شما بگویید؛ پلی‌استیشن ۵ یا ایکس‌باکس سری ایکس؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۶ دقیقه
پلی استیشن 5 در مقابل ایکس باکس سری ایکس

به اندازه‌ی کافی زمان از عرضه‌ی کنسول‌های نسل جدید گذشته است. سونی و مایکروسافت هر دو با کنسولی بسیار قدرتمندتر از گذشته پا به نسل نهم کنسول‌های بازی گذاشته‌اند؛ بیش از شش ماه زمان داشته‌اند تا مشکلات را برطرف و بازی‌های خود را عرضه کنند و در حال حاضر زمان بسیار مناسبی است تا بخواهیم این دو کنسول و عملکرد آن‌ها را مقابل یکدیگر قرار دهیم. با این حال، مهم‌تر از قابلیت‌های خود کنسول، نظر مخاطب است. اینکه شما به‌عنوان گیمر، پلی‌استیشن ۵ را می‌پسندید یا ایکس‌باکس سری ایکس را؟

آبان ماه سال گذشته بود که سونی و مایکروسافت کنسول‌های نسل جدید خود را وارد بازار کردند. پلی‌استیشن ۵ و ایکس‌باکس سری ایکس سخت‌افزاری بسیار قدرتمند را در خود جای داده‌اند و با اینکه قرار نیست شاهد عملکردی در حد و اندازه‌ی گران‌ترین کامپیوترهای بازی باشیم، معتقدیم که این کنسول‌های پانصد دلاری در مقایسه با قیمتشان ارزشی چند برابری دارند. خیلی ساده می‌گوییم، اگر بخواهید همین حالا سراغ بازی‌های نسل جدید روی کامپیوتر بروید، نیاز به کارت گرافیکی دارید که حداقل چند برابر یک کنسول نسل جدید قیمت دارد، دیگر قطعات مثل پردازنده‌ی اصلی و این‌ها با قیمت‌های بالایشان به جای خود.

پلی‌استیشن ۵ و ایکس‌باکس سری ایکس هر دو قرار است پایه‌ی پیشرفت‌های صنعت بازی در چند سال آینده باشند. چه کنسول مایکروسافت و چه کنسول سونی، سخت‌افزاری عالی در اختیار بازی‌سازان قرار می‌دهند؛ سخت‌افزاری که حدودا یکسان است. کنسول مایکروسافت پردازنده‌ای کمی قوی‌تر دارد و در طرف مقابل، سرعت حافظه‌ی فلش کنسول سونی حتی از گران‌ترین کامپیوترها هم جلو می‌زند.

بازی Demons Souls

از نظر اجرای بازی، قرار نیست چندان تفاوتی در بازی‌ها ببینید. هر دو کنسول در اجرای بازی‌های ساخته‌ی شرکت‌های مختلف تجربه‌ی یکسانی خواهند داشت. احتمالا ایکس‌باکس سری ایکس چند پیکسل بیشتر از رقیب خود نشان می‌دهد؛ چند پیکسل که تشخیص تفاوت آن کار من و شما نیست. اگر چشم شما تفاوت بین وضوح تصویر ۱۹۰۰p و ۲۱۶۰p را روی تلویزیون تشخیص می‌دهد، بهتر است بی‌خیال کنسول شوید و کامپیوتر بخرید.

همان‌طور که گفتیم، بازی‌ها تجربه‌ی حدودا یکسانی روی هر دو کنسول ارائه خواهند داد، اما در هر حال محض بلند کردن صدای طرفداران، یک جدول مقایسه‌ی سخت‌افزاری برایتان در ادامه قرار می‌دهیم.

پلی‌استیشن ۵ ایکس‌باکس سری ایکس
پردازنده‌ی اصلی: پردازنده‌ی هشت هسته‌ای با معماری AMD Zen 2 و فرکانس ۳٫۵ گیگاهرتز پردازنده‌ی اصلی: پردازنده‌ی هشت هسته‌ای با معماری AMD Zen 2 و فرکانس ۳٫۸ گیگاهرتز
پردازنده‌ی گرافیکی: ۳۶ واحد پردازشی گرافیکی با معماری AMD RDNA 2 و فرکانس ۲٫۲۳ گیگاهرتز پردازنده‌ی گرافیکی: ۵۲ واحد پردازشی گرافیکی با معماری AMD RDNA و فرکانس ۱٫۸ گیگاهرتز
حافظه‌ی رم: ۱۶ گیگابایت با پهنای باند ۴۴۸ گیگابایت در ثانیه حافظه‌ی رم: ۱۶ گیگابایت (تقسیم شده به ۱۰ گیگابایت با پهنای باند ۵۶۰ گیگابایت در ثانیه و ۶ گیگابایت با پهنای ۳۳۶ گیگابایت در ثانیه)
حافظه‌ی ذخیره: ۸۲۵ گیگابایت اس‌اس‌دی PCIE 4 با سرعت خواندن ۵٫۵ گیگابایت در ثانیه به صورت خام و ۹ تا حداکثر ۲۲ گیگابایت در ثانیه داده‌ی فشرده شده حافظه‌ی ذخیره: یک ترابایت اس‌اس‌دی PCIE 4 با سرعت خواندن ۲٫۴ گیگابایت در ثانیه به صورت خام و تا ۴٫۸ گیگابایت داده‌ی فشرده شده
ارتقای حافظه با استفاده از اس‌اس‌دی‌های M.2 داخل بازار (تأیید و تست شده از سوی سونی با حداقل سرعت خواندن ۷ گیگابایت در ثانیه) ارتقای حافظه با استفاده از کارتریج‌های آماده‌ی یک ترابایتی مختص کنسول

جدا از سخت‌افزار خود کنسول، عامل دیگری هم روی ساخت بازی برای این دستگاه‌ها تأثیر می‌گذارد. سازنده‌های کنسول‌های بازی، در اینجا سونی و مایکروسافت، یک کیت توسعه‌ی نرم‌افزاری تولید و به بازی‌سازان ارسال می‌کنند. بازی‌سازان با استفاده از این مجموعه ابزار، شامل نرم‌افزار و سخت‌افزاری خاص، کد خود را روی کنسول آماده‌ی اجرا می‌کنند. در حال حاضر، سونی کیت توسعه‌ی نرم‌افزاری بهتری به بازی‌سازان ارائه کرده است و به همین دلیل هم بازی‌های شرکت‌های مختلف، بعضا عملکردی بهتر روی پلی‌استیشن ۵ داشته‌اند. اما ما می‌گوییم که این روند در آینده ادامه پیدا نخواهد کرد و بازی‌سازان مختلف، کاری به استودیوهای خود سونی و مایکروسافت نداریم، نهایتا حال بهتری با ایکس‌باکس و سخت‌افزار معمول‌تر و قدرتمندتر آن خواهند داشت.

مایکروسافت قوی‌ترین سخت‌افزار ممکن برای یک کنسول پانصد دلاری را در ایکس‌باکس سری ایکس جای داده است. از آن طرف، سونی مطمئن شده است تا ‍به تعادلی در ارایه‌ی سخت‌افزار قدرتمند و قابلیت‌های جدید و جهش‌های بزرگ برسد. قابلیت‌هایی مثل اس‌اس‌دی بسیار سریع، یک هسته‌ی جداگانه برای پردازش فایل‌های فشرده شده و یک پردازنده‌ی مجزا برای پردازش صدای سه‌بعدی، همگی مختص پلی‌استیشن ۵ هستند و احتمالا فقط هم در بازی‌های ساخته‌ی خود سونی استفاده خواهند شد.

پیش از اینکه به مهم‌ترین موضوع یعنی بازی‌ها برسیم، کمی هم قابلیت‌های کنسول‌ها را بررسی می‌کنیم.

بازی Halo Infinite

سونی برای پلی‌استیشن ۵ یک دسته‌ی شگفت‌انگیز طراحی کرده است که مستقیما روی تجربه‌ی بازی تأثیر می‌گذارد. دسته‌ی دوال‌سنس به جای شوک‌های قدیمی، از تکنولوژی لرزش جدیدی استفاده می‌کند که شبیه به لرزش‌های خاص گوشی‌های هوشمند پرچم‌دار است. تعدادی از این حسگرها در بدنه‌ی دسته تعبیه شده‌اند تا حتی ریزترین لرزش‌ها مثل حرکت ماسه زیر پای شخصیت را در دست شبیه‌سازی کنند. تغییر فشار ماشه‌های دسته (کلیدهای پشتی) با توجه به نیاز بازی‌ساز و موقعیت داخل بازی هم از دیگر قابلیت‌های جذاب دوال‌سنس است.

ایکس‌باکس سری ایکس هم قابلیت جذابی دارد که در کنسول سونی پیدا نمی‌شود. روی این کنسول می‌توان چهار بازی را حدودا همیشه در حالت اجرا نگه داشت و بین آن‌ها رفت و آمد کرد. قابلیتی به نام «ادامه‌ی سریع» روی ایکس‌باکس سری ایکس به کاربران اجازه می‌دهد تا بازی خود را در لحظه متوقف کنند، کنسول را خاموش کنند یا به بازی دیگری بروند و دوباره بازی خود در همان لحظه برگردند. اگر بخواهیم کمی فنی این قابلیت را توضیح دهیم، در واقع آنچه در رم کنسول است کاملا ذخیره می‌شود و با اجرای دوباره‌ی بازی، آن داده‌ی ذخیره شده از رم خوانده و اجرا می‌شود. چهار بازی را می‌توان هم‌زمان در حالت ادامه‌ی سریع داشت.

با این حال، همان‌طور که گفتیم، هیچ کدام از این قابلیت‌ها واقعا اهمیت ندارند و مهم‌ترین موضوع، خود بازی‌هاست. ساده بگوییم، کنسول یک دستگاه برای اجرای بازی است و همین و سر و کله زدن سر قابلیت‌های سخت‌افزاری و امکانات رابط کاربری و چیزهایی از این قبیل، پوچ‌ترین کار دنیاست. قرار است روی این دستگاه‌ها بازی کنیم و به هنگام مقایسه‌ی دو کنسول، محتوای ارائه شده روی این کنسول‌ها را بررسی می‌کنیم.

بازی Ratchet and Clank Rift Apart

مهم‌ترین موضوع برای بررسی یک کنسول، نگاه به بازی‌های ارائه شده روی آن است. برای مثال، قدرت سخت‌افزاری کنسول‌های نینتندو حتی با کنسول‌های سونی و مایکروسافت قابل مقایسه نیست، اما اگر می‌خواهید زلدا و ماریو بازی کنید، باید کنسول نینتندو را بخرید. این موضوع برای سونی و مایکروسافت هم صدق می‌کند. اگر می‌خواهید گاد آو وار و آنچارتد و لست آو آس بازی کنید، باید کنسول سونی را تهیه کنید و در مقابل اگر می‌خواهید هیلو و گیرز آو وار و فورتزا بازی کنید، باید سراغ کنسول مایکروسافت بروید.

در نتیجه به جای مقایسه‌ی کنسولی، بگذارید مجموعه‌های دو شرکت را با یکدیگر مقایسه کنیم.

پلی‌استیشن ایکس‌باکس
Uncharted Halo
God of War Gears of War
The Last of Us Forza
Gran Turismo The Elder Scrolls
Spider-Man Wolfenstein
Ratchet and Clank Doom
Killzone Fallout
Horizon Starfield
Ghost of Tsushima Sea of Thieves
Bloodborne Perfect Dark

تا همین یکی دو سال پیش اگر درباره‌ی بازی‌های ارائه شده روی کنسول‌های سونی و مایکروسافت می‌پرسیدید، بدون هیچ بحثی سونی را برنده‌ی این مقایسه عنوان می‌کردیم. در حال حاضر هرگز چنین چیزی صحت ندارد. مایکروسافت با شرکت‌ها و استودیوهای متعددی که تصاحب کرده، نه‌تنها کاملا می‌تواند با استودیوهای سونی رقابت کند، بلکه حتی ممکن است در برخی مواقع در این رقابت جلو بزند. لیست بالا را ببینید، بیش از نیمی از مجموعه‌های عالی ایکس‌باکس به خاطر خرید هوشمندانه شرکت بتسدا است. البته که هنوز هم معدود استودیوهای بازی‌سازی در دنیا وجود دارند که بازی‌هایشان کیفیتی در حد و اندازه‌ی ساخته‌های استودیوهای زیرمجموعه‌ی سونی داشته باشد، اما قول می‌دهیم که مایکروسافت هم به‌زودی خروجی‌های شگفت‌انگیزی از استودیوهای زیاد خود داشته باشد.

بازی Starfield

در همین شش ماه گذشته، سونی دو تجربه‌ی انحصاری خارق‌العاده روی پلی‌استیشن ۵ ارائه داده است که از نظر فنی باکیفیت‌ترین بازی‌های تاریخ هستند و روی هیچ پلتفرم دیگری هم پیدا نمی‌شوند. ایکس‌باکس در مقابل، یک سال گذشته را صرف پر کردن آرشیو سرویس اشتراکی عالی خود کرده است. به جرأت هم می‌گوییم که هیچ سرویس اشتراکی بازی دیگری قرار نیست روی دست ایکس‌باکس گیم پس بلند شود.

نهایتا، می‌خواهیم این سؤال را از شما بپرسیم. شما از بین دو کنسول نسل جدید سونی و مایکروسافت، کدام را انتخاب می‌کنید و اگر شما باشید، بین پلی‌استیشن ۵ و ایکس‌باکس سری ایکس کدام را برمی‌گزینید؟ شما بگویید پلی‌استیشن ۵ یا ایکس‌باکس سری ایکس؟

صفحه اصلی بازی - اخبار بازی - تریلر بازی - نقد و پیش نمایش | دیجی‌کالامگ

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

۱۴۹ دیدگاه
  1. kian

    صددرصد ایکس باکس

  2. رضا شاه نظری ثانی

    مسئله اینه که کدوم کنسول حس بهتری موقع بازی بده و باعث بشه از بازی لذت ببرین که تو این زمینه سونی از قدیم بهتر بوده و این نسل بخاطر تکنولوژیه بالای دستش بهترم شده…
    ایکس باکس جز تو سخت افزار و گیم پس هیچ برتری از پلی استیشن نداره ولی بعضی افراد که اکثرا بچه هستن دوست ندارن اینارو قبول کنن…

    1. کوروش حسینی

      خب آقای عزیز ممکنه برای بعضی ها ایکس باکس حس بهتری بده و شما اگر پلی استیشن دوست دارین بقیه رو خراب نکنین

      1. کسی که هیچ اطلاعی در این زمینه نداره و میخاد برای اولین بار کنسول بخره باید تفاوت های هر دو رو بدونه، واقعا هم پی اس فایو بهتر از سری ایکسه. فقط سخت افزارش قوی تره که اونم اصلا به چشم نمی‌خوره تازه تو بعضی از بازی ها پی اس فایو هم بهتره! فقط گیم پس هس که به کنسول یکم ارزش خرید میده.

  3. ایلیا شکاری

    من خودم پلی استیشن ۴ دارم ولی از نظر قیمت کیفیت ایکس باکس سری ایکس خوبه

  4. امیر

    سلام دوستان من یک سوال داشتم می خوام تا یک مدت دیگه یک کنسول بخرم کدوم رو پیشنهاد می کنید ps4,ps5,xbox one x ,xbox series xالبته pc هم دارم چون برای این میگم که اکثر بازی های pc و xbox یکی هستن ولی کلا گرافیک و قدرت و بازی های انحصاری هم برام مهمه. توی یه سایت نوشته بود توی ps5 مشکلات زیادی داره و یکی از مشکلاتش هم این بود که روی خود کنسول بعد از بازی رد سوختگی ایجاد شده بود. الکی بوده یا واقعا راسته لطفا اگر می دونید راهنمایی کنید با تشکر

    1. کیارش

      دور ایکس وان و پی اس ۴ رو خط بکش چون قدیمین

    2. Sxh7

      ایکس باکس بگیری اول از همه الآن هفت تومن ارزون تره بعدش با همون هفت تومن که سیو کردی می تونی هفت سال گیم پس آلتیمت بگیری آنلاین و گیم تامینی هفت سال بعدشم هم قدرتمند تره هم تمام بازی ها بین پی سی و ایکس باکست سیو می شن و کراس پلی هم برا بازی با پی سی بقیه هیچ مشکلی نداره بر خلا پلی استیشن بعدش تمام بازی های پی است فایو هم دارن میان رو پی سی

  5. رضا

    سلام
    بنظر من انتخاب بین دو کنسول مطرح بازار فقط به سلیقه افراد بستگی داره و من به شخصه ایکس باکس رو ترجیح میدم که خودم هم دارمش و راضی ام.

  6. پارسا

    من ps5 رو پیشنهاد میدم

  7. سینا

    من ps5 دیجیتال خریدم خیلییی بهتر از ایکس باکس الان تو ایران بخوای بازی کنی باید با دوستات بازی کنی کی بین دوستاتون ایکس باکس داره همه تو ایران پلی استیشن میخرن اونایی هم که میگن pc من خودم pc داشتم باید خودتو پاره کنی تا بتونی بازی کنی شرکت ها همه تو کامپیوتر فیلتره ps5 یه انحصاری هایی داره مثل god of war جدیده راکت کلنک اسپایدرمن و …… کی میتونه از اینا بگذره

  8. Parham

    سلام دوستان
    من شخصا تمام کنسول هارو دوست دارم وهمشون رو امتحان کردم راستش رو بخواهید نمیشه اون هارو باهم مقایسه کرد.
    مایکروسافت برای کنسول هاش به قدرت توجه زیادی داشته و کنسول های مایکروسافت خیلی قوی هستند اما هرچقدر هم که قوی باشه مشکل اینجاست که انحصاری هاش زیاد قابل قبول نیستن اما کنسول ایکس باکس واقعا گیج پس عالی داره ولی عرض این کنسول زیاده که از نقاط ظعفشه
    اما از این طرف پلی استیشن قدرتش به کنسول های مایکروسافت نمی‌رسه ولی واقعا انحصاری های خفنی داره و در ساختن شاهکار های مثل است آف آس گاد آف وار واقعا بیسته همینطور کنسول جدید این شرکت واقعا از نظر ظاهری خیلی زیباست اما ارتفاع بلندی داره که یکی از نقاط ظعفشه.
    ازهمه اینها که بگذریم هیچکدوم نمیتونن اون حسی که نینتندو سوییچ به شما میده رو بسازن.
    نمی‌دونم چرا بعضی ها آنقدر ترفدار یک کنسول میشن که حاضرن بخاطر بهتر نشون دادن اون کنسول دروغ بگن.

  9. علیرضا جان

    قطعا ایکس باکس ولی اگر ایران بودن رو در مظر نگیریم و مسائل مالی به کنار بازی های ps واقعا جذابتر هستند ظاهر هم بهتر هست ولی ایکس باکس چیز دیگریست

  10. ایمان

    سلام دوستان هر دوتاشون خوبن فقط کنسول های نسل ۸ نخرید چون تا ۴ سال دیگه بیشتر پشتیبانی نمیشن تو سایت ps زده که ps4 فقط تا ۵ سال بعد از ریلیز ps5 ساپورت میشه که ۱ سالشم رفت. گول فروشندگان رو نخورید.

  11. Mehdi

    صددرصد xbox شک نکنید

  12. Jafar

    من از نسل هفتم ایکس باکس و ترجیح دادم تا قبلش سونی دوست داشتم اما بعد ps2سراغ xbox360رفتم وخیلی منو راضی کرد به خاطر همین الان xbox oneدارم ودیگه نمیتونم کنسول پلیستیشن جای گزین کنم چون خیلی دستگاه قوییه درکل xbox خیلی قوی وخر کاره ولی تو نسل جدید دلم میخواد ps5رو امتحان کنم

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما