شما بگویید؛ پیام‌رسان داخلی یا خارجی؟

۲۸ مهر ۱۳۹۸ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
پیام‌رسان

بعد از کش و قوس‌های فراوان، تلگرام سرانجام فیلتر شد. با توجه به شرایط فعلی به نظر می‌رسد فیلترینگ این سرویس پیام‌رسان دائمی باشد. در حال حاضر بسیاری از افراد به تلاش برای استفاده از تلگرام ادامه می‌دهند. ولی تجربه نشان داده کاربران رفته رفته این اپلیکیشن را ترک خواهند کرد و به سراغ گزینه‌های جایگزین خواهند رفت.

در این شرایط بسیاری از کاربران با این سوال روبرو خواهند شد که چه پیام‌رسانی می‌تواند بهترین جایگزین برای تلگرام باشد. به صورت سنتی ایرانی‌ها رابطه چندان خوبی با پیام‌رسان‌های داخلی نداشته‌اند، ولی حالا با حمایت‌های گسترده‌ای که از آن‌ها می‌شود، ممکن است اوضاع تغییر کند. اما همچنان امکان استفاده از سایر پیام‌رسان‌های خارجی هم وجود دارد.

در کل پیام‌رسان‌های داخلی و خارجی هر کدام طرفداران خود را دارند. هر کدام از این دو گروه هم دلایل خاص خود را مطرح می‌کنند. به همین دلیل فرصت را مناسب دیدیم تا در شما بگویید این هفته، نظر شما را در این مورد جویا شویم؛ شما ترجیح می‌دهید به جای تلگرام به سراغ کدام گزینه بروید: پیام‌رسان داخلی یا پیام‌رسان خارجی؟

پیام‌رسان داخلی

از پیام‌رسان‌های داخلی مشهور می‌توان به سروش، بیسفون، بله، گپ، آی‌گپ اشاره کرد. بعد از مسدود شدن تلگرام، پیام‌رسان‌های داخلی بیشتر سر زبان‌ها افتادند. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های تلگرام که آن را از سایر پیام‌رسان‌های خارجی متمایز می‌کرد، کانال بود. تقریبا تمام پیام‌رسان‌های داخلی با ارائه کردن این ویژگی تلاش دارند به عنوان جایگزین تلگرام نظر کاربران ایرانی را به خود جلب کنند.

دولت برای تقویت و رونق پیام‌رسان‌های داخلی مزایای مختلفی را هم در نظر گرفته که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به تامین زیرساخت‌ها و اینترنت رایگان اشاره کرد. یکی از دغدغه‌های حال حاضر این است که با فیلتر شدن تلگرام، عملا مصرف پهنای باند اینترنتی کشور بیشتر شده است. از آن‌جا که سرور پیام‌رسان‌های داخلی در داخل کشور است، رونق گرفتن آن‌ها مصرف پهنای باند اینترنت کشور را هم کاهش می‌دهد و در نتیجه ارز کم‌تری از کشور خارج خواهد شد.

پیام‌رسان‌های خارجی

تلگرام، واتساپ، وایبر، گوگل الو و وی‌چت از پیام‌رسان‌های مشهور خارجی هستند. یکی از مهم‌ترین دغدغه‌ها در خصوص پیام‌رسان‌های خارجی به بحث امنیت و حریم خصوصی برمی‌گردد. در این زمینه نظرات متفاوتی وجود دارد. برخی استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته‌ای مانند رمزنگاری سرتاسری را دلیلی بر امنیت این سرویس‌ها می‌دانند، و برخی هم معتقد هستند به دلیل ذخیره شدن اطلاعات کاربران در خارج از کشور نباید به آن‌ها اعتماد کرد.

نکته دیگر این که تقریبا هیچ‌کدام از پیام‌رسان‌های مشهور خارجی از کانال پشتیبانی نمی‌کنند. این در حالیست که پس از فراگیر شدن تلگرام، استفاده از کانال به یکی از نیازهای کاربران ایرانی و یکی از راه‌های کسب درآمد در ایران تبدیل شده است. علاوه بر این، سابقه‌ی فیلتر شدن یا ممانعت از عملکرد خوب پیام‌رسان‌های خارجی در ایران به قبل از تلگرام برمی‌گردد. شاید بعضی از شما اتفاقی که در گذشته برای وایبر یا وی‌چت افتاد را به خاطر دارید. احتمالا تلگرام هم آخرین پیام‌رسان خارجی نخواهد بود که در ایران فیلتر می‌شود. بنابراین کاربران نمی‌توانند با خیال راحت به یک پیام‌رسان خارجی جایگزین تکیه کنند.

جمع‌بندی

انتخاب یک پیام‌رسان جایگزین برای کاربران ایران، کار دشواری به نظر می‌رسد. آن دسته از پیام‌رسان‌های خارجی که فیلتر نیستند، از کانال پشتیبانی نمی‌کنند. از طرفی امکان مسدود شدن آن‌ها هم وجود دارد. از طرف دیگر پیام‌رسان‌های داخلی هنوز مورد اعتماد عموم مردم نیستند و اغلب باگ‌های زیادی هم دارند. هم‌چنین در این مدت تعداد زیادی از پیام‌رسان‌های داخلی معرفی شده‌اند و هنوز یک اپلیکیشن به طور مشخص جایگزین تلگرام نشده است. حالا نوبت شماست تا در کامنت‌ها نظرتان را به ما بگویید؛ پیام‌رسان داخلی یا خارجی؟ کدام‌یک جایگزین خوبی برای تلگرام است؟

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

۱۰۴ دیدگاه
  1. مهدی

    چرا باید همیشه مرغ همسایه غاز باشه
    یکی از اصلی ترین دلایل عدم پیشرفت کشور تو زمینه های مختلف همین عدم اعتماد مردم به داخل و کار جوانان داخل است
    مگر تلگرام اولش چی داشت
    اوایل چند نفر تو تلگرام بودن
    روز به روز با افزایش مخاطباش پیشرفت کرد

  2. محمد

    ایندفعه با دفعه‌های قبل خیلی فرق می‌کنه. به زور مردم و مجبور به استفاده از چیزی برای پیشبرد اهداف خودشون و ماندن در قدرت می‌کنن، بدون در نظر گرفتن کمترین حقوق یک انسان

    این‌بار کوتاه نمی‌آییم

    تلگرام هم نباشه قطعاً پیام‌رسان داخلی نخواهد بود…

  3. Armin

    هر دو مورد، به نظرمن همشون باید با هم رقابت کنن، نباید برنامه ای فیلتر کرد! برنامه هایی مثل آی گپ و رینگ باید بیشتر از سروش انحصارگرا حمایت بشن

  4. حسین

    سلام

    هیچ چیز رو زوری قبول نمیکنم حتی اگه بهترین باشه

  5. mm

    سلام.حق هر شهروندی در هر کشوری که بتونه انتخاب کنه نه این که مجبور به استفاده از پیامرسان های داخلی بشه که حداقل امکانات و امنیت رو دارن.تحت هر شرایطی باید از پیامرسان خارجی استفاده کرد

  6. amir

    ۱۰۰% تلگرام. تمام

  7. محمد علی

    خارجی به دلیل امنیت بالا و سرعت بالا با وجود telegram x

    پیام رسان داخلی زیاد قوی و پیشرفته نیستند

  8. امیر

    دیدگاه من
    به عنوان یه Developer : مهم داخلی یا خارجی بودن نیس ، یه محصول IT باید در درجه ی اول دارای کیفیت ، سرعت ، امنیت ، امکان آزادی عمل برای کاربر و خلاقیت در ایجاد امکانات متناسب با نیاز کاربر باشه . در درجه دوم میشه به قیمت تمام شده ی استفاده برای کاربر نهایی اشاره کرد . با توجه به فاکتورای بالا متاسفانه نه فقط پیام رسان های داخلی ، بلکه بیشتر محصولات IT تولید داخل توانایی رقابت با مدل های خارجی رو ندارن . درضمن حمایت رانتی از محصولات IT ، مثل اتفاقی که برای پیام رسان های داخلی داره میوفته باعث ضربه خوردن به کسب و کار های کوچکتر و مستقل مثل کسب و کار من و بقیه ی همکارانم – بدلیل تنگ شدن عرصه ی رقابت و فرصت دیده شدن – میشه.
    به عنوان یه کاربر : طبیعیه که با زور حاضر نیستم از پیام رسان های داخلی استفاده کنم!

  9. میثم

    به شخصه برای من فرق به خصوصی نداره اما چیزی هایی که مهم هست اماکاناتش و بودن دوستان و اشنا یان در ان پیام رسان هست که دومی هست که میشه گفت که ما را مجبور به نصب اون برنامه در گوشی میکنه

    از همین ها هم بگذریم و بگیم داخلی و همه هم بیان توش من شکی ندارم بعد از مدتی با مشکلات زیادی برخورد میکنه به دلیل این که ایرانی دیگه خخخ

  10. آرمان

    من حتی اگه تیغ بلا سرم باشه حاضر به کار کردن با پیام رسان داخلی نیستم.هیچ تعهدی در رابطه با حریم شخصی ندارن و اطلاعات خیلی ساده فاش میشه.انگار برنامه نویسش یه دانش آموز رشته ی کامپیوتر بوده.سرعتش هم که خیلی پایینه و صد البته اکثر مردم ما از تلگرام استفاده می کنن حتی با فیلتر شکن پس دلیلی نیست بریم تو پیام رسان داخلی

  11. پوریا خجسته

    قطعا خااارجییییییییی

  12. آکو

    داخلی ……..خخخخخخخخخ
    یک دلیل بیارید که باید من نوعی برم سراغ پیام رسان داخلی….
    پیامرسان خارجی هم از لحاظ رابط کاربری و هم امنیت خیلی بهتر هستند.
    یکی از بزرگترین مزیت های تلگرام این بود که تقریبا همه تو لگرام بودند و خیلی کار راه انداز بود. ولی من نوعی بیام گپ یا سروش نصب کنم تا ۹۹ درصد مخاطبینم ندارند به هیچ دردی نمیخوره.
    یک نرم افزار پیام رسان وقتی میتونه مفید واقع شه که کاملا فراگیر باشه

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه