لری پیج؛ هم‌بنیان‌گذار گوگل و مردی که از علم به ثروت رسید

۱۹ بهمن ۱۳۹۸ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۴ دقیقه
زندیگنامه لری پیج

لری پیج (Larry Page) به جرات همان کسی است که کوشید ایده‌ی «دسترسی به تمام علوم بشر برای همگان» را محقق کند و تا حد زیادی هم در هدفش موفق شد. پیج در رتبه‌بندی ثروتمندان مجله‌ی فوربز با سرمایه خالص ۲۹٫۲ میلیارد دلار در رتبه‌ی یازدهم قرار دارد. او در درجه‌ی اول، یک دانشمند علوم رایانه است که توانسته در قامت یک کارآفرین به همراه دوست و هم‌دانشگاهی‌اش شرکت معظم گوگل را تاسیس کند. با زندگینامه‌ی لری پیج همراه دیجی‌کالا مگ باشید.

‌‌‌‌دوران نوجوانی لری پیج

لری پیج در ۲۶ مارس سال ۱۹۷۳ میلادی در میشیگان ایالات متحده متولد شد. پدر و مادر او هر دو متخصص رایانه بودند و لری هم با ادامه دادن راه آن‌ها مقاطع لیسانس و فوق لیسانس را به تحصیل در رشته‌ی مهندسی رایانه پرداخت.

شغل پدر و مادر و بعدها امکاناتی که مدرسه در اختیارش گذاشت باعث شد کم کم به رایانه علاقه‌مند شود. آنقدر که در ۱۲ سالگی می‌خواست شرکتی برای خودش راه بیندازد و خدمات کامپیوتری بدهد.

larry-Page

علاقه‌ی لری در مدرسه نمود بیشتری داشت، به طوری که تنها کسی بود که در میان هم‌مدرسه‌ای‌ها روی نرم‌افزارهای واژه‌پرداز تحقیق می‌کرد و دل‌مشغولی اصلی‌اش رایانه بود.

مدرسه‌ی پیج یک مدرسه‌ی عادی نبود و به شیوه‌ی «مونته‌سوری» اداره می‌شد. او در این‌باره می‌گوید: «در مدرسه به ما یاد می‌دادند که نباید خود را در بند مقررات و پیش‌فرض‌ها ببینیم. ما را خودانگیخته و پرسش‌گر نسبت به اتفاقات جهان تربیت می‌کردند.» این تربیت‌ها بعدها سرلوحه‌ی کارهای او شد.

larry Page

اما اولین جرقه‌های ایده‌ی بزرگش بعد از اتمام دوران لیسانس و در دانشگاه استنفورد زده شد. بعد از ورود به دوره‌ی دکتری باید موضوع رساله‌ی خود را تعیین می‌کرد. اینجا بود که ایده‌ی پیوند دادن صفحات وب و دسترسی به آن‌ها از طریق یک مرجع به ذهنش خطور کرد. آشنایی او با دوست، همکار و دیگر موسس گوگل، سرگی برین (Sergey Brin)، همینجا به وجود آمد.

پیج

لری پیج و سرگی برین، دو موسس شرکت گوگل

گوگل چطور خلق شد

سرگی که ایده‌ی لری مجذوبش کرده بود به او پیوست و تیم متشکل از این دو، به کار روی رساله‌ی دکتری پرداخت. در ابتدا نام پروژه آن‌ها «Backrub» بود. آن‌ها تلاش می‌کردند با استفاده از داده‌های به دست آمده از پیوند ورودی (Backlink) راهی برای درجه‌بندی وب‌سایت‌ها از نظر اهمیت پیدا کنند. در همین راستا بود که متوجه شدند با الگوریتمی که ساخته‌اند می‌توانند یک موتور جست‌وجو درست کنند.

نسخه‌ی اولیه‌ی گوگل در سال ۱۹۹۶ بیرون آمد که هنوز هم در وبگاه دانشگاه استنفورد موجود است. اما شرکت گوگل در سال ۱۹۹۸ توسط لری پیج و سرگی برین تاسیس شد.

اولین دامنه‌ی شرکت «Googol» بود که از نام یک عدد بزرگ (یک با صد صفر جلوی آن) گرفته شده بود تا نشان‌دهنده‌ی حجم عظیم داده‌هایی باشد که این موتور جست‌وجو باید کاوش می‌کرد.

آن‌ها هدف خود را اینچنین تعریف کرده بودند: «سازمان‌دهی اطلاعات جهان و کاربردی و دست‌یافتنی کردن آن برای جهانیان».

سایت گوگل سال ۱۹۹۸

سایت گوگل سال ۱۹۹۸

آن‌ها کارشان را از گاراژ معروفی که بارها درباره‌ی آن خوانده‌اید شروع کردند ولی به‌زودی و در سال ۱۹۹۹ چند دفتر در کالیفرنیا راه انداختند تا این که امروز در مجموعه‌ی بزرگی به نام «گوگل‌پلکس» (Googleplex) مستقر هستند. گوگل‌پلکس همان محل کار آرمانی است که در وصف شرایط کار و ورزشگاه‌ها و دیگر امکانات آن زیاد گفته شده.

خیلی سریع و تا سال ۲۰۰۱ عایدی گوگل رشد زیادی به خود دید. اولین عرضه‌ی عمومی شرکت ۱٫۶۷ میلیارد دلار بود که ۲۳ میلیارد دلار سرمایه را نصیب آن‌ها کرد. پیج فقط ۲۷ سال داشت که میلیاردر شد.

larry

بعد از آن در جهت منافع سهام‌داران، قیمت هر سهم تا حد زیادی افزایش پیدا کرد. لری پیج در سال ۲۰۰۴ موفق به دریافت جایزه دیس زرین از آکادمی موفقیت شد.

شمار کارکنان گوگل در سال ۲۰۰۶ به بیش از ده هزار نفر رسید و درآمد سالانه‌ی آن بالغ بر ۱۰ میلیارد دلار شد.

در طی این سال‌ها گوگل چندین شرکت نرم‌افزاری و سخت‌افزاری را به تملک خود در آورده که یکی از موفق‌ترین آن‌ها یوتیوب (ِYoutube) است که ۱٫۶۵ میلیارد دلار برای آن پرداخت شد.

لری پیج

در سال ۲۰۱۵  لری پیج به اتفاق سرگی برین شرکت مادری به نام آلفابت (Alphabet) تاسیس کردند تا با فراغت بیشتری همچنان به کار روی ایده‌های نو بپردازند.

این شرکت هولدینگ‌مانند راه افتاد تا اولا مدیریتی منسجم بر شرکت‌های مختلف تحت مالکیت آن‌ دو داشته باشد و در ثانی با خارج کردن واحد تحقیقات پرریسک و آینده‌نگرانه، از کاهش سهام گوگل به سبب آن‌ها جلوگیری شود.

تاکسی هوایی خودکار

لری پیج در مارس ۲۰۱۸ به تنهایی شرکتی به نام Kitty Hawk تأسیس کرد و طی توافقی با مقامات نیوزلند مجوزهای لازم برای راه‌اندازی تاکسی‌های پرنده‌ی خودخلبان و تمام‌برقی را دریافت کرد.

تاکسی هوایی خودکار

این شرکت از آن موقع مشغول آزمایش روی نمونه‌های مختلف است و از چندی پیش در تلاش است زودتر از رقیبانی مثل ایرباس و اوبر به نتیجه‌ی عملی و قابل عرضه دست پیدا کند. طبق اعلام این شرکت نمونه‌ی تجاری قرار است اوایل ۲۰۲۱ به بازار معرفی شود.

بیشتر بخوانید:
تیم کوک؛ جانشین استیو جابز بزرگ

به نظر شما نقش دانشگاه‌های کشور ما در فراهم آوردن بستر مناسب برای شکوفایی استعدادها چقدر است؟

این مطلب نسخه‌ی به‌روزشده‌ی مقاله‌ای است که اولین بار در تاریخ ۲۳ آذر ۱۳۹۴ در دیجی‌کالا مگ منتشر شده بود.
برچسب‌ها :
دیدگاه شما

۲۲ دیدگاه
  1. Avatar سعید

    دیدگاه اصلی اینه که باید با دادن هر موضوعی پیچ اکتیو و فعالی ایجاد کرد

  2. Avatar محمد

    مشکل ما از دبستان شروع میشه و تا دانشگاه ادامه داره.
    خلاقیت از همون ابتدا از همه ی بچه ها گرفته میشه و حتی نمی تونن توصیفی از یک چیز ساده داشته باشند. کل کلاس های که مطلبی میخوان یاد بدهند پولی هست و دانش اموز هم باید در مدرسه وقت صرف کنه هم بیرون مدرسه، نمونش کلاس های زبان. اخر سر هم نه پرورشی یاد بچه ها دادند نه اموزشی که به درد جامعه بخوره. بعد میرسیم به دانشگاه که اکثر اساتید درست راهنمایی نمی کنند فقط حجم بالایی از جزوه و کتاب هست که حتی نمیرسند تمامش رو درس بدهند بعد برای امتحاناز هرکتاب دو فصلی امتحان میگیرن. بازار کاری هم نیست که مطالب خوانده شده رو دانشجوها بتونن توش پیاده کنند. هر رشته ای باید یه طرح مثل رشته پزشکی داشته باشه. متاسفانه فقط برای رشته پزشمی هست. دانشجو بعد از فارغ التحصیلی حتی نمیدونه از کجا شروع کنه. بعد زمانی که کار پیدا میکنه مشکلات مربوط به حقوق و بیمه و کارفرما و… و این داستان همچنان ادامه دارد.

  3. Avatar رضا

    توی کشور های پیشرفته مثل آمریکا هم تعداد افراد ی مثل لری پیج و سرگی برین به نسبت تعداد کل دانشجویان خیلی کمه. این افراد رو باید در حد نوابغ دونست که تو کشور ما کسی برای این جور افراد ارزش قایل نیست. نمونش مریم میرزاخانی ، مونا جراحی، …و البته اکثر بچه های المپیادی. در کشور ما این نوابغ توسط جامعه و سیستم تحویل گرفته نمیشند و در عمل ترغیب میشن از ایران برن. کافیه سرچ کنید ببینید چقدر ازین افراد در جاهای مهم دنیا مشغولن. فساد ، عدم شفافیت، ناپایداری اقتصادی و عقب افتادگی فکری تصمیم گیران جامعه ، سم هایی هستن که جلو پیشرفت ما رو گرفتن.

  4. Avatar حسین

    به نظرم اولین و مهم ترین دلیل کمبود نو اوری فرهنگ عقب مونده هست که هیچ جوره پشت ایده های نو نیست که سبب این مشکل هم از اموزش و پرورش و … هست

  • 1
  • 2
loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه