تلسکوپ جیمز وب طبق برنامه در سال ۲۰۲۱ به فضا پرتاب می‌شود

۱۶ دی ۱۳۹۸ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
تلسکوپ فضایی جیمز وب

تلسکوپ فضایی جیمز وب که در سال‌های اخیر با مشکلات متعددی در بودجه و زمان‌بندی مواجه بوده طبق برنامه در مارس سال ۲۰۲۱ به فضا پرتاب خواهد شد.

در چند سال گذشته بارها خبر به تعویق افتادن پرتاب تلسکوپ فضایی جیمز وب منتشر شده است. با این حال و طبق اعلام برخی از مسئولان ناسا در ۲۳۵امین گردهماهی انجمن نجومی آمریکا در هاوایی، همان‌طور که در سال ۲۰۱۸ اعلام شد، این تلسکوپ در اوایل سال ۲۰۲۱ به فضا پرتاب خواهد شد.

تلسکوپ فضایی جیمز وب با آینه‌ای به قطر ۶/۵ متر بدون شک می‌تواند منجر به تحولی بزرگ در اخترفیزیک و کیهان‌شناسی شود. با این حال هنوز راهی نسبتا طولانی برای آماده کردن این رصدخانه برای پرتاب باقی مانده است.

برخی از آزمایش‌های پیش از پرتاب تلسکوپ جیمز وب تا کنون به انجام رسیده‌اند. در مرحله بعد مهندسان این فضاپیما را در محیطی مشابه آن چه که در زمان پرتاب تجربه خواهد کرد قرار خواهند داد. پس از آن بار دیگر باید برخی از آزمایش‌ها تکرار شوند تا سلامت تلسکوپ پس از قرارگیری در محیط مشابه پرتاب مورد تایید قرار بگیرد.

تلسکوپ جیمز وب شهریور امسال سرانجام به طور کامل سر هم شد و اکنون می‌توان گفت که رصدخانه جیمز وب شکل گرفته است. با این حال هنوز تعدادی از مراحل آماده‌سازی این رصدخانه برای پرتاب باقی مانده است.

از سوی دیگر و علاوه بر خود تلسکوپ، کارکنان پروژه جیمز وب نیز باید در سال ۲۰۲۰ آماده انجام ماموریت‌های خود شوند. تیم تلسکوپ جیمز وب در سال ۲۰۱۹ ۹ برنامه تمرین را در بخش‌های مختلف ماموریت انجام داد. کارکنان پروژه جیمز وب در سال ۲۰۲۰ چهارده تمرین مشابه دیگر را نیز انجام خواهند داد.

تلسکوپ فضایی جیمز وب آسمان را در طول موج فروسرخ رصد خواهد کرد و این فرصت را به اخترشناسان می‌دهد تا پاسخ برخی از مهم‌ترین سوالات در علم اخترشناسی را بیابند. جیمز وب قرار است در فاصله ۱/۵ میلیون کیلومتری از زمین مستقر شود. بر خلاف تلسکوپ هابل که در مدار نزدیک به زمین قرار دارد و تا کنون چند ماموریت برای تعمیر آن انجام شده، دسترسی به جیمز وب پس از قرارگیری در مدار دیگر امکان‌پذیر نیست. این مسئله اهمیت مقدمات پیش از پرتاب را تا حد زیادی افزایش می‌دهد. چرا که دیگر جایی برای اشتباه نیست.

تلسکوپ فضایی جیمز وب یکی از پرهزینه‌ترین پروژه‌های ناسا است. طبق تخمین‌های فعلی بودجه‌ای در حدود ۹/۷ میلیارد دلار برای این اجرایی کردن این طرح هزینه خواهد شد.

بررسی جو سیارات فراخورشیدی و جست‌وجو برای یافتن نشانه‌های حیات در آن‌ها و بررسی فرآیند شکل‌گیری اولین ستاره‌ها و کهکشان‌ها در عالم تعدادی از اهداف اصلی ماموریت تلسکوپ فضایی جیمز وب است.

عکس کاور: تصویری از آینه تلسکوپ جیمز وب.

Credit: NASA/Desiree Stover

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه