ژاپن از طرح زیستگاه انسانی چرخان در فضا رونمایی کرد

۲۰ تیر ۱۴۰۱

در طول سال‌ها، برنامه‌هایی برای ساخت زیستگاه انسانی روی ماه و مریخ مطرح شده است و در حالی که ممکن است همه‌ی این طرح‌ها چندین دهه تا واقعیت فاصله داشته باشند، ژاپن احتمالا بهترین پیشنهاد را در میان همه‌ی آن‌ها ارائه داده است.

این سازه‌ی چرخان عظیم و مخروطی-شکل با ارتفاع ۴۰۰ متر «شیشه» (The Glass) نام دارد و ۵ جولای (۱۴ تیر) توسط پژوهشگران دانشگاه کیوتو و شرکت ساختمانی کاجیما رونمایی شد. این سازه هر ۲۰ ثانیه یک دور می‌زند و با استفاده از نیروی گریز از مرکز امکان ایجاد گرانش عمودی را فراهم می‌کند. هدف این طرح ایجاد شرایط زندگی با گرانش مصنوعی» است و به‌نوعی شرایط زندگی روی زمین را بازسازی می‌کند.

به گزارش خبرگزاری آساهی شیمبون، «یوسوکه یاماشیکی» (Yosuke Yamashiki) مدیر مرکز فضاشناسی انسانی دانشگاه کیوتو خاطرنشان کرد: «هیچ طرحی مانند این در برنامه‌های توسعه فضایی کشورهای دیگر وجود ندارد.»

پایگاه انسانی ماه پیشنهادی ژاپن

با این حال نباید انتظار تحقق چنین پایگاه فضایی را در بازه‌ی زمانی نزدیک داشته باشیم زیرا برنامه‌ریزی برای ساخت این سازه‌ی عظیم نزدیک به ۱۰۰ سال طول می‌کشد، اگرچه نسخه‌ی ساده شده «شیشه: ممکن است تا سال ۲۰۵۰ روی ماه مستقر شود.

هدف این تیم ساخت دو تأسیسات مجزا به نام «شیشه‌ی ماه» برای قمر زمین و «شیشه‌ی مریخ» برای سیاره‌ی سرخ است. به گفته‌ی محققان، ایده این است که با رایج‌تر شدن گردشگری فضایی، راه‌هایی برای کاهش تأثیر فضا بر سلامت افراد ساکن در ماه یا مریخ، که می‌تواند نتیجه‌ی گرانش کم باشد، وجود داشته باشد.

مطالعات ناسا و دیگر پژوهشگران نشان داده است که وضعیت ثابت بی‌وزنی و گذر از میدان‌های گرانشی مختلف می‌تواند باعث تحلیل استخوان، کمردرد و سنگ کلیه شود. با این وجود تیم مشترک کیوتو-کاجیما اشاره کرد که هم‌اکنون «تحقیق درباره‌ی گرانش کم به حفظ بدن بزرگسالان و تأثیر آن بر تولد و رشد کودکان محدود می‌شود.»

برنامه‌های بیشتر برای توسعه‌ی تاسیسات «شیشه» شامل جنگل‌ها و اسکله‌هایی برای شبیه‌سازی تنوع زیستی زمین همراه با یک سامانه‌ی حمل‌ونقل به نام «سامانه‌ی مسیر فضایی شش گوشه» می‌شود. به گفته‌ی محققان، این قطار فضایی میان‌سیاره‌ای در حالی که بین زمین، ماه و مریخ حرکت می‌کند، گرانش مصنوعی خود را تولید خواهد کرد.

«تاکویا اوهنو» معمار و محقق شرکت کاجیما درباره‌ی این طرح گفت: «توسعه‌ی یک مرکز مسکونی با گرانش مصنوعی در همکاری با دانشگاه کیوتو، نقطه عطفی در تحقیقات فضایی خواهد بود و تلاش خواهیم کرد تا این تحقیقات مشترک را برای نوع بشر معنادار کنیم.»

عکس‌ها: زیستگاه انسانی پیشنهادی ژاپن
Credit: Kajima

منبع: Mashable

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه