۵ مزیت مهم آموزش غیرحضوری که کمتر در موردشان صحبت می‌شود

۲۳ شهریور ۱۴۰۰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۶ دقیقه
مزایای آموزش غیرحضوری، موضوعی که کمتر به آن پرداخته شده است

آموزش غیرحضوری در سال ۲۰۲۰ و با شروع همه‌گیری کرونا جایگزین روش‌های معمول آموزش شد و در سال ۲۰۲۱ هم بحث آموزش به همین شکل ادامه پیدا کرد. در طول این دو سال کارشناسان به معایب و سختی‌های آموزش غیرحضوری اشاره کرده‌اند اما باید بدانید که این روش آموزشی مزایای ویژه‌ای هم دارد که کمتر به آن پرداخته شده است.

امروز در دیجی‌کالا مگ می‌خواهیم با مزایای آموزش غیرحضوری آشنا شویم تا در این سال تحصیلی جدید با خیالی آسوده‌تر در سر کلاس‌های درس حاضر شوید.

۱. افزایش مشارکت والدین

افزایش مشارکت والدین

والدین اغلب به شغل‌های تمام وقت مشغول هستند و در حالت عادی زمان کمتری را نسبت به دیگران به فرزندان خود اختصاص می‌دهند. آموزش غیرحضوری باعث شده است که ارتباط بین والدین و فرزندان بیشتر شده و همین موضوع تاثیر مثبتی بر روی فرزندان داشته است.

۲. افزایش خلاقیت

افزایش خلاقیت

همیشه خوانده‌ایم که بحران‌ها باعث ایجاد فرصت‌های خاص و بروز نوآوری می‌شود. معلم‌هایی که در این مدت مجبور شده‌اند کلاس‌ها را به صورت آنلاین برگزار کنند به دنبال راه‌های افزایش تعامل با شاگردان بوده‌اند و همین موضوع باعث افزایش خلاقیت در امر آموزش شده است. این موضوع هراه با روش‌های دیجیتالی جدید در آموزش، باعث بالا رفتن کیفیت آموزش و یادگیری در دانش‌آموزان شده است.

۳. توسعه‌ی فعالیت‌های دیجیتالی

توسعه‌ی فعالیت‌های دیجیتالی

نمی‌توان نقش ضروری عناصر اصلی کلاس‌های حضوری را نادیده گرفت اما آموزش غیرحضوری باعث افزایش استفاده‌ی دانش‌آموزان از ابزار دیجیتال و نرم‌افزارهای مختلف شده است. این تغییر آن‌ها را برای ورود به دنیای مدرن آماده می‌کند.

۴. صرفه‌جویی در هزینه‌ها

صرفه‌جویی در هزینه‌ها

دانش‌آموزان غیر دبستانی می‌توانند دوره‌های مختلف آموزش فوق برنامه یا خارج از کلاس را با قیمی کمتر و کیفیتی بالاتر از قبل بگذرانند. آموزش غیرحضوری این امکان را فراهم کرده است که آن‌ها در هر ساعت از شبانه‌روز که احساس می‌کنند قدرت یادگیری بیشتری دارند مهارت‌های مختلف را یاد بگیرند. این موضوع علاوه بر افزایش مهارت‌های آن‌ها، کمک می‌کند بخشی از پول هفتگی خود را پس‌انداز کنند.

۵. فرصت آموزش تک به تک

فرصت آموزش تک به تک

وقتی کلاس‌ها به صورت آنلاین برگزار می‌شود معلم‌ها زمان و شرایط کافی برای برقراری ارتباط مستقیم با دانش‌آموزانی که در یادگیری مشکل دارند، خجالتی هستند یا در کلاس مشکل‌ساز هستند را در اختیار دارند. آن‌ها می‌توانند آموزش را به صورت تک به تک با آن‌ها پیش ببرند تا از کلاس عقب نمانند. همچنین آموزش غیرحضوری این فرصت را در اختیار دانش‌آموزان قرار داده است تا با روش‌های آموزشی جدید آشنا شده و برای تقویت خود در درس‌های مختلف از منابع آنلاین استفاده کنند.

آموزش غیرحضوری و تغییرات جدید

آموزش غیرحضوری و تغییرات جدید

در ۲ سال گذشته سرعت توسعه‌ی شبکه‌های اینترنت و تجهیزات ارتباطی الکترونیک نسبت به ۱۵ سال گذشته بیشتر بوده است.

در سال ۲۰۲۰ میزان تقاضا برای گذراندن دوره‌های آموزشی آنلاین ۲۵۰% نسبت به قبل رشد داشته است! این عدد قابل توجهی است که به صورت مستقیم از محبوبیت آموزش غیرحضوری در بین مردم خبر می‌دهد.

همین موضوع می‌تواند به عنوان یکی از مزایای جانبی آموزش غیرحضوری به حساب آید. این تغییرات فقط شامل کلاس‌های درس نبوده و شغل‌های مختلف را هم تحت تاثیر خود قرار داده است. روش‌های دیجیتال به راحتی خود را با روش‌های سنتی جایگزین کرده و روش انجام اغلب کارها و ارتباطات را تغییر داده‌اند.

مقایسه‌ی مزایای آموزش غیرحضوری نسبت به آموزش حضوری

مقایسه‌ی مزایای آموزش غیرحضوری نسبت به آموزش حضوری

با شروع همه‌گیری ویروس کرونا تمام مراکز آموزشی به ناچار روش آموزشی خود را تغییر داده و به روش‌های آنلاین روی آوردند. این تغییر فقط مختص مدارس نبوده و آموزشگاه‌های مربوط به بزرگسالان هم فعالیت خود را بر بستر آنلاین ادامه دادند. حالا که حدود ۲ سال از این تغییرات می‌گذرد، بد نیست که وضعت آموزش غیرحضوری را در زمان قبل و بعد از شیوع کرونا با هم بررسی کنیم.

آموزش غیرحضوری معمولا برای قرار دادن جزوات بر روی سایت‌ها یا برگزاری کنفرانس‌هایی که قرار بود افراد از نقاط مختلفی در آن حضور داشته باشند استفاده می‌شد. همچنین در مناطقی که دانش‌آموزان امکان دسترسی راحت به کلاس‌های درس را نداشتند این روش مورد استفاده بود. نکته‌ی مهم در این روش آموزشی در گذشته اجرای آن هم‌زمان با آموزش حضوری بود. به این شکل که عده‌ای از دانش‌آموزان یا دانشجویان در کلاس حضور داشتند و عده‌ای هم به صورت آنلاین آن را دنبال می‌کردند.

مقایسه‌ی مزایای آموزش غیرحضوری نسبت به آموزش حضوری

براساس گزارش مجمع جهانی اقتصاد، در ماه آوریل سال ۲۰۲۰ به دلیل شیوع ویروس کرونا تقریبا ۱.۴ میلیارد دانش آموز خانه نشین شدند. با شروع آموزش غیرحضوری نگرانی والدین از این موضوع کاهش یافته و دانش‌آموزان به محیط آموزشی بازگردانده شدند.

در ۲ سال گذشته اینترنت مهم‌ترین روش دسترسی افراد به کلاس‌های درس بوده و بدون آن امکان بهره‌گیری از آموزش وجود نداشته است. قبل از شیوع کرونا افراد به راحتی می‌توانستند در کلاس‌ها حضور داشته باشند و عدم دسترسی به اینترنت مشکلی برایشان ایجاد نمی‌کرد؛ اما حضور در ساعتی مشخص و در مکانی ثابت می‌توانست در انجام وظایف روزانه اختلال ایجاد کند. اما این روزها همه‌ی فعالیت‌های آموزشی بر بستر اینترنت انجام می‌شود افراد می‌توانند به راحتی در هر زمانی در کلاس‌ها حضور داشته باشند و به فعالیت‌های دیگر آن‌ها آسیبی نرسد.

قبل از استفاده‌ی همگانی از آموزش غیرحضوری دانش‌آموزانی که دچار معلولیت بودند برای حضور در کلاس‌های درس به کمک و حمایت دیگران داشتند و اگر کلاسی برای رفت‌وآمد فرد دارای معلولیت آماده نشده بود امکان حضور نداشتند. اما آموزش غیرحضوری این امکان را در اختیار آن‌ها قرار داده است که مانند همه‌ی دانش‌آموزان از امکانات آموزشی بهره ببرند و مهارت‌های مختلف را در خود پرورش دهند. این موضوع احساس جدا ماندن از جمع را در بین این دانش‌آموزان از بین برده و باعث شکوفایی استعدادهایشان شده است.

تکنولوژی حرف اول را می‌زند!

تکنولوژی حرف اول را می‌زند!

مقاومت در برابر تغییرات و راهکارهای جدید همیشه با مقاومت افراد روبه‌رو بوده است. بر همین اساس آموزش غیرحضوری هم در ابتدای راه با مقاومت معلم‌ها و دانش‌آموزان مواجه شد و کمی طول کشید تا همه با استفاده از روش‌های آموزشی آنلاین آشنا شوند. اما پس از مدتی که همه با مزایای آموزش غیرحضوری آشنا شدند این مقاومت از بین رفت و دیگر اعتراضی به این روش آموزشی به گوش نرسید و برعکس، آنقدر استقبال افراد زیاد بود که تولید ویدیوها و دوره‌های آموزشی آنلاین افزایش پیدا کرد.

آیا آموزش غیرحضوری ماندگار است؟

آیا آموزش غیرحضوری ماندگار است؟

همانطور که با هم بررسی کردیم مزایای آموزش غیرحضوری آنقدر زیاد است که یادگیری مهارت‌های مختلف را نسبت به قبل بسیار آسان‌تر کرده است. به همین دلیل افراد تمایل دارند که روش آموزش آنلاین را ادامه داده و کمتر به سراغ روش‌های قدیمی بروند.

اینطور که به نظر می‌رسد ممکن است بعد از انجام واکسیناسیون و بازگشایی آموزشگاه‌ها و مدارس، روش‌های آموزشی ترکیبی از روش آنلاین و حضوری باشد. مثلا بسیاری از کلاس‌های دانشگاه‌ها به صورت غیرحضوری برگزار شود و فقط کلاس‌هایی که نیازمند فعالیت‌های فیزیکی است، مانند دوره‌های آزمایشگاهی، به صورت حضوری برگزار شود. همچنین ممکن است انجام تکالیف در مدارس به صورت آنلاین ادامه داشته باشد و کتاب‌های مورد استفاده برای افزایش اطلاعات عمومی از بین کتاب‌های PDF و نسخه‌های الکترونیکی آن‌ها انتخاب شود. پس می‌بینیم که آموزش غیرحضوری حتی بعد از کنترل ویروس کرونا همچنان ماندگار خواهد بود.

سخن آخر

آموزش غیرحضوری هم مانند هر تغییر دیگری در شروع سال ۲۰۲۰ با مقاومت معلم‌ها و دانش‌آموزان مواجه شد اما پس از گذشت مدت زمانی همه به این نتیجه رسیدند که روش‌های وابسته به تکنولوژی کارآمدتر از روش‌های قدیمی است و بهره‌وری را افزایش می‌دهد. در طول حدود ۲ سال گذشته که درگیر شیوع ویروس کرونا بوده‌ایم از مزایای آموزش غیرحضوری کمتر صحبت شده است اما همانطور که در این مطلب خواندید این مزایا آنقدر چشمگیر هستند که ممکن است بعد از کنترل ویروس کرونا همچنان از آن‌ها استفاده شود و دیگر به روش‌های آموزشی گذشته بازنگردیم.

منبع: luminpdf

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه