جف بزوس تا ساعاتی دیگر همراه با سرنشینان رکوردشکن نیو شپرد به فضا می‌رود

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
جف بزوس، برادرش و دو فضانورد رکوردشکن نخستین مأموریت سرنشین‌دار بلو اوریجین

موشک نیو شپرد بلو اوریجین تا ساعاتی دیگر طی نخستین پرتاب سرنشین‌دار خود، جف بزوس مدیرعامل پیشین آمازون و برادرش را به همراه دو سرنشین رکوردشکن به فضا خواهد برد.

اولین پرتاب سرنشین‌دار «نیو شپرد» (New Shepard) برای ساعت ۰۹:۰۰ منطقه‌ی زمانی شرقی (۱۷:۳۰ به وقت تهران) برنامه‌ریزی شده است. طبق اعلام «بلو اوریجین» (Blue Origin) یک پرواز عادی نیو شپرد حدود ۱۱ دقیقه طول می‌کشد و ارتباط مستقیم با فضانوردان پس از فرود انجام خواهد شد.

همراه با جف بزوس و برادرش، «والی فانک» (Wally Funk) هوانورد سابق هم حضور خواهد داشت که بزوس شخصا از او برای حضور در این پرتاب دعوت کرده است. فانک یکی از اعضای برنامه‌ی «مرکوری ۱۳» (Mercury 13) ناسا بوده که به‌عنوان نخستین گروه زنان برای اعزام به فضا آموزش دیده بودند اما در نهایت جنسیت آن‌ها و امتناع دولت آمریکا برای در اختیار گذاشتن تجهیزات نظامی برای آزمون‌های نهایی، مانع از اعزام آن‌ها شد.

اکنون فانک ۸۲ ساله با حضور خود در این پرواز فضایی، رکورد مسن‌ترین فضانورد را که پیش از این در اختیار «جان گلن» (John Glenn) برای مأموریت سال ۱۹۹۸ میلادی بود، می‌شکند. علاوه بر او، جوان‌ترین فضانورد هم با تنها ۱۸ سال سن در پرواز تاریخی جف بزوس حضور خواهد داشت. «الیور دیمن» (Oliver Daemen) که قصد دارد از ترم آینده در رشته‌ی فیزیک مشغول به تحصیل شود به جای خریدار ناشناس حراج بلو اوریجین انتخاب شده است.

فضانوردان عموما باید شرایط، تحصیلات و تجربه‌های شغلی و الزامات سلامت خاصی داشته باشند که باعث می‌شود سن اغلب آن‌ها بین ۳۰ تا ۶۰ سال باشد. بدین ترتیب فانک و دیمن حتی در میان فضانوردان حرفه‌ای هم رکوردشکن هستند و احتمالا با پیشرفت بیشتر صنعت گردشگری فضایی، رکوردهای سنی بیش از این هم به چالش کشیده شود.

کپسول و موشک نیو شپرد بلو اوریجین از «سایت پرتاب یک» (Launch Site One) انجام خواهد شد که منطقه‌ای دورافتاده در غرب صحرای تگزاس است و هنگام پرتاب همه‌ی مناطق نزدیک به محل پرتاب بسته خواهد بود.

نمایی از کابین داخلی فضاپیمای نیو شپرد بلو اوریجین

نمایی از کابین داخلی فضاپیمای نیو شپرد بلو اوریجین
Credit: Blue Origin

بزوس که بیشتر برای تأسیس شرکت «آمازون» (Amazon) شناخته می‌شود، شرکت بلو اوریجین را در سال ۲۰۰۰ و با هدف فرستادن گردشگران ثروتمند به فضا تأسیس کرد. ارتفاع بالا یکی از چیزهایی است که بلو اوریجین امیدوار است بتواند در آن نسبت به رقیب خود «ویرجین گلکتیک» (Virgin Galactic) برتری کسب کند.

ویرجین گلکتیک که در سال ۲۰۰۴ تأسیس شده است، در هفته‌ی گذشته موفق شد بنیان‌گذار خود «ریچارد برانسون» (Richard Branson) را به همراه ۳ سرنشین دیگر و ۲ خلبان، تا لبه‌ی فضا بالا ببرد. هرچند در روزهای پیش از آن بلو اوریجین با انتشار یک اینفوگرافیک از طرح ویرجین گلکتیک برای پرواز تا زیر خط کارمان در ۱۰۰ کیلومتری که به عنوان مرز بین‌المللی فضا درنظر گرفته می‌شود، انتقاد کرده بود.

از سویی گفته می‌شود که فضانوردان ویرجین گلکتیک با رسیدن به ارتفاع ۸۶ کیلومتری، پروازی بسیار بالاتر از ۸۰ کیلومتری که توسط ناسا، اداره‌ی هوانوردی فدرال و ارتش آمریکا به‌عنوان مرز فضا شناخته می‌شود، تجربه کرده‌اند.

رقابت میان میلیاردرهای عرصه‌ی گردشگری فضایی همچنین بحث گسترده‌تری را درباره‌ی مقرون‌به‌صرفه بودن گردشگری فضایی ایجاد کرده است. در یک پرتاب ویرجین گلکتیک هر صندلی ۲۵۰ هزار دلار هزینه دارد، در حالی که قیمت رزرو صندلی در پرتاب‌های آینده‌ی نیو شپرد هنوز مشخص نیست.

عکس کاور: جف بزوس، برادرش و دو فضانورد رکوردشکن نخستین مأموریت سرنشین‌دار بلو اوریجین

Credit: Blue Origin

منبع: Space



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

یک دیدگاه
  1. احسان

    ادم خر پول هر کاری میکنه

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما