ناچ آمده است که بماند؛ حتی اگر آیفون ۱۴ آن را کنار بگذارد

۲۷ فروردین ۱۴۰۱ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۴ دقیقه
ناچ

بریدگی نمایشگر یا همان ناچ گوشی با معرفی آیفون X به یک ویژگی معروف در سرتاسر جهان بدل شد. حتی می‌توانیم آن را به عنوان یک سلبریتی در نظر بگیریم. اگرچه آیفون مجله نیست و ناچ هم یک شخص محسوب نمی‌شود، اما می‌توانیم با آن مثل یکی از سلبریتی‌هایی رفتار کنیم که اگرچه کمتر کسی از آن‌ها دل خوشی دارد، ولی به هرحال در همه جا حضور دارند.

همانطور که احتمالا می‌دانید، طی ماه‌های گذشته چندین منبع معتبر اعلام کرده‌اند که اپل برای مدل‌های پرو آیفون ۱۴ استفاده از ناچ را کنار می‌گذارد و در عوض به بهره‌گیری از حفره‌ی نمایشگر روی می‌آورد. اما برای افرادی که اصلا به این مشخصه علاقه‌ای ندارند خبر بدی داریم. آیفون ۱۴ پرو حکم مرگ این مشخصه را امضا نخواهد کرد و در حقیقت به نظر می‌رسد حیات ناچ در دیگر گجت‌ها تازه شروع شده است.

ناچ در لپ‌تاپ‌ها

ناچ

در حال حاضر سری آیفون ۱۳ تنها گجتی نیست که از ناچ بهره می‌برد. جدیدترین مدل‌های ۱۴ و ۱۶ اینچی مک‌بوک پرو هم از نمایشگر دارای بریدگی استفاده می‌کنند که همین موضوع سروصدای زیادی راه انداخته است. آیا این اقدام صرفا برای وام‌گیری از یک ویژگی نمادین آیفون صورت گرفته است؟ شاید، اما به نظر می‌رسد این شرکت به دلیل کاهش حاشیه‌های نمایشگر لپ‌تاپ‌های خود، برای تعبیه‌ی دوربین وب‌کم دیگر گزینه‌ی بهتری پیش روی خود ندارد.

این دوربین بالاخره باید در جایی تعبیه شود و زمانی که حاشیه‌ی نمایشگر بسیار باریک شود، ایده‌ی استفاده از ناچ مطرح خواهد شد. اما اپل تنها شرکتی نیست که به استفاده از ناچ برای لپ‌تاپ‌های خود روی آورده و حتی برخی از لپ‌تاپ‌های ویندوزی با ناچ معکوس راهی بازار شده‌اند. به عنوان مثال اگر به دنبال خرید لپ‌تاپ گیمینگ باشید، احتمالا با لنوو لیجن ۷ روبرو شده‌اید که از ناچ معکوس بهره می‌برد. در ادامه می‌توانید تصویری از این لپ‌تاپ را مشاهده کنید.

لنوو

این هم یکی دیگر از راهکارهای شرکت‌ها به جای استفاده از ناچ مرسوم است. اما اینکه چنین ایده‌ای بهتر است یا نه، باید خریداران تصمیم بگیرند. لنوو Ideapad 3، لنوو ThinkPad Z16، چندین لپ‌تاپ HP و دیگر شرکت‌ها هم با ناچ راهی بازار شده‌اند. اگرچه بسیاری از کاربران هنوز متوجه این روند نشده‌اند، اما باید بگوییم که ناچ روز‌به‌روز راهی لپ‌تاپ‌های بیشتری می‌شود.

و تا زمانی که دوربین‌های زیر نمایشگر به اندازه‌ی کافی کیفیت مناسبی پیدا کنند، باید انتظار ادامه‌ی این روند را داشته باشیم و در این میان البته برخی لپ‌تاپ‌ها به استفاده از ناچ معکوس ادامه خواهند داد. اما به غیر از لپ‌تاپ‌ها، حالا بریدگی نمایشگر در حال راه‌یابی به دسته‌ی جدیدی از گجت‌ها است.

ناچ در تبلت‌ها

تبلت سامسونگ

سامسونگ مدتی قبل از تبلت گلکسی تب S8 اولترا رونمایی کرد. این تبلت گران‌قیمت جک هدفون ندارد ولی دیگر این موضوع برای کاربران عادی شده است. از طرف دیگر در نمایشگر آن شاهد ناچ مشابه مدل‌های جدید مک‌بوک پرو هستیم. دلیل این اقدام هم مشابه همان دلیل لپ‌تاپ‌ها است؛ حاشیه‌های نمایشگر به حدی باریک شده که سامسونگ برای تعبیه‌ی دوربین سلفی باید از ناچ استفاده کند.

و مانند لپ‌تاپ‌ها، برای تبلت‌های پرچم‌دار هم به‌زودی شاهد استفاده از این مشخصه خواهیم بود. همچنین اگر حاشیه‌های نمایشگر لپ‌تاپ‌های پایین‌رده و میان‌رده هم به طور قابل توجهی کاهش پیدا کنند، ناچ به این لپ‌تاپ‌ها هم راه می‌یابد.

ادامه‌ی عرضه‌ی گوشی با ناچ قطره‌ای شکل

ناچ قطره‌ای شکل

روزی روزگاری بسیاری از گوشی‌ها از بریدگی نمایشگر قطره‌ای شکل بهره می‌بردند ولی حالا این مشخصه تقریبا فقط در گوشی‌های پایین‌رده مورد استفاده قرار می‌گیرد. به نظر می‌رسد این ویژگی ظاهری هم به این زودی‌ها کنار نخواهد رفت. به عنوان مثال می‌توانیم به گوشی گلکسی A33 5G اشاره کنیم که به تازگی با ناچ قطره‌ای شکل معرفی شده است.

بازار گوشی‌های پایین‌رده بسیار شلوغ است و در ضمن این گوشی‌ها سود خوبی را راهی خزانه‌ی شرکت‌ها می‌کنند. به همین خاطر در آینده‌ی نزدیک هم به بهره‌گیری از نمایشگرهای حفره‌دار روی نمی‌آورند و از سوی دیگر شاید سال‌ها بعد با دوربین زیر نمایشگر راهی بازار شوند. دلیل این موضوع هم طبیعتا به ارزان بودن استفاده از ناچ نمایشگر برمی‌گردد.

اگر پیگیر خبرهای گوشی‌های پایین‌رده باشید، احتمالا می‌دانید که در حال حاضر شرکت‌هایی مانند موتورولا، شیائومی و سامسونگ برای گوشی‌های ارزان‌قیمت خود همچنان به طور گسترده از این قابلیت استفاده می‌کنند. بنابراین تا حداقل چند سال دیگر این روند برای گوشی‌های پایین‌رده ادامه پیدا می‌کند.

در مورد وجود ناچ‌ در لپ‌تاپ‌ها، تبلت‌ها و گوشی‌ها چه فکر می‌کنید؟

بریدگی نمایشگر

برای افرادی که علاقه‌ی چندانی به این مشخصه ندارند باید بگوییم که حقیقت تلخ این است که تا حداقل حدود ۲-۳ سال دیگر، و شاید بیشتر، در دنیای سرشار از ناچ‌ها زندگی خواهیم کرد. البته با وجود اینکه دوربین‌های زیر نمایشگر روز‌به‌روز بهتر می‌شوند و قیمت آن‌ها کاهش پیدا می‌کند، ولی برای فراگیری آن‌ها باید چند سالی منتظر بمانیم.

در هر صورت در مورد این روند چه فکر می‌کنید؟ آیا با حضور ناچ در لپ‌تاپ‌ها، تبلت‌ها و گوشی‌ها مشکلی ندارید؟ نظر خود را در بخش کامنت‌ها با ما و دیگران در میان بگذارید.

منبع: PhoneArena

راهنمای خرید آیفون
برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه