همه‌ی آنچه در مورد اندروید نوقا می‌دانیم

۷ مهر ۱۳۹۷ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۷ دقیقه
اندروید نوقا - اصلی

همان‌طور که می‌دانید سرانجام گوگل چند روز پیش نام نهایی نسخه‌ی بعدی سیستم‌عامل محبوب موبایل خود را که تا پیش‌ازاین تنها با نام اندروید N خوانده می‌شد اعلام کرد. اندروید بعدی رسما «نوقا» (Nougat) نام خواهد داشت و به‌احتمال‌زیاد با عدد ۷ شناخته خواهد شد. البته نام این نسخه از اندروید تا آن اندازه که از سوی کاربران ایرانی در شبکه‌های اجتماعی موجب سروصدا شد به شیرینی سنتی نوقای تبریز ارتباط ندارد. تلفظ اصلی این کلمه در لهجه‌های مختلف زبان انگلیسی «نوگا» یا «نوگت» است، ولی ما نیز با توجه به پذیرفته شدن نام «نوقا» از سوی کاربران ایرانی آن را با همین نام خواهیم خواند. تعیین شدن نام رسمی اندروید N احتمالا نشانه‌ای است از این که به زمان انتشار نسخه‌ی نهایی آن نزدیک می‌شویم. البته گوگل هنوز زمان دقیقی را برای انتشار اندروید نوقا اعلام نکرده و احتمالا باید چند ماه دیگر هم برای رسیدن آن صبر کنیم. البته با توجه به این‌که نسخه‌ی بتای اندروید جدید مدت نسبتا زیادی است که منتشر شده همین‌الان می‌توانیم بیشتر قابلیت‌های جدیدی را که به آن اضافه خواهد شد با هم بررسی کنیم. با دیجی‌کالا مگ همراه باشید.

تقسیم صفحه‌نمایش و تصویر در تصویر

اندروید نوقا - تقسیم صفحه

امکان تقسیم صفحه‌نمایش (Split-Screen) بین دو اپلیکیشن و استفاده‌ی هم‌زمان از آن‌ها  برای بسیاری از کاربران اندروید چیزی چندان جدیدی نیست. بسیاری از تولیدکنندگان پیش از اقدام گوگل این قابلیت را به گجت‌های اندرویدی خود افزوده بوده‌اند. ولی حال که سرانجام گوگل خودش پشتیبانی از این قابلیت را به اندروید افزوده می‌توانیم امیدوار باشیم که امکان استفاده از اپلیکیشن‌های بیشتری (یا حتی شاید تمام اپلیکیشن‌ها) در این حالت وجود داشته باشد و تجربه‌ی بهتری در این زمینه برای کاربران فراهم شود. قابلیت دیگری که گوگل آن را با استفاده از یک اپلیکیشن پخش ویدیو نشان داد، تصویر در تصویر (Picture in Picture) نام دارد. این قابلیت در اصل اجازه می‌دهد یک اپلیکیشن در پنجره‌ای کوچکتر روی اپلیکیشنی دیگر یا رابط کاربری دستگاه شناور باشد.

منوی تنظیمات جدید در اندروید نوقا

اندروید نوقا - منوی تنظیمات

از دیگر تغییرات اندروید نوقا می‌توان به طراحی جدید منوی تنظیمات اشاره کرد. تغییرات ظریف زیادی در منوی تنظیمات داده شده تا اطلاعات مرتبط سریع‌تر در اختیار کاربر قرار بگیرد. در منوی تنظیمات جدید دیگر نیاز نخواهد بود برای دستیابی به اطلاعات بیشتر وارد زیرمنوها شوید؛ چراکه تمام گزینه‌های صفحه‌ی اصلی دارای زیرنویس‌هایی با اطلاعات مرتبط هستند. همچنین یک منوی کشویی، که به دلیل آیکن سه خطی به منوی همبرگری معروف شده، کمک می‌کند در صورت نیاز به‌سرعت به هر بخش دیگری از منوی تنظیمات بروید.

حالت شبانه

اندروید نوقا - حالت شبانه

گوگل حالت شبانه (Night Mode) با تم رنگ‌های تیره را ابتدا در نسخه‌های بتای اندروید مارشمالو معرفی کرد ولی در نهایت تصمیم گرفت هنگام عرضه‌ی نسخه‌ی نهایی آن را حذف کند. ظاهرا گوگل امسال در تصمیم خود بازنگری کرده و قصد دارد حالت شبانه را در اندروید نوقا اضافه کند. در نسخه‌ی بتای اندروید مارشمالو این قابلیت در منوی تنظیمات دولوپرها قرار داشت. با توجه به این‌که در نسخه‌ی بتای اندروید نوقا قابلیت حالت شبانه به منوی اصلی تنظیمات رنگ و ظاهر رابط کاربری منتقل شده، احتمال راه یافتن آن به نسخه‌ی نهایی محتمل‌تر از قبل به نظر می‌رسد. حتی گزینه‌ای در نظر گرفته شده که اجازه می‌دهد با فرارسیدن زمان غروب خورشید رابط کاربری به‌صورت خودکار به حالت شبانه تغییر وضعیت دهد.

طراحی جدید بخش تنظیمات سریع

اندروید نوقا - تنظیمات سریع

در طراحی جدیدی بخش تنظیمات سریع اندروید نوقا دیگر نیاز نیست برای دسترسی به تنظیماتی نظیر Wi-Fi، بلوتوث یا موبایل دیتا نوار نوتیفیکیشن را حتما دوبار پایین بکشید؛ با پایین آوردن نوار نوتیفیکیشن‌ها ردیفی باریک از آیکن‌های تنظیمات را خواهید دید.

رابط کاربری جدید اپ سوییچر

اندروید نوقا - اپ سوییچر

یکی از تغییرات جالب اندروید نوقا به بخش اپ سوییچر مربوط می‌شود که در آن می‌توانید فهرستی از آخرین اپلیکیشن‌های استفاده‌شده را ببینید و از اپلیکیشنی به اپلیکیشن دیگر بروید. در اندروید نوقا کارت‌های به نمایش درآمده در این بخش بسیار بزرگتر شده‌اند و اجازه می‌دهند بخش بیشتری از رابط کاربری اپلیکیشن‌ها را ببینید. البته این موضوع باعث می‌شود که برای رسیدن به اپلیکیشن‌های دیگر نیاز به اسکرول کردن بیشتری هم داشته باشید.

استفاده از Doze هنگام خاموش شدن صفحه‌نمایش

اندروید نوقا - Doze

گوگل قابلیت Doze را که برای صرفه‌جویی در مصرف باتری طراحی شده اولین بار در اندروید مارشمالو معرفی کرد. البته در اندروید مارشمالو این قابلیت تنها زمانی فعال می‌شود که گوشی به معنی واقعی برای مدتی بلااستفاده مانده باشد؛ یعنی بدون حرکت با صفحه‌نمایش خاموش گوشه‌ای قرار داده شده باشد. ولی در اندروید نوقا گوگل قابلیت Doze را به شکلی فعال‌تر به کار گرفته است. حال حتی زمانی که گوشی را در جیب خود گذاشته باشید قابلیت Doze می‌تواند فعال شده و مصرف باتری گوشی را کمتر کند.

پروژه‌ی Svelte

اندروید نوقا - پروژه Svelte

گوگل علاوه بر پیشرفته‌تر کردن حالت Doze به کار بر روی پروژه‌ای به نام «سولت» (Svelte) هم ادامه می‌دهد. هدف این پروژه این است که اندروید را در تخصیص حافظه از قبل بهینه‌تر کند. با اضافه شدن پروژه‌ی Svelte به اندروید نوقا این نسخه می‌تواند روی طیف گسترده‌تری از گجت‌ها به شکلی روان اجرا شود. همچنین بهینه شدن پروسه‌های پس‌زمینه، مصرف منابع را در اندروید نوقا کمتر کرده و میزان صرفه‌جویی در باتری را باز هم بالاتر خواهد برد.

بهینه‌سازی استفاده از داده (Data Saver)

اندروید نوقا - بهینه‌سازی مصرف داده

استفاده از دیتا در پس‌زمینه گاهی می‌تواند برای افرادی که حجم محدودی از اینترنت ماهیانه روی سیم‌کارت خود دارند مشکل‌ساز باشد. گوگل قابلیت بهینه‌سازی استفاده از داده یا Data Saver را در اندروید مارشمالو به کار برده بود ولی عملکرد آن در این نسخه از اندروید چندان چشمگیر نیست. در اندروید نوقا این قابلیت به یک گزینه‌ی مجزا در اپلیکیشن تنظیمات اندروید تبدیل شده که با فعال کردن آن می‌توانید میزان حجم داده‌ی مصرفی گوشی را کمتر کنید.

اطلاعات اضطراری

اندروید نوقا - اطلاعات اضطراری

امیدواریم که هیچ‌گاه حادثه‌ای برای شما همراهان دیجی‌کالا مگ رخ ندهد ولی درهرحال در دسترس بودن اطلاعات پزشکی افراد برای مواقعی که به هر دلیل نیاز به خدمات اورژانسی پزشکی داشته باشند کار عاقلانه‌ای است. گوگل فکر این موقعیت را کرده و در اندروید نوقا اجازه می‌دهد اطلاعات ضروری پزشکی از جمله گروه خونی، بیماری‌های خاص، حساسیت‌های دارویی یا مواردی نظیر این را هنگام راه‌اندازی گوشی یا بعدها از طریق منوی تنظیمات وارد کنید. شخصی که در صحنه‌ی حادثه حضور یافته قادر خواهد بود از طریق دکمه‌ای که روی لاک‌اسکرین گوشی دیده می‌شود به این اطلاعات اضطراری دسترسی پیدا کند.

قابلیت‌های جدید اپلیکیشن مدیریت فایل

اندروید نوقا - مدیریت فایل

درست است که گوگل سرانجام در اندروید مارشمالو اپلیکیشن فوق‌العاده ضروری مدیریت فایل را اضافه کرد ولی بسیاری از قابلیت‌های مهم آن نظیر امکان جابجا کردن فایل یا تغییر دادن نام پوشه‌ها و فایل‌ها را فراموش کرده بود. ظاهرا گوگل متوجه این نواقص شده و آن‌ها در اندروید نوقا برطرف کرده است.

تغییر سطح زوم صفحه‌نمایش (DPI)

اندروید نوقا - تغییر DPI

این قابلیتی است که احتمالا بسیاری از توسعه‌دهندگان و کاربران حرفه‌ای را خوشحال می‌کند. با استفاده از این قابلیت می‌توان کاری کرد که در مواقع لزوم سیستم تصور کند صفحه‌نمایشی بزرگتر یا کوچکتر دارد. پیش‌ازاین تغییر دادن DPI صفحه‌نمایش تنها با استفاده از اپلیکیشن‌های متفرقه روی گوشی‌های روت شده یا با استفاده از فرمان‌های adb ممکن بود. ولی حال که این گزینه جزوی از منوی تنظیمات اندروید نوقا است، رفت‌وبرگشت بین حالت‌های مختلف به‌سادگی امکان‌پذیر خواهد بود.

کانال تلگرام دیجی کالا مگ

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

۵۱ دیدگاه
  1. علی

    اگه یه وقت این شیرینی مال تهران یا اصفهان بود بازم ازین حرفا پیش میومد؟!
    اولش میگفتن نوقا چیه؟!!! واقعا وقتی تو کشورمون کسایی هستن که هنوز نمیدونن نوقا چیه همچین چیزایی بعید نیس
    کسی نگفت که این شیرینی فقط فقط مال تبریزه…

  2. Apksky

    واقعا تغییرات کوچیکیه…..
    این تغییرات می تونست در قالب اندروید ۶.۱ و یا ۶.۲ آشکار بشه نه در اندروید جدید.
    زمانی وقتی اندروید ارتقا پیدا می کرد یه عالمه تغییرات مثبت توش ایجاد می شد.
    صنعت موبایل مخصوصا اندروید بدجور در حال درجا زدنه 🙁

  3. امیرمحمد مرتضی قلی

    دوستان یعنی اگه الان با یه گوشی به غیر از نکسوس(مثلا اکسپریا)اندروید رو آپدیت کنیم این قابلیت ها اضافه میشه؟

  4. علی

    ایول من همیشه منتظر امدین حالت شب به اندروید بودم

  5. Smash

    دوستان عزیز مگ، این “ق” از کجا اومد!!؟؟
    انگلیسی درنظر گرفتین یا آمریکایی!؟ تو هیچ کدوم نوقـا در نمیاد.
    ناسلامتی همگی فول اینگیلیش هم هستین. مترجمین.
    حتماً تو شرکت به فرمت GIF هم میگین قیف!!! (:

    ولی جداً یه کم بیشتر دقت کنید. چون همینجوری میافته سر زبون ملت.

    درستش “نوگــا” میشه. حتی میتونید T رو هم تلفظ کنید (ناگت یا نوگت) ولی تلفظ G رو چطور “ق” کردین خیلی عجیبه.
    برچست “اندروید نوقا” و “نوقا” هم که راه انداختین…

    1. سلام دوست عزیز. چرا پیش از این که نظر بدید چند خط از مقاله رو مطالعه نمی‌کنید! قطعا ما بهتر از شما نسبت به مسئله آگاه هستیم و در همون چند خط اول همین موارد رو توضیح دادیم. ولی در نهایت هیچ اشکالی نداره حال که ما کلمه‌ی معادلی برای نام این شیرینی در فارسی داریم ازش استفاده کنیم. نام اندروید جدید کلا هم به نوقای تبریز بی ارتباط نیست. نوقای تبریز هم از خانواده‌ی همین شیرینی Nougat محسوب می‌شه. فقط نکته اینجاست که نباید رگ میهن‌پرستیمون بیجا باد کنه و انتخاب این نام رو یک افتخار ملی قلمداد کنیم. متاسفانه در این جور زمینه‌ها همیشه دچار افراط و تفریط می‌شیم. موفق باشید.

      1. Smash

        این توضیحا دیروز بودن!! 😯
        😳 بنده همینجا جاداره که عرض پوزش بطلبم برای عجله در ثبت کامنت 😉 من فقط دیدم انگلیسی و فارسی به هم نمیخوره. مقدمه رو هم نخوندم 😀

        ولی این شیرینیه فقط مختص ایران نیستا… 😆

    2. آیدین

      نوقا تو کشورهای اروپایی مثل ایتالیا و فرانسه و آلمان به شکل های مختلف پیدا میشه از سفید بگیرید تا قهوه ای. اصل شیرینی هم برای یه جایی هست حوالی بغداد و حران. اسمش هم نطیف بوده و ق نداشته اصلا! این شیرینی ربطی به تبریز نداره.

  6. آرزو

    اول یه سری به ویکی پدیا بزنین بعدا در مورد نوگا یا نوقا بودنش نظر بدین اخه اصلا مگه تو زبان انگلیسی غ داریم ما؟!!!

  7. Parsa

    خیلی خشک و بی روح قابل مقایسه با ios نیست

    1. علی

      اصلا ios به خشکی و سردی معروفه، اونوقت اندروید بی روحه؟؟!!

      1. sina

        ios خشکو سرده؟؟؟ چرا وقتی نگرفتی دستت نظر میدی؟؟؟

  8. ایمان

    تو صفحه ویکی پدیا که نوقا همون نوقا هست اتفاقا تو صفحه انگلیسی ویکی پدیا عکس نوقای تبریز رو هم انداخته
    من ترک نیستم ولی گویا همونه

  9. ارمین

    حرف شما قبول که نوقای تبریز نیست ولی استدلالتون به مجسمه شیرینی نوقا که زیر مجسمه ندروی هست چیه پس؟

  10. nima

    جالبه اگه الان نوقا سوغاتی شیراز یا اصفهان بود، اینهمه مخالفت روی اروپایی بودنش نمیشد
    اسم تبریز همیشه مث اسپری فلفله برای برخیا

  11. امیرحسین

    انصافا تغییرات اش از تغییرات iOS 10 بهتر و هیجان انگیزتره!

    1. علی

      ولی شاید برای کسی که سامسونگ دراه این طور نباشه چون خیلی از این امکانات مثل دوال ویندو یا اپلیکیشن شناور روی اس۶ وجود داره شما فقط به این موضوع توجه کنید که این امکانات رو سامسونگ چهار سال و نیم زود تر از گوگل و سه سال زود تر از اپل ارائه داده بود و خودم به شخصه بار ها از استفاده ازشون لذت بردم اون وقت میگن سامسونگ فقط کپی میکنه اپل فقط ابداع میکنه!!

      1. محمد

        بله حق با شماست ولی اگه سیستم عامل خودش طوری طراحی بشه که این قابلیت ها رو داشته باشه تعداد نرم افزارهای قابل اجرا بیشتر میشه ضمن اینکه تعامل بیشتری با سخت افزار پیدا میکنه.شناور بودن صفحه مثلا پلیر حتی در اس۴ هم اجرا میشه.یعنی سامسونگ سال۲۰۱۳ این قابلیت رو اضافه کرده وحالا خیلی بهتره که گوگل هم اینکارو میکنه

  12. ابراهیم

    سلام. جالبه. شما میگین چون نوگا هست، پس نوقا نیست. حتما نان هم نون نیست. شایدم اسم تبریز باعث میشه انکار کنین.

    1. جعفر

      دوست عزیز نام اندروید جدید هیچ ارتباطی با شیرینی نوقای تبریز نداره

      1. رضا

        خوبه عکس نوقا رو میبینی و میگی ربطی نداره . برو تو گوگل سرچ کن :
        Nougat
        تو سایت ویکی پدیا تو قسمت سرزمین هایی که این خوراکی با اون شناخته میشه اسم تبریز رو هم نوشته حتی نوشته که تو تبریز بهش میگن لوکا . برو ببین بعد حرف بزن بدون اطلاعات حرف نزن .

      2. آموزش کسب و کار اینترنتی

        ظاهرا این شیرینی فقط ربط به تبریز نداره! و ایرانی ها برای تبلیغ و گسترش نام شیرینی تبریز اخبار زیادی رو منتشر کردن که الان همگان فکر می کنیم که گوگل نام شیرینی تبریز رو انتخاب کرده البته من انکار هم نمی کنم چون حقیقت رو خود گوگل می دونه، ولی این شیرینی علاوه بر تبریز، در اسپانیا نیز شناخته شده است و هم اکنون نیز در بسیاری از نقاط دنیا تولید می‌شود. اما خاورمیانه و اروپای جنوبی به عنوان زادگاه‌های اصلی Nougat مطرح هستند. به نظر می‌رسد که نوعی از این شیرینی به نام تورون در دوران غلبه اسلام بر اسپانیا در آنجا به شیرینی محلی تبدیل شده است، گرچه برخی معتقدند که تورون از واژه لاتین توست به معنای ترد گرفته شده است.
        به نظر می رسه که در اسپانیا و برخی کشور های دیگر قدمت بیشتری این شیرینی داره تا کشور ایران به هر حال اساتید تاریخ باید درباره اش نظر بدن 🙂

      3. سامان

        در ضمن این نکته رو هم اضافه می کنم که
        بر خلاف دید فرهنگی ما این موضوعات برای بقیه مردم کشور ها اهمیتی نداره. افتخار فرستادن فضا نورد ، فرستادن ادم به ماه و مریخ، کشف درمان بیماری های خاص… افتخار داشتن قویترین اقتصاد ،افتخار داشتن قدرت نظامی و تجهیزات پیشرفته است.اینا برای مردم کشور های دیگه افتخاره نه اینکه نام نسخه بعدی اندروید نوقا تبریز ماست!!!

      4. کیاوش

        سلام

        عزیز ویکی پدیا بعد از این که اسم اندروید منتشر شد همه رفتن تغییرش دادن

        جهت اطلاع ، یه بار یزد بود یه بار اصفهان و …

      5. ایرانی

        متاسفانه از اینگونه توهم تو ایران زیاده
        یادمه اوایل که سایت یاهو روی صفحات اینترنت امد ایرانی های شتاب زده گفتند از دروایش ایرنی گرفته شده. بعد مشخص شد کوهنوردان آلپ برای اینکه همدیگر گم نکنند و یا در جستجوی رفقای خود که گم شده اند با کلمه یاهو صدا و جستجو می کردند لطفا ان قدر توهم نزنید .شما تو ویکپدیا همه چی از شیر مرغ تا جان آدمیزاد می توانی پیدا کنید چه برسد به نوقای تبربز آخرین بار راش توهم می زنید

      6. علی

        اقای رضا شیرینی نوقا منحصرا یک شیرینی ایرانی و تبریزی نیست در جاهای دیگه دنیا هم تولید میشه مثل باقلوا که فقط مخصوص ایران نیست. در ضمن ویکی پدیا فقط یه سایت اطلاع رسانیه که همه میتونن توش دخل و تصرف داشته باشند و مطالب رو ویرایش و تغییر بدن به هیچ وجه به عنوان رفرنس محسوب نمیشه

      7. رضا

        شیرینی نوقا اصالتا مال اسپانیاست

      8. ادریس

        دوستان اینقدر متعصب نباشیداین که بحث نداره اگر این چنین باشه حتما دور از دسترس نخواهد بود

      9. کاوه

        ویکی پدیا یکی از بی اعتبار ترین هاست
        چون.هرشخص میتونه ویرایش کنه اطلاعاتش رو.

    2. وحید

      برادر چرا عصبانی میشی خب.

    3. حمید

      بابا تا کی می خواست سر اصالتتون جنگ کنید
      باور کن کارشناسی دیجیکالا الکی نمیگن
      شاید واقعا اونی نیست که شما فکر می کنید
      اتفاقا اگه همچین چیزی صحت داشته باشه
      خیلی هم خوشحال کننده است
      ولی دوستان همه ما ایرانی هستیم.

    4. سجاد

      شما نوگت رو سرچ کنید ببینید چه صفحه ای میاد تو ویکی پدیا . . .
      نوگت تلفظ انگلیسی نوقای تبریز هستش!
      حرف شما مثل اینه که بگیم کشور ایجپت به مصر ربطی نداره!
      در حالی که تلفظ انگلیسی نام مصر میشه ایجپت

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه