چگونه برای شغل‌های حوزه‌ی تکنولوژی رزومه بنویسیم؟

۱۱ مهر ۱۴۰۱ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه
رزومه

به دست آوردن شغل در حوزه‌ی تکنولوژی کار خیلی سختی نیست. اما در این زمینه به غیر از داشتن مهارت‌های لازم، باید نفر مقابل را برای استخدام خود متقاعد کنید و اولین مرحله برای این کار، ارائه‌ی رزومه مناسب است.

استخدام‌کنندگان ابتدا کارجو‌ها را از طریق رزومه ارزیابی و چینش می‌کنند و به همین خاطر در صورت نداشتن یک رزومه مناسب، نمی‌توانید از این مرحله عبور کنید. در ادامه به نکاتی که برای نوشتن رزومه‌ی مربوط به شغل‌های حوزه‌ی تکنولوژی باید توجه کنید، می‌پردازیم.

اطلاعات تماس دقیق ارائه کنید

اطلاعات تماس یکی از بخش‌های ضروری رزومه محسوب می‌شود که معمولا در بخش فوقانی آن قرار می‌گیرد. حتی اگر شما در حوزه‌ی خود بهترین هم باشید، در صورت قرار ندادن اطلاعات تماس طبیعتا کسی نمی‌تواند با شما ارتباط برقرار کند. همچنین معمولا در این بخش از رزومه لینک مربوط به پروفایل لینکدین هم قرار می‌دهند و اگر برنامه‌نویس هستید، بهتر است لینک گیت‌هاب خود را هم بگذارید.

ارائه‌ی خلاصه از دستاوردهای شغلی

در رزومه باید به طور خلاصه تعدادی از مهم‌ترین دستاورهای دوران کاری خود را عنوان کنید تا فرد موردنظر فقط با یک نگاه بتواند آن‌ها را بخواند. در رزومه باید بنویسید که در شغل‌های خود چه نقشی برای بهبود شرکت ایفا کرده‌اند. بهتر است این نکات را با توجه به شرکت موردنظر که خواستار کار کردن در آن هستید، شخصی‌سازی کنید.

رزومه

مشخص کردن مهارت‌های فنی مربوط به شغل

در حوزه‌ی تکنولوژی صدها تخصص مختلف وجود دارد و بنابراین در رزومه با توجه به شغل موردنظر، باید بین ۵ تا ۱۰ مهارت مرتبط با شغل را عنوان کنید. در این زمینه برخی از کارجو‌ها تعداد زیادی مهارت مهم و غیر مهم را عنوان می‌کنند اما در کل باید مهارت‌های ذکر شده در آگهی شغلی را در رزومه‌ی خود بنویسید.

نشان دادن مسیر شغلی

با نشان دادن مسیر شغلی، استخدام‌کننده بهتر می‌تواند روند پیشرفت شما را مشاهده کند. با آخرین موقعیت شغلی شروع کنید و به دنبال آن به فعالیت‌های طی شده در ۵ سال گذشته بپردازید. بهتر است برای نشان دادن تاثیر خود، از اعداد استفاده کنید ولی در کل نباید برای این اعداد اغراق کنید زیرا احتمالا در مورد این اعداد باید توضیحات مفصلی را ارائه کنید.

ارائه‌ی لیست از مدارک مهم

اگرچه برای شغل‌های حوزه‌ی تکنولوژی مدارک مختلف اهمیت زیادی ندارند، اما برخی شرکت‌ها به مدارک دانشگاهی و دیگر موارد این‌چنینی اهمیت زیادی می‌دهند. بنابراین در کنار مهارت، داشتن مدارک موردنیاز شانس دریافت شغل را افزایش می‌دهد. در این زمینه هم لازم نیست زیاده‌روی کنید و به غیر از مدرک دانشگاه، حدود ۲ مدرک جانبی را هم می‌توانید ذکر کنید.

پروژه‌های مرتبط

با توجه به شغلی که خواستار دستیابی به آن هستید، می‌توانید در روزمه در مورد پروژه‌های انجام شده‌ی مرتبط با آن هم بنویسید. به عنوان مثال اگر مدتی کارآموز بوده‌اید یا در مسابقات مربوط به شغل مورد درخواست شرکت کرده‌اید، می‌توانید به طور خلاصه این موارد را در رزومه قرار دهید.

شخصی‌سازی رزومه برای شغل‌های مختلف

یک رزومه کاملا معمولی و بدون نکته‌ی خاص، شانس شما را برای پذیرش شغل کاهش می‌دهد. به طور کلی بهتر است با توجه به هرکدام از جزئیات هرکدام از شغل‌ها، رزومه‌ی خود را تا حدی شخصی‌سازی کنید. با این کار شانس موفقیت شما برای دریافت شغل موردنظر به طور قابل توجهی بیشتر می‌شود.

قالب و طراحی حرفه‌ای

برای رزومه چند قابل حرفه‌ای و فراگیر وجود دارد که بهتر است از همین قالب‌ها بهره ببرید. رزومه باید سیاه و سفید و ساده باشد و از فونت عجیب و غریبی هم نباید استفاده کنید. خوشبختانه با کمی جستجو می‌توانید به هزاران نمونه‌ی رزومه مناسب به زبان فارسی و انگلیسی استفاده کنید و از همین نمونه‌ها قادر به الگوبرداری هستید.

مختصر و شفاف

معمولا استخدام کنندگان زیر ۱ دقیقه برای هر رزومه وقت می‌گذارند. بنابراین رزومه‌ی شما باید کاملا خلاصه و شفاف نوشته شده باشد. به طور کلی باید فقط مهم‌ترین نکات را در مورد خود مطرح کنید تا رزومه بیشتر از یک صفحه نشود. البته برخی افراد که سابقه‌ی بسیار گسترده‌ای دارند رزومه دو صفحه‌ای هم ارائه می‌دهند ولی در کل رزومه یک صفحه‌ای، استاندارد همه‌شمول محسوب می‌شود.

نداشتن غلط نگارشی و املایی

در حوزه‌های فنی افراد زیادی به دنبال استخدام در کشورهای دیگر هستند و به همین خاطر در رزومه‌های انگلیسی برخی افراد غلط‌های املایی و نگارشی دیده می‌شود. چنین غلط‌هایی برای شما بسیار گران تمام می‌شود و برای این کار می‌توانید از ابزارهای آنلاین مانند Grammarly استفاده کنید.

منبع: MakeUseOf

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه