اپل و سامسونگ به روشی بر بحران جهانی تراشه غلبه می‌کنند که تنها از آن‌ها برمی‌آید

۱ بهمن ۱۴۰۰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه
اپل سامسونگ تراشه

اگرچه دنیای فناوری به خاطر بحران جهانی تراشه با مشکل مواجه شده است اما سامسونگ و اپل به روشی که فقط خودشان می‌توانند، در حال نجات پیدا کردن از آن هستند.

بسیاری از کاربران در سراسر جهان برای خرید یک گوشی جدید با مشکل مواجه شده‌اند. دلیل اصلی این موضوع هم شیوع ویروس کرونا است که باعث بوجود آمدن مشکلات زیادی در سراسر جهان شد. از جمله این مشکلات می‌توان به تعطیلی کارخانه‌های مونتاژ، کمبود تراشه و در نتیجه کاهش تعداد گوشی‌های هوشمند اشاره کرد. بحران تراشه اما در این بین به نظر می‌رسد قرار نیست تمامی داشته باشد. شرکت‌های تولیدکننده‌ی گوشی‌های هوشمند هم در تلاش هستند محصولات قدرتمند و پرفروش خود را در تعدادی که باید راهی بازار کنند تا اینگونه بتوانند از این بحران جان سالم به در ببرند؛ چون به نظر می‌رسد حتی یک سال دیگر هم قرار است این بحران ادامه داشته باشد.

به گزارش موسسه‌ی تحقیقاتی Canalys، در سه ماه آخر سال ۲۰۲۱، اپل با در اختیار گرفتن ۲۳ درصد از سهم بازار موفق شد به عنوان برترین شرکت از لحاظ فروش گوشی هوشمند در رتبه‌ی نخست قرار بگیرد. سامسونگ هم که در نه ماه سال توانسته بود این عنوان را حفظ کند در سه ماه آخر تسلیم غول آمریکایی شد و توانست فقط ۱۷ درصد از سهم بازار را در اختیار بگیرد (حدودا ۳ درصد کمتر از میزانی که شرکت در بازه‌ی زمانی مشابه در سال در اختیار داشت) که البته طبیعی است چون گوشی‌های این شرکت اوایل امسال قرار است رونمایی شوند در حالی که نماینده‌های اپل دقیقا طی سه ماه آخر سال گذشته در دسترس قرار گرفتند. شرکت‌هایی نظیر شیائومی، اوپو (آمار وان‌پلاس هم با اوپو حساب می‌شود) و ویوو هم به ترتیب با در اختیار گرفتن ۱۲، ۱۰ و ۹ توانستند در رده‌های بعدی قرار بگیرند.

طبق گزارش منتشر شده از Canalys، اپل توانست در حالی رتبه‌ی نخست را کسب کند که کمبود تراشه خیلی این شرکت را دچار مشکل نکرد. شرکت آمریکایی در بازارهایی که معمولا فروش آیفون‌ها در آن‌جا زیاد بود توانست به اندازه‌ای که باید گوشی تولید کند و به تقاضای کاربران پاسخ دهد.

نائب رئیس موسسه‌ی Canalys در رابطه با چگونگی دست و پنجه نرم کردن شرکت‌ها با این چالش بزرگ گفت که آن‌ها در تلاش هستند از شرایط موجود بهترین استفاده را ببرند. او افزود این شرکت‌ها گوشی‌ها و به طور کلی محصولات خود را به‌گونه‌ای تولید می‌کنند که بتوانند با موجودی‌های کنونی کار خود را پیش ببرند. همچنین او به ظهور شرکت‌های تولیدکننده‌ی تراشه هم اشاره کرد که می‌توانند به شرکت‌ها در کنار آمدن با این مشکل کمک کنند.

برخی از شرکت‌ها نظیر نوکیا حتی حاضر شدند از تراشه‌های Unisoc در گوشی‌های پایین‌رده‌ی خود استفاده کنند چرا که گزینه‌های موجود از کوالکام و مدیاتک در تعداد انبوه موجود نبودند. مدیاتک هم توانست با تمرکز بر تراشه‌ی Dimensity 9000 فعلا خود را در بخش بالارده نجات دهد چرا که این تراشه قدرت بالایی دارد و می‌تواند شرکت‌ها را مجاب کند از آن در گوشی‌های قدرتمند خود استفاده کنند.

در حال حاضر شرکت‌ها تلاش می‌کنند تولید مدل‌های پرفروش خود را بیشتر کنند تا بتوانند به نیاز کاربران پاسخ دهند. اما برندهای کوچک‌تر در این مسیر با مشکل مواجه می‌شوند. چرا که Canalys پیش‌بینی می‌کند کمبود قطعات به خصوص تراشه تا آخر شش ماه نخست امسال هم ادامه داشته باشد. در این بین اپل به لطف TSMC که کل توجه خود را روی این شرکت قرار داده و سامسونگ به لطف شرکت تولید تراشه اختصاصی توانستند مشکل پیش آمده را تا جایی که امکان داشت کنار بزنند. حال باید دید تا چه زمان این روند نسبتا موفقیت‌آمیز ادامه‌دار خواهد بود.

منبع: Android Police

راهنمای خرید آیفون
برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه