تحریم‌ها برداشته شد؛ آیا اپل، گوگل و مایکروسافت به ایران می‌آیند؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
اپل در ایران

پس از ماه‌ها مذاکره بین ایران و گروه ۱+۵، گویا بالاخره موعد اجرای مفاد توافق هسته‌ای فرا رسیده. اما آیا با برچیده‌ شدن تحریم‌ها، امکان ورود شرکت‌های بزرگ تکنولوژی به بازار ایران فراهم شده؟ آیا در ماه‌ها‌ی آینده شاهد حضور رسمی اپل، گوگل، مایکروسافت یا جنرال ‌الکتریک در ایران خواهیم بود؟ اگر شما هم می‌خواهید از جدیدترین وضعیت حضور شرکت‌های خارجی در ایران مطلع شوید، در ادامه‌ی این مطلب با ما همراه باشید.

    ‌‌‌    ‌‌‌

با برداشته شدن تحریم‌های ایران، بزرگان دنیای تکنولوژی مثل اپل و مایکروسافت و غول‌های نفتی مانند رویال داچ شِل و شرکت‌های عظیم صنعتی چون جنرال الکتریک و بویینگ برای حضور در بازار ایران خود را آماده می‌کنند. برچیده شدن تحریم‌ها به ایران کمک می‌کند تا صادرات نفت خود را افزایش داده و سرمایه‌گذاری‌های خارجی بیشتری را جذب کند.

وزارت خزانه‌داری ایالات متحده‌ی آمریکا هم گفته که به محض اجرای توافق و برداشته شدن تحریم‌ها، به شعبه‌‌های بین‌المللی شرکت‌های آمریکایی اجازه می‌دهد تا فرصت‌های حضور در ایران را بررسی کنند. لازم به ذکر است که در سال ۲۰۱۲، کنگره‌ی آمریکا قانونی را مبنی بر ممنوعیت حضور شعبه‌های شرکت‌های آمریکایی در ایران وضع کرده بود.

اپل

اما شاید برای بسیاری از جوانان علاقه‌مند به حوزه‌ی تکنولوژی، حضور و فعالیت رسمی شرکت‌هایی مثل اپل، گوگل یا مایکروسافت در ایران از جذابیت بیشتری برخوردار باشد. چند هفته‌ی پیش وب‌سایت وال‌استریت ژورنال از برنامه‌ریزی‌ شرکت‌های اپل، جنرال الکتریک و HP برای حضور در ایران خبر داد. شعبه‌ی سوییسی شرکت HP برای فروش مستقیم محصولات خود در بازار ایران رایزنی‌هایی انجام داده است. گویا شرکت اپل هم به فکر راه‌انداختن فروشگاه‌های اختصاصی خود در ایران است.

اما صف طولانی شرکت‌های خارجی برای ورود به ایران، تنها به شرکت‌های فعال در زمینه‌ی تکنولوژی‌های مصرفی ختم نمی‌شود. شرکت‌های نفتی شل و توتال که اروپایی هستند، احتمالا مسیر ساده‌تری را برای حضور در ایران در پیش خواهند داشت.

جنرال الکتریک، در زمان تحریم و در چارچوب برخی معافیت‌های انسان‌دوستانه، برخی تجهیزات پزشکی را به بازار ایران وارد می‌کرد. از این رو این شرکت با توجه به تجربه‌ی فعلی‌اش می‌تواند خیلی زود کسب‌وکار خود را در بازار ایران رونق بدهد.

‌‌‌    ‌‌‌

با اجرایی شدن برجام و برچیده شدن تحریم‌ها، شرکت‌های تکنولوژی این فرصت را دارند تا دفاتر رسمی خود را در ایران باز کنند. دیدن فروشگاه‌های رسمی اپل استور یا مایکروسافت در خیابان‌های شهرهای ایران، به‌طور حتم برای طرفداران محصولات این شرکت‌ها هیجان‌انگیز است؛ اما این اتفاق لزوما به‌معنای بهبود بازار کار و رشد اقتصادی است؟ نظر شما در مورد حضور احتمالی این شرکت‌ها در ایران چیست؟ آیا این گشایش، در نهایت به رشد بازار کسب‌وکار در ایران می‌انجامد؟ نظراتتان را با ما به اشتراک بگذارید.

    ‌‌‌

منبع: Investors ،Wall Street Journal

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

۷۴ دیدگاه
  1. hamed

    اپل رو بیخیال … موتور سیکلت رو نگاه کن

  2. محمد

    موقعی که تو بازار مثال توپخونه ویندوز ۱۰ رو ۳۰۰۰ هزار تومن میدن کمتر از یک دلار یا کنسول بازی رو با ۱۰۰ هزار تومن هک میکنن به نظرتون بازار یاب های امریکایی ایران رو انتخاب میکند !؟

  3. محمد

    باعث میشه محصولاتی که الان در کشور به فروش میرسه گارانتی معتبر داشته باشه. یعنی مصرف کننده سود میبره نه اینکه یه کالا بخرید و معلوم نباشه از کجا اومده گارانتیش چیه و …

  4. nashrino.com

    باید منتظر موند ببینیم که چه میشه

  5. امین

    ایشالا آمازون اینا هم بیان تا شاهد رقابت دیجی کالا با این سایت ها باشیم و قطعا رقابتی هستش که برندش مصرف کننده هاهستند

  6. Behrooz

    خیلی عالیه که شعبه های اصلی شرکت هارو تو ایران ببینیم و جنس اصل و باکیفیت بخریم،چه بحث دیجیتال چه کالاهای دیگر.
    اما ترس من از ندانستن نوع برخورد و واکنش قشرهای مختلف یا حتی دلواپسان جامعه با نمایندگی شرکت های آمریکائیست!
    دیجیکالا هم مسلما فروش خیلی کالاهاش از دست میده،باید دید سیاست دیجیکالا چطور عمل میکنه!

  7. iMAN

    با سلام به نظر بنده که ورود شرکت های خارجی می تونه هم منفی باشه هم مثبت! منفی از این نظر که با ورود این شرکت ها احتمال اینکه تولید کنندگان داخلی به مشکلات جدی برخورد کنن و حتی ورشکسته بشن هست که البته به تلاش خودشون بر می گرده، اما نقطه نظر مثبتش اینه که می تونه باعث تحرک صنعتگران ایرانی بشه که با افزایش کیفیت و نوآوری توی محصولاتشون به رقابت با کالاهای خارجی بپردازن البته اگه این کار رو بکنن چون به ندرت دیده شده که یه شرکت تولیدی ایرانی این کار رو بکنه یا بخاطر حمایت های دولت نیازی نمی بینن یا اینکه این توانایی رو در خودشون نادیده می گیرن، که همش بر می گرده به مدیریت ضعیف در صنایع و شرکت های خدماتی. به جای ایجاد زمینه هایی برای تولید با کیفیت فقط به دنبال اعداد و ارقام و آمار هستن و همچنین این اشتباه بزرگ که پیشرفت خودشونو در سود آوری شرکت خودشون می بینن نه سود رسانی به تمام جامعه. با تشکر

  8. احمد

    همینکه ساپورت زبان فارسی به اپل اظافه بشه و مثل آدم های عادی بشه اپل آیدی ساخت خیلی خوبه.

    اگه استفاده از گارانتی واقعی دستگاه و سیری فارسی هم جور بشه عالی میشه.

  9. mehran

    هر چی ارتباط ایران با سایر کشورها بهتر باشه زمینه پیشرفت مهیا میشه…معمولا کشور منزوی پیشرفت نمیکنه یه نمونه بارزش کره جنوبی و کره شمالی که جنوبی پیشرفته و شمالی منزوی و ضعیف…

  10. علی

    با این نامزد های جدید رئیس جمهوری آمریکا بعید به نظر میرسه

  11. جعفر

    مطمئنابرداشته شدن تحریمها و آمدن اون شرکتها برای وجهه بین المللی ایران بسیار سودمند خواهد بود

  12. Pouya azami

    اگر سایت های بزرگی مثل ebay و Amazon در ایران شعبه بزنند واقعا عالی میشود

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما