بک‌ ندی، آن‌فالو میشی! قانون‌های نانوشته‌ی اینستاگرام

۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه

یکی دو هفته پیش در اینستاگرام یک درخواست فالو دریافت کردم. نه اسم درخواست‌کننده برای‌ام آشنا بود و نه تصویرش؛ مثل انبوه درخواست‌های ناآشنایی که حتما شما هم چند ده‌ تایی از آن‌ها را دریافت کرده‌اید. اما این‌بار کنجکاوی‌ام گل کرد. سری به صفحه‌ی درخواست‌کننده زدم. هیچ رقم نمی‌شناختم‌اش. اما نوشته‌هایی که زیر تصویرش بود نظرم را جلب کرد. بعد از انبوهی از علاقه‌مندی‌های ریز و درشت و این‌که متولد چه ماهی است و به‌همین خاطر هم چقدر می‌تواند آدم خاصی باشد، به قوانین صفحه رسیدم.

دو تا از این قانون‌ها که به طرز ناشیانه‌ای به زبان انگلیسی نوشته شده بودند، از همه جالب‌تر بودند: اول این‌که اگر صفحه‌ات‌ را فالو کردم، تو هم باید بی‌درنگ صفحه‌ی من را فالو کنی؛ در غیر این صورت در آن‌فالو کردن‌ات شک نمی‌کنم. قانون دوم هم این‌که اگر صفحه‌ی من را آن‌فالو کنی، در کسری از ثانیه صفحه‌ات را آن‌فالو می‌کنم.

این قوانین که لنگه‌شان را فقط می‌توان در شبکه‌های اجتماعی پیدا کرد، نه‌تنها قانون‌های لازم‌الاجرایی نیستند، بلکه تصویب‌کننده‌ها‌ی‌شان هر زمان که بخواهند آن‌ها را زیر پا می‌گذارند.

این قوانین و لزوم به وجود آمدن‌شان واضح‌تر از آن ‌چیزی هستند که بخواهید حتی درباره‌شان فکر کنید. صاحب صفحه به کسانی که فالو می‌کند یا آن‌هایی که قصد دارند صفحه‌اش را دنبال کنند، پیام روشنی داده: من و تو نیاز مشترکی داریم و از این طریق سعی داریم تامین‌اش کنیم؛ فارغ از این‌که چه محتوایی در صفحات‌مان به اشتراک می‌گذاریم. به بیان ساده‌تر اصلا اهمیتی ندارد من چه‌طور آدمی هستم و در قالب تصویر چه برای تو و دیگرانی که دنبال‌ام می‌کنند، رو می‌کنم. ما و صفحه‌های‌مان نیاز اصلی‌تری داریم و آن تعداد فالوئر‌هاست که طبیعتا هرچه بیش‌تر باشند، یعنی ما از دسته‌ی آدم‌های خفنی هستیم که بقیه برای‌شان سر و دست می‌شکنند.

نمی‌خواهم به بحث کلیشه‌ای و نخ‌نمای «ترفندهای سنتی جمع‌آوری لایک و فالوئر» وارد بشوم. اما بازی‌ای که در بالا به آن اشاره شد یک قسمت باحال‌تری هم دارد که در گفتگو با دوستان‌ و همکاران‌ام متوجه‌اش شدم. این‌که وقتی چند روزی از ورودتان به این شکل خاص از زندگی مسالمت‌آمیز می‌‌گذرد، همان کسی که شما را به بازی دعوت کرده، خیلی خودجوش آن‌فالوتان می‌کند. شما هم که احتمالا حس و حال گشتن و پیدا کردن فالوئر گمشده‌تان را ندارید، بی‌خیال ماجرا می‌شوید. به این ترتیب به میزان خفن بودن کسی که به‌ظاهر دوست‌تان بوده، افزوده می‌شود. چون نه‌تنها کلی فالوئر دارد، بلکه تعداد معدودی را هم فالو کرده؛ فرمولی که مدتی می‌شود بعضی از کاربران شبکه‌های اجتماعی برای نشان دادن پرطرفدار بودن‌شان از آن استفاده می‌کنند. در این بین به محتوایی که منتشر می‌شود تا فالوئرها را مجبور به ماندن و لایک کردن کند، اشاره‌ای نمی‌کنم. دست آخر هم این‌که از این حرکت‌ به‌ظاهر مسالمت‌آمیز نه اعتباری به شما افزوده می‌شود و نه طرفدار بیش‌تری پیدا می‌کنید.

در آخر این قوانین که لنگه‌شان را فقط می‌توان در شبکه‌های اجتماعی پیدا کرد، نه‌تنها قانون‌های لازم‌الاجرایی نیستند، بلکه تصویب‌کننده‌ها‌ی‌شان هر زمان که بخواهند آن‌ها را زیر پا می‌گذارند تا به اعتبارشان بیافزایند. بازی‌های به‌ظاهر قانون‌مند اما بی‌قانون، ارزش وارد شدن ندارند.

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

۳۴ دیدگاه
  1. زهرا

    چجوری میشه پستارو استوری کنی؟

  2. علی

    سلام من هنوز جواب سوالمو نگرفتم چه موری میشه به یک شخص توی اینستا گرام بک بدی؟

    1. M

      خب الان چیشد؟ فالو بک چیه؟

      1. نازی

        یعنی فالو کدن طرف مقابل در برابر فالو کردن اون

    2. نازی

      فالو بک یعنی فالو کردن طرف مقابل در برابر فالو کردن اون
      و وقتی یکی فالوئت میکنه فالوش کن ینی بک دادی

  3. عباس

    درود
    در طی ساعت یا روز چند نفر رو فالوو کنیم که از طرف اینستا فالوو بلاک نشیم؟

  4. سمیرا

    سلام ببخشید اگه کسی درخاست فالو بده ولی قبول نکنی متوجه میشه.؟چیکار کنیم متوجه نشه؟

  5. MBLACK3

    آخ گفتی برادر عزیز…حرصم میگیره ها

  6. MBLACK3

    مرسی دمت گرم دقیقا زدی تو خال …مردم احساس شاخ بودن میکنن تو این جور مواقع ولی تو دنیای واقعی خیلیاشون هیچی نیستن جز یه اسم

  7. پوریا بیگلری

    ممنون جالب بود انشاالله پیروز باشد

  8. عسل

    مفید بود

  9. سجاد

    نرم افزار اینستا فالو برای اندروید و نرم افزار آنفلاور اسپای برای ویندوزفون میتونه یک سپر دفاعی باشه برای اونایی که قصد آنفالوکردن دارند!
    اگه دقت کنید بعضی ها تو بیو نوشتن مجهز به insta follow که دقیقا منظورش اینه که آنفالو کنی آنفالو میکنم

  10. مریم

    واقعا جالب بود، به نظر میرسه که همونطور که یکی از دوستان هم در کامنتهااشاره کرد، گاهی فضای مجازی؛ نقش جبران کمبود های دنیای واقعی رو داره، و یک بازیه که عده ای توش احساس برنده بودن بکنن

  11. علی

    کاملا موافقم.من خودم هم اکانت اینستاگرام داشتم و هم نرم افزار های واتس اپ و وایبر رو نصب کرده بودم. وقتی خوندن واسه کنکور رو شروع کردم همه رو پاک کردم و الآن فقط تلگرام دارم که گاهی اوقات اونم فقط برای موارد درسی ازش استفاده می کنم. زندگیم خیلی آرامشش بیشتر شده. این هیجان که هر لحظه بدونیم فلان چی گفت و بهمان چه نظری داشت الکی الکی آرامش رو از زندگی ما گرفته. یک لحظه مرور کنید چه چیز مهمی از وقتی اکانت اینستا ساختید به دست آوردید یا ازش مطلع شدید میشه گفت بیشتر پست ها اهمیت خاصی ندارن.

  12. smnhdm

    درود بر شما آقای وحید پولادی سوینی
    واقعا تشکر

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه