چگونه سرعت آیفون کند خود را افزایش دهیم؟

۱۰ بهمن ۱۴۰۰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۲ دقیقه

از آنجایی که ارتقاء دادن آیفونتان بدون خرید آیفون دیگر امکان پذیر نیست، زمانی که گوشی هوشمند شما شروع به کند شدن می‌کند ممکن است دیگر امید چندانی به آن نداشته باشید و به فکر عوض کردن آن بیفتید. اما در این‌طور مواقع چطور می‌توانیم تشخیص دهیم که این کندی به دلیل تمام شدن عمر مفید آیفون اتفاق افتاده یا عوامل دیگری در آن دست دارند و همچنین چطور می‌توان این مشکلات را بدون خرید آیفون دیگری برطرف کرد؟ در این مقاله قصد داریم تا به این سؤالات پاسخ دهیم و راهکارهایی برای افزایش سرعت گوشی‌های هوشمند کند شده‌ی اپل به شما ارائه دهیم. پس اگر از کاربران آیفون هستید، خواندن این مطلب را از دست ندهید.

چه عواملی موجب کندی آیفون می‌شود؟

کندی آیفون می‌تواند ناشی از طیف وسیعی از مشکلات باشد. مهم‌ترین مشکل تمام شدن عمر مفید گوشی است؛ مشکلی که در نهایت همه‌ی گوشی‌های هوشمند را تحت تأثیر قرار می‌دهد. هر گوشی هوشمندی که خریداری کنید به مرور زمان و با استفاده هر چه بیشتر از آن کندتر می‌شود. حتی اگر قدرتمندترین پرچم‌داران فعلی موجود در بازار نظیر آیفون ۱۳ اپل یا گلکسی S21 اولترا سامسونگ را هم خریداری کنید، به مرور زمان افت سرعت عملکرد دستگاه پدیدار می‌شود اما چون دستگاهتان از نظر سخت افزاری بسیار قدرتمند است، افت سرعت عملکرد آن برایتان قابل لمس نخواهد بود. هرچه بستر سخت‌افزاری گوشی شما ضعیف‌تر باشد، افت سرعت عملکرد دستگاه و لگ‌های آن زودتر و با شدت بیشتری نمایان می‌شوند. دلیل اصلی که در گوشی‌های رده‌پایین و میان‌رده، کند شدن دستگاه و افت سرعت عملکرد آن پس از گذشت مدت زمان کوتاهی قابل لمس است به همین موضوع ارتباط دارد.

از آنجایی که مدل‌های جدید آیفون با تعداد هسته‌های بیشتر، پردازنده‌های گرافیکی بهتر و حافظه‌ی رم بیشتر عملکرد روان و سریع‌تری را در اختیار کاربران قرار می‌دهند، عمر مفید آن‌ها دیرتر تمام می‌شود. اپل به طور کلی از آیفون‌ها به مدت هفت سال پس از تولید این گوشی‌های هوشمند پشتیبانی می‌کند. این مقوله به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری نیز را پوشش می‌دهد، اما به غیر از آن خدماتی برای مواردی مانند تعویض باتری‌ها یا نمایشگرهای جایگزین را هم به کاربران ارائه می‌دهد. آیفون شما احتمالا قبل از نیاز به این سرویس‌های اپل کهولت سن خود را نشان خواهد داد.

برای گوشی‌های هوشمند مدرن، مشکلات عملکردی ممکن است به دلیل مشکلات نرم‌افزاری باشد. این مقوله شامل بروز اشکالات در iOS، سیستم عامل آیفون است که ممکن است در به‌روزرسانی‌های بعدی برطرف شود. به همین دلیل است که توصیه می‌شود در صورت بروز مشکل، آیفون خود را به آخرین نسخه‌ی iOS به‌روز کنید. علاوه بر این، مشکلات سخت‌افزاری هم گاهی اوقات منجر بر تأثیر روی عمکلرد آیفون شما می‌شود. در برخی مواقع این مشکلات ممکن است به دلیل خطای تولیدکننده یا آسیب فیزیکی باشد. برای مثال، باتری‌ها هم جزء اجزای مصرفی هستند و عمر مفیدی دارند. گاهی اوقات کاربران آنقدر از یک باتری استفاده می‌کنند که ممکن است باتری نتواند شارژدهی مناسبی را به آن‌ها ارائه دهد.

کاهش سرعت گوشی هوشمند شما ممکن است به صورت مکث‌های طولانی ظاهر شود، مثلا هنگام باز کردن قفل دستگاه ممکن است متوجه شوید که دستگاه شما هنگ کرده و پاسخ نمی‌دهد. یا در مثالی دیگر ممکن است هنگام اسکرول کردن یا استفاده از مرورگرتان حس کنید که گوشی شما مثل قبل عملکرد سریعی ندارد و با لگ‌هایی روبرو می‌شوید. باید خاطر نشان کنیم که این مشکلات زمانی که شما در هنگام اجرای برنامه‌های سنگین هستید خودشان را بیشتر نشان می‌دهد و موجب کلافگی شما می‌شود.

شما می‌توانید با استفاده از یک اپلیکیشن رایگان به نام گیک‌بنچ، آیفون خود را محک بزنید. این اپلیکیشن بنچ‌مارک می‌تواند به شما کمک کند تا بررسی کنید که آیا هر یک از نکاتی که در ادامه بیان می‌شود بهبود قابل توجهی در عملکرد گوشی هوشمند شما داشته است یا خیر. به خاطر داشته باشید که معیارها این اپلیکیشن همیشه لزوما نشان‌دهنده عملکرد واقعی گوشی نیستند و خیلی نمی‌توان به آن‌ها اطمینان کرد.

ری‌استارت کردن آیفون می‌تواند مشکلات نرم‌افزاری را برطرف کند

قبل از رفتن به سراغ روش‌های مختلف افزایش سرعت گوشی‌های آیفون، یک دستورالعمل وجود دارد که در بسیاری از مواقع و در حل اکثر مشکلات گوشی اولین راه حل ماست و آن ری‌استارت کردن گوشی هوشمند است. امتحان این روش اصلا ضرری ندارد. بنابراین آیفون خود خاموش و روشن کرده تا ببینید آیا تاثیری در عملکرد گوشی هوشمند شما داشته یا نه. برای انجام این کار در یک آیفون مدرن با Face ID (بدون دکمه هوم)، دکمه روشن/خاموش و افزایش صدا را فشار داده و نگه دارید تا زمانی که عبارت «Slide to power off» ظاهر شود. آن را بکشید، منتظر بمانید تا دستگاه خاموش شود، سپس با نگه داشتن دکمه پاور دوباره آن را روشن کنید. شما می‌توانید این کار را در آیفون‌های قدیمی‌تر (با دکمه هوم) به سادگی با نگه داشتن دکمه پاور انجام دهید. اگر با این کار مشکل برطرف نشد، راه‌حل‌های زیر را امتحان کنید.

غیرفعالسازی Low Power Mode

حالت Low Power Mode (حالت کاهش مصرف باتری) در گوشی‌های آیفون برای حفظ عمر باتری بسیار مفید است. با استفاده از این حالت میزان مصرف انرژی باتری آیفون شما به‌شدت کاهش پیدا می‌کند و بنا به ادعای اپل با فعال کردن حالت Low Power Mode آیفون، باتری دستگاه تا ۳ ساعت بیشتر از حالت معمولی توان شارژدهی خواهد داشت. اما باید به این نکته توجه کنیم، هنگامی که حالت Low Power Mode یا همین کاهش مصرف باتری آیفون را فعال کنید، محدودیت‌های خاصی در عملکرد آن ایجاد می‌شود. به‌عنوان مثال جلوه‌های بصری گوشی هوشمند غیر فعال می‌شوند، فرکانس کاری هسته‌های پردازشگر محدود می‌شود و یا رفرش کردن اپلیکیشن‌های پس زمینه متوقف می‌شود. این اقدامات به ظاهر خوب ممکن است گاهی اوقات روی عملکرد گوشی شما تأثیر منفی بگذارد.

شما می‌توانید گوشی خود را با Low Power Mode روشن در اپلیکیشن کیگ‌بنچ به چالش بکشید، در این صورت قطعا نتایج عملکرد آیفون شما امتیازات پایینی را بدست می‌آورد. به صورت کلی می‌توان گفت که فعال کردن و استفاده از حالت Low Power Mode یا همان حالت کاهش مصرف انرژی باتری آیفون‌های اپل به شدت در افزایش توان شارژدهی دستگاه مؤثر واقع می‌شود، اما اپل مدعی شده که با فعال کردن حالت Low Power Mode در برخی از تنظیمات عملکردی گوشی تغییراتی اعمال می‌شود که حتی کاربران از وجود آن‌ها بی‌اطلاع هستند. بنابراین بهتر است که از این حالت فقط در مواقع ضروری نظیر نداشتن شارژ برای جلوگیری از خاموش کردن دستگاه استفاده کنید. شما می‌توانید این قابلیت را با مراجعه به بخش Settings > Battery > Low Power Mode غیرفعال کنید.

تعویض باتری آیفون را مد نظر قرار دهید

اگر باتری گوشی شما وضعیت چندان مناسبی نداشته باشد، ممکن است آیفون برای حفظ عمر باتری، خود را آندرکلاک کند. ایده‌ی این مقوله بدین شکل است که آیفونی که کندتر کار می‌کند طبیعتا انرژی کمتری مصرف می‌کند و بدین ترتیب باتری گوشی شما بیشتر دوام می‌آورد. با پایین آمدن کلاک در گوشی هوشمند، کارایی پردازنده کاهش می‌یابد که همین امر سبب کاهش تولید گرما و کاهش مصرف انرژی و افزایش طول عمر پردازنده‌ی آن می‌شود.

شما کاربران می‌توانید وضعیت سلامت باتری آیفون خود را از بخش Settings > Battery > Battery Health بررسی کنید. در این مقوله به بخش «Performance Capability» یا عملکرد باتری توجه‌ی ویژه‌ای داشته باشید. اگر آیفون شما «Peak Performance Capability» را گزارش نمی‌کند، ممکن است با کندی مربوط به باتری مواجه شود. به طور کلی، باتری‌ها در صورت استفاده منظم تنها چند سال دوام می‌آورند، زیرا یک قطعه‌ی مصرفی در همه‌ی گوشی تلقی می‌شوند و عمر مفیدی دارند. در این رابطه هیچ عدد خاصی وجود ندارد، اما حداکثر درصد سلامت ۷۰ باتری به این معنی است که باتری آیفون شما بیش از یک چهارم از عمر مفید خود را از دست داده است. چه مشکلات عملکردی ایجاد شده باشد یا نه، تعویض باتری در این مرحله ایده خوبی است، مگر اینکه بخواهید گوشی خود عوض کنید.

حافظه‌ی داخلی آیفون خود را کمی آزاد کنید

آیفونی که برای اجرای اپلیکیشن‌ها فضای بسیاری کمی داشته باشد، یعنی به‌سختی نفس می‌کشد. اپل برای کاربران خود مقدار حافظه‌ای که باید برای اجرای صحیح و بدون مشکل اپ‌ها در اختیار داشته باشند را مشخص نکرده، اما اگر خطای «Your iPhone ran out of space» را زیاد مشاهده کردید، ممکن است عملکرد گوشی هوشمندتان تحت‌الشعاع این مسئله قرار گرفته باشد. بدون شک مدیریت صحیح اطلاعات ذخیره‌ی گوشی و کاهش حجم آن‌ها می‌تواند روش بسیار مؤثری به منظور مقابله با مشکل کند شدن آیفون باشد.

به احتمال بسیار زیاد حذف فایل‌هایی نظیر موزیک، ویدئو، اپلیکیشن‌ها، بازی‌ها، آهنگ‌ها و غیره می‌توانند به افزایش سرعت عملکرد آیفونتان کمک کنند اما در برخی از شرایط ممکن است شما تمایلی نسبت به انجام هیچ یک از اقدامات نامبرده شده نداشته باشید. در این حالت است که شما باید سراغ کش‌های گوشی خود رفته و نسبت به حذف آن‌ها اقدام کنید. شما می‌توانید با مراجعه به بخش Settings > General > iPhone Storage حافظه‌ی گوشی هوشمند خود را بررسی کرده و در صورت لزوم برخی از اپ‌ها را حذف کنید. همچنین شما می‌توانید حافظه‌ی کش مرورگر گوشی را از طریق Settings > Safari > Clear History تا بدین ترتیب گوشی بتواند به عملکرد روان خود باز گردد.

ویجت‌های آیفون خود را کنار بگذارید

ویجت‌های آیفون به شما امکان می‌دهند به اطلاعاتی مانند پیش‌بینی آب و هوا یا اطلاعات موجودی در صفحه اصلی خود دسترسی داشته باشید. استفاده از آن‌ها خوب و کاربردی است، اما احتمالا باعث کاهش سرعت گوشی هوشمند شما می‌شوند، به‌خصوص اگر یک مدل قدیمی‌تر باشد. ویجت‌های خود را کنار بگذارید تا ببینید آیا عملکرد گوشی هوشمند شما بهبود یافته است یا خیر. به‌ویژه، ویجت‌های سفارشی که داده‌ها را از منابع نامتعارف و آیکون‌های سفارشی جمع‌آوری می‌کنند می‌توانند موجب کاهش سرعت آیفون شما شوند.

صورت و اثر انگشت خود را دوباره اسکن کنید

آیا باز کردن قفل گوشی هوشمند شما کندتر از همیشه شده است؟ این مشکل می‌تواند یکی از عوارض تمام شدن عمر مفید گوشی هوشمند اپل باشد، اما از سوی دیگر می‌تواند به دلیل تفاوت‌های جزئی در ظاهر شما هم باشد. اگر از آیفون با فناوری Face ID استفاده می‌کنید، پیشنهاد می‌کنیم که دوباره صورت خود را اسکن کرده و ببینید که آیا در عملکرد باز کردن قفل صفحه گوشی تغییری ایجاد شده یا نه. همچنین اگر آیفونی دارید که به جای آن از حسگر Touch ID استفاده می کند، می توانید اثر انگشت خود را دوباره در بخش Settings > Touch ID & Passcode اسکن کنید. تمیز کردن سنسورهای Face ID و Touch ID هم ممکن است در این راه به شما کمک کند.

شفافیت و جلوه‌های ویژه حرکتی را غیرفعال کنید

آیفون‌های قدیمی‌تر قابلیت‌های گرافیکی کمتری دارند که ممکن است در بخش‌هایی که از شفافیت گوشی استفاده می‌شود، عملکرد ضعیفی داشته باشد. به همین دلیل پیشنهاد می‌کنیم با مراجعه به بخش Settings > Accessibility > Display & Text Size و فعال کردن گزینه‌ی «Reduce Transparency» این افکت را غیرفعال کنید.

باید خاطرنشان کنیم که جلوه‌های حرکتی شامل انیمیشن‌های فانتزی است که هنگام دسترسی به صفحه اصلی به شما نشان داده می‌شود. غیرفعالسازی این موارد ممکن است به عملکرد بهتر گوشی‌های اپل قدیمی‌تر کمک کند و حداقل باعث ایجاد ظاهر یک رابط کاربری ساده‌تر می‌شود. شما می‌توانید این کار از طریق بخش Settings > Accessibility > Motion و با فعالسازی گزینه‌ی «Reduce Motion» انجام دهید.

ریبوت کردن آیفون ممکن است گره‌گشا باشد

برخی از کارشنان می‌گویند که ریبوت کردن مجدد آیفون با استفاده از روش استاندارد همیشه کافی نیست. در همین راستا برخی از کاربران ادعا می‌کنند که اپل به آن‌ها گفته دستگاه‌های خود را کمتر ریبوت کنند اما آن‌ها با انجام این کار شاهد افزایش عملکرد گوشی‌های هوشمندشان بوده‌اند. البته همانند سایر روش‌های احتمالی، نمی‌توانیم ضمانت کنیم که این روش حتما روی عملکرد گوشی‌های هوشمند شما تأثیر می‌گذارد، اما اگر راه‌حل‌های مذکور جواب ندادند می‌توانیم به عنوان یکی از روش‌های موجود آن را امتحان کنیم. به خاطر داشته باشید که این کار مانند جدا کردن مستقیم باتری یا بیرون کشیدن سیم برق از رایانه است و می‌تواند منجر به از دست دادن اطلاعاتتان در برخی از اپلیکیشن‌ها شود.

با در نظر گرفتن این موضوع، اگر آیفون شما در iCloud پشتیبان‌گیری می‌شود جای نگرانی برای از دست دادن اطلاعاتتنان وجود ندارد. برای ریبوت کردن آیفون مدرنی که از Face ID استفاده می‌کند (بدون دکمه هوم) دکمه‌ی زیادن کردن صدا را فشار دهید و رها کنید، دکمه‌ی کم کردن صدا را فشار دهید و رها کنید، دکمه کناری را فشار دهید و نگه دارید تا لوگوی اپل را ببینید. در آیفون‌های ۷ و ۷ پلاس، دکمه‌ی کاهش صدا و کناری را فشار داده و نگه دارید تا لوگوی اپل را مشاهده کنید. در آیفون‌های ۶s یا بالاتر، دکمه‌ی پاور و هوم را فشار داده و نگه دارید تا لوگوی اپل به نمایش دربیاید. این ترفند باید زمانی در گوشی‌های آیفون جدید مورد استفاده قرار گیرد که عملکردشان به شدت آزاردهنده هستند.

به‌روزرسانی در اکثراوقات می‌تواند این مشکلات را حل کند

به‌روزرسانی گوشی هوشمند شما ممکن است باگ‌هایی را که باعث مشکلات عملکردی می‌شوند برطرف کند، بنابراین به بخش Settings > General > Software Update مراجعه کرده و آخرین به‌روزرسانی مربوط به آیفون خود را دانلود و نصب کنید. اما این روش نیز در به‌روزرسانی‌های اصلی همانند یک شمشیر دولبه عمل می‌کند. به‌خصوص در آیفون‌های قدیمی بسیاری از کاربران مشکلات مربوط به نسخه‌های اولیه ارتقاهای اصلی iOS را گزارش می‌کنند (مثلا از iOS 14 به iOS 15) و این مشکلات به گوشی‌های قدیمی‌تر ضربه‌ می‌زند.

ریست کردن آیفون خود را درنظر داشته باشید

اگر اوضاع گوشی شما واقعا بد است، شما چاره‌ای جز ریست کردن آن ندارید. شما می‌توانید با مراجعه به بخش Settings > General > Transfer or Reset iPhone این کار را انجام دهید.

همچنین می‌توانید «Erase All Content and Settings» را انتخاب کنید که همه‌ی اطلاعاتتان را از آیفون شما حذف می‌کند. سپس می‌توانید از پشتیبان‌گیری iCloud یا iTunes آن‌ها بازیابی کنید، اما گاهی اوقات اگر احتمال می‌رود مشکل نرم‌افزاری باعث ایجاد باگ در گوشی شما شده باشد، اپل توصیه می‌کند که این کار را انجام ندهید.

در نهایت می‌توانید با مراجعه به خدمات پس از فروش شرکت اپل گوشی خود را عیب‌یابی کنید. این شرکت قادر خواهد بود تا با انجام عیب‌یابی بر روی گوشی شما بفهمد که ایراد از کجاست. در این صورت هزینه‌ای از شما کسر نمی‌شود مگر اینکه با انجام تعمیر روی آیفونتان موافقت کنید، بنابراین چیز زیادی برای از دست دادن وجود ندارد. باید خاطرنشان کنیم رایج‌ترین مشکلاتی که شناسایی می‌شود مربوط به باتری است. جایگزینی باتری آیفون نسبتا ارزان است، اما اگر گوشی شما بسیار قدیمی است، ممکن است لازم باشد تا پولی که برای خرید گوشی دادید را صرف خرید باتری برای آن کنید. و نکته‌ی اخر این که همیشه به عمر مفید گوشی هوشمند خود توجه کنید و ببینید که آیا زمان آن رسیده تا گوشی خود را تعویض کنید یا نه.

در این مقاله ما به بررسی روش‌های افزایش سرعت و عملکرد گوشی‌های آیفون اپل پرداختیم و سعی کردیم که به تمامی راه‌حل‌های موجود اشاره کنیم. امیدواریم از خواندن این مطلب لذت برده باشید. اگر شما راه‌حل دیگری را می‌شناسید در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

منبع: Howtogeek

راهنمای خرید آیفون
برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه