برای بهبود عملکرد کامپیوتر این قطعات را تعویض کنید

آیا به دنبال ارتقا کامپیوتر خود هستید؟ برای این کار میتوانید اقدامات متنوعی را انجام دهید که از افزایش حافظه رم تا نصب سیستم خنککننده مایع را در برمیگیرد. اما در نهایت کدام کارها بیشترین اهمیت را دارند؟ پاسخ این سوال تا حد زیادی به نحوه استفاده شما از سیستم برمیگردد. در ادامه به ۵ بخش مهم برای ارتقا کامپیوتر میپردازیم. عملی کردن این ارتقاها برای بیشتر قطعات به سادگی انجام میشود ولی در مورد تعداد اندکی از آنها باید وقت بیشتری صرف کنید.
افزودن حافظه SSD
- دشواری ارتقا: آسان
- نوع سیستم: دسکتاپ یا لپتاپ
بهعنوان اولین گزینه برای ارتقا کامپیوتر بدون هیچ شک و تردیدی باید به بهرهگیری از حافظه SSD اشاره کنیم. اگر لپتاپ یا سیستم دسکتاپ شما مبتنی بر هارد درایو است، با نصب یک حافظه SSD کوچک میتوانید تا حد زیادی عملکرد سیستم را متحول کنید. با این کار پاسخدهی سیستم سریعتر میشود و سرعت بوت هم به طور چشمگیری افزایش پیدا میکند.
اگر هم سیستم شما مجهز به حافظه SSD مبتنی بر SATA است، گام بعدی میتواند ارتقا به حافظه مبتنی بر NVMe M.2 باشد. این ارتقا هم منجر به بهبود عملکرد و کاهش سرعت بوت سیستم میشود ولی میزان بهبود آن مطمئنا به اندازه مهاجرت از هارد درایو نیست.
البته حافظههای مبتنی بر استاندارد M.2 یک عیبی که دارند این است که سیستم مذکور هم باید مجهز به درگاه موردنظر باشد. بیشتر مادربوردهای جدید از چنین مشخصهای بهره میبرند ولی در مورد لپتاپها نمیتوانیم با قاطعیت زیادی اظهارنظر کنیم. به همین خاطر قبل از خرید، این موضوع را بررسی کنید.
افزایش حافظه رم
- دشواری ارتقا: آسان
- نوع سیستم: دسکتاپ یا لپتاپ
برای ارتقا کامپیوتر باید حافظه رم را افزایش بدهید یا اینکه چنین کاری بیهوده خواهد بود؟ این موضوع تا حد زیادی به نحوه استفاده شما برمیگردد. اگر از سیستم برای استریم ویدیو، ویرایش اسناد در مایکروسافت Word و ویرایش تعداد محدودی از عکسها استفاده میکنید، ۸ گیگابایت حافظه رم جوابگوی نیازهای شما خواهد بود. گیمرها بهخصوص برای اجرای بازیهای سنگین معمولا ترجیح میدهند از حداقل ۱۶ گیگابایت رم استفاده کنند.
اما اگر از جمله افرادی هستید که بهصورت حرفهای ویدیوهای مختلفی را تدوین میکنید، ۳۲ گیگابایت رم ایدئال خواهد بود. در نهایت باید بگوییم که برای کارکردهای مختلف، مقدار مشخصی رم مورد استفاده قرار میگیرد و اگر بیش از نیاز حافظه را افزایش بدهید، این مقدار بلااستفاده باقی میماند.
در همین زمینه باید به محدودیتهای مادربورد و پردازنده هم اشاره کنیم که معمولا از رقم مشخصی از حافظه رم پشتیبانی میکنند ولی در بیشتر موارد این رقم بسیار بالا محسوب میشود. با مشخص کردن موارد موردنظر، افزودن یا تعویض رم سیستم فرایند سادهای است. البته اگر از لپتاپ استفاده میکنید، این فرایند کمی پیچیدهتر میشود و باید پنل پشتی یا گاهی اوقات کیبورد را از بدنه جدا کنید. این موضوع را هم به خاطر داشته باشید که برخی از لپتاپها به کاربران اجازه تعویض رم را نمیدهند زیرا در چنین شرایطی مادربورد بهصورت یکپارچه از حافظه رم بهره میبرد.
بیشتر بخوانید: ۶ راهکار برای بهبود عمر باتری لپتاپهای ویندوزی
تعویض کارت گرافیک
- دشواری ارتقا: آسان
- نوع سیستم: دسکتاپ
اگر در مراحل نخست ارتقا کامپیوتر مقدار رم را افزایش دادهاید و بازیها و برنامههای مهم از طریق حافظه SSD اجرا میشوند، گام بعدی برای بهبود عملکرد بازیها و برخی برنامهها تعویض کارت گرافیک است. قبل از تعویض این قطعه، به رزولوشن مانیتور خود توجه کنید. اگر کارت گرافیک جدید میتواند بازیها را با بهترین کیفیت در رزولوشن ۴K اجرا کند اما مانیتور شما صرفا از ۱۰۸۰p پشتیبانی میکند، پس بهتر است گزینههای بسیار ارزانتری را خریداری کنید.
اگر هم پردازنده سیستم قدیمی است، قبل از تعویض کارت گرافیک توصیه میشود به پردازنده توجه نشان بدهید. البته حتی در صورت قدیمی بودن پردازنده با استفاده از کارت گرافیک تازهنفس، کماکان میتوانید از بهبود قابل توجه عملکرد لذت ببرید. در ضمن باید خاطرنشان کنیم اگر فکر میکنید زمان تغییر پردازنده فرا رسیده، پس به احتمال زیاد باید به فکر نوسازی کل سیستم باشید. با خرید کارت جدید، نصب آن در مادربورد کار بسیار راحتی محسوب میشود و سپس میتوانید درایورهای موردنظر را نصب کنید تا از امکانات آن بهره ببرید.
ارتقا پردازنده
- دشواری ارتقا: متوسط
- نوع سیستم: دسکتاپ
ارتقا پردازنده کامپیوتر کار خیلی سختی نیست ولی در هر صورت پیچیدهتر از تعویض رم و کارت گرافیک به حساب میآید. قبل از انتخاب پردازنده جدید، به سازگاری مادربورد برای پردازندهها توجه کنید و سوکت مربوط به پردازنده در مادربورد باید با انتخاب موردنظر شما هماهنگ باشد. در همین زمینه میتوانیم به مثلا اینتل اشاره کنیم که پردازندههای آن از نسخههای مختلف یک نوع سوکت استفاده میکنند. بهعنوان مثال سوکت LGA 1151 سازگار با پردازندههای نسل SkyLake، با سوکتهای LGA 1151 مورد استفاده توسط پردازندههای نسل Coffee Lake سازگار نیست.
به طور کلی، توصیه میشود به طور همزمان پردازنده و مادربورد کامپیوتر را ارتقا دهید. البته چنین کاری همواره عملی نیست و گاهی اوقات به دلایل مختلف فقط ارتقا پردازنده کامپیوتر امکانپذیر خواهد بود. فرایند تغییر پردازنده بر اساس مادربورد سازگار با اینتل یا AMD اندکی تفاوت دارند ولی کلیت آن یکسان محسوب میشود.
سیستم خنککننده آبی
- دشواری ارتقا: متوسط
- نوع سیستم: دسکتاپ
مدیریت گرمای تولیدی توسط قطعات سیستم هم عمر آنها را افزایش میدهد و هم منجر به بهبود عملکرد میشود. سیستمهای خنککننده استاندارد اگرچه عالی هستند، ولی هنگام اورکلاک کردن سیستم نمیتوانید موضوع کنترل گرما را پشت گوش بیندازید. این سیستمهای خنککننده آبی معمولا در چهار اندازه ۱۲۰ میلیمتری، ۱۴۰ میلیمتری، ۲۴۰ میلیمتری و ۲۸۰ میلیمتری عرضه میشوند. قبل از تصمیم برای خرید چنین سیستم خنک کنندهای، ابتدا به میزان گرمای تولید شده توجه کنید.
در نهایت باید بگوییم که میتوان دیگر بخشهای کامپیوتر را هم ارتقا داد اما این پنج مورد عنوان شده برای بهبود عملکرد، بیشترین تاثیر را دارند و نصب و استفاده از آنها هم کار چندان سختی به حساب نمیآید.
بیشتر بخوانید: ۴ روش ساده برای پیدا کردن مشخصات کامپیوتر در ویندوز ۱۰
منبع: How To Geek
سلام کسی میدونه برای خرد این قطعات حدودا چند تومن باید هزینه کرد ؟
سلام به ادمین عزیز
سیستمم/
nvidia geforce 210 CPU g2030 i3 ram4Gb
میخوام در حد هشت ده تومن هزینه کنم سیستممو ارتقا بدم بتونم گیمای جدید مث god of war پلی بدم بنظرت کدوم قسمتارو باید ارتقا بدم ممنون میشم اگه جوابو بدین.
سلام
کامپیوتر قدیمی را تا حدی میشه بهینه سازی کرد اما پیشنهاد میکنم به جای سیستم عامل ویندوز از سیستم عامل زیروکلاینت استفاده کنید تا مشکل کاملاً بر طرف شود
سلام خسته نباشید .سیستم من گرافیک gt 750 با دو گیگ حافظه .خواستم بدونم میشه این گرافیک به شش ارتقا بدم؟
سلام. من مادربوردم گیگابایت h61 هست و پورت ساتا۲ داره اگه از هارد ssd استفاده کنم افزایش سرعت دارم یا به دلیل محدودیت سرعت در ساتا۲ با هارد دیسک معمولی فرقی نمیکنه
سلام من ی کنسول دارم و میتونم همه ی بازیای برورز رو توش پلی بدم . ی سیستم زغالی (رم ۵۱۲) دارم که میخوام ارتقاش بدم یعنی نهایتا رم ۴ که بتونم بازیای قدیمی که به کنسولم نمیخوره رو پلی بدم . حالا بنظرتون کارم با ی کارت گرافیک و رم راه میفته یا باید cpu رو هم ارتقا بدم ؟؟ یجایی خوندم اگه بخوامcpuرو بدم بالا باید مادر بردمم آپگرید شه درسته ؟؟مادر بردم رو نمیدونم چیه ولی cpu اینتل سلرونه
سلام دوست عزیز. اینطور به نظر میرسه که سیستم شما ddr2 باشه. بنابراین فکر میکنم کل سیستم باید ارتقا پیدا کنه.
حاجی مگه ssd مفته
Gpu که دیگه هیچ
رم ارزونه البته اگه بخواین از شرکت یزد ایرانی خودمون ینی … (????) استفاده کنین
بعدم حتجی پاور چی شد کی میخواد برق اینارو تامین کنه :/
و یه چیز دیگه اینارو بزاریم تو بطری نوشابه ؟ :/
داداش برای ارتقتا میتونی همون کیس قبلیه رو داشته باشی
نود درصد کندی سرعت به سی پی یو های قدیمی برمیگرده که توان لازم برای پردازش نرم افزارهای یانروزی رو ندارن هیچ ربط به گرافیک و خنک کننده و رم نداره ۱۰درصد بقیه برمیگرده به هارد های ساتا. اکثر سیستم های خانگی ۲گیگ رم کافیه براشون رم اضافه کردن یه اپیدمی شده هیچ ربطی به رم نداره
حاجی برا گیم میگه
سلام
رم سیستم من ۱۴ هست و پردازنده i5 760 و هارد sata و البته الان میخوام یه ssd هم بخرم و گرافیک هم ۱۰۶۰ هست و مادر بورد سوکت ۱۱۵۶ هست و خیلی قدیمی . اما تمام بازی ها رو خیلی راحت اجرا میکنه حتی با رم ۱۰ و این پردازنده و مادربورد ۱۱۵۶ که مال فکر کنم ۹ سال قبل هست . و هم ایکس باکس و هم پی اس پرو دارم . سه تا مانیتور ۱۰۸۰ .
وقتی بازیهارو میزارم کنار هم کیفیت کنسولها نصف ویندوز هم نمیشن .
پس نمیشه گفت سیستم قدیمی دیگه کارایی نداره چون سیستم من مال ۹ سال پیش هست و دو نسل کنسول هنوز نمیتونن به این کارایی برسن .
ولی کنسول برای بازی ساخته شده و بازی بهتر و روونتر اجرا میشه تو خیلی از موارد غیر از گرافیک
که اگه با ویندوز بازی نکرده باشی و مقایسه نکنی گرافیک کنسول هم واقعا عالیه .
من که هر سه رو قبول دارم و تعصبی هم نیستم
چون هر دستگاهی واسه یه کاری ساخته شده
و البته گوشی های زیادی هم دررم که کیفیت و گرافیک گوشی هم واقعا عالی هست حتی در حد کنسول البته بعضا کمی پایینتر چون تراکم پیکسلی بالایی دارن و کیفیت و گرافیک رو خوب نشون میدن . چون الان اکثر گوشی ها گیمیگ هستن مثلا شیاومی بلک شارک ۳ و حتی شارک ۲ پرو .
پس اینکه بگیم حتما کدوم دیوایس بهتر هست کار اشتباهی هستش چون همشون عالی و برای گیمینگ هم عالی هستن .
و برای ادیت توی ویندوز خیلی نمیخواد حتما بهترین سیستم رو داشته باشی ولی برای تسریع و کیفیت کار آره باید سیستم قوی داشته باشی و تقریبا کارت گرافیک بالای ۱۰۷۰ داشته باشی و پردازنده i5 هم عالیه و هیچ احتیاجی به i7.i9 نیست .
الان دیگه بهتره همه برن سمت کارت گرافیک و پردازنده و مادربوردهای AMD چون هم به صرفه تر هست و هم کارایی بالاتری دارن و سرعت خیلی بهتر و برای تعویض پردازنده تا چند نسل احتیاجی به تعویض مادربورد ندارن و این اواخر هم که اینتل و انویدیا زیر سایه AMD موندن و شکست خوردن .چون AMD با یک سوم قیمت همون کارایی اینتل و انویدیا رو بهتون میده .
خودم تست کردم
اگر از جمله افرادی هستید که بهصورت حرفهای ویدیوهای مختلفی را تدوین میکنید، ۳۲ گیگابایت رم ایدئال خواهد بود…. من دارم با ۲ گیگ رم فیلم تدوین میکنم و فتوشاپ کار میکنم خخخخ، پولمون کجا بود !!!
سیستم میبندی در حد هیولا بعد میبینی یک بازی معمولی رو رو تیکه تیکه مییاره میبینی اشکال از ویندوزته. ویندوزتو عوض میکنی میبینی بازیه بالا نمیاد چون فلان فایل DLL نیست! اونو نصب میکنی میبینی درایور گرافیکت اپدیت نیست. اونو درستش میکنی میبینی حالا بازیه میاد بالا ولی دسته رو نمیشناسه. همه چیزو درست میکنی میبینی بعدیک مدت بازیه لگ میزنه چون ویندوزت ویروسی شده! خلاصه هیچی از نظر من کنسول نمیشه. هم ارزونتره (چون معمولاً سونی و مایکروسافت با حداقل سود و حتی گاهی با ضرر میفروشند) هم راحتتره هم یک عالمه بازی انحصاری هست که هر کدومش میارزه به کل pc. این نظر منه بی تردید خیلیا هم با من مخالفند و البته نظرشون قابل احترامه.
دقیقا این مشکلات که گفتی با بیشتر شون سر و کله زدم
ولی خب پول خرید کنسول بازی نیست و تقریبا یه نمایشگر یا تلویزیون جدا هم باید تهیه کنی ، از طرفی فکر کنم دسترسی به بازی های کنسول ها مثل پی سی راحت نیست و هزینه بیشتری داره ، چون بازی های پی سی نسخه های غیر اورجینال ارزون تر هست و تو اینترنت هم رایگان پیدا میشه ( در مورد کنسول ها زیاد اطلاعات ندارم تو این زمینه ولی فکر کنم به راحتی پی سی نیست و باید هزینه کنی)
الان دیگه بازی ریختن روی ایکس باکس ارزون شده. با صد تومن (یا حتی شنیدم تهران با ۶۰ تومن) یک ترابایت هارد ایکس باکسو کامل پر از بازی میکنند به انتخاب خودت! بازیها میفته دونهای تقریبا ۷ هزار تومن!
موافقم
این چیزایی که شما گفتی و ما ندیدیم، هیچ پی سی نمیشه، این مشکلاتی که مطرح کردید از سیستم نبوده بلکه مشکل از خود شماست
اگه یکی بود پول اینا رو میداد قطعا اقدام میکردم ولی فعلا امکانش نیست
راهنمایی خیلی خوبی بود
برای اونایی که حوصله ندارن مطالب بلند بخونن میخوام خلاصه کنم , برای بهبود عملکرد کامپیوتر کیس خود را
کنار بگذارید و یک کیس جدید سرهم کنید.