اسنودن سرویس پیام‌رسان Allo را چشم ناظر گوگل می‌داند

۲ مهر ۱۳۹۵ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه

گوگل در کنفرانس توسعه‌دهنده‌گان I/O که اوایل سال ۲۰۱۶ برگزار شد، برای اولین بار از برنامه پیام‌رسان Allo رونمایی کرد و همین چند روز پیش بود که این برنامه را منتشر کرد. همان‌طور که در نقدها و نظرهای کاربران این برنامه تا به این‌جا مشاهده می‌شود، Allo آن‌چنان آن‌ها را تحت تاثیر قرار نداده و تنها یک «ای، بدک نیست!» دریافت کرده است. ادوارد اسنودن، پیمانکار سابقNSA (آژانس امنیت ملی) آمریکا و شاید معروف‌ترین افشاگر جهان، ارزیابی ساده‌ای از Allo دارد: این برنامه را از گوشی همراه‌تان پاک کنید و دیگر هرگز سراغ آن نروید.

اسنودن گفته:بدون معطلی این برنامه‌ی چت را پاک کنید و سپس از آن به‌عنوان «سیستم نظارت گوگل» (Google Surveillance) نام برده است.

اسنودن در توییترش اعلام کرده بدون معطلی این برنامه‌ی چت را پاک کنید و سپس از آن به‌عنوان «سیستم نظارت گوگل» (Google Surveillance) نام برده است. پیش از این، زمانی‌که این برنامه همراه با برنامه چت تصویری Duo درکنفرانس I/O معرفی شد، گوگل ادعا کرده بود Allo اطلاعات را به طور موقت ذخیره‌سازی می‌کند؛ به این معنی که پیام‌های شما در سرورهای گوگل به صورت نامحدود نگهداری نمی‌شود. همچنین تایید کرده بود که تمام داده‌ها به‌طور ناشناس و بی‌نام جمع‌آوری می‌شود. پس به‌هیچ‌وجه امکان ردیابی مبدا داده‌ها وجود ندارد. همه چیز خوب و عالی بود؛ حداقل ما اینطور فکر می‌کردیم. فکر می‌کردیم Allo ممکن است واقعا موهبتی‌ باشد برای حریم شخصی.

دستیار هوشمند جدید به کار رفته در این برنامه برای این‌که بتواند از هوش مصنوعی‌اش استفاده کند نیاز دارد که تمام پیام‌های شما را بخواند. اگر این دستیار این پیام‌ها را می‌خواند، یعنی گوگل هم می‌تواند آنها را بخواند، همچنین به این معناست که مقامات قضایی یا هر کسی که حکم قضایی دارد، مانند همین آژانس امنیتی ملی آمریکا، می‌تواند به‌راحتی به تمام اطلاعاتی که شما در Allo آورده‌اید دسترسی داشته باشد.

دستیار هوشمند جدید به کار رفته در این برنامه برای این‌که بتواند از هوش مصنوعی‌اش استفاده کند نیاز دارد که تمام پیام‌های شما را بخواند.

طبعا Allo در مدیریت داده‌ها از دیگر برنامه‌های چت بدتر نیست. محتوای چت‌ها تحت یک کانکشن امن HTTPS منتقل می‌شود و این به آن معناست که هکرها احتمالا نمی‌توانند به اطلاعات شما دسترسی پیدا کنند. اما برای گوگل و همچنین برای ادارات دولتی‌ای که نام‌شان ذکر شد، اطلاعات خصوصی شما اساسا یک کتاب باز خواهد بود.

اسنودن این نکته را هم اضافه می‌کند که مقامات دولتی به‌راحتی می‌توانند در صورت لزوم با صدور نامه‌ی قضایی، اطلاعات شخصی شما را که موردنظرشان است، بازیابی کنند. همچنین با توجه به نحوه‌ی ذخیره‌سازی اطلاعات، تمام داده‌ها به‌راحتی قابل ردیابی بوده و امکان شناسایی کاربر مورد نظر هم فراهم است. البته Allo دارای ویژگی Incognito Mode نیز هست، که روش‌های رمزگذاری در این حالت شبیه به رمزگذاری برنامه چت موردعلاقه اسنودن، یعنی Signal است. اما به‌هر حال، به‌طور پیش‌فرض این حالت فعال نیست و اسنودن را قانع نمی‌کند که این یک برنامه امن باشد و در نتیجه ارزش ریسک کردن حریم شخصی را ندارد.

منبع: The Next Web

telegram_ad2_1

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

۵ دیدگاه
  1. Avatar bijan

    یارو توهم عمیق داره، گیرم که گوگل نظارت کنه از کارای ما اطلاعات بگیره خب که چی؟
    مگه داره رمز حساب بانکیمونو برمیداره که بره پولامونو برداره؟!
    حالم از جو سازی های این آقا بهم میخوره انگار اطلاعات تموم آدمای دنیا مهم و حیاتیه و اگه شنود بشه جهان میره رو هوا! اینکه من و امسال من در طول روز تو برنامه های گوگل چکار میکنیم واقعا چیز ارزشمندی نیست و فقط جنبه تحلیلی داره، خب تحلیل کنه چه اشکالی داره آخه ، مسلما این اطلاعات در پیشرفت علم اقتصاد و هوش مصنوعی و دیگر جنبه های تکنولوژی میتونه موثر باشه، اون افراد مهمی سیاست مداری هم که اطلاعات با ارزش ملی دارن خودشون بهتر میدونن چطور ازش محافظ کنن.

    1. Avatar مجتبی

      بله،اطلاعات فعالیت ما کاربرای عادی بی ارزشن چون اون چیزی نیست که اونا دنبالشن! اما این خودش یعنی یک سری سرویس ها پیوسته در حال جاسوسین از ما، اما برای اطلاعات مهم! اسنودن و همه دنیا با اصل این موضوع مشکل دارن!
      از طرفی میگید اما اینها برای پیشرفت بعضی علوم با ارزشن! من نفهمیدم چطور یک چیزی هم میتونه باارزش باشه هم بی ارزش…
      اما اگر شما امنیت رو فقط در لو نرفتم رمز حساب بانکی می دونید و به عنوان یک انسان حریم خصوصی رو برای خودتون تعریف نمی کنید و اون رو ارزش گذاری هم نمی کنید و بدون هیچ حساسیتی اجازه دسترسی به اونها رو بلامانع می دونید، حرفی جداست… 🙂

    2. Avatar احمد

      بله حرف شما کاملا درسته
      اطلاعات شخصی “یک نفر” مهم نیست.
      اما اطلاعات شخصی افراد “یک جامعه” خیلی مهمه.
      اگر از دید big data بهش نگاه بشه اونوقت متوجه میشید که این دست از اطلاعات خیلی بیشتر از اون چیزی که فکرشو کنید مهم هست و طرفدار داره.
      متخصصین big data و data mining با داشتن همچین اطلاعات ساده ای اما به وسعت یک جامعه میتونن با استفاده از الگوریتم های هوش مصنوعی اطلاعات مهم تری مثل طرز تفکر، علایق، اعتقادات، فضای سیاسی و فرهنگی و … یک جامعه رو استخراج کنن اونم به صورت لحظه ای!!! (به همین راحتی ها هم نیست اما شدنیه)
      چنین اطلاعاتی به شدت خریدار داره.
      از شرکت های تبلیغاتی گرفته تا کاندیداهای انتخاباتی و …
      🙂

  2. Avatar امیر

    خوب تلگرامم همینجوریه. چت هارو ذخیره میکنه و دولت میتونه بهشون دسترسی داشته باشه. بااین حال اسنودن کلا با گوگل مشکل داره

  3. Avatar مجتبی

    چرا Signal Private Messenger در مارکتی مثل بازار وجود نداره و در برخی سایت ها هم لینک با دستور حذف شده؟!
    آیا چون نابغه ای مثل اسنودن امنیت اون رو تایید کرده….؟!
    انگار هر چقدر که امنیت برای یک کاربر مطلوبه، برای بعضی ها نامطلوبه یک جورایی…

    پ.ن: سرورهای این پیام رسان مسدود هستند و نمیشه در این برنامه عضو شد.
    لازم به ذکر نیست که این برنامه فقط پیام رسان هست! و فرم کارش مثل شبکه های اجتماعی دیگه مثل اینستاگرام نیست، اما با این حال مسدود شده!!!!

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه