شما بگویید؛ Windows 10 S یا Chrome OS؟

به نظر میرسد رقابت در زمینهی سیستمعاملهای بسیار سبک و امن با معرفی نسخهی جدیدی از ویندوز ۱۰ به نام ویندوز ۱۰ اس وارد مرحلهی جدیدی شده باشد. تا پیش از این گوگل با سیستمعامل کروم یا همان Chrome OS تقریبا در این زمینه بیرقیب بود. ولی حالا که مایکروسافت با سیستمعامل محبوب ویندوز به این رقابت پا گذاشته این سوال مطرح میشود که کدام سیستمعامل بهتر است؟ در «شما بگویید» این هفته با هم نگاهی به این دو سیستمعامل خواهیم انداخت تا در نهایت شما بگویید کدامیک را ترجیح میدهید: Windows 10 S یا Chrome OS؟
Chrome OS سیستمعاملی است که توسط گوگل بر پایهی لینوکس طراحی شده و مرورگر کروم هستهی مرکزی رابط کاربری آن را تشکیل میدهد. این سیستمعامل که اولین بار در سال ۲۰۱۱ روی لپتاپی به نام کرومبوک راهی بازار شد بیش از هر چیز برای استفاده از سرویسهای آنلاین و اپلیکیشنهای تحت وب طراحی شده است. البته گوگل رفتهرفته امکان ساخت اپلیکیشنهای آفلاین برای Chrome OS راه هم در اختیار دلوپرها قرار داد. علاوه بر این گوگل از سال ۲۰۱۴ پروژهای را آغاز کرده که امکان استفاده از اپلیکیشنهای اندرویدی را روی سیستمعامل کروم فراهم میکند. توسعهی سیستمعامل Chrome OS تنها توسط گوگل انجام میشود و استفاده از آن تنها روی سختافزارهایی که برای آن طراحی شده ممکن است. البته گوگل نسخهی متنبازی از این سیستمعامل را با نام Chromium OS در اختیار دولوپرها قرار داده است. بنابراین میتوانید توزیعهای مختلفی از Chromium OS را دانلود و روی لپتاپهای قدیمی نصب کنید.
ویندوز ۱۰ اس در واقع نسخهی سبکتری از ویندوز ۱۰ است. مایکروسافت عمدا برخی از قابلیتهای ویندوز ۱۰ را در این نسخهی خاص حذف کرده تا آن را سریعتر، امنتر و سادهتر کند. ویندوز ۱۰ اس را که اخیرا معرفی شده میتوان پاسخ مایکروسافت به سیستمعامل Chrome OS گوگل تلقی کرد؛ یعنی سیستمعاملی که بیشتر برای دانشآموزان، دانشجویان و استفاده در لپتاپهای ارزانقیمت طراحی شده. مهمترین تفاوت ویندوز ۱۰ اس این است که در آن تنها میتوانید اپلیکیشنها را از ویندوز استور دانلود و نصب کنید. بنا بر گفتهی مایکروسافت این کنترل سختگیرانه باعث میشود که از یک سو احتمال نفوذ بدافزارها و ویروسها به سیستم به حداقل برسد و از سوی دیگر نرمافزارهای نامناسب با مصرف بیش از حد منابع سیستم باعث کندی آن نشوند. در حال حاضر این نسخه از ویندوز تنها روی سرفیس لپتاپ مایکروسافت و چند لپتاپ ارزانقیمت دیگر استفاده شده است، ولی احتمال دارد در آینده، مایکروسافت امکان دانلود آن را برای همه فراهم کند.
اگر مانند بسیاری از ایرانیها در عمر خود تنها با کامپیوترها و لپتاپهای ویندوزی کار کرده باشید، طبیعتا محیط ویندوز ۱۰ اس نسبت به Chrome OS برای شما آشناتر خواهد بود. رابط کاربری ویندوز ۱۰ اس با محیط دسکتاپ و منوی استارت معروف ویندوز، دقیقا همان چیزی است که انتظارش را دارید. رابط کاربری Chrome OS سادهتر است. در این سیستمعامل هم برنامهها در قالب پنجرههایی روی دسکتاپ اجرا میشوند و امکان دسترسی به فایلها و حتی منوی استارت (هر چند ساده) وجود دارد. هر دو سیستمعامل امکان مدیریت پنجرهها (مانند تقسیم سریع فضا بین دو پنجره) را دارند، ولی ویندوز با امکان استفاده از چند دسکتاپ در این زمینه بهتر عمل میکند. ویندوز ۱۰ اس همچنین با پشتیبانی از حالت صرفهجویی در باتری (Battery Saver)، مدیریت فایل بهتر و در اختیار داشتن نرمافزار ادیت عکس پیشرفتهتر، در کل نسبت Chrome OS سیستمعامل کاملتری محسوب میشود.
از نظر اپلیکیشنها هر دو سیستمعامل برای حفظ سادگی و امنیت سیستم، مجبور هستند محدودیتهایی را بپذیرند. همانطور که گفتیم سیستمعامل کروم بیش از هر چیز بر پایهی یک مرورگر وب کار میکند. این یعنی بیشتر اپلیکیشنها در Chrome OS در واقع همان صفحات وب هستند. این راه حل برای حفظ سادگی خوب است ولی بدون شک تاثیر زیادی روی سرعت و کیفیت کارهایی دارد که میتوانید انجام دهید. البته گوگل با فراهم کردن امکان نصب اپلیکیشنهای اندرویدی روی Chrome OS تا حدی وضعیت را بهبود خواهد داد. ولی این پروژه هم در حال حاضر هنوز فراگیر نشده و تقریبا در مرحلهی آزمایشی است. گر چه در نهایت هم استفاده از اپلیکیشنهای اندرویدی روی کرومبوکها محدودیتهایی خواهد داشت. چرا که بسیاری از اپلیکیشنهای اندرویدی برای استفاده روی صفحهنمایش بزرگ با کیبورد و تاچپد بهینه نشدهاند.
از سوی دیگر مایکروسافت هم با محدود کردن ویندوز ۱۰ اس به اپلیکیشنهای ویندوز استور، در را به روی استفاده از میلیونها برنامهای که میتوانید روی اینترنت برای ویندوز پیدا کنید بسته است. برای مثال با توجه به این که گوگل هنوز مرورگر کروم را روی ویندوز استور منتشر نکرده، در ویندوز ۱۰ اس فعلا چارهای به جز استفاده از مرورگر مایکروسافت Edge ندارید. اساسا کم بودن تعداد اپلیکیشنهای با کیفیت در ویندوز استور مشکلی است که مایکروسافت مدتها با آن دست و پنجه نرم کرده. البته وضعیت ویندوز استور در حال حاضر رو به بهبود است و شاید معرفی ویندوز ۱۰ اس هم انگیزهی بیشتری به دولوپرها برای عرضهی اپلیکیشن روی آن بدهد.
از نظر اپلیکیشنهای کاری یا Productivity، ویندوز ۱۰ اس با در اختیار داشتن اپلیکیشن ایمیل سازگار با سرویسهای مختلف و پشتیبانی از آفیس ۳۶۵ برگ برنده را در دست دارد. گوگل درایو و مجموعهی اپلیکیشنهای آفیس رایگان آن در Chrome OS میتوانند به خوبی از پس پروژههای سادهی دانشآموزان و دانشجویان برآیند، ولی بدون شک اپلیکیشنهای دسکتاپ مایکروسافت آفیس برای کاربردهای حرفهایتر مناسبترند. احتمالا اکثر لپتاپهایی که با ویندوز ۱۰ اس عرضه میشوند، بین یک ماه تا یک سال استفادهی رایگان از مجموعهی مایکروسافت آفیس را روی خود دارند. پس از آن لازم است برای استفاده از نسخهی دسکتاپ مایکروسافت آفیس مبلغ اشتراکی را پرداخت کنید؛ و از آنجا که امکان نصب نرمافزارهای کرک شده روی ویندوز ۱۰ اس وجود ندارد، احتمالا تنها گزینه استفاده از نسخهی آنلاین مایکروسافت آفیس خواهد بود. البته فراموش نکنید از آنجا که برای استفاده از نسخهی آنلاین مایکروسافت آفیس تنها به یک مرورگر نیاز دارید، طبیعتا امکان استفاده از آن روی Chrome OS هم وجود دارد.
در نهایت انتخاب کردن میان دو سیستمعامل ویندوز ۱۰ اس و Chrome OS نیاز به ملاحظات بیشتری دارد. از جمله این که لپتاپی با ویندوز ۱۰ اس را میتوانید به راحتی به ویندوز ۱۰ پرو ارتقا دهید ولی کرومبوکها به شکل رسمی از نصب ویندوز پشتیبانی نمیکنند. به نظر شما کدام سیستمعامل بهتر است؟ کدامیک ارزش خرید بیشتری ایجاد میکند؟ کدامیک آیندهی بهتری خواهد داشت؟ شما بگویید؛ Windows 10 S یا Chrome OS؟
من امروز یک لپتاپ ویندوز خریدم و بعد از روشن کردن ساعت هاست هر برنامه ای را که می خواهم اینستال کنم اجاره نمیده و توصیه میکند که از مایکروسافت استور دانلود کنم. اما هیچ کدام از برنامه هایی که من نیاز دارم در استور موجود نیستند. تصمیم دارم فردا لپتاب را برگردانم و با کروم عوض کنم.
این که آدم بتونه بین گوشی و لبتابش یک تعامل سیستم عاملی ایجاد کنه خیلی خوبه اما google chrome os هنوز به پختگی windows نرسیده و فک نمی کنم حتی بتونه یک دهم کاربرد های windows رو داشته باشه.
فک کنم لازم با شه به google زمان بدیم.
واقعا خدارو خوش نمیاد ویندوز ۱۰ رو با کروم مقایسه کرد!!
مایکروسافت با سیستم عامل ویندوز ده با ایده یک سیستم عامل یک اپ استور برای تمام پلتفرم ها جلو اومد و تنها چیزی که نداشت یه نسخه ارزان قیمت از سیستم عامل خودش بود که بتونه روی سخت افزار رده پایین رون اجرا بشه.
ویندوز ده اس با این ایده که “هر قابلیتی رو که توی سخت افزار رده پایین اجرا نشه فعلا حذف میکنیم تا بعدا که بهینش کردیم بهش دوباره اضافه کنیم” برای این هم که کاربر ها (که قراره قالباً دانش آموز ها باشند) برنامه های نا مربوط نسب نکنند کلاً فقط باید از استور ویندوز برنامه ها رو دانلود کنن
در نقطه مقابل کروم رو داریم که واقعاً در مقابل همین نسخه تقلیل یافته ویندوز هم توانایی خاصی (جز قیمتش) نداره.
واقعاً مسخرست که یک عده کروم بوک ها رو با کلاد بوک های ویندوزی مقایسه کنن که بدون اینکه از قدرت خودشون کم کنن روی سخت افزار رده پایین و ضعیف بدون هیچ مشکلی کار میکنن رو با کروم مقایسه کنن
نبود مرور گری جز اج رو برای این سیستم عامل نمیشه ضعف به حساب آورد جون اج مرورگر قوی ای هستش
بحث سر بر تری این دوتا هم بیفایده هستش چون ویندوز ده اس برتری کاملی داره
آلان جواب من باید چیزی به جز ویندوز باشه؟ میکروسافت همیشه پیروزه! چه در پلتفرم . چه در Xbox و … ! این یک واقیته بیل گیتس استوره قرنه ! آره
کلا خیلی از برتری های ویندوز را در نظر نگیریم باز هم یک مسئله که وابستگی کروم برای کارایی بالا به اینترنت زیاده و تو کشور ما که بخاطر افزایش پهنای باند اینترنت وزیر تا مرز استیضاح میره خب ۱۰۰% سیستم عاملی که وابستگی کمتری به نت داره برای گستره کارایی بالا داشتن بهتره و انتخاب به صرفه تری به حساب میاد، بقیه نکات هم که دوستان بهش اشاره کردن من دیگه پلی بک نمی زنم.
قاعدتا ویندوز 🙂
بازم هیچکدومو از دیک ندیدم ندیدم! 🙂
وقتی بحث سیستم عامل با محوریت امنیت و سبکی میشه سیستم عاملی که بر پایه لینوکسه بهتره, اگه یه نسخه مطمئن و تست شده از chromium os وجود داشته باشه از chrome os و win 10 s بهتره چون اپن سورسه.
بین chrome os و win 10 s به نظرم chrome os اگه پشتیبانی مناسب از اپلیکیشن های اندروید داشته باشه از نظر اپلیکیشن جلو میوفته.
در کل chrome os انتخاب منه.
windows 10 s
زیرا قابلیت تبدیل شدن به windows 10 pro را داره با اکثر قابلیت های windows 10 pro که در windows 10 home نیست البته به جز نصب برنامه از اینترنت و مرورگر پیش فرض edge . جدا از اون استور مایکروسافت دارای بیش از ۶۰۰هزار برنامه است که عمراً کروم دارای این میزان برنامه باشه. تازه مایکروسافت گفته که می خواهد office را به صورت کامل در استور بیاره.
دوست عزیز آفیس به طور کامل روی استور ویندوز هست، روی ویندوز فون نیست که قراره بیاد
گوشی آیفون
تبلت اندروید
لپ تاپ ویندوز
والسلام
به نظر من نویسنده مطلب در دو خط آخر متن تیر خلاص را زدند و تکلیف رو برای استفادهکنندگان این دو سیستم عامل مشخص کردند.
استفاده از Windows 10 S که برپایه ویندوز ۱۰ اصلی میباشد گویای این است که شما میتوانید با دست بازتری به سراغ برنامههای خود بروید. البته که خود مایکیها هم بازار مخاطب خود را دانشآموزان، اساتید و افراد حوزه دانش خطاب کردند که این یعنی سیستم عامل شما علاوه بر مرورگری، میتوانید به کارهای مالتی مدیایی و خیلی امکانات دیگر مانند فتوشاپ که امکان ویرایش عکس رو میدهند و….. که محدود بودن سیستم عامل نسبت به سیستم عامل اصلی یعنی ویندوز ۱۰ باعث سرعت بخشیدن به عملکرد ویندوز شده است
از نظر محتوای نرمافزاری که باید بگوییم با دو فروشگاه Store و Chrome Store طرف هستیم که از سوی کمپانیهایشان از نظر امنیت تضمین شدهاند ولی اگر خودتان با کمی وقت گذاشتن در اینترنت و جستجوکردن برنامهها متوجه میشوید که تعداد برنامههای ویندوز استور یک امتیاز برتری Windows 10 S نسبت به Chrome OS است و همچنین با مقایسه حجم برنامهها متوجه خواهید شد که برنامههای استور به صورت مستقل بر پایه هسته شاخهای سیستم عامل کار میکنند ولی برنامههای Chrome Store (به استثنای برخی از برنامههای آن که برپایه API شاخهای Chrome OS هستند) بیشتر شبیه به پلاگین هستند که بر روی کروم شما سوار میشوند و حس یک نرم افزار رو به شما منتقل نمیکند و همچنین اصلا آزادی مثل یک نرمافزار مستقل ندارد
اما در آخر شما میتوانید با یک تیر دونشان بزنید… یعنی با نصب سیستم عامل ویندوز ۱۰ اس، Chrome OS رو هم داشته باشید. یعنی شما با نصب مرورگر کروم و دانلود برنامههای Chrome Store انگاری یک نسخهای از سیستم عامل کروم را در ویندوز ۱۰ خود دارید البته که این مرورگر به مانند Chrome OS نخواهد بود ولی از خیلی جهات شبیه به آن خواهد بود
مسلماً ویندوز برتری های بیشتری نسبت به کروم خواهد داشت ؛
در سته که نصب نرم افزار روی هر دونسخه محدود هست ( تا حدودی روی کروم غیر ممکن) ولی با توجه به اینکه نصب نرم افزار روی ویندوز گسترده تر از کذوم و محدود به استور هست ؛ قاعدتاً مایکروسافت با قرار دادن برنامه های متنوع می تونه باعث رونق ویندوز اس بشه (مگر اینکه با برنامه ریزی غلط به سرنوشت ویندوز موبایل دچار بشه)
من با chrome OS کاملا کار کردم واقعن برا کارا سبک عالیه مخصوصن اگه کاره تایپ و اکسل زیاد داشته باشی و بخوای همه جا هم ببری
کروم بوکا عالین
متاسفانه با windows 10s کارنکردم ولی به نطرم نمیتونه موفق باشه مگه اینکه قیمت محصولاتش بیاد پاییین
چون کروم و اندروید جفتشون بر پایه محیط باز لینوکسن ولی ویندوز نه