ایران ارزان‌ترین اینترنت دنیا را دارد!

۷ مهر ۱۳۹۷ | ۱۱:۵۶ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
اینترنت ایران

احتمالا شما هم با خواندن تیتر کمی تعجب کردید و با خودتان گفتید مگر ما ایرانی‌ها با کم‌ترین حقوق، خودروها را به گران ترین قیمتشان سوار نمی‌شویم و گران‌ترین گوشی، تبلت و لپ‌تاپ را تهیه نمی‌کنیم؟ پس ماجرای ارزان‌ترین اینترنت دنیا چیست؟

به گزارش خبرگزاری تسنیم، مؤسسه تحقیقاتی BDRC انگلیس اعلام کرد که در بررسی هزینه اینترنت میان ۱۹۶ کشور جهان، میان ۱۰ کشور ارزان ارائه‌دهنده خدمات اینترنت، شش کشور از جمهوری‌های سابق شوروی هستند. ایران با قیمت متوسط ۵.۳۷ دلار در ماه ارزان‌ترین و بورکینافاسو با ۹۵۴.۵۴ دلار گران‌ترین قیمت اینترنت را در جهان دارند.

داستان از این قرار است که با درنظر گرفتن قیمت ارز در بازار جهانی، ما ایرانی‌ها در بعضی از موارد گران‌ترین محصولات و در بعضی شرایط، ارزان‌ترین خدمات دنیا را در مقایسه با بسیاری از کشورهای دنیا دریافت می‌کنیم، بی آن که خبر داشته باشیم. برای پاسخ به پارادوکس و تناقض پیش آمده باید بگوییم، به دلیل افزایش قیمت ارز و پارامترهای دیگر اقتصادی در ایران، مسلما بسیاری از تجهیزات و محصولات وارداتی به کشورمان گران می‌شوند؛ همان‌طور که قیمت محصولات رنو در بازار ایران مکرر بیشتر می‌شود.

در همین حال، یک اتفاق دیگری هم می‌افتد؛ با افزایش قیمت نرخ ارز، بسیاری از وسایل، تجهیزات، محصولات و امکاناتی که خودمان از بازار داخل تهیه می‌کنیم، در مقایسه با بسیاری از کشورهای دنیا قیمت کم‌تری پیدا می‌کنند. همین می‌شود، وقتی ما هزینه‌ای که درمقابل سرویس اینترنت می‌پردازیم را به دلار تبدیل کنیم، قیمت آن در مقایسه با تمام کشورها دنیا ناچیز می‌شود. هرچند که هزینه سرویس اینترنت در بسیاری از کشورهای پیشرفته یا درحال توسعه بطور کلی گران ارزیابی می‌شود.

بر اساس گزارش منتشر شده، پس از ایران، کشور اوکراین با هزینه متوسط ۵.۵۲ دلار در ماه و روسیه با ۹.۸۲ دلار در ماه در جایگاه دوم و سوم ارزان‌ترین اینترنت در جهان قرار دارند. در غرب اروپا کشورهای ایتالیا (۲۸.۸۹دلار)، آلمان (۳۴.۰۷دلار)، دانمارک (۳۵.۹۰دلار) و فرانسه (۳۶.۳۴دلار) از نظر قیمت اینترنت جزو ارزان‌ترین کشورهای این منطقه شناخته می‌شوند.

همچنین در خاورمیانه، سوریه (۱۲.۱۵دلار)، عربستان سعودی (۸۴.۰۳دلار) و امارات متحده عربی (۱۵۵.۱۷دلار) ارزان‌ترین اینترنت را میان کشورهای این منطقه دارند. در آسیا ارزان‌ترین سرویس ماهانه به کشورهای نپال (۱۸.۸۵دلار)، سریلانکا (۲۰.۱۷دلار) اختصاص دارد. مکزیک با هزینه متوسط ۲۶.۶۴ دلار در ماه ارزان‌ترین اینترنت را میان کشورهای آمریکای مرکزی و جنوبی دارد. همچنین هزینه متوسط سرویس ماهانه در کانادا ۵۴.۹۲ دلار و در ایالات متحده آمریکا ۶۶.۱۷ دلار است. بدترین خدمات اینترنتی در کشورهای آفریقایی ارائه می‌شود که پایین‌ترین سرعت و بالاترین قیمت را دارند؛ در نامیبیا متوسط هزینه دسترسی به اینترنت ۴۳۲.۸۶ دلار و در زیمبابوه ۱۷۰ دلار در ماه است.

درنهایت،با اینکه طبق آمار منتشر شده از سوی موسسه تحقیقاتی BDRC، اینترنت ایران در رنکینگ جهانی به عنوان ارزان‌ترین سرویس معرفی شده است اما بسیاری از کاربران درمورد سرعت و کیفیت خدمات انتقادهای زیادی وارد می‌کنند. نظر شما در این باره چیست؟

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

۴۴ دیدگاه
  1. farid

    در همین حال، یک اتفاق دیگری هم می‌افتد؛ با افزایش قیمت نرخ ارز، بسیاری از وسایل، تجهیزات، محصولات و امکاناتی که خودمان از بازار داخل تهیه می‌کنیم، در مقایسه با بسیاری از کشورهای دنیا قیمت کم‌تری پیدا می‌کنند. همین می‌شود، وقتی ما هزینه‌ای که درمقابل سرویس اینترنت می‌پردازیم را به دلار تبدیل کنیم، قیمت آن در مقایسه با تمام کشورها دنیا ناچیز می‌شود. هرچند که هزینه سرویس اینترنت در بسیاری از کشورهای پیشرفته یا درحال توسعه بطور کلی گران ارزیابی می‌شود

    دیدگاه فوق و مقایسه ی ظاهر قضیه ، بسیار کودکانه است . بویژه برای کشوری که به شدت وابسته است .
    این مساله در مواردی که کشور واقعن تولیده کننده باشد صدق می کند، اما وابستگی بقدری زیاد است که در مجموع ، اثر تولید داخلی را در خود می بلعد .
    با گران شدن دلار ( در واقع دلار گران نمیشود، بلکه ارزش ریال کاهش پیدا می کند ) به همان نسبت که هزینه اینترنت در مقابل دلار ارزان تر می شود، حقوق و درآمد هم کاهش می یابد !

  2. anonym

    مشکل ما اینه که خبرگزاری‌هامون فقط میگردن اینجور تحقیقارو پیدا میکنن بازتاب میدن که اومده فقط تو یه فاکتور بررسی کرده، اگه اینجوری بخوایم بررسی کنیم خیلی چیزا هستن که قیمتشون تو ایران ارزانتر از همه جاست و اتفاقا با یه مقدار تفکر به این میرسیم که این از بدبختی ماست نه خوشبختی

  3. پژمان

    ما ایرانیا خودرو ارزان رو گران سوار میشیم و گران رو گرانتر

  4. Ali

    همینارو هی گفتین که زدن داغونش کردن!
    اینترنت نامحدود با مصرف منصفانه … دقیقا نمیدونم مشکلشون چی بود و الان چه فرقی کرده ؟؟؟
    حداقل قبلا که نامحدود نبود خیلی از شرکتا طرح نامحدود شبانه داشتن الان که نامحدود شده همونم نیست تازه ۲۰ گیگ بگیری ۱۰ گیگ داره!
    اصا مسخره تر از اینم میشه؟

  5. محمد

    مشکل اینجاست که این گذارش دروغه
    من گرجستان زندگی‌میکنم اینترنت ماهیانه نامحدود داریم‌با سرعت ۴‌مگابایت یعنی ۳۲ مگابیت
    حتی تلویزیون ما اینجا آنلاین‌هست
    ماهی ۳۰ لاری‌میدیم
    ببینین ماه پیش به دلیل شغلم ۲ ترابایت دانلود داشتم
    ۳۰ لاری میشه ۵۰ هزارتومن توی ایران این اینترنت چند د ر میاد ؟؟؟؟؟

  6. مسعود

    آخه اینترنت ایران حجمیه با این قیمت ارزه میشه – اینترنت های کشور های خارجی بینهایت واقعی است و هر ماه پول اشتراک میدن – اصلا حرف شما درست نیست ،شرمنده

  7. Moose

    اینترنت ما هزاریم ارزون باشه با توجه به سرویسی که اراعه میدن اصلا ارزون به نظر نمیرسه همش قطعی همش نویز میگن ۸مگ میگن ۱۶مگ ولی سرعتش ۴مگا بیتم نیس از اون طرفم محدودیتای حجمی که داریم چی این تعرفه های جدیدیم که اومده داخل دوبرابر ارزانتر از خارج و … همینم یه تبعیض دیه هس فک میکنین ارزونه درحالی که اصلا این نیست درمقایسه با درامد ملت و کیفیت خدمات اراعه شده

  8. سعید

    تو کدوم کشور جهان سرعت دانلود اینترنت ۱ مگابایت ۱۲۰ کیلوبایته???? اصلا مگ تو کشورای دیگ اینترنتی با سرعت دانلود ۲۰ تا ۵۰ کیلوبایت در ثانیه ارائه میدن ک مخابرات سرویس ۵۱۲ کیلوبایت زو ارائه داده در صورتی ک سرعت دانلودش در بهترین شرایطش ۶۰ کیلوبایت در ثانیه هس

    ۲۰ مگابایت اینترنت ۱ روزه ۵۰۰ تومن
    اینو به هر کشوری نشون بدی بهت پناهندگی میده ????

  9. m

    آقا تو بازی آنلاین هر کی پینگ ایرانیا رو میبینه میگه sa ینی آفریقای جنوبی. بازم خدارو شکر از وقتی که طرح غیر حجمی اومده ، هم ارزون تر شده هم پینگم ۱۰۰ms کمتر از قبل شده.

  10. میلاد

    میانگین درآمد در ایران ماهیانه ۴۰۰ دلار میشه.
    چطور بدون در نظر گرفتن درآمد این مقالات نوشته میشه!؟

  11. Soheil

    اصلا شما بگو رایگان
    وقتی اینترنت راه نمیره چه فایده ای به حال مصرف کننده داره؟

  12. حسین

    شما وقتی میتونید بگین ارزانترین اینترنت که شرایط فیلترینگ نباشه شرایط درامد حساب بکنید یه بیکار در امریکا ۵۰۰ دلار حقوق میگیره ولی یه باکار در ایران ۲۰۰ دلار به زور در امد داره شما شرایط کیفیت اینترنت وحجم و‌پهنای باند برسی بکنید در امد مردم شرایط فیلترینگ بعدش بگین اول ایران بعد کره شمالی

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه