لری پیج؛ مردی که از علم به ثروت رسید
لَری پِیج (Larry Page) به جرات همان کسی است که کوشید ایدهی «دسترسی به تمام علوم بشر برای همگان» را محقق کند و تا حد زیادی هم در هدفش موفق شد. پیج در رتبهبندی ثروتمندان مجلهی فوربز با سرمایه خالص ۲۹٫۲ میلیارد دلار در رتبه یازدهم قرار دارد. او در درجهی اول، یک دانشمند علوم رایانه است که توانسته در قامت یک کارآفرین به همراه دوست و همدانشگاهیاش شرکت معظم گوگل را تاسیس کند.
لری پیج در ۲۶ام مارس سال ۱۹۷۳ میلادی در میشیگان ایالات متحده متولد شد. پدر و مادر او هردو متخصص رایانه بودند و لری هم با ادامه دادن راه آنها مقاطع لیسانس و فوق لیسانس را به تحصیل در رشتهی مهندسی رایانه پرداخت. این طور که گفته شده او از کودکی شیفتهی رایانه بوده و در ۱۲ سالگی میخواسته شرکتی برای خودش راه بیندازد.
این علاقه در مدرسه هم نمود داشته به طوری که لری تنها کسی بوده که در میان هممدرسهایها تحقیقی روی نرمافزارهای واژهپرداز انجام داده است. اما اولین جرقههای ایدهی بزرگش بعد از اتمام دوران لیسانس و در دانشگاه استنفورد زده شد.
بعد از ورود به دوره دکتری باید موضوع رسالهی خود را تعیین میکرد. اینجا بود که ایدهی پیوند دادن صفحات وب و دسترسی به آنها از طریق یک مرجع به ذهنش خطور کرد. آشنایی او با دوست، همکار و دیگر موسس گوگل، سرگی برین (Sergey Brin)، همینجا به وجود آمد.
لری پیج و سرگی برین، دو موسس شرکت گوگل
سرگی که ایدهی لری مجذوبش کرده بود به او پیوست و تیم متشکل از این دو، به کار روی رسالهی دکتری پرداخت. در ابتدا نام پروژه آنها «Backrub» بود. آنها تلاش میکردند با استفاده از دادههای به دست آمده از پیوند ورودی (Backlink) راهی برای درجهبندی وبسایتها از نظر اهمیت پیدا کنند. در همین راستا بود که متوجه شدند با الگوریتمی که ساختهاند میتوانند یک موتور جستوجو درست کنند.
نسخهی اولیهی گوگل در سال ۱۹۹۶ بیرون آمد که هنوز هم در وبگاه دانشگاه استنفورد موجود است. اما شرکت گوگل در سال ۱۹۹۸ توسط لری پیج و سرگی برین تاسیس شد. اولین دامنهی شرکت «Googol» بود که از نام یک عدد بزرگ (یک با صد صفر جلوی آن) گرفته شده بود تا نشاندهندهی حجم عظیم دادههایی باشد که این موتور جستوجو باید کاوش میکرد. آنها هدف خود را اینچنین تعریف کرده بودند: «سازماندهی اطلاعات جهان و کاربردی و دستیافتنی کردن آن برای جهانیان».
سایت گوگل سال ۱۹۹۸
آنها کارشان را از گاراژ معروفی که بارها دربارهی آن خواندهاید شروع کردند ولی بهزودی و در سال ۱۹۹۹ چند دفتر در کالیفرنیا راه انداختند تا اینکه امروز در مجموعهی بزرگی به نام «گوگلپلکس» (Googleplex) مستقر هستند. گوگلپلکس همان محل کار آرمانی است که در وصف شرایط کار و ورزشگاهها و دیگر امکانات آن زیاد گفته شده. خیلی سریع و تا سال ۲۰۰۱ عایدی گوگل رشد زیادی به خود دید. اولین عرضهی عمومی شرکت ۱.۶۷ میلیارد دلار بود که ۲۳ میلیارد دلار سرمایه را نصیب آنها کرد. پیج فقط ۲۷ سال داشت که میلیاردر شد.
بعد از آن در جهت منافع سهامداران، قیمت هر سهم تا حد زیادی افزایش پیدا کرد. لری پیج در سال ۲۰۰۴ موفق به دریافت جایزه دیس زرین از آکادمی موفقیت شد. شمار کارکنان گوگل در سال ۲۰۰۶ به بیش از ۱۰٬۰۰۰ نفر رسید و درآمد سالانهی آن بالغ بر ۱۰ میلیارد دلار شد. در طی این سالها گوگل چندین شرکت نرمافزاری و سختافزاری را به تملک خود در آورده که یکی از موفقترین آنها یوتیوب (ِYoutube) است که ۱٫۶۵ میلیارد دلار برای آن پرداخت شد.
چندی پیش لری پیج به اتفاق سرگی برین شرکت مادری به نام الفابت (Alphabet) تاسیس کردند تا با فراغت بیشتری همچنان به کار روی ایدههای نو بپردازند.
به نظر شما نقش دانشگاههای کشور ما در فراهم آوردن بستر مناسب برای شکوفایی استعدادها چقدر است؟
شبکهی اجتماعی:
دوستم فوق لیسانس کامپیوتره و بیکاره و حتی ویندوز عوض کردنم یادش ندادن ولی من که دیپلم کامپیوتر دارم ، به خاطر علاقم 9 ساله توی بازار کامپیوترم و خداییش خیلیا قبولم دارن توی تخصص خودم. اصلا ربطی به مدرک نداره . خود شخص باید بخواد یه چیزی رو یاد بگیره. دانشگاه فقط پایه رو آموزش میده بقیش با خود دانشجوه .
با سلام
قبل از دانشگاه دوران مدرسه هست که یادمون میره که دوستان فرهنگی و عزیز ما یادشون میره برای خلق و یا کشف مطالب و ایده های جدید اولین نیاز اعتماد به نفس و استعداد یابی هست
کدوم یکی از دوستان تو دوران مدرسه پروژه قابل ذکری انجام داده و یا استعدادش به چالش کشیده شده؟؟
برسیم به دانشگاه
مشگل بزرگ دانشگاههای ما عدم تولید علم و تدریس دروس منسوخ است و اینکه اکثر رشته های ما به صورت محض تدریس میشه و نه کاردبردی، برای همین هستش که دانشجو تازه بعد از فارغ التحصیلی هنوز نمیدونه درس هایی که خونده و واحدهایی که پاس کرده به چه دردش میخوره
در دانشگاه واحدهایی هست که از تمرکز ذهن دانشجو جلوگیری میکنه
هیچ هزینه ای به تحقیق و پژوهش تخصیص داده نمیشه
در آخر بازار کسب و کار ما نیازمند بند پ است و به شدت مدرک گراست
عذرمیخوام که طولانی شد
سلام، من به جای انتقاد پیشنهادی دارم که دانشگاهامون کامل، کم نقص و مشابه مدل های خارجیشون باشن !
دانشگاه + مجتمع فنی = دانشگاه مفید!
دانشگاه = وقت تلف کردن مردم!
مشکل از دانشگاهامون نيست. از دانشگاه، کسي به جايي نميرسه.
هر کس به جايي رسيده، از گاراژ شروع کرده. بايد ببينيم گاراژامون چه مشکلي دارن.
خوب بود ولی اینو به دوستان بگم که ایده بک لینک که باهاش گوگل را ساختن دارن سعی میکنن تا از بین ببرنش چون باعث بالا اومدن سایت های اسپم شده
مشکل از دانشگاه های ما نیست
مشکل اینه که مردم ما فقط واسه گرفتن مدرکی که بگذارنش در کوزه و مادرشون جلو زنای فامیل بهش افتخار کنه میرن دانشگاه نه به خاطر علم
دانشگاه های ما هر کمبود و کسری هم داشته باشن با وجود اینترنت بهترین منابع دنیا به راحتی قابل دسترسی هست و میشه به علم واقعی رسید ولی متاسفانه کسی دنبال این علم نیست
کاملا موافقم با شما در بین دانشجو ها هیچکس به فکر علم نیست و همه فقط مدرک گرا هستن
البته بستر سازی هم نشده و مسولین دانشگاه هم براشون مهم نیست
البته که هرکسی بخواد دست بکاری بزنه هیچ عاملی نمیتونه جلوش رو بگیره
سلام دوست عزیز
شاید حرف شما درست باشه ولی برای اون دسته از عزیزانی که به دنبال علم هستند نیز امکانات, روحیه کار و… نیست.
من الان در دانشگاه فردوسی در مقطع فوق لیسانس درس میخونم, شاید باور نکنی حتی برای آزمایشی که برای پایان نامه نیاز داریم باید از جیب خودمان پول بگزاریم تازه بدون اینکه خودمان اونو انجامش بدیم, فکرشو بکنم برای هر نمونه که فقط یک آزمایش ساده باید ۷۰هزار تومان از خودمان پول بدهیم اون وقط استادمان میگه ما در ژاپن ۱۰۰۰ نمونه زدم برای پایلن نامه ام حتی یک قرون ندادم, حالا ما کل پایان نامه رو فقط با ۴ الا ۵ تا نمونه سرو تحشو بهم میاریم تا پولش کمتر بشه
حالا نظر شما در مورد این موضوع چی است؟
نقش دانشگاه های ما در ایجاد چنین رویکردی تا حدیست که در وصف نمی گنجد.