اتحادیه‌ی اروپا به استفاده از USB-C در تمام گوشی‌های هوشمند رأی مثبت داد

۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه

بالاخره اتفاقی که اپل اصلا دوست نداشت رخ داد و اتحادیه‌ی اروپا تصمیم گرفت به استفاده از پورت USB-C در تمام گوشی‌های هوشمند رأی مثبت دهد.

همانطور که می‌دانید، اپل سال‌هاست که در برابر خواسته‌ی کاربران در رابطه با تعبیه‌ی پورت USB-C در گوشی‌های خود مقاومت می‌کند چرا که می‌خواهد آن‌ها را در اکوسیستم خود به اصطلاح قفل کند. در حال حاضر تمام آیفون‌ها از پورت لایتنینگ برای شارژ شدن و انتقال اطلاعات بهره می‌برند که در مقایسه با استاندارد USB-C کیفیت مطلوبی ندارد.

در همین راستا اتحادیه‌ی اروپا تصمیم گرفت به این موضوع ورود کند و از اپل بخواهد از پورت USB-C به جای لایتنینگ در گوشی‌هایش استفاده کند. اپل هم هربار به دلایل مختلف، مخالفت خود را با این موضوع اعلام کرد. مدت زمان زیادی است که تصمیمی نهایی در این رابطه اتخاذ نشده اما بالاخره این اتفاق افتاد. کمیته‌ی حمایت از بازار داخل و مصرف‌کننده‌ی اروپا به تازگی به قانون استفاده از یک پورت واحد در تمام محصولات هوشمند، رأی مثبت داده است.

اینکه می‌گوییم این خبر برای اپل خوب نیست به این خاطر است که در حال حاضر فقط شرکت آمریکایی در مقابل این قانون ایستادگی می‌کند. تمام شرکت‌های تولیدکننده‌ی گوشی‌های اندرویدی حتی برخی از محصولات اقتصادی خود را هم به پورت USB-C مجهز کرده‌اند اما اپل در گوشی‌های ۱۰۰۰ دلاری خود هم از پورت لایتنینگ استفاده کرده است. البته برخی از آیپدها از USB-C بهره می‌برند اما گوشی‌های اپل همچنان به همان پورت نه چندان معروف لایتنینگ مجهز هستند.

البته این قانون جدید نه تنها گوشی‌های هوشمند، بلکه تمام محصولات الکترونیکی هوشمند نظیر تبلت، لپ‌تاپ، دوربین‌های دیجیتالی، هدفون، هدست، کنسول‌های دستی بازی، بلندگوهای قابل حمل و … را شامل می‌شود و سازندگان باید بر اساس این قانون، تمام این محصولات خود را از تاریخی مشخص، به پورت USB-C برای انتقال اطلاعات یا شارژ شدن مجهز کنند. البته در مواردی که محصول خیلی کوچک است نظیر ساعت هوشمند، شرکت‌ها می‌توانند از پورت دیگری استفاده کنند.

مقایسه‌ی شکل ظاهری پورت USB-C (چپ) با لایتنینگ (راست)

نکته‌ای که در این بین وجود دارد این است که برخی از شرکت‌ها برای اینکه از این قانون فرار کنند، تصمیم گرفتند به استفاده از شارژرهای مغناطیسی روی بیاورند. اما اتحادیه‌ی اروپا در نظر دارد جلوی این کار را بگیرد. چون تمام شرکت‌ها موظف هستند از این قانون تبعیت کنند.

پرسش مهمی که بوجود می‌آیند این است که چه زمانی این قانون اعمال می‌شود؟ طبق اطلاعاتی که در حال حاضر در اختیار داریم، بعید به نظر می‌رسد آیفون ۱۴ و گوشی‌هایی که تا قبل از آن راهی بازار می‌شوند مشمول این سیاست جدید شوند. البته هر گوشی دیگری غیر از آیفون‌ها معمولا پورت USB-C در خود دارند بنابراین منظورمان همان اپل است.

ماه آینده، پارلمان اروپا قرار است رأی‌گیری جدیدی را برای تأیید این درفت برگزار کنند و در صورت تأیید، این درفت باید به تأیید مراجع بالاتر هم برسد. از آن‌جایی که آیفون‌ها باید سپتامبر همین سال رونمایی شوند، اپل قطعا کار طراحی آن‌ها را به پایان رسانده و اگر هم این اتفاق تا الان رخ نداده باشد (که بعید است)، شرکت آمریکایی می‌تواند بهانه‌ی خوبی برای عدم تعبیه‌ی پورت USB-C در گوشی‌های مورد انتظار خود داشته باشد. اما از آیفون ۱۵ به بعد، دیگر هیچ یک از محصولات اپل با پورتی غیر از پورت USB-C راهی بازار نخواهند شد و این خبر بسیار خوبی است.

البته اتحادیه‌ی اروپا با سیاست‌های دیگر اپل هم مشکل دارد. شرکت آمریکایی اجازه‌ی سایدلود اپلیکیشن‌ها را هم روی سیستم‌عامل خود نمی‌دهد. موضوعی که سران این قاره را بسیار آشفته کرده است. تصمیماتی هم در راستای تغییر این سیاست اتخاذ شده اما اپل در مقابل همه‌ی آن‌ها شدیدا مقاومت می‌کند. چون ارسال مجوز سایدلود اپلیکیشن‌ها مساوی است با از دست رفتن بخش بزرگی از درآمد اپل. این شرکت هم برای اینکه سود خود را نگه دارد حتی حاضر است جریمه بپردازد. بنابراین جنگ بزرگی بین اتحادیه‌ی اروپا و اپل در حال شکل‌گیری است و اصلا هم نمی‌دانیم در نهایت کدام یک از دو طرف موفق خواهد شد حرف خود را به کرسی بنشاند. فعلا که به نظر می‌رسد اپل در وضعیت یک طرف برنده قرار ندارد.

منبع:PhoneArena

راهنمای خرید آیفون
برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه