پریز هوشمند چیست و چه کاربردهایی دارد؟

۱۵ تیر ۱۴۰۱ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
پریز هوشمند

یک پریز هوشمند می‌تواند هر وسیله‌ی برقی را هم تا حدی هوشمند کند که با بهره‌گیری از این مشخصه، امکان کنترل بخشی از عملکرد وسیله‌ی موردنظر مهیا می‌شود. اما یک پریز هوشمند دقیقا چگونه کار می‌کند و چه کاربردهایی دارد؟ در ادامه به این گجت‌ها می‌پردازیم.

پریز هوشمند چه کارهایی انجام می‌دهد؟

پریز هوشمند یک پریز معمولی نیست بلکه یکی از گجت‌های هوشمند خانگی محسوب می‌شود. اگرچه این گجت‌ها امکانات زیادی ارائه می‌کنند، اما از طرف دیگر نسبت به دیگر گجت‌های هوشمند خانگی ویژگی‌های محدودتری دارند. بسیاری از پریزهای هوشمند می‌توانند میزان برق مصرفی دستگاه‌ها را از طریق اپلیکیشن‌های موردنظر ارائه دهند.

پریز هوشمند

از ویژگی‌های مشترک بین این پریزها می‌توانیم به زمان‌بندی برای روشن و خاموش کردن اشاره کنیم. به عنوان مثال می‌توانید طوری برنامه‌ریزی کنید که دو ساعت بعد از خوابیدن، کولر خانه خاموش شود تا مصرف برق کاهش پیدا کند. برخی از این پریزها هم دارای پورت‌های بیشتری هستند تا بتوانید چند وسیله‌ی برقی را به آن‌ها وصل کنید.

پریز هوشمند چگونه کار می‌کند؟

پریز هوشمند به شما اجازه می‌دهد که ساعات روشن یا خاموش بودن دستگاه متصل به آن را تعیین کنید و برخی از این پریزها اطلاعات خوبی در زمینه‌ی مصرف انرژی ارائه می‌دهند. بعد از روشن کردن پریز هوشمند، معمولا به راحتی با استفاده از اینترنت و شبکه وای‌فای می‌توانید آن را در اپلیکیشن مخصوص ثبت کنید.

پریز هوشمند

برخی از این پریزها با اپلیکیشن‌هایی مانند Google Home و Apple Homekit هم سازگار هستند. از سوی دیگر برای کنترل بسیاری از آن‌ها می‌توانید از دستیارهای صوتی مانند گوگل اسیستنت یا سیری استفاده کنید. حتی اگر در خانه نباشید، پریز هوشمند اگر به اینترنت وصل باشد، از هر جای دنیا می‌توانید به راحتی آن را کنترل کنید.

چگونه پریزهای هوشمند را کنترل کنیم؟

برای کنترل کردن پریزهای هوشمند می‌توانید از سه روش استفاده کنید. روش اول استفاده از اپلیکیشن ارائه شده از طرف شرکت سازنده است. پریز هوشمند را بعد از روشن کردن و اتصال به اینترنت، می‌توانید از اپلیکیشن برای کنترل پریز موردنظر استفاده کنید.

پریز هوشمند

از سوی دیگر با با استفاده از دستیارهای صوتی هم می‌توانید این پریزهای هوشمند را کنترل کنید. در نهایت هم امکان خاموش و روشن کردن پریز به صورت فیزیکی هم وجود دارد. البته کاربری که یک پریز هوشمند خریداری می‌کند، مطمئنا دوست ندارد به صورت فیزیکی چنین کاری را انجام دهد.

کاربردهای پریز هوشمند

با وجود اینکه امکانات پریزهای هوشمند چندان زیاد و گسترده نیست، اما برای کارهای مختلف مفید هستند و در ادامه به برخی از کاربردهای این پریزها می‌پردازیم.

  • خاموش کردن دسته‌جمعی پریز‌های هوشمند: همانطور که احتمالا می‌دانید، وسایل برقی حتی در صورت خاموش بودن هم تا حدی برق مصرف می‌کنند. اما با استفاده از چندین پریز هوشمند، به طور دسته‌جمعی می‌توانید این وسایل را خاموش کنید.
  • برنامه‌ریزی برای روتین روزانه: با استفاده از پریزهای هوشمند، می‌توانید با توجه به روتین روزانه‌ی خود در ساعات مختلف دستگاه‌های گوناگونی را خاموش و روشن کنید.
  • خاموش و روشن کردن چراغ‌ها هنگامی که در خانه نیستید: زمانی که برای چندین روز در خانه نیستید، با استفاده از این پریزها می‌توانید در ساعات مختلف چراغ‌ها را خاموش و روشن کنید و با این کار احتمال دزدی را کاهش دهید.
  • نظارت بر مصرف برق: بسیاری از پریزهای هوشمند اطلاعات خوبی را در زمینه‌ی مصرف برق ارائه می‌دهند. با استفاده از این گزارش‌ها می‌توانید بفهمید که کدام وسایل برق بیشتری را مصرف می‌کنند.

خوشبختانه در زمینه‌ی پریزهای هوشمند تنوع زیادی دارد و این گجت‌ها قیمت خیلی بالایی هم ندارند. بنابراین با توجه نیازها و انتظاراتی که دارید، به راحتی می‌توانید از بین آن‌ها دست به انتخاب بزنید.

منبع: How To Geek

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه