدفون‌های با سیم یک اختراع به نسبت جدیدتری را ارائه می‌دهند.

از آنجایی که مدت زمان زیادی برای تکامل هدفون‌های با سیم صرف شده، کیفیت‌های متنوع‌تری دارند. از طرفی دیگر، از آنجایی که هدفون‌های بی‌سیم تازه واردتر هستند، توسعه‌دهندگان هنوز در حال آزمون و خطا روی محصولات بی‌سیم هستند. بنابراین، اگر شما دلتان می‌خواهد بهترین کیفیت صدای ممکن را به‌واسطه‌ی یک هدفون تجربه کنید، هدفون‌های با سیم شانس بیشتری در این رابطه دارند.

۷. گزینه‌ی ایده‌آل برای حرفه‌ای‌ها

هدفون‌های با سیم

تقریبا تمامی هدفون‌های سطح حرفه‌ای به صورت با سیم طراحی می‌شوند؛ چراکه اتصال پایدارتری داشته و به گونه‌ای طراحی می‌شوند تا به صورت کاملا تخصصی صداهای جذابی را تولید کنند. به همین دلیل است که هدفون‌های استودیو به شدت گران قیمت هستند.

برای حرفه‌ای‌ها مثل هنرمندان و مهندس‌های صدا، هدفون‌ها یک نوع سرمایه‌گذاری کاری برای میکس و مستر کردن آهنگ‌ها به حساب آمده و صرفا یک ابزار برای شنیدن قطعات موسیقی نیستند؛ این جمله یعنی هدفون‌های با سیم باید هر دفعه همان‌طور که از آنها انتظار می‌رود کار کنند.

اکثر هدفون‌هایی که برای مشتریان معمولی ساخته می‌شوند، به گونه‌ای تنظیم می‌شوند تا صدای شاد و جذابی داشته باشند. به همین دلیل هدفون‌ها را به شکلی می‌سازند تا شنیدن به صداهای موسیقی حتی به قیمت از دست رفتن دقت و جزئیات برای کاربران عادی جذاب باشد. با این حال، هدفون‌های با سیم معمولا این گونه طراحی می‌شوند تا صدای بالانس یا همواری را با حداکثر دقت و قدرت تولید کنند. موسیقی‌دان‌ها باید برخلاف کاربران عادی درباره‌ی تک تکِ جزئیات و مولفه‌های دخیل در تولید یک موسیقی حساسیت به خرج دهند.

۸. تعمیر هدفون‌های با سیم آسان و معمولا ارزان است

هدفون‌های با سیم

طبیعتا وقتی ساخت هدفون‌های با سیم به اجزای کمتری نیاز دارد، تعمیر این دسته از محصولات هم آسان‌تر خواهد بود. همچنین بسته به متریالی که برای ساخت هدفون با سیم استفاده می‌شود، تعمیر اجزای داخلی یک هدفون با سیم در مقایسه با مدل بی سیم آنچنان هزینه‌بر نخواهد بود. با این حال، بسته به نوع و کیفیتی که یک هدفون با سیم دارد، قیمت تعمیر متفاوتی هم دارند. با تمامی این موارد، هر طور هم که حساب کنیم تعمیر هدفون‌های بی‌سیم نیازمند وقت و سرمایه‌ی بیشتری است.

هدست مخصوص بازی تسکو مدل TH 5153

۹. آسیب کمتر به محیط زیست

هدفون‌های با سیم به دلیل دوام و پایداری متریال ساخت و همچنین فقدان باتری‌های شیمیایی در بدنه‌ی خود برای محیط زیست کم ضررتر هستند. از طرفی دیگر، دستگاه‌های الکترونیکی معمولا به گونه‌ای طراحی می‌شوند که پس از مدت زمان تقریبا مشخصی از کار بیفتند. هدفون‌های با سیم خوشبختانه کمتر مستعد چنین ماجرایی هستند.

یک هدفون با سیم که زیر ۱۰۰ دلار قیمت داشته باشد، اگر به درستی بتوان از آن مواظبت کرد، سه الی شش سال دوام خواهد آورد. با این حال، هدفون‌های بی‌ سیم با همین میزان بودجه به زحمت چند سال دوام خواهند آورد؛ چراکه ظرفیت باتری‌های این دسته از محصولات به مرور کاهش می‌یابد و کاربر باید مدت زمان بیشتری را صرف شارژ باتری هدفون کند.

۱۰. مشکلات اتصال

هدفون‌

برخی از هدفون‌های بی سیم همیشه به آسانی به دستگاه و موبایل‌های هوشمند متصل نشده و فرد وادار می‌شود تا مدت زمانی با هدفون سر و کله بزند. از طرفی نسخه‌ی بلوتوثی که هدفون از آن پشتیبانی می‌کند باید با دستگاه‌های مورد نظر برای اتصال مطابقت داشته باشد چون کدک‌های بلوتوث متعددی برای محصولات بی سیم وجود دارد. برای مثال، دستگاه‌های اپل از ALAC که اختصار Apple Lossless Audio Codec است برای تولید صدای با کیفیت استفاده می‌کند اما این استاندارد برای سایر دستگاه‌ها سازگار نیست. از سوی دیگر، بسیاری از دستگاه‌ها از استاندارد aptX شرکت کوالکام یا LDAC شرکت سونی برای یک صدای با کیفیت استفاده می‌کنند اما آیفون و آی‌پدهای شرکت اپل با این استانداردها سازگار نیست.

برای هدفون‌های با سیم این مسئله یک مشکل حاد محسوب نمی‌شود؛ چراکه شما تنها نیاز دارید تا سیم هدفون را به درون جایگاه دستگاه متصل کنید. تنها مشکل اتصال برای محصولات با سیم در این موضوع خلاصه می‌شود که شاید جایگاه کثیف باشد. به همین دلیل، اگر در هنگام شنیدن صداها از طریق هدفون با سیم یک سری نویز ثابت را دریافت می‌کنید، شاید نیاز است تا نقاط اتصال مربوط به هدفون را تمیز کنید.

خرید هدفون با سیم؛ یک انتخاب آسوده‌تر

حتی اگر شما یک هنرمند نبوده و به طور حرفه‌ای با موسیقی سر و کار ندارید، هدفون‌های با سیم از لحاظ اقتصادی گزینه‌ی بهتری در مقایسه با نوع بی‌سیم محسوب می‌شوند

در دوره و زمانه‌ای که عرضه‌ و تولید ابزار الکترونیک بی‌سیم به شدت گسترش یافته، خرید یک هدفون با سیم شاید از دید بسیاری از کاربران یک اقدام رو به عقب تلقی شود. با این حال، هدفون‌های با سیم را نباید نادیده یا حتی دست کم گرفت. حتی اگر شما یک هنرمند نبوده و به طور حرفه‌ای با موسیقی سر و کار ندارید، هدفون‌های با سیم از لحاظ اقتصادی گزینه‌ی بهتری در مقایسه با نوع بی‌سیم محسوب می‌شوند.

با تمامی این تفاسیر، هدفون‌های با سیم هم معایب خاص خودشان را دارند. برای مثال، شما باید حسابی حواستان به کابل هدفون باشد تا مبادا آسیب دیده یا در سناریوی بدتر قطع شود. با این حال، اگر از این معضل اساسی در هدفون‌های با سیم فاکتور بگیریم، خرید هدفون‌های با سیم بنا به ۱۰ دلیلی که آن را در این یادداشت بررسی کرده‌ایم گزینه به مراتب بهتری به نظر می‌رسد. حداقل با خرید هدفون‌های با سیم دیگر دغدغه‌ی شارژ و تمام شدن مدت زمان شارژ دستگاه را در سر ندارید. با این حال، جنس‌های ضعیفی در سطح بازار موجود هستند که اصلا نمی‌توان از آنها برای استفاده‌ی بسیار طولانی مدت استفاده کرد. بنابراین،‌ اگر تصمیم گرفته‌اید تا یک هدفون با سیم مرغوب را خریداری کنید، پیشنهاد می‌کنیم حسابی محصولات مختلف را در این زمینه بررسی کرده، نظرات موافق و مخالف را مطالعه کرده و سپس برای خرید تصمیم بگیرید. با جست‌وجوی اصولی و یک خرید عاقلانه قطعا می‌توانید یک هدفون با سیم مقرون به صرفه را بسته به بودجه‌ی خود خریداری کنید.

منبع: makeuseof

سوال و جواب‌های رایج درباره‌ی هدفون‌
آیا هدفون‌های با سیم گران قیمت‌تر هستند یا بی سیم؟
بستگی به نوع مواد و متریالی که برای ساخت استفاده می‌شود، قیمت‌ها متفاوت است اما به طور معمول، هدفون‌های با سیم ارزان قیمت‌تر هستند.
آیا هدفون‌های با سیم با دوام‌تر هستند یا بی سیم؟
به طور معمول هدفون‌های با سیم در برابر ضربه و سقوط از ارتفاع کم مقاومت و دوام بیشتری نسبت به مدل بی سیم دارند.
آیا برای بازی‌های ویدیویی و گیم هدفون‌های با سیم بهتر هستند یا بی سیم؟
اگر یک گیمر عادی هستید، تفاوتی به حال شما ندارد که از چه نوعی استفاده می‌کنید اما برای تجربه‌ی حرفه‌ای بازی‌های ویدیویی بهتر است از هدفون‌های با سیم استفاده کنید چون تاخیر (Delay) در مدل با سیم معنای خاصی ندارد. همچنین دردسرهای احتمالی قطع و وصلی صدا در مدل بی سیم در محصولات با سیم وجود ندارد.
برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه