TSMC می‌خواهد ۲۰ میلیارد دلار خرج تکنولوژی ساخت تراشه کند

۱۹ مهر ۱۳۹۶ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه

اگرچه شرکت TSMC آنقدرها مشهور نیست اما این نام به یکی از بازیگران بزرگ بازار موبایل اشاره دارد. یکی از شرکت‌های قدرتمند در تولید قطعات گوشی‌های هوشمند. در حالی که شرکت‌های کوالکام، مدیاتک و اپل تراشه‌های خود را طراحی می‌کنند، TSMC شرکتی است که در عمل به تولید این قطعات می‌پردازد.

استفاده از تکنولوژی ۳ نانومتری به جای ۱۰ نانومتری به معنای کاهش ۳ برابری اندازه نیمه‌هادی‌ها است. نتیجه این تغییرات تولید تراشه‌هایی است که قدرتمندتر و کم‌مصرف‌تر هستند.

البته این بازار ابدا بدون رقیب نیست. بخش مربوط به نیمه‌هادی‌های شرکت‌های سامسونگ و اینتل دو بازیگر شاخص دیگر این حوزه هستند. این فضای رقابتی پیشرفت مستمر و نوآوری را در فرآیند ساخت تراشه به عنصری الزامی تبدیل کرده است. به همین دلیل شرکت TSMC بیکار ننشسته و نقشه‌ راهی را تا سال ۲۰۲۲ تنظیم کرده است. این شرکت قصد دارد در سال ۲۰۲۲ از خط تولید نیمه‌هادی‌های ۳ نانومتری بهره‌برداری کند.

در حال حاضر تراشه‌های رده‌بالا که در گوشی‌های هوشمند به کار می‎روند از تکنولوژی ساخت ۱۰ نانومتری استفاده می‌کنند. به این ترتیب استفاده از تکنولوژی ۳ نانومتری به معنای کاهشی ۳ برابری اندازه نیمه‌هادی‌ها است. نتیجه این تغییرات تولید تراشه‌هایی است که قدرتمندتر و کم‌مصرف‌تر هستند. اتفاقی که همیشه با استقبال عمومی کاربران مواجه می‌شود.

البته باید بدانید TSMC برای ایجاد تکنولوژی ۳ نانومتری نیاز دارد بخش تولیدی اختصاصی ایجاد کند. گرچه تعدادی گزارش هم منتشر شده که بیان می‌کنند این شرکت قصد احداث یک بخش تولیدی در ایالات متحده آمریکا را دارد اما ظاهرا این واحد ربطی به تکنولوژی ۳ نانومتری ندارد و ایجاد چنین واحدی در کشور تایوان (کشوری که TSMC در آن مستقر است) اتفاق خواهد افتاد.

احداث این واحد ارزان نخواهد بود. رییس هیات مدیره و بنیان‌گذار TSMC در مصاحبه‌ای با خبرگزاری بلومبرگ تخمین‌زده ساخت تاسیسات مورد نیاز برای چنین واحدی در حدود ۲۰ میلیارد دلار خواهد بود. برای اینکه یک تصویر کلی از این رقم داشته باشید بد نیست به این موضوع اشاره کنیم که ۲۰ میلیارد دلار حدودا مساوی است با تولید ناخالص داخلی کشورهایی مثل قبرس و کامبوج در طول یک‌ سال. در واقع داریم از رقم بسیار بزرگی حرف می‌زنیم، رقمی که حتی برای ساخت مدرن‌ترین واحد تکنولوژیک شرکت TSMC هم بسیار زیاد به نظر می‌رسد.

در این شرایط باید به نقش اپل هم اشاره کرد. به نظر می‌آید اپل در تصمیم TSMC بی‌تاثیر نبوده است. سال‌ها است این شرکت تامین‌کننده انحصاری تراشه‌های اپل است و در عمل اپل بزرگترین مشتری TSMC است. می‌دانیم وقتی اپل یک تامین‌کننده را رها کند ممکن است صدمات سنگینی به آن شرکت وارد شود بنابراین بعضی از کارشناسان حدس می‌زنند تلاش و نقشه راه TSMC برای حفظ اپل به عنوان مشتری انحصاری و بیشتر متمایل کردن این شرکت به ادامه دادن مسیر مشترک است.

اگر با خودتان فکر می‌کنید سال ۲۰۲۲ خیلی وقت دیگر می‌رسد و چطور قرار است فرآیند رسیدن از معماری ۱۰ نانومتری به ۳ نانومتری طی شود باید این را هم بدانید که این مسیر چند نقطه میانی هم دارد؛ تکنولوژی ۷ نانومتری و ۵ نانومتری. از سال آینده تولید تراشه‌های ۷ نانومتری آغاز می‌شود و انتظار داریم شروع تولید تراشه‌های ۵ نانومتری هم در فاصله سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۰ آغاز شود.

منبع: Phone Arena


راهنمای خرید آیفون
برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه