میلیاردر ژاپنی به ایستگاه فضایی بین‌المللی رسید

۱۹ آذر ۱۴۰۰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
تصویری از نزدیک شدن فضاپیمای سایوز MS-20 به ایستگاه فضایی بین‌المللی

فضاپیمای سایوز روسیه یک فضانورد روس را به همراه دو گردشگر ژاپنی طی مأموریت شرکت اسپیس ادونچرز به ایستگاه فضایی بین‌المللی رساند تا برای ۱۲ روز ساکن این آزمایشگاه مداری زمین باشند.

«یوساکو مائزاوا» (Yusaku Maezawa) میلیاردر ژاپنی و «یوزو هیرانو» (Yozo Hirano) از تهیه‌کنندگان صنعت سینمای این کشور، همراه با فضانورد روس «الکساندر میسورکین» (Alexander Misurkin) شب گذشته، چهارشنبه ۸ دسامبر (۱۷ آذر) ساعت ۰۸:۴۰ منطقه‌ی زمانی شرقی (۱۷:۱۰ به وقت تهران) توسط کپسول سرنشین‌دار «سایوز به ایستگاه فضایی بین‌المللی پیوستند.

این سه نفر تنها ۶ ساعت پیش از آن زمین را ترک کرده بودند و موشک «سایوز ۲.۱ای» (Soyuz 2.1a) آن‌ها روز گذشته ساعت ۰۲:۳۸ منطقه‌ی زمانی شرقی (۱۱:۰۸ به وقت تهران) از پایگاه فضایی بایکونور قزاقستان به فضا پرتاب شد. سرانجام در ساعت ۱۰:۳۵ منطقه‌ی زمانی شرقی (۱۹:۰۵ به وقت تهران) دریچه‌های ایستگاه فضایی و فضاپیمای سایوز MS-20 باز شد و سه فضانورد با ترک وسیله‌ی نقلیه، به دیگر ساکنان فعلی ایستگاه پیوستند

مأموریت این سه فضانورد از سوی شرکت «اسپیس ادونچرز» (Space Adventures) سازماندهی شده است که قبلا هم هفت گردشگر فضایی دیگر از جمله انوشه انصاری را به ایستگاه فضایی بین‌المللی برده است. هرچند از پروازهای قبلی مدت‌ها گذشته است و آخرین پرواز قبلی این شرکت در سال ۲۰۰۹ انجام شده بود. به‌نظر می‌رسد که با افزایش شمار گردشگران فضایی توسط شرکت‌های گوناگون مانند اسپیس‌ایکس، بلو اوریجین و ویرجین گلکتیک، این شرکت هم قصد دارد جایگاه خود را در این حوزه بیش از پیش تثبیت کند.

مائزاوا، مدیرعامل «استارت تودی» (Start Today) و مؤسس خرده‌فروشی آنلاین «زوزو» (ZOZO) است که صندلی‌ها را برای خود و هیرانو خریداری کرد. مأموریت آن‌ها ۱۲ روز طول خواهد کشید و هیرانو آن را مستند می‌کند و همچنین در برخی تحقیقات مرتبط با سلامت و عملکرد انسان در فضا، شرکت خواهد کرد. میسورکین فضانورد کهنه‌کار روس هم به‌عنوان فرمانده مأموریت، مسؤول هدایت این گردشگران فضایی خواهد بود.

این سه نفر قرار است روز یکشنبه ۱۹ دسامبر (۲۸ آذر) به زمین بازگردند. پس از فرود، مائزاوا احتمالا به فکر پرواز فضایی بعدی خود خواهد بود که قرار است به جایی بسیار دورتر سفر کند. این میلیاردر در یک سفر دور ماه را با وسیله‌ی نقلیه‌ی عظیم استارشیپ اسپیس‌ایکس رزرو کرده است که به‌طور آزمایشی برای سال ۲۰۲۳ هدف‌گذاری شده است.

دو فضانورد دیگر آماتور هم به‌تازگی در ایستگاه فضایی بین‌المللی ساکن بوده‌اند. آژانس فضایی روسیه «کلیم شیپنکو» (Klim Shipenko) کارگردان و «یولیا پرسیلد» (Yulia Peresild) بازیگر روس را به مدت ۱۲ روز در ماه اکتبر (آبان) به آزمایشگاه مداری زمین فرستاد تا قسمت‌هایی از فیلم سینمایی «چالش» (The Challenge) را به‌عنوان نخستین فیلم سینمایی فیلمبرداری شده در فضا، تصویربرداری کنند.

عکس کاور: نزدیک شدن فضاپیمای سایوز MS-20 به ایستگاه فضایی بین‌المللی
Credit: NASA

منبع: Space

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

۳ دیدگاه
  1. محسن

    درود بر شما.
    این تلسکوپ هایی که قیمتش زیر یک میلیون و بعضا زیر پانصد هزار تومان ایا کارایی و قابلیت مشاهده دور دست ها رو داره یا فقط اسباب بازیه .
    چون یدونشه من دارم خیلی خیلی خیلی ارزونتر و به اسم تلسکوپ دانش اموزی در سال تقریبا ۹۰ به مبلغ بیست هزار تومان خریدم.
    اون با اینکه دوتا چشمی قابل تعویض با سایز های متفاوت ولی اندازه دوربین دو چشمی کیفیت نداره.
    میخوام ببینم اینا هم از اون دسته تلسکوپ های دانش اموزی و اموزشی هستند و یا کیفیتش بیشتره و قویتره.
    لطفا پاسخ بدید چون با توجه به علاقه من به اسمان و فضا دنبال خرید یک تلسکوپ ارزانتر ولی با کیفیت تر میباشم.

    1. محمد

      من چند ماه پیش یه تلسکوپ دو میلیونی خریدیم.تلسکوپ هایی با این قیمت یا کمتر به هیج وجه به درد رصد کردن اجرام دور تر از ماه نمی خورن.فقط می شه ماه رو تا حدودی بهتر دید.تلسکوپی گه واقعا کار کنه کمتر از چهار تومن نیست

    2. مهدی

      سلام دادش این تلسکوپ ها برایه دیدن ماه اونم نه تصویر واضحه با ستاره ها وگرنه با این نمیتونی چیزی به بینی تازه به محل زندگی تم بسته گی داره کجا باشی اگه تهرانی قید شو بزن

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه