و خدا پدر کتاب کاغذی را بیامرزد…

۴ دی ۱۳۹۷ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱ دقیقه
کتاب

آن‌چه در ادامه می‌آید، حکایت ما معتادان به صفحات نمایش است. داستان من و دوستانی که تمام روز به انواع و اقسام نمایشگر‌ها زل می‌زنیم و در کنارش کمی هم زندگی می‌کنیم؛ برای ما که پیکسل‌های رنگی، سفیران دانستن و سرگرمی‌اند و جانشینان برحق کتاب و دفتر.

‌‌‌    ‌‌‌   ‌‌‌

صبح اول وقت با صدای آلارم گوشی از خواب بیدار می‌شوم و با چشمانی تار، نیم‌نگاهی به نمایشگرش می‌‌اندازم و با خواب‌آلودگی به پیکسل‌های رنگی صفحه نمایش سلام می‌کنم. وسوسه‌ی چک کردن اعلان‌های گوشی دست از سرم برنمی‌دارد؛ اولین ملاقات چشمانم با پیام‌ها و جدیدترین اعلان‌ها اتفاق می‌افتد. مقاومت می‌کنم و کارهای خود با گوشی را به مسیر کار موکول می‌کنم. راهی محل کارم می‌شوم؛ یک‌به‌یک شبکه‌های اجتماعی را چک می‌کنم؛ به‌سرعت به سایت‌های مختلف سرک می‌کشم و یکی پس از دیگری مطالب مورد نظرم را در مرورگر گوشی بوکمارک می‌کنم.

صفحه نمایش

هنوز پشت میز کارم نرسیده‌ام که کلید پاور کامپیوتر را فشار می‌دهم و در کسری از ثانیه دوباره به پیکسل‌های رنگی اعتیادآور زل می‌زنم. غروب می‌رسد و پس از ساعت‌ها نگاه کردن به نمایشگر رنگی کامپیوترم، با ذوق سر زدن دوباره به گوشی، محل کار را ترک می‌کنم. تمام مسیر به خانه مطالب بوکمارک‌شده‌ی صبح را مطالعه می‌کنم. به خانه می‌رسم و بعد از گوشی و کامپیوتر، به نمایشگر غول‌آسای تلویزیونم سلام می‌کنم؛ وصل کردن فلش مموری به تلویزیون همانا و دو سه‌ساعت غرق شدن در فیلم و سریال همان. لحظه‌ی شب به‌خیر گفتن با نمایشگر گوشی فرا می‌رسد. اعلان‌ها و ایمیل‌ها برای بار آخر چک می‌شوند.

 

پس از ۱۵ ساعت تماشای پیکسل‌های رنگی نمایشگر گوشی، مانیتور و تلویزیون، ۱۵ دقیقه کتاب می‌خوانم… و خدا پدر کتاب کاغذی را بیامرزد!

‌‌‌

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

۳۲ دیدگاه
  1. علی برقراری

    من روزی ۲ ساعت مطالعه داشتم.
    الان شده سالی ۲ ساعت.

  2. مینا ملکی

    سلام اتفاقا به نظر من هم کتابهای کاغذی به زودی منقرض میشن و این اتفاق بسیار خوبی لا اقل برای منیه که نابینا هستم چون در صورت منقرض شدن کتابهای کاغذی میتونم خیلی راحت کتابهای مورد نظرمرو الکترونیکی بخونم و کلی وقت برای اسکن کتابها و تبدیلشون به فایلهای pdf تلف نکنم

  3. سیدحسین هاشمی رهق

    باید هر چه سریعتر رسانه های کاغذی از دور خارج بشن.
    ۱- وجود ابزارهای کارآمدتر از کتاب و کاغذ
    ۲- حفظ محیط زیست

  4. امین

    خوب چرا کتاب حتما باید کاغذی باشه؟ یا اصلا چرا کتاب حتما باید دیواری از نوشته‌ها باشه که حتی دیدنش هم ترسناکه؟ همون کتاب میتونه بصورت الکترونیکی همراه با تصاویر متحرک و فیم و صدا باشه، فکر نمیکنید سرعت یادگیری و قدرت درک مطالب بصورت چشمگیری افزایش پیدا میکنه و حتی کتاب خواندن (کتاب دیدن؟) به یک تفریح بدل میشه. تا جایی که من میدونم جمع کردن یک قفسه بزرگ از کتابهای رنگارنگ کسی رو دانشمند نکرده، این روزها قفسه کتاب بیشتر به کالای لوکس شباهت داره، برای قشنگی یا برای اینکه به همه نشون بدی خیلی دانشمندی، اما ارزش یک درخت خیلی بیشتر از یک قفسه کتاب هست، چون بدون درخت دیگه انسانی روی زمین وجود نداره که دانشمند باشه!

  5. عباس پاکدل

    البته که زندگی ابعاد مختلفی داره و متاسفانه خیلی از ما خودمون رو از این جنبه های غیر دیجیتالی و زیبا محروم کردیم اما در مورد کتاب من نظرم کاملا متفاوته از نظرم به زودی دوران این کتاب ها کاملا به سر میرسه هر روز داریم خبر هایی در مورد پیشرفت صفحه های نمایشگر و دستیار های صوتی ک روز ب روز در خوندن متون قوی تر میشن و حتی مخابره ی اطلاعات به صورت مستقیم به مغز میشنویم .
    پس از نظرم نشستن و ابراز تاسف کردن نسبت بهمرگ کتاب های کاغذی کار بیهوده ایه !!!

  6. ...

    واسه همین کتاب کاغذی که فکر می کنید معصومه هزار تا اصله درخت قطع میشه

    1. محمد

      از این دیدگاه واقعا نگاه نکرده بودم بهش.. البته موقع خرید دیجی کالا هم خودش میگه برای حفاظت از درختان فاکتور نگید بزنن D:

  7. Ezio

    عالی بود
    ولی کیه که گوش کنه !
    یه مشکل دیگه ی هم هست اینکه پیدا کردن یه جایگزین خوب سخته
    اگه میشه درباره ی کارها یا وسایلی به عنوان جایگزین هم مطلب بزارید
    مرسی .

    1. وحید

      یه ماشین شاسی بلند و هزاران راه نرفته

  8. آرش ادیبان

    من اون ۱۵ دقیقه کتاب رو هم نمیخونم.

  9. زمان

    در دنیایی که تکنولوژی از تعالی انسانی پیشی بگیرد بشر نسلی از احمق ها خواهد داشت…. آلبرت انیشتن

  10. Hamed

    دلم میخواهد یکی از همین روزها برای همیشه ترکِ زندگی شهری کنمو به دهاتی در گوشه این سرزمین برم
    مرغ و خروسی بخرمو پرورش دهم و غذای خود را از باغچه ای در حیاط خود بیابم
    با صدای حیواناتِ داخل حیات صبح ها بیدار شومو با تاریکیه شب خواب
    تمامِ وقتم هدیه به همسرم باشدُ خانواده …
    و چقدر ان روز دور است …
    🙁

  11. اسماعیل

    ولی کتاب های کاغذی هیچوقت خاموش نمیشوند!

  12. کسری

    اگه مردم یه مقدار فرهنگ استفاده از کیندل و … رو پیدا می کردن هم خوب بود. e-ink چشمو اذیت نمی کنه ولی متاسفانه به خاطر محدودیت هاش، هنوز زیاد جا نیفتاده. ولی مطمئنا تا ۱۰ ۱۲ سال آینده تکنولوژی جوری پیشرفت می کنه که صفحه های نمایش غیرمضر واسه چشم، جایگزین صفحه های امروزی شن. اون موقع کتاب و دفترهای کاغدی از دور خارج بشن به نفع طبیعت هم هست.

    در حال حاضر همین صفحه های نمایشی که همه به چشم دشمن زندگی بهشون نگاه می کنن، به میزان فوق العاده ای توی مصرف کاغذ و به تبعش قطع درختا صرفه جویی می کنن.

    1. سیدحسین هاشمی رهق

      باید کاغذ و کتاب از دور خارج بشن
      به نظرم خیلی دیر کردیم

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه