مالیک اسید چیست و چه تأثیری در جوان‌سازی پوست دارد؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۷ دقیقه
همه چیز درباره مالیک اسید!

شاید یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های هر فردی با ورود به دهه‌ی چهارم زندگی حفظ ظاهر جوان پوست و جلوگیری از چین و چروک شدن آن باشد. به همین دلیل هم انواع مختلفی از کرم‌ها و سرم‌ها در بازار وجود دارد که ادعا می‌کنند می‌توانند به جوان‌سازی و حفظ و نگهداری پوست کمک کنند. در همین راستا یکی از اسیدهای معروف در زمینه‌ی جوانسازی پوست مالیک اسید است. اما سوالی که مطرح است این است که آیا به معنی واقعی کلمه این اسید می‌تواند اکسیر جوانی باشد؟ با ما همراه باشید تا در این مقاله از دیجی‌کالا مگ این موضوع را بررسی کنیم.

مالیک‌ اسید چیست؟

مالیک‌ اسید چیست؟

علارغم نام عجیب و کمی ترسناکش، ریشه‌ی کلمه‌ی مالیک اسید در لاتین به کلمه‌ی مالوم «malum» به معنی سیب است. این ماده اولین بار در سال ۱۷۸۵ از آب سیب ترش استخراج شد و شاید برای شما هم جالب باشد اگر بدانید که این اسید همان چیزی است که طعم ترشی به غذاها و نوشیدنی‌ها می‌دهد. مالیک اسید به میزان قابل‌توجهی در میوه‌هایی همچون گلابی، به، هندوانه، آناناس، گیلاس، زردآلو، هلو، توت قرمز و سبزیجات مختلف به ویژه هویج، کلم بروکلی، لوبیا، نخود فرنگی و ریواس پیدا می‌شود. همچنین بدن شما هنگام تبدیل کربوهیدرات به انرژی به صورت طبیعی مالیک اسید را تولید می‌کند، درواقع حرکت و فعالیت شما بدون این اسید بسیار دشوار خواهد بود.

به طور کلی مالیک‌ اسید یکی از عناصر معمول در محصولات مراقبت از پوست و مو است. درواقع شما می‌توانید این ماده را در انواع شامپوها، لوسیون بدن و محصولات آکنه و ضد پیری پیدا کنید. مالیک اسید یکی از خانواده اسیدهای میوه به نام آلفا هیدروکسی اسید (AHAs) است. AHAها با تداخل در نحوه‌ی پیوند سلول‌های پوست، فرآیند لایه برداری را تحریک می‌کنند. در نتیجه، پوست کدر تجزیه می‌شود تا راه برای پوست جدیدتر باز شود. محصولات مراقبت از پوست حاوی مالیک اسید می‌توانند مزایای مختلفی را ارائه دهند که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • آب‌رسانی پوست (هیدراته کردن)
  • لایه‌برداری یا حذف سلول‌های مرده پوست
  • بهتر کردن رنگ و نرمی پوست
  • کاهش چین و چروک‌ها

لازم به ذکر است که اگرچه عوارض جانبی این ماده در مقایسه با دیگر اسیدها بسیار کمتر است ولی همچنان می‌تواند موجب قرمزی یا خارش پوستی، به ویژه در اطراف چشم‌ها شود. بنابراین پیشنهاد می‌شود قبل از مصرف، مقداری از آن را روی مچ دست یا پشت گوشتان امتحان کنید و پس از گذشت ۲۴ ساعت اگر علامت خاصی ندیدید، شروع به استفاده از آن کنید. اگر پس از گذشت زمان کافی، پوست شما شروع به سوزش کرد، بلافاصله اسید را بشویید. اگر سوزش پس از شست‌وشو از بین نرفت، به پزشک مراجعه کنید.

مزایای مالیک‌ اسید برای پوست

حال که با ماهیت این ماده آشنا شدید وقت آن است که به بررسی مزایای آن بر روی پوست بپردازیم.

۱. مالیک‌ اسید پوست را شفاف و جوان می‌کند

اسید مالیک در محصولات مراقبت از پوست به خاطر توانایی که در روشن کردن پوست و نرمی بافت پوست بدن دارد بسیار مورد توجه و مورد استفاده است. به همین دلیل هم یکی از مهم‌ترین عناصر در ساخت کرم‌های ضد پیری است. با توجه به مطالعات مربوط به ارتباط مغز و پوست، استرس بیشتر می‌تواند شرایط پوستی مانند اگزما، آکنه و پیری زودرس را تشدید کند، بنابراین استفاده موضعی از اسید مالیک ممکن است بتواند بر سلامت پوست تاثیرگذار بگذارد و مشکلات پوستی را تا حدی کاهش دهد.

کرم آبرسان لایت بیوتی مدل آرگان شی باتر 200 میلی لیتر به همراه کرم مرطوب کننده لایت بیوتی حجم 250 میلی لیتر

۲. مالیک اسید و کمک به تعادل pH و رطوبت پوست

مالیک اسید، آب‌رسان است، به این معنی که این ماده‌ی ارزشمند به حفظ رطوبت در پوست کمک شایانی می‌کند و می‌تواند پوست را مرطوب نگه دارد. در همین راستا جالب است بدانید که نتیجه‌ی پژوهشی در سال ۲۰۱۴ نشان می‌دهد که پمادهای ساخته شده از اسید مالیک و ژل پترولیوم، به بهبود اندازه‌های زخم‌های قدیمی کمک می‌کند. از طرفی باید بدانید که سطح pH پوست سالم باید تا اندازه‌ای اسیدی باشد که این مقدار حدودا بین ۴.۵ تا ۵.۵ است. اگر ثبات سطح pH پوست شما از بین برود، مانع محافظ آن هم ممکن است با مشکلاتی مواجه شود و پوست بیشتر در معرض خشکی یا آکنه قرار بگیرد. به همین دلیل هم می‌توان از مالیک اسید به عنوان عنصری در لوازم آرایشی برای متعادل کردن سطح pH پوست هم استفاده کرد.

در حالت کلی تولیدکننده‌ای که محصولات آرایشی و مواد غذایی را تولید می‌کند، خوب می‌داند که مالیک اسید نسبت به سایر اسید‌های میوه متعادل‌تر است. به این معنی که ظرفیت بافر بهتری در مقایسه با دیگر AHA ها مانند اسید سیتریک و اسید لاکتیک دارد. ظرفیت بافری بهتر، بدین معنی است که می‌توانید مالیک اسید بیشتری را بدون از بین بردن تعادل اسیدی و یا سطح pH پوست‌ خود استفاده کنید.

۳. اثرات ضد پیری و روشن‌کنندگی جای زخم

آشنایی با مزایای مالیک‌ اسید برای پوست

AHA ها از جمله مالیک اسید باعث افزایش سرعت گردش خون سلولی می‌شود، این به این معنی است که سلول‌های پوست شما با سرعت بیشتری تجدید می‌شود و در نتیجه خطوط و چین و چروک‌ها کمتر دیده می‌شوند. رنگ پوست یکسان‌تر و بافت پوست نرم‌تر می‌شود، همچنین این اسید در کاهش لکه‌های پوستی هم موثر است. حتی برخی از متخصصین ادعا می‌کنند که اسید مالیک در غلظت‌های بالاتر می‌تواند به سطح پایین‌تر پوست نفوذ کند تا کلاژن جدید در پوست ایجاد شود. کلاژن پروتئینی است که به ساخت و ترمیم سلول کمک می‌کند و قدرت و انعطاف‌پذیری پوست و سایر بافت‌های بدن را تقویت می‌کند. در کنار این موارد کلاژن از شل‌شدن پوست به ویژه در دهه‌ی ۵۰ و ۶۰ زندگی جلوگیری می‌کند. در حالت کلی تولید کلاژن در بدن انسان‌ها با بالا رفتن سن، کاهش می‌یابد، به همین دلیل است که پوست تیره‌تر می‌شود و سفتی خود را از دست می‌دهد. بنابراین استفاده از محصولات حاوی این ماده ممکن است تولید کلاژن را افزایش و علائم پیری را کاهش دهند.

کرم آبرسان بایو آکوا مدل هیالورنیک اسید کلاژن مناسب انواع پوست حجم 50 میلی لیتر

۴. مالیک اسید و درمان فیبرومیالژیا

فیبرومیالژیا اختلالی مزمن در بدن است و با درد گسترده و طولانی مدت در ساختار اسکلتی عضلانی بدن همراه با خستگی بیش از حد، خواب آلودگی و اختلالات خلقی بروز می‌کند. این عارضه در زنان نسبت به مردان شایع‌تر است و علت بروز آن به‌طور کامل هنوز مشخص نشده است. طبق نظر محققین فیبرومیالژیا با تاثیر بر نحوه پردازش سیگنال‌های درد توسط مغز و نخاع، احساس درد را تقویت می‌کند. بر اساس مطالعات آزمایشگاهی مصرف مالیک اسید همراه با منیزیم، درد و حساسیت را در افراد مبتلا به فیبرومالیژیا به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد. البته اثربخشی اسید مالیک در درمان فیبرومیالژیا نیازمند تحقیقات بیش‌تری است و در حال حاضر می‌توان آن را به عنوان یک درمان جایگزین در نظر گرفت.

عوارض مالیک اسید

طی تحقیقات و مطالعات صورت‌ گرفته تا به امروز اسید مالیک مکملی بی‌خطر است و استفاده از آن به عنوان افزودنی مجاز در اغلب موادغذایی می‌تواند تا حد زیادی عدم وجود هر نوع عوارض جانبی‌ای را نشان دهد. ساده‌ترین راه برای مصرف مالیک اسید استفاده آن به شکل قرص، پودر یا نوشیدن آب سیب و سایر میوه‌ها است. با این حال از آنجایی که آب میوه فیبر بالایی دارد، استفاده از آن در افرادی که دارای زخم معده و یا بیماری‌های گوارشی هستند باید محدود شود. دوزهای پایین اسید مالیک هیچ عوارضی جانبی برای کودکان و زنان باردار ندارد. با این حال به‌منظور درمان بیماری‌هایی که در قسمت‌های قبلی مقاله بیان شد، باید از مصرف خودسرانه‌ی آن خودداری شود و تنها تحت نظر پزشک متخصص از مالیک اسید برای درمان استفاده شود.

جمع‌بندی

مالیک اسید ماده‌ای ارزشمند است که در میوه‌ها و سبزیجاتیافت می‌شود. همچنین بدن انسان در هنگام تبدیل کربوهیدرات‌ها به انرژی، به شکلی کاملا طبیعی مالیک اسید را تولید می‌کند. بسیاری از شرکت‌های ساخت محصولات آرایشی از اسید مالیک برای تنظیم سطح pH محصولات خود و به عنوان یک لایه بردار ملایم پوست استفاده می‌کنند. گنجاندن محصولات حاوی اسید مالیک در روتین مراقبت از پوست ممکن است به برطرف کردن مشکلات پوستی مختلف مانند پیری زودرس، تغییر رنگدانه‌های پوستی، آکنه یا خشکی پوست کمک کند. لازم به تاکید بیشتر است که هنگام استفاده از محصولات حاوی این اسید، بهتر است تست حساسیت انجام دهید، زیرا مالیک اسید می‌تواند پوست صورت، به‌ویژه پوست اطراف چشم را تحریک کند.

این مطلب فقط جنبه‌ی آموزش و اطلاع‌رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه‌های این مطلب حتما با یک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه‌ی رفع مسؤولیت دیجی‌کالا مگ را بخوانید.

منبع: healthline

روتین پوستی


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما