همه چیز درباره‌ی سایپا کوییک؛ هاچ‌بک پر امکانات ایرانی

۱۸ فروردین ۱۳۹۸ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۷ دقیقه

دیروز سایپا از محصول جدیدی به نام کوئیک رونمایی کرد. خودرویی که شباهت زیادی با ساینا دارد و در کلاس خودروهای هاچ‌بک شهری جای می‌گیرد. البته ناگفته نماند که طبق معمول بر سر واژه‌ی کراس‌اور کوچک و هاچ‌بک شهری اختلاف نظر وجود دارد. اما از آن‌جا که کوئیک، پلت‌فرم ساینا را به امانت گرفته و مبنای طراحی آن یک خودروی هاچ‌بک است، شاید بهتر باشد که کوئیک را در کلاس هاچ‌بک شهری نسبتا بزرگ بشناسیم. کوئیک می‌تواند به عنوان یکی از انتخاب‌ها در کلاس و قیمت خودروهایی مثل تیبا ۲ و پژو ۲۰۶ قرار بگیرد. اولین چیزی که خیلی از مشتریان برای اولویت‌بندی انتخا‌ب‌هایشان در نظر می‌گیرند، قیمت این اتومبیل است. پیش‌بینی شده که کوئیک اتوماتیک حدود ۳۵ تا ۴۰ میلیون تومان قیمت دارد. شاید همین خبر، کمی ناامیدکننده به نظر برسد و برای خودروی داخلی جدید، این قیمت کمی زیاد باشد، اما اگر دقت کرده باشید به اتومات بودن این خودرو اشاره کردیم. احتمالا این خبر خوبی برای خانواده‌های ایرانی است که می‌توانند محصول جدید ایرانی را که در مدل دنده اتومات هم عرضه می‌شود، در گستره‌ی قیمتی بین ۳۵ تا ۴۰ میلیون تومانی تهیه کنند. پس از ساینا، کوئیک دومین خودروی اتومات سایپا است. نکته‌ی دیگر آپشن‌های متنوع این خودرو است. زمانی‌ که به امکانات و تجهیزات رفاهی این هاچ‌بک ایرانی نگاهی می‌اندازیم، خرید کوئیک شاید کمی وسوسه‌انگیز باشد. پس اگر دوست دارید با کوئیک بیشتر آشنا شوید، با ما همراه باشید.

یک خودروی پر امکانات

کوئیک قرار است در ۴ مدل ST، SE، SE-A و SE-A LUX عرضه شود. در تمام مدل‌های کوئیک، همانند ساینا و تیبا، از یک پیشرانه‌ی ۴ سیلندر با حجم دقیق ۱۵۰۳ سی‌سی (۱.۵ لیتر) استفاده شده است. این پیشرانه می‌تواند قدرتی معادل ۸۷ اسب‌بخار در  ۵۳۰۰ دور بر دقیقه و گشتاور ۱۲۸ نیوتون‌متر را در ۴۰۰۰ دور بر دقیقه تولید کند. پیشرانه‌ی کوئیک حدود ۲۰۰ سی‌سی از پراید بیشتر بوده و توان تولیدی آن هم حدود ۱۷ اسب‌بخار بیشتر است. پس احتمالا می‌توانیم انتظار داشته باشیم که کوئیک عملکرد نسبتا خوبی به نمایش بگذارد. خودرویی که برای مصارف شهری و خانواده‌ی متوسط ایرانی مناسب به نظر می‌رسد. نکته‌ی اصلی نوع گیربکس‌های این خودرو است. کوئیک در دو مدل اتومات CVT و دستی ۵ سرعته عرضه می‌شود. تفاوت ۴ مدل نام برده در نوع جعبه‌دنده، مصرف سوخت و نوع فرمان است؛ مدل‌های ST و SE دارای فرمان هیدرولیک و مصرف سوخت ۷ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر هستند و به یک جعبه‌دنده‌ی دستی ۵ سرعته مجهز شده‌اند. مدل‌های SE-A و SE-A LUX هم دارای فرمان برقی و مصرف سوخت ۷.۴ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر هستند و از یک جعبه‌دنده‌ی اتوماتیک CVT سود می‌برند. بنابراین اگر در نوع پیشرانه تنوعی به چشم نمی‌خورد اما مشتریان علاقمند به دنده‌ اتومات، می‌توانند کوئیک اتوماتیک را تهیه کنند. البته باید منتظر ماند و دید که عملکرد جعبه دنده‌ی خودکار CVT کوئیک در چه حد است.

Quick2

نوبت به امکانات رفاهی این خودرو می‌رسد. شاید شنیدن سیستم استارت دکمه‌ای و سیستم ورود به خودرو بدون سوییچ برای یک خودروی ایرانی، چیزی شبیه یک رویا باشد! حالا این رویا به حقیقت پیوسته و سایپا در کاتالوگ کوئیک اعلام کرده که این خودرو دارای دو سیستم نام برده شده است. شاید فناوری این سامانه‌ها چیز خارق‌العاده‌ای نباشد ولی برای یک خودروی ایرانی با قیمت زیر ۴۰ میلیون تومان، قطعا جزو امکانات جذاب برای مشتریان داخلی است. قرار است در این خودرو شاهد نمایشگر لمسی ۷ اینچی، مسیریاب، دوربین دید عقب و کروز کنترل باشیم. خب، تا همین جا برای خانواده‌ی ایرانی که با خودروهای نسبتا ارزان قیمت کم امکانات آشنایی داشتند، ویژگی‌های گفته شده هیجان انگیز باشد! در کوئیک برای مسیریابی، یک نمایشگر لمسی ۷ اینچی در اختیار دارید. هم‌چنین برای پارک کردن اتومبیل، دوربین دید عقب در اختیارتان قرار گرفته تا با مانع یا خودروی پشتی تصادف نکنید. به هنگام رانندگی هم از کروز کنترل برای ثابت نگه داشتن سرعت خودرو استفاده کنید. اگر هم مدل اتومات را خریداری کرده باشید که احتمالا رانندگی کم‌دردسری را در شلوغی‌ و ترافیک شهر تجربه می‌کنید. صندلی‌های راننده کوئیک از نوع برقی با تنظیم چند حالته بوده و دارای آینه‌های جانبی با قابلیت تنظیم برقی است.

کوئیک به کیسه‌های هوای راننده و سرنشین جلو مجهز شده است. نکته‌ی جالب در مورد کوئیک، سامانه‌های ایمنی متنوع به کار رفته در آن است. کوئیک همانند بسیاری از خودروهای داخلی، سیستم ترمز ضد قفل (ABS) دارد. سیستم ترمز EBD از کاربردی‌ترین سامانه‌های ترمزی یک خودرو است. کوئیک هم به EBD مجهز شده است. این سیستم نیروی ترمز را به طور الکترونیکی میان چرخ‌ها با مقدار مختلف توزیع می‌کند تا به هنگام ترمزگیری شدید پایدارتر باشد. ترمزگیری اضطراری (BA) هم از دیگر سیستم‌های به کار رفته در این خودرو است. این سامانه در شرایط اضطراری و ترمزگیری ناگهانی و شدید، حداکثر نیروی ترمز را برای توقف خودرو اعمال می‌کند. کوئیک به سیستم کنترل پایداری (ESC) هم مجهز شده است. این سامانه وقتی بر اثر لیز خوردن کنترل خودرو درحال خارج شدن از دست راننده است سعی می‌کند کنترل اوضاع را به دست راننده برگرداند. کوئیک به سیستم «پایش فشار باد تایرها» (TPMS) بهره‌مند شده است. این سامانه ، میزان باد لاستیک‌ها را به راننده اعلام می‌کند. سامانه‌ی TPMS کنار نمایش اطلاعات لازم، در صورت کم‌بودن باد لاستیک‌ها، به راننده هشدار می‌دهد.

Quick3

سیستم ضد سرقت (ایمبولایزر)، قفل مرکزی و قفل شدن خودکار درها در سرعت بالای ۱۰ کیلومتر بر ساعت از سامانه‌های دیگر کوئیک است. احتمالا سایپا با شناخت سلیقه و خواسته مردم، تلاش کرده که از سیاست‌های خودروسازان چینی تبعیت کند؛ سیاستی که بیشتر بر حول محور امکانات و یا به قول معروف، آپشن‌ها می‌چرخد. بنابراین همین ویژگی‌های کوئیک می‌تواند مشتریان زیادی را به سمت آن جذب کند.

کپی نه چندان موفق از BMW!

نگاهی به طراحی خودرو می‌اندازیم. کوئیک، در حقیقت همان ساینا هاچ‌بک است. هاچ‌بک بزرگی که شاید از دید عده‌ای به عنوان کراس‌اور کوچک هم شناخته شود. X200 پلت‌فرم استفاده شده در کوئیک است؛ پلت‌فرمی که پیش از این در تیبا و ساینا به کار رفته است. در تصاویر مربوط به کوئیک، تشخیص چهره‌ی ساینا با کوئیک کار آسانی نیست! البته وقتی که تصویر این دو خودرو را کنار هم می‌گذاریم، شباهت و تفاوت‌های ظاهری دو خودرو بهتر مشخص می‌شود.

Quick4

جلوپنجره‌، فرم دریچه‌ هوای سپر و فضای چراغ‌های مه شکن از جمله تفاوت‌های ریز ساینا و کوئیک است. در ساینا شاهد یک جلوپنجره‌ی سه نواره بودیم که لوگوی سایپا را در دل خود جای داده بود؛ درحالی که جلوپنجره‌ی اصلی کوئیک تنها یک نوار دارد و از محفظه‌ی مشبک در پشت آن استفاده شده است. نکته‌ی دیگر، فرم دریچه‌ی هوای کوئیک است که برعکس ساینا، یکپارچه بوده و سایپا بجای نوار، از دریچه‌ی زنبوری شکل بهره گرفته است. همین امر در مورد طراحی چراغ‌های مه‌شکن کوئیک هم صادق است. در حالت عادی بدون دانستن جزییات طراحی ذکر شده، تشخیص چهره‌ی جلو این دو خودرو کمی گیج‌کننده است. چراغ‌های نسبتا کشیده کوئیک، در تهاجمی‌ جلوه دادن ظاهر این خودرو نقش مهمی بازی کرده است.

در نمای عقب هم شباهت طراحی کوئیک با اتاق‌های ب‌ام‌و دیده می‌شود؛ شاید اگر کسی لوگوی ب‌ام‌و را در پشت این خودرو بچسباند، شما را به اشتباه بیندازد! هم‌چنین شباهت کمی هم با تیبا ۲ دیده می‌شود. اگرچه کوئیک، استایل بدنه‌ی مشابهی با تیبا ۲ دارد اما از عناصر طراحی متفاوتی بهره می‌برد. همین عناصر طراحی در جدید کردن زبان طراحی نمای عقب کوئیک نقش مهمی را ایفا کرده‌اند. چراغ‌های دو تکه‌ی عقب، فرم سپر و در صندوق کوئیک از بخش‌های اصلی طراحی کوئیک است که باعث تفاوت ظاهری عمده با تیبا ۲ شده است. روی هم رفته، زبان طراحی کوئیک نسبت به تیبا و ساینا، پخته‌تر ارزیابی‌ شده که شاید خبر خوشحال کننده‌ای برای طراحان داخلی باشد. اما باید تا عرضه شدن این خودرو در خیابان‌ها و دیدن واکنش مردم به چهره‌ی کوئیک از نزدیک، کمی منتظر بمانیم.

اصلا چرا کوییک؟

انتخاب نام کوئیک هم بی‌حکمت نبوده؛ سایپا برای این نام‌گذاری دلایلی آورده که عمدتا به مناطق مختلف و ایل‌های ایران اشاره دارد. هم‌چنین از آن‌جا که کوئیک (Quick) واژه‌ی انگلیسی است، معنای تند، سریع و چابک هم می‌دهد. نکته‌ی جالب، شباهت تلفظ کوئیک و کوئید است. رنو کوئید خودرویی است که زمزمه‌هایی از جایگزینی آن با محصول پراید شنیده شده بود.

ویدیوی تبلیغاتی سایپا را از این خودرو ببینید.

با توجه به شناختی که نسبت به پیشینه، طراحی، مشخصات فنی و آپشن‌های این خودرو پیدا کردیم، کوئیک می‌تواند به عنوان یکی از انتخاب‌های خانواده‌های ایرانی و نسل جوان قرار بگیرد. نکته‌ای که بازهم مطرح است، نبود رقابتی پویا برای سنجش و ارزیابی خودروهای داخلی است. زمانی‌که حق انتخاب‌ها محدود باشد، مشتریان مجبور به انتخاب یکی از چند مورد موجود هستند. این دلیلی می‌شود که توانایی‌های یک خودرو در مقایسه با رقبای داخلی و خارجی در گستره‌ی قیمتی مشخص سنجیده نشود. شنیده شده که قیمت حدودی این خودرو بین ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان است. این مقدار مبلغ کمی نیست و می‌توان با کمی تحقیق، خودروهای دست دوم قدرتمند و زیباتری را تهیه کرد. حتی اگر به دنبال خودروی نو هستید، گزینه‌های زیادی از محصولات ایران‌خودرو برایتان فراهم می‌شود؛ خودروهایی مثل خانواده‌ی پژو (۲۰۶، ۴۰۵، پارس)، سورن، رانا، سمند، رنو تندر دنده دستی. برلیانس H220 دنده‌ای و MVM 110s هم از انتخاب‌های چینی موجود است که می‌توان در محدوده قیمتی ذکر شده تهیه کرد. چیزی که بیشتر از همه مشتریان را برای خرید کوئیک تحریک می‌کند، جدید بودن محصول، دنده‌ی اتوماتیک و آپشن‌های زیاد این اتومبیل است. در مورد کیفیت و عملکرد این خودرو تا زمان عرضه‌ی محصول به بازار نمی‌توان اظهار نظر کرد.

نظر شما در مورد کوئیک چیست؟ آیا با توجه به امکانات مختلف و عرضه شدن مدل اتومات آن، می‌توانیم شاهد فروش چشم‌گیر آن باشیم؟

telegram_ad2_1

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

۷۲ دیدگاه
  1. اسی

    درود آخه این چه خودروسازی ما داریم بعداز ۵۰ سال خودروسازی این طرحها چیه؟تیبا رو به هزارجور رنگ و لعاب میدید به ملت با این قیمتهای کذابی متاسفم

    1. ساسان

      حالا ک امکانات خوبی اضافه کردن و دنده اتومات عرضه کردن با این ک یقینا اکثر قطعات غیره ایرانی هستش ولی باید گفت تشویق دارن دوست عزیز شما دوست داری یه شبه برات پورشه بزنن !!سایپا قدمی به جلو برداشته باید بهش تبریک گفت.

  2. م ح

    متاسفم برای کسانیکه هنوز ندیده دارن نظر منفی میدن . من حدود ۳ ماهه ساینا دارم ( کوئیک همون ساینا با امکانات بیشتر و هاچ بک ) . از لحاظ استحکام بدنه از پژو ۴۰۵ محکمتره اما قطعا به سمند نمیرسه . از لحاظ شتاب اولیه بهتر از ۴۰۵ و ۲۰۶ تیپ ۲ . از لحاظ هندلینگ بسیار بسیار بهتر از ۲۰۶ . مصرف سوخت کم . هزینه استهلاک پایین . دید جانبی یه مقدار ضعیفه اونم بخاطر ستونهای قوی و محکمی که داره . راحتی داخل کابین . فضای سرنشین عقب بهتر از ۲۰۶ . سیستم سرمایش و گرمایش در حد پژو ۴۰۵ . عدم نفوذ صدای باد به داخل ماشین و …… اول باید ببینیم از ماشین چی میخوایم . کسی که فرهنگ رانندگی نداره بهش بنز و بوگاتی هم تحویل بدی ، فکر میکنه گاریه و مثل گاری ازش استفاده میکنه . درثانی خرید خودرو به توان مالی و معیشتی مردم برمیگرده که بنظرم بیشتر از ۷۰ درصد مردم توان خرید خودروهای آنچنانی ندارن . باید امیدوار باشیم که مسئولان خودروسازی کشور به جای فکر کردن به سودهای کلان ، به فکر اعتلای حقوق شهروندی ، خدمات پس از فروش و تولید خودروهای با کیفیت باشن .

    1. جواد

      برادر منم ساینا داره اصلا با پراید خودم قابل مقایسه نیست.

  3. خریدار

    سلام
    جسارتا بنده واسه مطالعه اومدم تا ببینم میشه خرید و تعویض کرد
    خودم سراتو دارم
    فکر کنم ایمنی ماشین خیلی پایینه
    چون الان خودروهای جهان ایمنی اولین مسئله است
    پایین ترین مدلهای ماشین های خارجی با ۳۰ تومن اختلاف قیمت ۶ ایربگ دارند و سیستم دید در شب و پایداری فعال و ….
    امروزه باید به ایمنی خودرو بیشتر توجه کرد مخصوصا در ایران
    موفق باشید

  4. رضا

    کوئیک کوپتر کی میاد بیرون

  5. محمد

    به نظر من این خودرو عالیه ۲۰۶ حرفی برای گفتن نداره در مقابل کویک

  6. محمد

    ماشین خوبیه قیمتش هم عالیه و فقط کاشکی هچ بک نبود

  7. علی

    سلام
    نسبت به سایر ایرانی های سایپا خوبه و امکانات خوبی داره
    اما
    با این قیمت بعیده استقبال زیادی بشه چون تا زمانی که برلیانس ۲۳۰ هست کسی سراغ این ماشین نمیره.

  8. فرشاد

    کاش توی موتور و قیمت خودرو هنر نمایی میکردن بقیه اپشنا رو از شرکتای خارجی کپی کردن ولی بازم بد نیست

  9. حميد

    ببخشین دوستان دید خوبی تودورزدن نداره تیبا کاش این عیبو رفع میکردن

    1. Mahdi e

      اگر چه ۲۰۶ در امکانات هرفی برای گفتن نداره اما از نظر طراحی کابین خودرو جوری هست که هنگام تصادف موتور خودرو به سمت پایین میره و به کابین نفوز نمی کنه کا برای همین هست در تست ایمنی چهار ستاره گرفته این روزا همه خودرو ها دارای امکانات خوبی هستند اما ایمنی خودرو های ایرانی خیلی کم هست

  10. حميد

    تیبا دارم ۲۰۶ داشتم زیرپای ونرمی ۲۰۶نداره اما به سایپا خداقوت میگم تیبای اتوماته اسمش وعوض کردن بااینکه تودورزدن دید خوبی داره من میخرم فقط کاش اطاقشو ازرو۲۰۶طراحی میکردن چون دید خیلی مهمه

    1. محمد

      نظر من دقیقا مخالف نظر شماست 😐
      ۲۰۶ نرمیش نسبت به تیبا خییییلی کمتره… یعنی اصن نرم نیست. دیدش هم به دلیل داشتن ستون های نسبتاً کلفتش، اصلاً خوب نیست.

  11. پویا پاشایی علمداری

    این نظر دهندگان نمی دونم انتظار چی رو داشتن
    داداش ۳۰ الی ۴۰ میلیون تومان هست ها
    یکی نوشته می شه یک زانتیا ناز خرید
    یکی نوشته پارس elx بهتره
    اول اینکه زانتیا چند سالی است ساخته نمی شه باید بری مدل دست دوم بخری
    دوم اینکه پارس elx پنجاه میلیون تومان است یعنی بین ۲۰ تا ۳۰ درصد گران تر
    ضمنا همه ی آنها هنرشان چیست؟
    مصرف بیشتر قدرت بیشتر
    آیا خودرویی بهینه هستند
    پارس با ۲۰۰۰ حجم موتورش اون قدرتی رو هم که تولید می کنه خیلی کم است
    بهتره کمی منطق داشته باشید
    خودرو بهینه با توجه به نیاز خانواده ایرانی ساخته است

  12. محمد

    من داشتم دیدگاه ها رو می خوندم واقعا ناراحت کننده است… واقعا ما مردم ایران، مردم عجیبی هستیم؛ یعنی انتقاد کردن به هر شکل رو نشانه ی روشن فکری می دونیم… من نمی گم ماشین خیلی خوبیه یا طراحیش خوبه..ولی نمیشه راه چندساله رو یک شبه طی کرد… از نظر من روند مثبتی بود تو طراحی خودروهای داخلی… مخصوصا سامانه کنترل کشش که خیلی در ایمنی خودرو تاثیر داره… الان مطمئنا یک خودرو در حد فورد موستانگ هم میزد یه عده می گفتن زانتیا می ارزه به این ماشین… من اصلا قصد مقایسه این خودرو رو با خودروی دیگه ای را ندارم، ولی روند مثبتی بود با توجه به امکاناتش و قیمت گذاریش… بهتره واقع بین باشیم… بی خود هم فاز انتقاد بیش از حد نگیریم؛فرهنگ انتقاد به جا رو داشته باشیم..مطمئنا این خوردرو با ایده آل فاصله زیادی داره ولی اگه این روند هرسال دنبال بشه مطمئنا از وضعیت سکون کنونی طراحی خودرو در می آییم و به جاهای خوبی میرسیم…

    1. محمدیا

      آقا محمد فرمودید اگر همینطور پیش برن به جاهای خوبی میرسند !!!؟ اگه با این سرعت رشد حرکت کنند هیچ خودرو سازی تو دنیا به گرد پاشونم نمیرسه من که منتظرم پیش فروشش شروع بشه ۳ تا خرید کنم.

    2. اصغرالهقلي لو

      سلام،بااحترام به نظرشمادوست عزیز،برایم تعجب آوراست که شمابعدازگذشت۴۰سال از صنعت خودروسازی ایران می گوییدره چندساله رویه شبه رفتن!!!!!البته خوش بینی خوب است ولی نبایدواقعیت هارادرنظرنگیریم چون به بیراهه خواهیم رفت.موفق باشید

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه