کشف ترکیبات آلی جدید در ذرات یخ فوران‌های قمر انسلادوس

۱۱ مهر ۱۳۹۸ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱ دقیقه
انسلادوس

با این که ماموریت فضاپیمای کاسینی در اواخر تابستان سال ۲۰۱۷ به پایان رسید، اما کاوش در داده‌های ارزشمند این فضاپیما کماکان ادامه دارد. دانشمندان به تازگی در داده‌های فضاپیمای کاسینی ترکیبات آلی جدیدی را در فوران‌های قمر انسلادوس یافته‌اند.

انسلادوس یکی از جذاب‌ترین اقمار منظومه شمسی است که اقیانوسی از آب زیر سطح آن جای گرفته است. ویژگی مهم دیگر این قمر فوران مواد از سطح آن است. مواد آلی که به تازگی در این قمر کشف شده‌اند نیز در فوران‌های ذرات یخ انسلادوس آشکار شده‌اند. اکسیژن و نیتروژن ساختار اصلی این مواد آلی را تشکیل می‌دهند.

مواد آلی مشابه در زمین بر اثر واکنش‌های شیمیایی به آمینو اسیدها تبدیل می‌شوند. آمینو اسیدها نیز در نوع خود سنگ‌بنای حیات، حداقل نوعی از حیات که ما می‌شناسیم، هستند. این در حالی است که امکان انجام واکنش‌های شیمیایی مشابه در انسلادوس نیز وجود دارد.

به عبارت دیگر «اگر شرایط مناسب باشد این مولکول‌ها که از اعماق اقیانوس انسلادوس می‌آیند می‌توانند واکنش‌های شیمیایی مشابه زمین را پشت سر بگذارند». این گفته‌ی Nozair Khawaja، پژوهشگر ارشد این تیم تحقیقاتی است.

با این که ماموریت کاسینی دو سال پیش به پایان رسید اما بررسی داده‌های این فضاپیمای ارزشمند برای چند دهه ادامه خواهد داشت. داده‌هایی که در پژوهش اخیر مورد استفاده قرار گرفتند مربوط به ابزار تحلیلگر غبار کیهانی (CDA) فضاپیمای کاسینی بودند.

فضاپیمای کاسینی که در سال ۱۹۹۷ به فضا پرتاب شده بود پس از بیست سال فعالیت در سال ۲۰۱۷ به ماموریت خود پایان داد. کاسینی تا آخرین لحظه فعالیت به ثبت داده‌های علمی مشغول بود و در آخرین ماموریت خود که «پایان باشکوه» نام داشت به سمت جو سیاره زحل سرازیر شد و در آن سوخت.

ماموریت کاسینی-هویگنس حاصل همکاری ناسا، سازمان فضایی اروپا (ESA) و آژانس فضایی ایتالیا بود که جزء مهم‌ترین و موفق‌ترین ماموریت‌های فضایی به شمار می‌رود.

عکس کاور: تصویر فضاپیمای کاسینی از فوران‌های انسلادوس که در سال ۲۰۰۷ ثبت شده است.

Credits: NASA/JPL-Caltech

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه