۱۰ عصاره‌ی گیاهی مفید برای سلامت و رشد مو که باید بشناسید

۲۴ خرداد ۱۴۰۰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۸ دقیقه
عصاره‌های گیاهی رشد مو

عصاره‌های گیاهی، عصاره‌ها و روغن‌هایی هستند که آن را با روش‌های مختلفی مثل تقطیر یا عرق‌کشی از گیاهان و گل‌های مختلف تهیه می‌کنند. گرچه عصاره‌های گیاهی را بیشتر از هر چیز به خاطر رایحه‌های بی‌نظیر می‌شاسند، این عصاره‌ها حاوی مواد شیمیایی و خواصی هستند که می‌توانند فواید متعددی برای سلامت بدن داشته باشند. برای آشنایی با عصاره‌های مفید برای سلامت مو، در ادامه با دیجی‌کالا مگ همراه باشید.

عصاره‌های گیاهی با توجه به خواص و ترکیباتی که دارند می‌توانند فواید متعددی برای بدن داشته باشند. قرن‌ها است که از این عصاره‌های در طب جایگزین و در طب شرقی استفاده می‌شود. این عصاره‌ها به خاطر خواص فراوان و البته عوارض جانبی کمی که دارند، برای کاربردهای مختلفی استفاده می‌شوند که یکی از آن‌ها حفظ سلامت موها است. در ادامه چند عصاره‌ی مفید برای مو را معرفی می‌کنیم.

۱. عصاره‌ی لاوندر یا اسطوخودوس

عصاره لاوندر

عصاره‌ی لاوندر می‌تواند سرعت رشد موها را بیشتر کند. محققان در یک مطالعه‌ی حیوانی دریافتند که عصاره‌ی اسطوخودوس دارای خواصی است که می‌تواند باعث رشد سلول‌ها و کاهش استرس شود. این عصاره در این تحقیقات توانسته به رشد سریع‌تر مو در موش‌ها کمک کند.

عصاره‌ی لوندر خواص ضدمیکروبی و ضدباکتریایی هم دارد که باعث حفظ سلامت پوست کف سر می‌شود.

برای استفاده از این عصاره باید ۳ قاشق غذاخوری از آن را با یک روغن یا عصاره‌ی پایه، ترکیب کنید. برای روغن پایه می‌توانید از روغن زیتون یا روغن نارگیل ذوب شده استفاده کنید و مستقیما این ترکیب را روی پوست سر قرار دهید. قبل از شستن این ماسک از روی سر، ده دقیقه به آن زمان بدهید و بعد با شامپو موهای خود را بشویید. این کار را می‌توانید چند بار در هفته انجام دهید تا نتیجه‌ی بهتری بگیرید.

۲. عصاره‌ی نعناع‌ فلفلی

عصاره نعناع فلفلی

استفاده از عصاره‌ی نعناع فلفلی به دلیل ایجاد جریان خون در ناحیه‌ای که عصاره روی آن قرار داده شده ممکن است احساس خنکی یا سوزش ایجاد کند. این فرایند باعث سریع‌تر شدن و بهتر شدن فاز رشد مو می‌شود. در یک تحقیق که روی موش‌های آزمایشگاهی انجام گرفته، مشخص شده است که استفاده از عصاره‌ی نعناع فلفلی می‌توانید تعداد فولیکول‌های مو، عمق فولیکول و رشد کلی مو را افزایش دهد.

برای استفاده از این عصاره، دو قطره از آن را در یک روغن پایه به انتخاب خود بریزید. آن ر روی پوست سر ماساژ دهید و قبل از اینکه کاملا بشویید، به آن ۵ دقیقه فرصت دهید. بعد از شستن عصاره می‌توانید موها را با شامپو و نرم‌کننده بشویید.

۳. عصاره‌ی رزماری

اگر می‌خواهید ضخامت تارهای مو را افزایش دهید و رشد موهایتان را تقویت کنید، عصاره‌ی رزماری بهترین انتخاب است و به خاطر قابلیتی که در بهبود تولید سلول دارد، یکی از بهترین عصاره‌های طبیعی برای سلامت مو است. بر اساس یکی از تحقیقاتی که روی عصاره‌ی رزماری انجام شده، این عصاره عملکردی مشابه ماینوکسیدیل دارد. ماینوکسیدیل یکی از داروهای رایج رشد مو است ولی عوارضی مثل خارش پوست سر دارد.

برای استفاده از این عصاره، چند قطره از آن را با یک روغن پایه مثلا رغن زیتون یا نارگیل ترکیب کنید و روی پوست سر قرار دهید. ۱۰ دقیقه صبر کنید و بعد موهایتان را با شامپو بشویید. این کار را دو بار در هفته تکرار کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید.

۴. عصاره‌ی چوب سدر

عصاره‌ی چوب سدر با تنظیم غدد ترشح چربی در پوست سر می‌تواند رشد مو را تقویت کند و ریزش مو را کاهش دهد. این عصاره خواص ضد باکتریایی و ضدقارچی دارد که می‌توانند بسیاری از مشکلات پوستی کف سر را حل کنند؛ مشکلاتی که معمولا باعث ریزش مو یا ایجاد شوره‌ی سر می‌شوند.

تحقیقات نشان داده است که ترکیب کردن این عصاره با عصاره‌ی لاوندر و رزماری می‌تواند ریزش مو را در افراد مبتلا به آلوپسی یا طاسی منطقه‌ای کاهش دهد.

برای استفاده از این عصاره، ۲ قاشق غذاخوری از آن را در یک روغن پایه بریزید. این ترکیب را روی پوست سر ماساژ دهید و قبل از شستن اجازه دهید که ۱۰ دقیقه روی پوست سر بماند. پیدا کردن این عصاره شاید راحت نباشد. از فروشگاه‌های بزرگ محصولات آرایشی و بهداشتی می‌توانید آن را تهیه کنید.

۵. عصاره‌ی علف لیمو

شوره‌ی سر یکی از مشکلات رایج پوستی است که می‌تواند به یک بیماری مزمن تبدیل شود. داشتن پوست سر سالم و بدون شوره، برای سلامت مو اهمیت زیادی دارد. عصاره‌ی علف لیمو یک درمان مؤثر برای شوره‌ی سر است. تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۵ انجام شده نشان داده است که استفاده از این عصاره، بعد از یک هفته می‌توانید به میزان قابل توجهی، شوره‌ی سر را کاهش دهد.

عصاره‌ی علف لیمو برای درمان شوره‌ی سر زمانی تأثیرگذاری خود را نشان می‌دهد که مرتب استفاده شود. برای استفاده از این عصاره، چند قطره از آن را در شامپو بریزید و کف سر را با آن بشویید.

۶. عصاره‌ی آویشن

عصاره آویشن

عصاره‌ی آویشن با تحریک پوست سر برای رشد مو و پیشگیری از ریزش مو می‌تواند روی رشد و تقویت موها تأثیر قابل توجهی داشته باشد. این عصاره هم درست مثل عصاره‌ی چوب سدر، نتایج مثبتی در تحقیقات مربوط به در مان آلوپسی منطقه‌ای داشته است.

این عصاره بسیار قوی و تأثیرگذار است. بنابراین، برای استفاده از آن فقط دو تا سه قطره کافی است. فقط دو قطره از این عصاره را در دو قاشق غذاخوری روغن پایه بریزید و آن را روی پوست سر ماساژ دهید. اجازه دهید که ۱۰ دقیقه روی پوست سر بماند و بعد آن را بشویید.

۷. عصاره‌ی مریم گلی

عصاره‌ی مریم گلی درست مثل عصاره‌ی لاوندر حاوی ماده‌ای به نام لینالیل‌استات است که باعث افزایش رشد مو می‌شود. استفاده از این عصاره، استحکام مو را بیشتر می‌کند، سرعت رشد مو را افزایش می‌دهد و ریشه‌ی مو را تقویت می‌کند.

برای استفاده از این عصاره، سه قطره از آن را در یک قاشق غذاخوری روغن پایه به دلخواه یا در شامپو بریزید. اگر آن را هر روز استفاده می‌کنید، بعد از ۲ دقیقه بشویید و اگر هفته‌ای یک تا دو بار استفاده می‌کنید، اجازه دهید که قبل از شستن، ۱۰ دقیقه روی پوست بماند.

۸. عصاره‌ی درخت چای

عصاره درخت چای

عصاره‌ی درخت چای را بیشتر از هر چیز به خاطر خواص فراوانی که در پیشگیری از آکنه دارد می‌شناسند. این عصاره خواص پاک‌کنندگی، ضدباکتریایی و ضدمیکروبی دارد. وقتی به شکل موضعی استفاده شود می‌تواند فولیکول‌های مو را از هر آلودگی پاک کند و به رشد بهتر مو کمک کند.

عصاره‌ی درخت چای برای مصارف مختلفی تولید می‌شود. در نتیجه اگر این محصول را می‌خواهید برای مو استفاده کنید، اول از همه محصول مناسب را بخرید و بعد با توجه به دستورالعمل از آن استفاده کنید. برخی از عصاره‌ها غلیظ‌تر هستند و برخی انواع دیگر با روغن‌ها و کرم‌های مخصوص ترکیب شده‌اند.

یک مطالعه در سال ۲۰۱۳ نشان داده است که مخلوطی حاوی عصاره‌ی درخت چای و ماینوکسیدیل از ماینوکسیدیل به تنهایی، در بهبود رشد مو مؤثرتر است. یک تحقیق در سال ۲۰۱۵ نشان داد که از عصاره‌ی درخت چای معمولا در محصولات ضد شوره استفاده می‌شود.

برای استفاده از این عصاره، ۱۰ قطره از آن را در شامپو بریزید و روزانه از آن استفاده کنید. یا می‌توانید ۳ قطره از آن را با دو قاشق از یک روغن پایه ترکیب کنید و روی پوست سر ماساژ دهید. بعد از ۱۵ دقیقه می‌توانید از ترکیب را از روی پوست بشویید.

۹. عصاره‌ی درخت کانانگا

کسانی که پوست و موی چرب دارند نباید از این عصاره استفاده کنند. عصاره‌ی کانانگا برای کسانی که پوست سرشان خشک است مناسب است و می‌تواند محرک تولید سبوم یا چربی پوست باشد. کمبود چربی و سبوم کافی در پوست سر باعث خشک شدن و شکننده شدن مو می‌شود. این عصاره می‌تواند بافت مو را بهبود ببخشد و احتمال شکستگی و موخوره در تارهای مو را کاهش دهد.

برای استفاده از این عصاره، ۵ قطره از آن را با دو قاشق از روغن گرم ترکیب کنید. این ترکیب را روی پوست سر ماساژ دهید و سر را با یک حوله‌ی گرم بپوشانید. ۳۰ دقیقه صبر کنید و بعد بشویید. از این عصاره در تهیه‌ی بعضی از شامپوها و کرم‌ها هم استفاده می‌شود.

۱۰. عصاره‌ی گیاه دم اسب

عصاره‌ی گیاه دم اسب حاوی سیلیس است که سرعت رشد مو را افزایش می‌دهد و استحکام ریشه‌ی مو را بیشتر می‌کند. این عصاره می‌تواند شوره‌ی سر را کاهش دهد. تا به حال به اندازه‌ی کافی تحقیقاتی درباره‌ی استفاده‌ی موضعی از این عصاره انجام نشده است. اما یک تحقیق در سال ۲۰۱۵، استفاده‌ی خوراکی از مکمل‌های حاوی این عصاره را بررسی کرده است. در این تحقیق تأثیرات این عصاره در افزایش رشد و استقامت موها در زنانی که موهای نازکی دارند ثابت شده است.

خطرات و عوارض جانبی احتمالی استفاده از عصاره‌های گیاهی

بسیاری از افراد فکر می‌کنند عصاره‌های گیاهی عوارض جانبی ندارند. ولی بزرگترین خطر احتمالی استفاده از این عصاره‌ها تحریک پوست یا واکنش‌های آلرژیک است. این مشکلات بیشتر در شرایطی ایجاد می‌شود که عصاره‌ها را به طور مستقیم روی پوست استفاده کنید. به همین دلیل، لازم است که عصاره‌ها را قبل از استفاده رقیق کنید یا با یک روغن پایه ترکیب کنید.

واکنش‌های آلرژیک در افرادی رایج است که پوست‌های حساسی دارند یا به برخی گیاهان دارویی حساسیت نشان می‌دهند. نشانه‌های تحریک پوست به شرح زیر هستند؛

  • درماتیت تماسی
  • سوزش، ناراحتی یا سوزن سوزن شدن دردناک
  • قرمزی در ناحیه‌ی آسیب دیده

نشانه‌های واکنش آلرژیک

  • درماتیت شدید
  • بثورات تاول دار
  • تنفس دشوار
  • تورم زبان یا تنگ شدن گلو

فقط نوجوانان و برگسالان می‌توانند از عصاره‌ها به شکل موضعی استفاده کنند. اگر فکر می‌کنید استفاده از این عصاره‌ها می‌تواند برای کودک شما هم مفید باشد، قبل از هر چیز با پزشک کودکان مشورت کنید تا مطمئن شوید که خطری برای فرزندتان ندارد.

برای اینکه متوجه شوید آیا به عصاره‌ها حساسیت دارید یا نه، مقدار کمی از آن را روی قسمت کوچکی از پوست امتحان کنید. اگر مشکلی مشاهده نکردید، می‌توانید استفاده از عصاره‌ را ادامه دهید.

جمع‌بندی

عصاره های گیاهی رشد مو

عصاره‌های گیاهی می‌توانند فواید زیادی بری رشد مو و سلامت مو داشته باشند و در عین حال خطرات و عوارض جانبی کمی نشان دهند. علاوه بر این، قیمت آن‌ها معمولا مناسب است و استفاده از آن‌ها راحت است. بیشتر عصاره‌ها را باید با یک روغن پایه یا شامپو ترکیب کنید و مستقیما و خالص از آن‌ها استفاده نکنید. با کمک این عصاره‌های طبیعی می‌توانید موهایی شاداب‌تر و سالم‌تر داشته باشید.

این مطلب فقط جنبه‌ی آموزش و اطلاع‌رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه‌های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه‌ی رفع مسؤولیت دیجی‌کالا مگ را بخوانید.

منبع: Healthline

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

۲ دیدگاه
  1. ابراهیم

    بهتر نیست بجای لاوندر ،بگوییم اسطوخودوس یا بجای رزماری بگوییم اکلیل کوهی . آخه این همه بی فرهنگی و نادانی تا کی؟

    1. دوست عزیز ممنون که همراه ما هستین و چقدر بهتر می‌شه اگر ادب رو رعایت کنید
      همونطور که می‌تونید ملاحظه کنید، توی متن از هر دو کلمه‌ی اسطوخودوس و لاوندر استفاده شده
      دلیل دیگه‌ی اسفتاده از اسامی انگلیسی اینه که فعلا رزماری شناخته‌شده‌تر از اکلیل کوهی هست و رواج بیشتری داره و برای مخاطبان، آشناتره. در ضمن از این اسامی استفاده می‌شه تا در نتایج جست‌وجو، مخاطبان بهتر بتونن مطلب مورد نظرشون رو پیدا کنن.

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه