شما بگویید؛ عکاسی موبایل یا DSLR؟

۱۱ اسفند ۱۴۰۰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه
عکاسی موبایل یا DSLR

باز هم شنبه‌ای دیگر از راه رسید و با یکی دیگر از مطالب «شما بگویید» به سراغ دوستان عزیز دیجی‌کالا مگ آمده‌ایم. موضوع بحث این هفته‌ی ما چیزی است که از همان ابتدای راه‌اندازی مدرسه‌ی عکاسی موبایل قصد طرح کردن آن را داشتیم، ولی ترجیح دادیم بیشتر صبر کنیم تا در فرصتی مناسب‌تر به آن بپردازیم: عکاسی موبایل یا عکاسی DSLR؟

احتمالا بسیاری از شما هنگام برخورد کردن با این سؤال بلافاصله به این فکر خواهید افتاد که اساسا چنین مقایسه‌ای صحیح نیست و هر کدام از این دو ابزار عکاسی کارکرد متفاوت و خاص خودشان را دارند. بله از دیدگاه تخصصی ما هم با شما موافق هستیم. ولی این هم خود بخشی از پاسخی است که ما انتظار داریم با کمک شما به آن برسیم. اساسا هر کدام از این ابزارها برای چه شرایطی مناسب‌ترند؟ برخی از افراد هنوز معتقد هستند که دوربین‌های DSLR در هر شرایطی نسبت به دوربین موبایل ارجحیت دارند. ولی آیا واقعا این تفکر درست است؟ آیا هیچ شرایطی وجود ندارد که در آن دوربین موبایل کارایی بیشتری نسبت به یک دوربین DSLR داشته باشد؟ زمانی کیفیت دوربین گوشی‌های موبایل به‌قدری پایین بود که نمی‌توانستیم هیچ انتظار خاصی از آن‌ها داشته باشیم، ولی در حال حاضر گوشی‌های موبایل در این زمینه هم به جایی رسیده‌اند که می‌توانیم به آن‌ها به چشم یک ابزار جدی عکاسی نگاه کنیم.

عکاسی موبایل یا DSLR

اساسا عکاسی موبایل پس از عکاسی دیجیتال یکی از مهم‌ترین انقلاب‌های عکاسی معاصر را رقم زده است. حتی اگر از دشواری ظهور و ثبوت نگاتیوها و چاپ عکس در تاریکخانه عبور، و مقایسه‌ی خود را از دوران بلوغ عکاسی دیجیتال آغاز کنیم، باز هم خواهیم دید که عکاسی موبایل تحول عظیمی در روند کاری یک عکاس ایجاد کرده است. برای مثال به شکل سنتی عکاسان خبری همیشه مجبور بوده‌اند ابتدا توسط یک دوربین DSLR به ثبت عکس بپردازند، سپس عکس‌ها را به یک کامپیوتر انتقال داده و ویرایش کنند و در نهایت آن‌ها را برای دبیر مربوطه در دفتر روزنامه بفرستند تا اگر خوش‌شانس باشند یک یا چند عکسشان منتشر شود. گوشی موبایل با وجود ابعاد بسیار کوچکش توانسته تمام ابزارهای لازم برای یک فتوژورنالیست را در خود جای دهد: دوربینی برای عکاسی، کامپیوتری برای ویرایش و پلتفرم‌هایی با مخاطبان میلیونی برای انتشار. دقیقا به همین دلیل است که در یک دهه‌ی گذشته بسیاری از فتوژورنالیست‌های مطرح و شناخته‌شده هر روز بیشتر و بیشتر به سمت عکاسی موبایل سوق پیدا کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: عکاسی خبری؛ از جنگ جهانی دوم تا اینستاگرام

علاوه بر این گوشی موبایل به دلیل ویژگی منحصربه‌فرد شباهت نداشتن به یک دوربین عکاسی، برای برخی از ژانرهای عکاسی مانند عکاسی خیابانی یا عکاسی کاندید (عکاسی از سوژه بدون این‌که متوجه باشد) به ابزاری فوق‌العاده کارآمد تبدیل شده است. با شکوفایی عکاسی موبایل شاهد ظهور موج جدیدی از عکاسان خیابانی بوده‌ایم که همگی از دوربین موبایل به‌عنوان ابزاری مناسب برای این ژانر عکاسی استفاده می‌کنند.

بااین‌حال شاید هنوز برخی اصرار داشته باشند به دلیل عواملی نظیر کیفیت بهتر و دامنه‌ی پویای بالاتر حتی در این شرایط هم دوربین‌های DSLR بهتر هستند. زمانی را به یاد بیاورید که عکاسی دیجیتال تازه ظهور کرده بود و بسیاری از عکاسان همچنان بر استفاده از نگاتیو و عکاسی آنالوگ به دلیل کیفیت بهتر آن پافشاری می‌کردند. سرانجام کیفیت دوربین‌های دیجیتال به‌جایی رسید که توانست همگان را متقاعد کند عکاسی دیجیتال به دلیل راحتی بیشتر و امکانات جدیدی که با خود به ارمغان می‌آورد ارزش کنار گذاشتن عکاسی آنالوگ را دارد. نکته اینجاست که هنوز هم با استفاده از نگاتیو می‌توان به عکسی با دامنه‌ی پویای بهتر و کیفیتی اساسا متفاوت نسبت به عکاسی دیجیتال رسید. ولی راحتی بیشتر، سرعت بالاتر و قابلیت‌های خاص عکاسی دیجیتال گذشتن از کیفیت بهتر و دامنه‌ی پویای بالاتر نگاتیو را توجیه می‌کند. در مورد عکاسی موبایل هم می‌توان همین منطق را بسط داد. راحتی، سرعت بالا و قابلیت‌های خاص دوربین گوشی موبایل در بسیاری از شرایط می‌تواند کیفیت کمتر و دامنه‌ی پویای پایین‌تر آن نسبت دوربین DSLR را توجیه کند.

البته عکاسی موبایل هنوز محدودیت‌هایی دارد که باعث می‌شود در بسیاری از شرایط در مقابل دوربین DSLR حرفی برای گفتن نداشته باشد. حساسیت بیشتر سنسور، امکان استفاده از لنزهای مختلف و فیلترهای حرفه‌ای، کنترل میزان باز و بستگی دریچه‌ی دیافراگم و تسلط بهتر بر فوکوس جزو مواردی است که در بسیاری از ژانرها و شرایط عکاسی مانند عکاسی ورزشی، عکاسی نجومی، عکاسی در شب و … کاملا ضروری هستند. تولیدکنندگان گوشی‌های موبایل در سال‌های اخیر تلاش کرده‌اند به شیوه‌های مختلف بر این محدودیت‌ها غلبه کنند. ولی بااین‌حال هنوز به نظر می‌رسد دوربین موبایل ذاتا با دوربین DSLR تفاوت دارد و هر کدام را باید به‌جا و در شرایط مناسب خودش به کار برد. نظر شما چیست؟ شما با توجه به نیاز خود و انتظاری که از یک دوربین عکاسی دارید کدام‌یک را ترجیح می‌دهید: دوربین موبایل یا دوربین DSLR؟

telegram_ad2_1

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

۶۰ دیدگاه
  1. saeid

    سلام. با معرفی iphone 7 plus هیچ دوربین DSLR واقعاً کاربرد نداره. مگر این که برخی به خصوص تحصیل کنندگان رشته ى عکاسی این موضوع را قبول نداشته باشند و این هم به دلیل تعصبشان هست. خواهش میکنم شما دوستان بررسی دوربین این گوشی را داخل سایت های مختلف مطالعه کنید. دقت ۱۲Mp-دوربین دوگانه-فلاش ۴ تایی-لرزش گیر اپتیکال-لنز ۶ عنصری-پردازشگر جدید که قادر ۱۰۰ میلیارد عملیات را در کمتر از ۱ ثانیه روی عکس انجام دهد-گرفتن عکس با فیلتر بوکه که تا قبل از این فقط دوربین های DSLR این امکان را داشتند-فیلمبرداری ۴K -فیلمبرداری ۲۴۰ فریم-زوم دوبرابر اپتیکال-قابل استفاده در زیر آب-

    1. بابک

      خیلی سطحی به قضیه نگاه کردی بهتره اول یه دوربین dslr دست بگیری و با مقایسه متوجه میشی که دوربین موبایل بیشتر برای مواقع اضطرار کاربرد داره اما عکاسی یعنی همون دوربین توی دست یعنی همون حس خوب dslr

      1. saeid

        من با دوربین DSLR کار کردم. ولی مثل این که شما با iphone 7 plus کار نکردید.

  2. حسین

    عجب سوال خنده داری میپرسین دی جون از تو خیلی بعید بود من این انتظار رو ازت نداشتم من خودمم عکاسم کارم با دوربین DSLR هستش دوربین موبایل عملا به هیچ دردی نمیخوره فقط جنبه پولی داره که گوشی ها به فروش برن .

  3. محسن

    موبایل، برای اینکه همیشه همراهمه و لازم نیست یه جسم اضافه و سنگین رو که توی جیب هم جا نمیشه فقط برای عکاسی همراه خودم همه جا ببرم ولی قطعا کیفیت عکاسی DSLR از موبایل خیلی خیلی بیشتره

  4. محمد رسول

    کاملا واضحه که موبایل در مقابل دوربین های dslr حرفی برای گفتن نداره. این که بعضی ها میگن موبایل جای دوربین رو گرفته یک باور کاملا غلطه چون کاربر با موبایل فقط عکس میگیره و اختیاراتش فقط در کادربندی های محدود هست اما عکاس با دوربین های dslr با نور بازی میکنه و با تغییرات در دیافراگم و ایزو و سرعت شاتر میتونه تصاویری خلق کنه که حتی فراتر از دید انسان باشه حالا دید عکاسی با موبایل که دیگه خیلی محدود و پایینه و حسابش مشخصه

  5. ترانه

    شاید برای عکاسی حرفه ای دوربین دی اس ال آر بهتر باشه اما یه موبایل خوب در هر لحظه و هر مکانی بهترین گزینه برای ثبت آنی یک اتفاقه و با کیفیت ترین دوربین نمیتونه هیچ وقت انقدر کوچیک و کم حجم باشه

  6. مصطفی

    در مورد این مقایسه اینطور میشه گفت که،
    به دلیل شبیه سازی محیط کاربری و درصدی از امکانات، عکاسی با موبایل میتونه دریچه ورودی برای علاقه مندان به حرفه عکاسی با دوربین های DSLR باشه.
    من سه سال هست که کار تصویربرداری میکنم با DSLR و باید بگم که هر دو دنیای مختلفی دارند. اینکه گوشی ال جی تونسته یک تصویر واید ارائه کنه خیلی خوبه ولی کیفیتش قابل قبول نیست و دراکثر موارد مخصوصا تصاویر منظره به درد نمیخوره.
    ولی لنزهای DSLR، هرکدوم یک تصویر جدید با چالش های جدید دارن که عکاس میتونه تصاویر هنری رو که میخواد بدون محدودیت ثبت کنه.
    تکنیک های مختلف عکاسی برای افکت های مختلف، کیفیت بالا، ثبت تصویر در بدترین شرایط نوری با بهترین کیفیت و از همه مهمتر فوکوس دستی. اینها تمام چیزهایی در مورد دوربین های DSLR هستند که مدام پیشرفت میکنند و در آخر میتونم بگم من از تصویربرداری و عکاسی با DSLR لذت می برم و انتخاب این به عهده کاربر هست که کدوم رو انتخاب کنه.

  7. حسن

    سلام
    اینکه هیچ وقت دوربین موبایل جایگزین dslrها نمیشه کاملا روشنه. چون اگه قرار باشه ما سنسور با ابعاد dslrها رو رو موبایل داشته باشیم و بتونیم لنزهای مختلف رو روش سوار کنیم در بهترین حالت میشه یه حجمی مثل دوربین های بدون اینه.قبول که دوربین موبایل ها خیلی پیشرفت کردن اما قاعده عکاسی کلا باهم فرق داره. مثل عکس خبری که رسوندن خبر براش مهمه وکیفیت مثلا یه عکس از جنگ انقدر مهم نیست تا عکس پرتره.دوربین موبایل برای عکاسی لحظه ای عالیه اما نه برای رشته های دیگه عکاسی. من ترجیح میدم همیشه دوربینم پیشم باشه اما بعضی از شرایط که نمیخوام سوژه از دست بره از موبایل استفاده کنم که البته بعدش غصه کیفیتش رو میخورم

  8. ام جی

    یه توپ ۷ سنگو محکم بکوب تو دیوار
    بعد از ۳ ۴ بار خوردن تو در و دیوار بخوره رو دکمه شاتر D7200
    من میگم این عکس پتانسیل برنده شدن تو مسابقات عکاسیو داره ????
    حالا خود دانید که موبایل بهتره یا DSLR..

  9. امیر کمیلی

    به نظر من باید به شاخه مورد علاقتون در عکاسی نگاه کنین:
    من علاقه بسیار شدیدی به عکاسی از آسمان شب دارم و مطمئنا موبایل جوابگوی این نیاز نیست.
    برای عکاسی طبیعت، مطمئنا پرچمداران جدید موبایلی، حرف های زیادی برای گفتن دارند هرچند که هنوز در دینامیک رنج ضعیف عمل میکنن. ولی هر روز در حال بهتر شدن هستن. تا مدتی پیش، مثلا سرعت شاترهای پایین مثل ۴ ثانیه در موبایل ها موجود نبود ولی الان هست و خیلی خوبه.
    برای عکاسی پرتره، اگر نور مناسب طبیعی یا تجهیزات نورپردازی خوبی در اختیار داشته باشین مطمئنا باز هم موبایل ها خوب عمل میکنن.
    برای عکاسی خیابانی علی الخصوص در ایران که محدودیت هایی برای در دست گرفتن دوربین های بزرگ داریم، باز هم موبایل ها بسیار عالی هستند.
    کسانی که به قابلیت های عکاسی با موبایل هنوز روی خوش نشون نمیدن، کافیه نگاهی به مسابقات عکاسی ایفون در هر سال بندازن. مطمئنا نظرشون عوض میشه. یا نگاهی بندازن به آخرین پروژه مایکروسافت که به یک عکاسی حرفه ای لومیا ۱۵۲۰ دادن و ازش خواستن فقط با همین دوربین برای مدتی در سفرهاش عکاسی کنه.
    کلام آخر، مطمئنا داشتن یک دوربین DSLR به دلایل خیلی زیادی مثل قابلیت تعویض لنز، عملکرد iso، دینامیک رنج و … ایده آله و یک پرچمدار موبایلی “همیشه همراه” هم تکمیل کننده این ترکیبه. و این دو رقیب هم نیستن بلکه یک ترکیب خیلی خوب برای علاقه مندان به عکاسی هستند.

  10. آروین

    به نظر من دوربین گوشی خیلی بهتره چون با یه قیمت کم کلی امکانات ادم به دست میاره تازه با خرید لنز هم میتونه از تمام چیز ها عکس بگیره گوشی موبایل چهار چیز خیلی برتر داره حافظه زیاد برای عکاسی باتری با طول عمر بالا (میزان استفاده در روز ) و سوم بزرگ بودن صفحه نمایش برای این که بفهمیم عکس تاره یا واضح و چهارم این که سایزش مناسبه و همیشه با ادم همراهه ولی دوربین یه چیز اضافست هرچقدر هم کوچک باشه عین گوشی موبایل همیشه با ادم نیست و جا رو اشغال میکنه

  11. حسین

    کیفیت عکسهای موبایل درست که خیلی بالا رفته ولی همچنان بدلیل محدودیتهای بسیار در نوع لنز و سایز تراشه و امکانات و غیره فقط بعنوان یک دوربین دم دستی برای گرفتن عکسهای فوری با کیفیت بسیار پایینتر از دوربینهای حرفه ای درجاییکه دوربین همراه ندارید کاربرد داره هرچند خیلی از افراد هم فقط درهمین حد نیاز دارن و مثلا کیفیت بالای عکس و چاپ اون اصلا بر اشون مهم نیست ولی درکل برای افرادیکه مثل خودم کیفیت عکس امکانات دوربین برای گرفتن عکسهای باکیفیت و کیفیت چاپ براشون دردرجه اول هست در بسیاری موارد که همراه داشتن دوربین دی اس ال آر امکان پذیر هست مسلما هرگز دوربین موبایل کاربردی نخواهد داشت وجای یک دوربین حرفه ای را نخواهد گرفت.

  12. امیر اسدی

    هیچ کدوم، فقط mirrorless

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه