نحوه صحیح شارژ گوشی باید چگونه باشد؟

۱۲ آبان ۱۴۰۲ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۵ دقیقه
روش صحیح شارژ گوشی

احتمالا شما هم به دنبال پاسخ این سوال هستید: نحوه و روش صحیح شارژ گوشی باید چگونه باشد؟ بیشتر کاربران گوشی‌های هوشمند همواره به دنبال راه‌هایی برای افزایش عمر باتری گوشی خود هستند. هرچند تکنولوژی شارژ سریع زمان فرایند شارژ را بسیار کاهش داده است، اما به دلیل بهره‌گیری گوشی‌های هوشمند از باتری‌های غیرقابل تعویض، دیگر مانند گذشته به‌راحتی نمی‌توان مشکل باتری را با تعویض حل کرد. به همین خاطر باید با رعایت نحوه صحیح شارژ گوشی در راستای افزایش عمر باتری قدم برداریم تا در این زمینه با مشکلی مواجه نشویم.

اگر بیش از یک سال از یک گوشی استفاده کرده باشید، احتمالا متوجه کاهش عمر باتری گجت خود نسبت به روز اول آن شده‌اید. بعد از ۲ سال، باتری بسیاری از گوشی‌ها به‌سختی تا یک روز دوام می‌آورند. بعد از سه سال استفاده، شاید باتری موردنظر مشکلاتی را برای عملکرد گوشی ایجاد کند.

متأسفانه، با گذر زمان عمر باتری هم کاهش می‌یابد و این یک موضوع اجتناب‌ناپذیر محسوب می‌شود. با این حال، با انجام کارهای خاص، می‌توانید عمر باتری و در نتیجه گجت خود را افزایش دهید. اگر به دنبال بهترین روش شارژ گوشی هستید، در ادامه به تفصیل در این مورد صحبت می‌کنیم؛ کارهایی که انجام آن‌ها در نهایت منجر به افزایش عمر باتری گوشی می‌شود.


نحوه صحیح شارژ گوشی


بهترین زمان برای شارژ گوشی: بین ۳۰ تا ۸۰ درصد

یکی از افسانه‌های پرطرفدار مربوط به نحوه صحیح شارژ گوشی از این قرار است که گفته می‌شود برای پاک کردن «حافظه‌ی باتری»، ابتدا باید شارژ آن کاملا خالی شود و سپس برای شارژ به برق وصل شود. این موضوع که برای دوران باتری‌های اسیدی صدق می‌کرد، ارتباطی به باتری‌های لیتیوم یونی امروزی ندارد و در ضمن چنین روشی برای شارژ باتری‌های مدرن اصلا توصیه نمی‌شود.

نحوه صحیح شارژ کردن گوشی

در همین زمینه، کارشناسان توصیه می‌کنند که برای شارژ باتری گجت خود از روش شارژ جزئی بهره ببرید که منجر به افزایش عمر آن هم می‌شود. با توجه به مباحث مربوط به ولتاژ و تأثیر آن بر عمر باتری، گفته می‌شود همواره بهترین زمان شارژ گوشی وقتی است که باتری بین ۳۰ تا ۸۰ درصد قرار دارد زیرا شارژ در این بازه موجب افزایش عمر باتری خواهد شد. روی هم رفته، به جای اینکه با یک‌بار شارژ انرژی باتری را به ۱۰۰ درصد برسانید، بهتر است با بهره‌گیری از شارژهای جزئی همواره شارژ باتری را در حوالی ۳۰ درصد (حد پایین) نگه دارید که به عقیده بسیاری از کارشناسان بهترین درصد برای شارژ گوشی به حساب می‌آید.

خودداری از شارژ شبانه و طولانی مدت باتری 

در بین نظرات مختلفی که درباره نحوه صحیح شارژ گوشی مطرح می‌شود، شارژهای شبانه یا طولانی‌مدت، یکی از عادات شایع محسوب می‌شود ولی به دلایل متعددی انجام آن را توصیه نمی‌کنیم. اول از همه چنین کاری منجر به تشکیل ورقه‌های فلز لیتیوم در محل قطب مثبت باتری می‌شود که در طولانی مدت می‌تواند عملکرد باتری و کل سیستم را دچار اختلال کند. در ضمن باید به گرمای ایجاد شده هم اشاره کنیم که برای باتری بسیار مضر است. به‌صورت ایده‌آل، زمانی که شارژ باتری به ۱۰۰ درصد می‌رسد، سیستم باید فرایند شارژ را به‌طور کامل قطع کند و فقط هر از گاهی میزان شارژ را دوباره بررسی کند تا اگر میزان شارژ کاهش یافته بود، دوباره به ۱۰۰ درصد برسد. اگر هم بعد از رسیدن شارژ به ۱۰۰ درصد هنوز جریان برق روانه‌ی باتری می‌شود، این جریان باید بسیار کم و جزئی باشد.

بهترین زمان برای شارژ گوشی

طبق بررسی‌های انجام شده در زمینه‌ی افزایش عمر باتری، بیشتر گوشی‌ها بعد از رسیدن شارژ ۱۰۰ درصدی باز هم حدود نیم آمپر برق دریافت می‌کنند. در بیشتر موارد، خاموش کردن گوشی هم تأثیری در این فرایند ندارد و بیشتر گوشی‌ها بعد از رسیدن به شارژ کامل ۲۰۰ تا ۵۰۰ میلی‌آمپر برق دریافت می‌کنند.

یکی دیگر از مواردی که در روش صحیح شارژ باتری موبایل باید به آن توجه کنیم، شارژ و مصرف زیاد هم‌زمان است؛ مانند مواقعی که گوشی در حال شارژ است ولی هم‌زمان مشغول تماشای ویدیو یا انجام بازی هم هستیم. چنین کاری چرخه‌ی شارژ را مختل می‌کند و زمانی هم که باتری کاملا شارژ شده ولی هنوز به برق وصل است، موجب اختلال ولتاژ و در ضمن داغ شدن باتری می‌شود.

بهترین راه برای رهایی از این وضعیت، عدم استفاده از گوشی در حین شارژ شدن (یا خاموش کردن آن) یا انجام کارهای سبک با آن است. با این کار فشار زیادی به گوشی وارد نمی‌شود و اختلالی هم در چرخه‌های شارژ به وجود نمی‌آید.

گرما دشمن باتری است

به غیر از موارد ذکر شده، در نحوه صحیح شارژ گوشی باید مراقب گرم شدن آن باشید. همانند ولتاژ بالا، دمای بالا هم می‌تواند تأثیر زیادی در کاهش شارژ و عمر باتری داشته باشد. اگر یک باتری همواره بین دمای ۲۵ تا ۳۰ درجه‌ی سانتی‌گراد قرار داشته باشد، بعد از یک سال استفاده از ۸۰ درصد ظرفیت اولیه بهره می‌برد. اگر از روش شارژهای جزئی استفاده شود، این ظرفیت از این هم بیشتر خواهد بود. اگر در اکثر اوقات دمای آن حدود ۴۰ درجه سانتی‌گراد باشد، پس از یک سال استفاده ظرفیت باتری حدود ۶۵ درصد ظرفیت اولیه‌اش خواهد بود.

اگر یک باتری عمدتا در وضعیت شارژ ۱۰۰ درصدی قرار داشته باشد و در عین حال در محیط گرمی هم باشد، پس بدترین وضعیت ممکن برای باتری محقق شده است. به همین خاطر گوشی را در حین شارژ شبانه در زیر بالشت نگذارید یا در روزهای گرم گوشی را در داخل داشبورد ماشین به حال خود رها نکنید.

روش درست شارژ کردن گوشی

یکی دیگر از مواردی که منجر به کاهش عمر باتری می‌شود، فناوری شارژ سریع است. در این فناوری، ولتاژ بالایی وارد باتری می‌شود که این موضوع دمای باتری را افزایش می‌دهد. به همین خاطر اگر گوشی شما از این فناوری پشتیبانی می‌کند، بهتر است برای افزایش عمر باتری فقط ۱۵ تا ۲۰ دقیقه گوشی را به شارژر وصل کنید زیرا در طی این مدت گرمای زیادی ایجاد نمی‌شود و آسیبی به باتری نمی‌رسد.

جمع‌بندی روش صحیح شارژ گوشی

چه زمانی گوشی را به شارژ بزنیم

امروزه بیشتر کاربران با تکنولوژی باتری‌های لیتیوم یونی به‌خوبی آشنایی دارند اما هنوز هم تعدادی از عادات قدیمی و افسانه‌ها پابرجا مانده‌اند. هرچند بیشتر این کارها در میان‌مدت تأثیر زیادی بر عمر باتری ندارند، اما از آنجایی که گوشی‌های امروزی از باتری‌های قابل تعویض بهره نمی‌برند، پس بهتر است با رعایت نکات ساده تا آنجایی که می‌توانیم نکات مهم نحوه شارژ گوشی را رعایت کنیم و نگذاریم که کار به تعویض باتری گوشی برسد.

روی‌هم‌رفته، باید بگوییم بهره‌گیری از شارژهای جزئی و خنک نگه داشتن باتری منجر به افزایش عمر باتری می‌شود. در ادامه به‌صورت خلاصه و فهرست‌وار، می‌توانید مهم‌ترین توصیه‌های مربوط به نحوه صحیح شارژ گوشی را بخوانید:

۱. باتری خود را از صفر تا صد شارژ نکنید و از شارژ شبانه هم بپرهیزید. در عوض، به شارژهای جزئی ولی متعدد روی بیاورید.
۲. بهتر است به جای رساندن شارژ به ۱۰۰ درصد، فرایند شارژ را بعد از رسیدن به ۸۰ درصد متوقف کنید.
۳.از فناوری شارژ سریع به‌صورت پراکنده بهره ببرید و برای شارژ شبانه از آن استفاده نکنید.
۴. گرما قاتل اصلی باتری به حساب می‌آید. در حین شارژ گوشی خود را نپوشانید و از قرار دادن آن در مکان‌های گرم پرهیز کنید.
۵. برای شارژ کردن، گوشی خود را خاموش کنید یا حداقل در حین شارژ شدن از فعالیت‌های سنگین با گوشی مانند تماشای ویدیو یا انجام بازی بپرهیزید.

منبع: Android Authority

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

۷۷ دیدگاه
  1. محمد پارسا کریمی

    واقعا ممنون از این مطلب عالیتون کلی کمک کرد هدا خیرتون بده

  2. سید

    سلام گوشی a01 سامسونگ باید ۴ ساعت توی شارژ باشه

  3. رضا

    -من تواین مدت تجربه ای که دارم این که اولاهرچه قدر باطری دفعات بیشتری شارژ بشه عمرشم کمترمیشه دوم اینکه نبایدداغ بشه سوم زیادنبایدازبیست درصدکمتربشه یاصفرکه بازاسیب میبینه وازعمرودرصدشارژنگه داشتنش کم میشه

  4. Ab

    سلام من گوشی سامسونگ نوت ۵من به ۱۵ درصد رسید میزنم به شارژ و ۱۰۰ درصد میکنم آیا این کار مشکل ایجاد میکنه

  5. Mah

    سلام .من گوشیم مدل a30s هستش .شب وقتی ۱۵ درصد میشه میزنم شارژ و تا صبح توی شارژ میمونه .
    میخواستم بدونم با این کارم مشکلی برای عملکرد گوشی و طول عمر باطری پیش میاد؟

    1. با اینکه معمولا انجام این کار رو توصیه نمی‌کنن ولی حداقل برای یکی دو سال انجام چنین کاری تاثیر منفی محسوسی نداره.

      1. اشکان

        سلام ببخشید من گوشیم ۳ ماه خریدمش شیاعومی نوت ۹اس. است برای اولین بار گذاشتم شارژش زیر ۱۰درصد بیاد ولی وقتی زیر ۱۰درصد بود خوب کار نمی‌کرد کمی کند شده بود ولی وقتی خوب شارژش کردم درست شد کسی می دونه آیا گوشیم براش مشکی پیش میاد

      2. Afshin

        باعرض سلام تو توصیه ها درباره ی فناوری شارژ سریع گفتین کمتر استفاده بشه من گوشیم شیائومی X3 pro هست شارژ همراه خود گوشی فناوری شارژ سریع هست چکار باید انجام بدم باید یه شارژر معمولی هم بگیرم

  6. حمید

    ببخشید میخواستم بدونم گوشی که تازه خریداری شده رو باید ۸ ساعت در شارژ نگه داشت یا این برای گوشی های قدیمی بود ؟

    1. نه دیگه لازم نیست همچین کاری انجام بدید و این توصیه برای باتری‌های خیلی قدیمیه.

  7. ستیا

    سلام
    خیلی ممنون میشم اگه کسی می تون جوابم رو بده خیلی برام مهمه
    گوشیه من آیفونه و آک خریدمش بعد دو هفته سلامت باطریش شده ۹۹ میشه اونو به صد برگردوند چجوری؟؟
    خیلی برام مهمه لطفا اگه کسی تجربه ای داره یا چیزی میدونه جواب بده ممنون میشم

    1. سیدمحسن ساداتی

      قابل برگشت نیست

  8. رامین

    در واقع هر دوشون یمین لیتیوم یون ، لیتیوم یون پلیمر و تو فناوری شارژ فرقی باهم ندارن

  9. سارا آزادی

    خیلی مفید بود .

  10. Amir

    سلام

    من چند روزه هست که گوشی A51 سامسونگ را خریداری کردم ولی بعد از ۲ روز شارژ گوشی مثلا دیشب ۶۰ درصد بود صبح رسید به ۳۳ به نظر شما چیکار کنم

  11. Abolfazl

    سلام من هرروز با همین روش ۳۰ تا ۸۰ درصد گوشیم ۲الی ۳ بار تو شارژ میزنم آیا باتری من ضعیف می‌شود راستش باگ شی زیاد باز میکنم ولی نمیزارم داغ کنه

    1. Maryam

      سلام خسته نباشید.
      ببخشید من گوشی Huawei. Y6دارم. یه ماه هست که گرفتم. گوشیم خیلی سریع شارژ میشه وخیلی هم زود کم میشه. وقتی هم به شارژ میزنم شارژرش خیلی گرم میشه. الان مشکل از باتری گوشی هس یا شارژر؟؟
      البته که شارژر هم همون شارژری هست که به همراه گوشی میدن. لطفا کمکم کنید مرسی

      1. Hana

        منم y6 دارم. زود خالی میشه ولی نمیشه گفت خیلی

    2. علی

      اره، زود خراب می شه

  12. Ali

    شارژ اولیه گوشی یا لپ تاپ خیلی خیلی مهمه ، مثلا اگه باتری گوشیتون ۵۰۰۰ میلی آمپر باشه و شما گوشی رو تو شارژ بزارید و حدودا ۴۵۰۰ میلی آمپر شارژ بشه ، خیلی از عمر باتری تون کم می‌کنه پس حتما اگه شده گوشی یا لپ تاپی رو که تازه خریداری میکنید ، حداقل به اندازه کافی بزارید تو شارژ بمونه ، لپ تاپ که دیگه مهمتره

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه