«مرد عنکبوتی: روز کاملا جدید» در گیشه طوفان به پا کرد (باکس آفیس هفته)

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۵ دقیقه
فروش فیلم مرد عنکبوتی: روز کاملا جدید

فیلم «مرد عنکبوتی: روز کاملا جدید» گیشه‌ی این هفته را به آتش کشید و با فروش باورنکردنی 360 میلیون دلاری در صدر قرار گرفت.

این در واقع بزرگترین افتتاحیه‌ی تاریخ سینماست؛ رکوردی که پیش از این، با 357 میلیون دلار در اختیار فیلم «انتقام‌جویان: پایان بازی» بود. ناگفته نماند که سومین افتتاحیه‌ بزرگ تاریخ هم متعلق به فیلم «مرد عنکبوتی: راهی به خانه نیست» (2021) است که 260 میلیون دلار فروخته بود و پس از آن، فیلم «انتقام‌جویان: جنگ ابدیت» (2018) قرار دارد که 257 میلیون دلار فروخت. بنابراین، حالا هر چهار افتتاحیه‌ بزرگ تاریخ گیشه‌ی آمریکا توسط استودیوی مارول رقم خورده است.

«مرد عنکبوتی: روز کاملا جدید» 573 میلیون دلار هم از گیشه‌ی بین‌المللی کسب کرد تا مجموع فروش جهانی خود را به رقم فوق‌العاده‌ی 927 میلیون دلار برساند و بار دیگر محبوبیت پیتر پارکر را به رخ بکشد. این فیلم پس از «پایان بازی» که در اولین هفته اکرانش رقم حیرت‌انگیز 1.2 میلیارد دلار را ثبت کرده بود، در رتبه‌ی دوم بزرگترین افتتاحیه‌های «جهانی» تاریخ قرار می‌گیرد. سونی بدون احتساب هزینه‌های بازاریابی، حدود 225 میلیون دلار برای تولید این فیلم هزینه کرده است. کارگردانی اثر را هم دستین دانیل کرتون («شانگ‌چی و افسانه ده حلقه») برعهده دارد. فیلم بازخوردهای مثبتی دریافت کرده و در حال حاضر میانگین امتیاز 90% را در سایت روتن تومیتوز دارد و در نظرسنجی‌های سینماسکور هم امتیاز A دریافت کرده است.

کوین فایگی، رئیس استودیوی مارول و تهیه‌کننده اثر گفت: «این یک افتتاحیه‌ی شگفت‌انگیز است و ما از مخاطبان در سراسر جهان که آمدند تا فیلم ما را به همان شکلی که ساخته شده بود تجربه کنند، سپاسگزاریم. این افتتاحیه نشان‌دهنده قدرت  شخصیت‌های مارول و پیوندی است که آن‌ها با طرفداران دارند. و همان‌طور که مخاطبان دیدند، این اثر زمینه‌ساز اتفاقات هیجان‌انگیزی در آینده است.»

با وجود هیاهویی که «مرد عنکبوتی: روز کاملا جدید» به راه انداخت، فیلم «ادیسه» کریستوفر نولان هم در سومین هفته اکران، عملکرد قابل دفاعی داشت و 51 میلیون دلار فروخت. این دو فیلم، در مجموع 430 میلیون دلار فروختند تا بزرگترین هفته‌ی تاریخ گیشه را رقم بزنند. پیش از این، پرفروش‌ترین هفته، مقطعی بود که «انتقام‌جویان: پایان بازی» روی پرده رفت (و فروش هفتگی گیشه‌ی آمریکا به 402 میلیون دلار رسید).

کمتر تحلیلگری در سال‌های اخیر پیش‌بینی کرده بود که اثر جدیدی از راه برسد و به رکوردهای «انتقام‌جویان: پایان بازی» نزدیک شود؛ فیلمی که نقطه‌ی اوج یک جهان سینمایی بزرگ بود و در 22 فیلم، برای آن تبلیغ شده بود. با افتتاحیه‌ی 300 میلیون دلاری آن فیلم بزرگ، به نظر نمی‌رسید که دیگر فیلمی بتواند این رکورد را تکرار کند؛ نه فقط به خاطر همه‌گیری کووید-19 که درآمد سینماها را در سال‌های بعدی پایین آورد، بیشتر به این دلیل که پس از «پایان بازی»، مارول اُفت فاحشی را تجربه کرد و در سمت مقابل، مخاطبان نشان دادند که از آثار ابرقهرمانی خسته شده‌اند.

فروش فیلم مرد عنکبوتی: روز کاملا جدید

پس از دوران کرونا، بسیاری از دنباله‌های دنیای سینمایی مارول از جمله «مارول‌ها»، «مرد مورچه‌ای و زنبورک: کوانتومانیا» (2023)، «کاپیتان آمریکا: دنیای شجاع نو»، «تاندربولتز*» و «چهار شگفت‌انگیز: گام‌های نخست» (2025) همگی در گیشه ناامیدکننده ظاهر شدند. البته آثار موفقی مانند «راهی به خانه نیست»، «دکتر استرنج در چندجهانی دیوانگی»، «پلنگ سیاه: واکاندا تا ابد» (2022)، و «ددپول و ولورین» (2024) وجود داشتند، اما مخاطبان دیگر برای هر فیلمی به سینماها نمی‌رفتد. جف باک (تحلیلگر)، در این رابطه گفته بود: «مخاطبان از دیدن چیزهای تکراری خسته شده‌اند. خطوط داستانی مرتبط به هم بیش از حد زیاد شده و این امر، سرگرمی را به یک تکلیف و مشق شب تبدیل کرده است. ما به یک شروع تازه نیاز داریم.» شروعی که حالا شاهدش هستیم.

آنچه افتتاحیه‌ی «روز کاملا جدید» را شگفت‌انگیزتر می‌کند، این است که سینماهای آیمکس را هم در اختیار نداشت، زیرا فیلم «ادیسه» کل ظرفیت این سینماها را برای سه هفته رزرو کرده بود. با این حال، «اسپایدرمن 4» بر سایر فرمت‌های پرمیوم مسلط شد و رکوردهای جدیدی در سالن‌های دالبی (با 10 میلیون دلار در داخل آمریکا)، دی‌اکس4 (با 17 میلیون دلار در سطح جهانی) و اسکرین‌اکس (با 14.4 میلیون دلار در سطح جهانی) به ثبت رساند.

«مرد عنکبوتیِ» تام هالند همچنین از معدود فرنچایزهایی است که هر قسمت آن، عملکرد بهتری در گیشه نسبت به قسمت قبلی داشته است. نخستین اثر او، «بازگشت به خانه» (2017)، با 117 میلیون دلار در آمریکا افتتاح شد و اکران خود را با 880 میلیون دلار در سطح جهانی به پایان رساند. سپس دنباله آن در سال 2019، یعنی «دور از خانه»، با 92 میلیون دلار در داخل آمریکا شروع کرد اما در نهایت به فروش جهانی 1.13 میلیارد دلاری دست یافت. و البته، «راهی به خانه نیست» با 1.9 میلیارد دلار فروش جهانی یک غول به تمام معنا بود؛ اثری که در آن، هر سه اسپایدرمن دنیای سینما -یعنی تام هالند، توبی مگوایر و اندرو گارفیلد- حضور داشتند.

کدام شرورهای مارول در فیلم «مرد عنکبوتی: روز کاملا جدید» حضور دارند؟

آینده‌ی هالند با این شخصیت نامشخص است (او اخیرا اشاره کرد که در کنار مارول در حال برنامه‌ریزی است تا او را با یک بازیگر دیگر جایگزین کنند)، اما سخت است که پس از فروش تاریخی قسمت چهارم، مارول مایل به جدایی این بازیگر 30 ساله باشد. در همین حال، مارول چند ماه دیگر، «انتقام‌جویان: روز نابودی» را هم راهی سینماها می‌کند که در آن، شاهد بازگشت رابرت داونی جونیور در نقش دکتر دووم خواهیم بود.

و اما فیلم «ادیسه» پس از سه هفته اکران، حالا 911 میلیون دلار فروخته است؛ 395.5 میلیون دلار در گیشه‌ی آمریکای شمالی و 515 میلیون دلار در جهان. «ادیسه» و «روز کاملا جدید» هر دو به زودی از مرز 1 میلیارد عبور می‌کنند تا به چهارمین و پنجمین آثار امسال تبدیل شوند که به این رکورد می‌رسند؛ پس از «داستان اسباب‌بازی 5» (1.02 میلیارد دلار)، «فیلم سوپر ماریو گلکسی» (1.001 میلیارد دلار) و «مایکل» (1.016 میلیارد دلار)

گیشه‌ی تابستانی 2026 در حال حاضر از مرز 3 میلیارد دلار عبور کرده و حدود یک ماه فرصت دارد تا به مرز 4 میلیارد دلار برسد؛ دستاوردی که از زمان همه‌گیری کووید-19 تنها یک بار رخ داده است. همچنین طبق آمارها، مجموع فروش گیشه‌ی آمریکا تا اینجا 10 درصد بیشتر از سال گذشته بوده و سینماداران خوش‌بین هستند که با اکران «تلماسه 3» و «انتقام‌جویان: روز نابودی» فروش سالانه‌ی صنعت سینما بتواند بعد از مدت‌ها، به مرز 10 میلیارد دلار برسد.

نام فیلم هفته اکران فروش آخر هفته فروش کلی
مرد عنکبوتی: روز کاملا جدید
Spider-Man: Brand New Day
1 360,091,572 360,091,572
ادیسه
The Odyssey
3 51,047,820 395,573,235
داستان‌ اسباب‌بازی 5
Toy Story 5
7 6,768,503 462,164,629
مینیون‌ها و هیولاها
Minions & Monsters
5 6,009,270 168,564,635
موانا
Moana
4 5,609,905 115,093,029
هادس‌تاون
Hadestown: The Musical
2 2,032,944 18,235,741
دعوت
The Invite
6 $1,244,344 22,776,275
سوزاندن مرده شیطانی
Evil Dead Burn
4 750,761 31,516,406
می‌خواهم با تو رابطه داشته باشم
Motor City
1 634,877 634,877
واشینگتن جوان
Young Washington
5 505,563 46,445,353

* رقم فروش بر اساس میلیون دلار است و فروش داخلی فیلم‌ها در آمریکای شمالی را شامل می‌شود.

منبع: variety

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

بازدیدهای اخیر

بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها مشاهده همه

دسته‌بندی‌های منتخب برای شما

X