جزئیات بیشتری از تراشه‌ی اسنپدراگون ۸ نسل ۲ فاش شد

۵ مرداد ۱۴۰۱ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه
اسنپدراگون 8 نسل 2

هفته گذشته، کوالکام اعلام کرد که نسل بعدی چیپست‌های پرچم‌دار اسنپدراگون خود یعنی تراشه‌ی اسنپدراگون ۸ نسل ۲ را ۲۴ آبان ماه ۱۴۰۱ (۱۵ نوامبر ۲۰۲۲) به کاربران معرفی می‌کند. اکنون در همین راستا، جزئیات بیشتری از این تراشه‌ی پرچم‌دار در رسانه‌های خبری مطرح شده که در ادامه به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت.

شرکت کوالکام تراشه‌ی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ را به‌عنوان پردازنده‌ی پرچم‌دار حال حاضر خود در دسترس شرکت‌های سازنده‌ی گوشی‌های هوشمند قرار داده است. به طور کلی می‌توان اشاره کرد که این چیپست بهترین تراشه‌ی پرچم‌دار فعلی برای استفاده در گوشی‌های اندرویدی است. این پردازنده اگرچه با مشکلاتی نیز همراه بوده، اما قدرت گرافیکی بسیار بالا و سرعت پردازشی کم‌نظیری را به کاربران ارائه می‌دهد. از همین رو، این شرکت قصد دارد اواخر امسال از نسل جدید این تراشه‌ی پرچم‌دار رونمایی کند.

طبق گزارش WFCCtech، تنها شرکت TSMC وظیفه‌ی ساخت و تأمین تراشه‌ی اسنپدراگون ۸ نسل ۲ را از کوالکام دریافت خواهد کرد. با این حال گفته می‌شود که این چیپست احتمالاً با فناوری ساخت ۳ نانومتری TSMC ساخته نخواهد شد. دلیل این موضوع این است که اپل پردرآمدترین مشتری TSMC است و قبلاً ظرفیت بالایی را برای تراشه‌های M2 پرو و M2 مکس ۳ نانومتری رزرو کرده است. همچنین از آن‌جایی که بازده‌ی تولید تراشه‌های ۳ نانومتری TSMC بسیار پایین بوده، شاید کوالکام مجبور شود اسنپدراگون ۸ نسل ۲ را با همان فناوری ساخت ۴ نانومتری اما با لیتوگرافی بهبودیافته‌تر در اختیار سازندگان گوشی‌های هوشمند قرار دهد.

برای آن دسته از کاربرانی که نمی‌دانند باید بگوییم که فرایند ساخت ۴ نانومتری، در واقع همان لیتوگرافی تراشه‌ی اسنپدراگون ۸ پلاس نسل ۱ است که البته به جای فرآیند ساخت ۴ نانومتری سامسونگ، به کمک فرآیند ۴ نانومتری TSMC تولید شده است. این تراشه همچنین به عنوان نسخه‌ی بهبود یافته‌تر اسنپدراگون ۸ نسل ۱ روانه‌ی بازار شده است.

اسنپدراگون 8 نسل 2

سامسونگ اخیراً تولید و عرضه‌ی انبوه تراشه‌های نسل اول خود را بر روی گره ۳ نانومتری آغاز کرده است. چیپست‌های نسل اول ۳ نانومتری سامسونگ در مقایسه با لیتوگرافی ۵ نانومتری، قادرند ۲۳ درصد عملکرد بهتر، ۴۵ درصد مصرف انرژی کمتر و ۱۶ درصد کاهش مساحت را به سازندگان ارائه دهند. با این حال، گزارش شده که هیچ شرکت سازنده‌‌‌ی گوشی هوشمندی، برای خرید تراشه‌های ۳ نانومتری GAA سامسونگ اقدام نکرده است.

یکی از دلایلی که کوالکام هنوز به سامسونگ سفارش تراشه نداده است، می‌تواند شکست چیپست اسنپدراگون ۸ نسل ۱ باشد. این چیپست که با لیتوگرافی ۴ نانومتری سامسونگ تولید شد، به دلیل مشکلات حرارتی و کارایی آن به شدت مورد انتقاد قرار گرفت. گزارش‌های قبلی به برخی از مشخصات تراشه‌ی اسنپدراگون ۸ نسل ۲ اشاره کردند. بر همین اساس می‌دانیم که کوالکام قرار است پردازنده‌ی جدید خود را با طراحی ۱+۲+۲+۳ به جای طراحی ۱+۳+۴ روانه‌ی بازار کند.

در این پیکربندی جدید ظاهراً قرار است یک هسته‌ی Cortex-X3، دو هسته‌ی Cortex-A720، دو هسته‌ی Cortex-A710 و ۳ هسته‌ی Cortex-A510 به انجام وظایف خود بپردازند که طراحی بسیار متفاوتی نسبت به نسل‌های قبلی تلقی می‌شود. همچنین باید اشاره کنیم که هنوز اطلاعاتی در مورد هسته‌های Cortex-X3 و Cortex-A720 در دسترس نیست.

پیش‌بینی می‌شود اسنپدراگون ۸ نسل ۲ علاوه بر طراحی منحصربه‌فرد پردازنده، با جدیدترین مودم کوالکام اسنپدراگون X70 5G همراه شود و این امکان را به آن می‌دهد تا با مصرف ۶۰ درصد انرژی کمتر، به حداکثر سرعت دانلود دست یابد. در همین رابطه «Yogesh Brar»، افشاگر و تحلیلگر معروف حوزه‌ی فناوری اعلام کرده که می‌توانیم انتظار پیشرفت قابل توجهی را در عملکرد پردازنده‌ی گرافیکی و افزایش ۱۰ درصدی عملکرد کلی این چیپست جدید پرچم‌دار داشته باشیم.

منبع: Gizmochina

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه