۱۵ سریال آنتولوژی برتر که نمی‌توانید از تماشا کردنشان دست بردارید

۲۳ خرداد ۱۴۰۰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۳ دقیقه
آینه سیاه بهترین سریال‌های آنتولوژی

آنتولوژی‌ها پدیده‌های تأثیرگذار و جالبی‌اند. اگر تابه‌حال با آثار سینمایی، سریال‌های تلویزیونی و برنامه‌های رادیویی که به‌عنوان یک مجموعه‌ی آنتولوژی شناخته می‌شوند برخورد کرده باشید، از ماهیتشان مطلع خواهید بود. آنتولوژی‌ها سریال‌هایی هستند که در هر قسمت، به داستان تازه‌ای می‌پردازند و با تغییر بازیگران قبلی، ماجرایی مستقل و متفاوت را به‌وجود می‌آورند. البته این فرمول همیشه ثابت نبوده و در طول سالیان مختلف، مجموعه‌هایی وجود داشته‌اند که با یک تیم بازیگری مشخص به کارشان ادامه دادند.

فیلم‌ها و سریال‌هایی که در دسته آثار آنتولوژی قرار می‌گیرند، به هیچ‌عنوان از محدودیت ژانری برخوردار نیستند. یک اثر آنتولوژی می‌تواند در فانتزی‌ترین حالت ممکن قصه‌اش را بگوید و از واقع‌گرایی فرار کند یا در عنوانی تریلر و جنایی، به ماجراهای کارآگاهی درون جامعه‌ای دیستوپیایی (پادآرمان‌‌شهری) بپردازد. مجموعه‌های آنتولوژی ممکن است به دل افسانه‌های محلی هولناک نفوذ کنند و از طریق آن‌ها، اپیزودهای ترسناکشان را بسازند. حتی اگر به آثار کمدی سیاه یا علمی‌-تخیلی‌های پست‌مدرن علاقه دارید و می‌خواهید انسان را میان مرگ و زندگی‌ و آینده‌اش معلق ببینید، آنتولوژی‌ها می‌توانند با شوخی‌های تاریکشان حسابی تکانتان دهند. اما یک اصل در اکثر مجموعه‌های آنتولوژی مشترک است و آن هم چیزی نیست به‌ جز تأکید بر روی اتفاقات مرموز و پرداختن به داستان‌های غیرقابل پیش‌بینی. در این مطلب می‌خواهیم به معرفی ۱۵ آنتولوژی برتر تاریخ تلویزیون بپردازیم که نمی‌توانید از تماشایشان چشم بردارید.

۱۵. مورمور (Goosebumps)

مجموعه‌ی آنتولوژی

  • سال‌های پخش: ۱۹۹۵ تا ۱۹۹۸
  • شبکه‌‌ی اصلی: فاکس کیدز

مجموعه‌ی تلویزیونی مورمور یک آنتولوژی ترسناک است که در دهه‌ی ۱۹۹۰ میلادی به مدت سه سال پخش می‌شد. این سریال به‌عنوان یک اثر تأثیرگذار برای رده‌ی سنی کودک و نوجوان شناخته می‌شود که بر اساس کتاب‌های «مورمور» از آر. ال. استاین ساخته شده است. هر قسمت از این آنتولوژی جذاب به ماجراهای جدیدی اختصاص دارد که توسط بازیگران مختلف به تصویر کشیده می‌شود. از اپیزودهایی درباره آدمک‌های وحشتناک تا قسمت‌هایی راجع‌ به ماسک‌های مرموز افراد ناشناخته و یا دوربین‌هایی که از آینده‌ای غم‌انگیز خبر می‌دهند. شاید برایتان جالب باشد که رایان گاسلینگ جوان هم در این مجموعه نقش‌آفرینی کرده است. با توجه به اینکه سال‌های زیادی از زمان پخش مورمور می‌گذرد، اما همچنان می‌تواند برای طرفداران داستان‌های ترسناک نوجوانانه جذاب باشد.

۱۴. آمریکای کوچک (Little America)

مجموعه‌ی آنتولوژی

  • سال پخش: ۲۰۲۰
  • شبکه‌ی اصلی: اپل تی‌وی پلاس

مجموعه‌ی آنتولوژی آمریکای کوچک داستان‌هایی از مهاجران در ایالات متحده را دنبال می‌کند که همگی‌اشان بر اساس واقعیت ساخته شده‌اند. در هر قسمت از این مجموعه، وقایع و شخصیت‌های جدیدی وارد ماجرا می‌شوند اما برخلاف اکثر آنتولوژی‌ها، بستر روایت در تمام اپیزودهای آمریکای کوچک یکسان است و به موضوعی مشخص می‌پردازد. مجموعه‌ای کوتاه با داستان‌هایی که عموما از عناصر کمدی یا عاشقانه برخوردارند و با حالت صمیمانه و تأثیرگذارشان، می‌توانند یک تجربه به‌یادماندنی را برای مخاطب رقم بزنند.

۱۳. عشق، مرگ و ربات‌ها (Love, Death & Robots)

مجموعه‌ی آنتولوژی

  • سال‌های پخش: ۲۰۱۹ و ۲۰۲۱
  • شبکه‌ی اصلی: نتفلیکس

عشق، مرگ و ربات‌ها یک مجموعه‌ی آنتولوژی انیمیشنی است که نخستین فصل آن در سال ۲۰۱۹ از شبکه‌ی نتفلیکس پخش شد و با تحسین منتقدان و مردم مواجه شد. این اثر خوش‌ساخت که با همکاری افراد مشهوری مانند تیم میلر و دیوید فینچر ساخته شده، داستان‌های کوتاهی را روایت می‌کند که تم اصلی تمامشان، گمانه‌زنی راجع‌به آینده‌ی بشریت از طریق ماجراهای ترسناک، کمدی و علمی‌تخیلی است. تمام اپیزودهای آنتولوژی عشق، مرگ و ربات‌ها را می‌توانید در طول چند ساعت تماشا کنید زیرا مدت زمان هر قسمت، حدود ۱۵ دقیقه به‌طول می‌انجامد. این مجموعه‌ی جذاب با سبک‌های مختلف انیمیشن‌سازی و داستان‌های جدید و متفاوت، به‌سرعت در فهرست آنتولوژی‌های محبوب عمرتان جای خواهد گرفت. از اپیزودهایی راجع‌ به زندگی ربات‌ها در دنیای آخرالزمانی تا مبارزات جنگنده‌های سایبرپانکی و تئوری‌های فلسفی و عجیب دیگر، همگی جزء ویژگی‌هایی هستند که عشق، مرگ و ربات‌ها را تبدیل به مجموعه‌ای منحصربه‌فرد کرده‌اند.

۱۲. عشق مدرن (Modern Love)

مجموعه‌ی آنتولوژی

  • سال پخش: ۲۰۱۹
  • شبکه‌ی اصلی: آمازون پرایم

عشق مدرن حال و هوایی رمانتیک دارد و به روابط عاشقانه در جوامع مختلف می‌پردازد. آنتولوژی کوتاه و هشت قسمتی آمازون بر اساس ستون هفتگی «عشق امروزی» در روزنامه‌ی نیویورک تایمز ساخته شده است. هر قسمت از آنتولوژی عشق مدرن، شخصیت‌ها و داستان عاشقانه‌ی جدیدی را به مخاطب ارائه می‌دهد. از پرداختن به معضلاتی مثل اپلیکیشن‌های دوست‌یابی تا تمرکز بر روی فرصت‌های از دست رفته برای ایجاد روابط عاطفی. این مجموعه با در اختیار داشتن بازیگران خوبی مانند دِو پتل، آن هاتاوی، تینا فی، اندی گارسیا و اندرو اسکات، لحظات دوست‌داشتنی و قابل‌قبولی را برایتان رقم می‌زند. اگر به کمدی-رمانتیک‌های جذاب که با محوریت روابط عاطفی در جوامع امروزی ساخته می‌شوند علاقه دارید، سریال عشق مدرن را از دست ندهید زیرا فصل دومش هم در آینده‌ای نه‌چندان دور، راهی سرویس استریم آمازون خواهد شد.

۱۱. گالری شبانه (Night Gallery)

مجموعه‌ی آنتولوژی

  • سال‌های پخش: ۱۹۷۰ تا ۱۹۷۳
  • شبکه‌ی اصلی: ان‌بی‌سی

راد سرلینگ، آنتولوژی جذاب گالری شبانه را شش سال پس از مجموعه‌ی تحسین‌شده‌ی قبلی‌اش یعنی «منطقه‌ی نیمه‌روشن» (Twilight Zone) ساخت. گالری شبانه در طول سه فصل از سال‌های ۱۹۷۰ تا ۱۹۷۳ میلادی از شبکه‌ی ان‌بی‌سی پخش می‌شد و داستان‌های کوتاهی را روایت می‌کرد که مملو از المان‌های ژانر وحشت، درام و فانتزی بودند. آنتولوژی گالری شبانه در مقایسه با ماجراهای علمی‌تخیلی مجموعه‌ی «منطقه‌ی نیمه‌روشن»، بیشتر بر روی قصه‌های ترسناک، فضاسازی گوتیک و وحشت ماوراءالطبیعه تمرکز دارد. به‌هرحال فرقی نمی‌کند که طرفدار داستان‌های علمی‌تخیلی Twilight Zone باشید یا فقط از ترس‌های تاریک و روان‌شناختی خوشتان بیاید؛ مجموعه‌ی آنتولوژی گالری شبانه تمام گرایشات‌تان را به وقایع هولناک و فضاهای مرموز پوشش خواهد داد.

۱۰. اسلشر (Slasher)

مجموعه‌ی آنتولوژی

  • سال‌های پخش: ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۹
  • شبکه‌ی اصلی: نتفلیکس

مجموعه‌ی آنتولوژی اسلشر در ابتدا جزء تولیدات شبکه‌ی چیلر بود اما با منحل شدن این شبکه و محبوبیت اسلشر، نتفلیکس حق امتیاز آن را خریداری کرد و در حال حاضر، سریال اسلشر متعلق به شبکه‌ی نتفلیکس است. تا به‌ حال سه فصل از این آنتولوژی جذاب پخش شده و در پی بازخوردهای مثبت هواداران و منتقدین، فصل چهارم هم به مرحله‌ی تأیید رسیده و در دست ساخت قرار دارد. مجموعه‌ی اسلشر یک تریلر جنایی هیجان‌انگیز با صحنه‌هایی خشونت‌بار است که در هر قسمت وارد منطقه‌ و شهری تازه می‌شود تا با شخصیت‌ها و روایتی جدید، به زندگی هولناک قاتلین سریالی بپردازد.

ایده‌ی اصلی این مجموعه درست همان‌طور که از عنوانش پیداست، قرار است ادای دینی به ژانر پرطرفدار اسلشر باشد. هر فصل از این آنتولوژی، حکم یک فیلم اسلشر چند اپیزودی را دارد که در وضعیت‌های داستانی مختلف روایت می‌شود. کیتی مک‌گراث در فصل اول سریال نقش‌آفرینی کرد و اگر این مجموعه را تماشا کنید، احتمالا چهره‌های نام‌آشنای بسیاری را از مجموعه‌های شاخص کانادایی مانند دگراسی (Degrassi) در طول سه فصل اسلشر ملاقات خواهید کرد. در نهایت نیازی به اضافه‌گویی و تکرار مکررات نیست؛ اگر به قتل‌های سریالی، داستان‌های مرموز و ژانر اسلشر علاقه دارید، این آنتولوژی می‌تواند روزهای گرم تابستانی‌اتان را قابل تحمل‌تر کند.

۹. اتاق ۱۰۴ (Room 104)

مجموعه‌ی آنتولوژی

  • سال‌های پخش: ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۰
  • شبکه‌ی اصلی: اچ‌بی‌او

این آنتولوژی توسط برادران دوپلاس (جی و مارک) تولید شده و راجع‌به اتفاقات مختلف داخل اتاقی عجیب در هتلی درون شهر نیویورک است. تاکنون ۴ فصل از سریال اتاق ۱۰۴ پخش شده و هنوز مشخص نیست که تیم سازنده و شبکه‌ی HBO برنامه‌ای برای ادامه‌ی این مجموعه دارند یا خیر. هر قسمت از سریال به وقایع گوناگون پیرامون افرادی می‌پردازد که در اتاق هتل ساکن هستند. اپیزودهایی با مضامین و ژانرهای متفاوت و منحصربه‌فرد که گاهی به‌شدت سطحی‌اند اما در اکثر اوقات، با داستان‌ها و نوع روایتشان، بیننده را میخکوب می‌کنند. آنتولوژی اتاق ۱۰۴ برای آن دسته از مخاطبانی ساخته شده که با قصه‌های مرموز، عجیب و گاهی خنده‌دار و احمقانه ارتباط برقرار می‌کنند و عاشق تماشای انسان‌های گرفتار در لوکیشن‌های محدود و محیط بسته هستند؛ بنابراین اگر چنین مشخصه‌هایی را در خودتان می‌بینید، بدون فوت وقت به‌سراغ اتاق ۱۰۴ بروید.

۸. آسان (Easy)

مجموعه‌ی آنتولوژی

  • سال‌های پخش: ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۹
  • شبکه‌ی اصلی: نتفلیکس

مجموعه‌ی آنتولوژی «آسان» یک کمدی-درام آمریکایی است که از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۹ از شبکه‌ی نتفلیکس به‌نمایش درآمد. جو سوانبرگ با تولید، نویسندگی و کارگردانی این سریال، کار بزرگی را انجام داد و توانست با استفاده از ستارگانی مانند اورلاندو بلوم، زازی بیتز، آیا کش، دِیو فرانکو، گوگو امباتا-را، آبری پلازا و سوفیا بوش، مجموعه‌ی جذابی را به مخاطبین ارائه دهد. این آنتولوژی در طول سه فصل از شبکه‌ی نتفلیکس پخش شد و به‌دلیل خطوط داستانی جذاب و شیمی فوق‌العاده بین شخصیت‌هایش، مورد تحسین منتقدان و بیننده‌ها قرار گرفت. سریال آسان به زندگی افراد مختلف ساکن در شیکاگو می‌پردازد که با مسائل روزمره و روابط عاشقانه‌اشان دست و پنجه نرم می‌کنند. هر قسمت از این آنتولوژی، به داستانی مستقل تعلق دارد اما با توجه به ساختار و ویژگی‌های فیلم‌نامه، برخی از بازیگران و شخصیت‌های اصلی بیش از یک‌بار در اپیزودها حضور دارند. مجموعه‌ی Easy به‌دلیل کوتاه بودن مدت زمان قسمت‌ها، می‌تواند برای علاقه‌مندان به کمدی-درام‌های آمریکایی جذاب باشد.

۷. رویاهای الکتریکی (Electric Dreams)

مجموعه‌ی آنتولوژی

  • سال‌ پخش: ۲۰۱۸
  • شبکه‌ی اصلی: آمازون پرایم

مجموعه‌ی آنتولوژی رویاهای الکتریکی در سال ۲۰۱۸ از شبکه‌ی آمازون پرایم پخش شد. این سریال ۱۰ قسمتی، بر اساس آثار نویسنده‌ی سرشناس داستان‌های علمی‌تخیلی، فیلیپ کی. دیک ساخته شده است و در هر قسمت به روایت‌هایی متفاوت مبنی‌بر گمانه‌زنی‌ها درباره‌ی آینده‌ی بشریت و قصه‌هایی با حال و هوای سایبرپانکی می‌پردازد. اگر اسامی بازیگران مجموعه‌ی رویاهای الکتریکی را ببینید، به‌شدت شگفت‌زده خواهید شد زیرا در این آنتولوژی کوتاه و جذاب، هنرپیشگان بزرگی مانند برایان کرنستون، استیو بوشمی، بندیکت وانگ، ریچارد مَدِن، هالیدی گرینگر، پل ریتر، آنا پاکوین و ترنس هاوارد نقش‌آفرینی کرده‌اند.

رویاهای الکتریکی با وجود در اختیار داشتن مفاهیمی مشابه با سایر آنتولوژی‌های مشهور تلویزیون مانند «آینه‌ی سیاه» هیچ‌وقت مانند آن‌ها به محبوبیت نرسید. البته این موضوع به‌معنای بی‌ارزش بودن رویاهای الکتریکی نیست و همچنان می‌توانید از تک تک اپیزودهای این مجموعه لذت ببرید؛ به‌خصوص اگر بدانید که سازندگان از آثار شاخص فیلیپ کی‌. دیک مانند بلید رانر و ساکن برج بلند هم الهام گرفته‌اند.

۶. جنایت آمریکایی (American Crime)

مجموعه‌ی آنتولوژی

  • سال‌های پخش: ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷
  • شبکه‌ی اصلی: ABC

این مجموعه‌ی کوتاه را با «داستان جنایی آمریکایی» اشتباه نگیرید! آنتولوژی جنایت آمریکایی یک سریال جنایی است که برای اولین‌بار در سال ۲۰۱۵ از شبکه‌ی ABC پخش شد و با فصل سوم در سال ۲۰۱۷، به کار خود پایان داد. این مجموعه در هر قسمت به داستان‌های مختلفی درباره قتل و موضوعات جنایی می‌پردازد و با در اختیار داشتن بازیگرانی مثل فلیسیتی هافمن، تیموتی هاتن و رجینا کینگ، همچنان جزء آثار دلخواه منتقدان و عموم مردم است. آنتولوژی جنایت آمریکایی نظر جشنواره‌ها را هم به‌ خود جلب کرد و در مراسم امی و گلدن گلوب، نامزدی‌های متعددی را به‌دست آورد.

نخستین فصل جنایت آمریکایی به پیامدهای قتل و تجاوزی وحشتناک می‌پردازد. فصل دوم پرونده‌ی آزار و اذیت فردی را بررسی می‌کند که در یک مهمانی، عکس‌های ناهنجاری از او توسط یک پسر دبیرستانی در فضای اینترنت پخش شده است. در نهایت آخرین فصل این آنولوژی به واکاوی نمونه‌های ویران‌کننده‌ی برده‌داری در قرن ۲۱ با اشاره به زندگی مهاجران زندانی اختصاص دارد. اگر از داستان‌های جنایی با محوریت موضوعات سیاسی اجتماعی و درون‌مایه‌های خانوادگی لذت می‌برید، به‌راحتی می‌توانید با این مجموعه‌ی جذاب ارتباط برقرار کنید.

۵. داستان جنایی آمریکایی (American Crime Story)

مجموعه‌ی آنتولوژی

  • سال‌های پخش: ۲۰۱۶ تاکنون
  • شبکه‌ی اصلی: اف‌ایکس (FX)

مجموعه‌ی داستان جنایی آمریکایی به‌عنوان یکی از محبوب‌ترین آنتولوژی‌های تاریخ تلویزیون شناخته می‌شود. این مجموعه با توجه به تمرکز اصلی‌اش بر روی جنایت‌های واقعی، همیشه موردتوجه شبکه‌ی اف‌ایکس و عموم مخاطبین قرار گرفته است. فصل اول به‌دلیل نشان دادن محاکمه‌ی او. جی. سیمپسون، با واکنش مثبت منتقدان روبه‌رو شد و جوایز بسیاری را به‌دست آورد. فصل دوم هم بر روی ماجرای قتل جیانی ورساچه، بنیان‌گذار برند ورساچه متمرکز بود و باز هم نامزد دریافت چندین جایزه‌ی مختلف شد. فصل سوم و چهارم این آنتولوژی جذاب در دست ساخت قرار دارد. در ابتدا قرار بود سومین فصل داستان جنایی آمریکایی، به ماجراهای وحشتناک طوفان کاترینا بپردازد و فصل چهارم هم رسوایی جنسی بیل کلینتون و مونیکا لوینسکی را بررسی کند. اما این ایده‌ها رفته رفته کنار گذاشته شدند و سرنوشت این آنتولوژی جذاب، همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

در این مجموعه بازیگران مطرح بسیاری مانند جان تراولتا، دارن کریس، سارا پلسون، کوبا گودینگ جونیور، دیوید شویمر، ادگار رامیرس و پنه‌لوپه کروز نقش‌آفرینی کرده‌اند. داستان جنایی آمریکایی در زمره‌ی آنتولوژی‌هایی قرار می‌گیرد که در هر سال، هر زمان و هر مکانی به تماشای آن بنشینید، به‌سختی می‌توانید از ادامه دادن‌اش دل بکنید.

۴. داستان ترسناک آمریکایی (American Horror Story)

مجموعه‌ی آنتولوژی

  • سال‌های پخش: ۲۰۱۱ تاکنون
  • شبکه‌ی اصلی: اف‌ایکس

داستان ترسناک آمریکایی با اولین مجموعه‌های کوتاه تلویزیونی فاصله دارد و حتی جزء نخستین آنتولوژی‌های ترسناک هم نیست. اما نمی‌توان اهمیت این مجموعه را در احیای سریال‌های ترسناک قدیمی و محبوبیت مجدد آنتولوژی‌ها در دوران مدرن آثار تلویزیونی نادیده گرفت. داستان ترسناک آمریکایی توسط رایان مورفی ساخته شده و در طول تمام ۹ فصل خود تا امروز، مضامین، شخصیت‌ها و روایات جدید و متفاوتی را به مخاطب ارائه داده است. با وجود تفاوت قسمت‌های مختلف با یک‌دیگر، اکثر بازیگران اصلی در طول فصول این مجموعه حضور ثابتی داشته‌اند. در آنتولوژی جذاب داستان ترسناک آمریکایی، چیزهای عجیب و غیرقابل پیش‌بینی‌ای را خواهید دید؛ از تیمارستان‌های مرموز و قصه‌های جادوگران تا ماجراهای آخرالزمانی و فرقه‌های هولناک که همگی باعث می‌شوند تا مدت‌ها، سریال دیگری را تماشا نکنید.

۳. فارگو (Fargo)

مجموعه‌ی آنتولوژی

  • سال‌های پخش: ۲۰۱۴ تاکنون
  • شبکه‌ی اصلی: اف‌ایکس

مجموعه‌ی فارگو یک درام جنایی جذاب با المان‌های پررنگ کمدی سیاه بوده که بر اساس فیلمی به همین نام از برادران کوئن در سال ۱۹۹۶ ساخته شده است. این آنتولوژی در هر فصل به‌سراغ شخصیت‌های جدیدی می‌رود تا با داستان‌هایی تازه در دوره‌های زمانی مختلف، تجربه‌ی منحصربه‌فردی را برای بیننده رقم بزند. مجموعه‌ی فارگو در زمره‌ی پرستاره‌ترین آنتولوژ‌های تلویزیونی قرار دارد و با چهره‌های نام‌آشنایی مانند کالین هنکس، مارتین فریمن، کریستن دانست، بیلی باب تورنتون، ایوان مک‌گرگور و مری الیزابت وینستد، به موفقیت‌های بسیاری دست پیدا کرده است.

سه فصل اصلی سریال فارگو با استقبال گسترده‌ای از سوی منتقدان و مخاطبین مواجه شد و فصل چهارم این مجموعه با بازی کریس راک هم به‌تازگی پخش شده و به ماجراهای سال ۱۹۵۰ میلادی در کانزاس سیتی اختصاص دارد. مجموعه‌ی فارگو بارها در رشته‌های مختلف مراسم امی نامزد شده و چندین جایزه را هم از آن خود کرده است. برای لذت بردن از فارگو، کافی‌ست به آنتولوژی‌های تلویزیونی علاقه داشته باشید، از کمدی سیاه‌های جنایی کیفور شوید و بخواهید اوقات فراغتتان را به بهترین شکل ممکن بگذرانید؛ چیز دیگری نیاز نیست.

۲. آینه‌ی سیاه (Black Mirror)

مجموعه‌ی آنتولوژی

  • سال‌های پخش: ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۹
  • شبکه‌های اصلی: Channel 4 و نتفلیکس

آینه‌ی سیاه یک مجموعه‌ی آنتولوژی جذاب است که با تلفیق‌ المان‌های دیستوپیایی و علمی‌تخیلی، روابط انسان مدرن را با تکنولوژی به چالش می‌کشد. فصل اول و دوم این مجموعه در ابتدا از شبکه‌ی Channel 4 پخش می‌شد اما در سال ۲۰۱۵، نتفلیکس حق امتیاز آینه‌ی سیاه را خریداری کرد و به ساخت فصول بعدی و پخش قسمت‌های جدید این سریال ادامه داد. Black Mirror توسط چارلی بروکر ساخته شده و به‌دلیل تلفیق داستان‌های پیچیده با عناصر سورئال و عجیبش، از شهرت قابل‌قبولی برخوردار شده است. اکثر بیننده‌ها، آنتولوژی آینه‌ی سیاه را به‌خاطر بررسی موضوعات تأمل‌برانگیز، شخصیت‌های به‌یادماندنی و غافلگیری‌های هیجان‌انگیزش در پایان هر قسمت دوست دارند.

پیش از آغاز فصل پنجم این مجموعه، فیلمی تعاملی و ویژه با عنوان Bandersnatch به انتشار رسید که به یکی از موفق‌ترین عناوین نتفلیکس تبدیل شد و حتی نامزدی جایزه امی را به‌همراه داشت. هنوز هیچ خبر رسمی و مستندی مبنی‌ بر بازگشت چارلی بروکر و تیم بازیگری‌اش برای تولید فصل ششم وجود ندارد اما با توجه به محبوبیت این مجموعه، ممکن است باری دیگر وارد جهان عجیب آینه‌ی سیاه شویم. اگر هنوز ماجراهای این آنتولوژی را تجربه نکرده‌اید، حتی لحظه‌ای در تماشایش درنگ نکنید.

۱. منطقه‌ی نیمه‌روشن (The Twilight Zone)

مجموعه‌ی آنتولوژی

  • سال‌های پخش: ۱۹۵۹ تا ۱۹۶۴
  • شبکه‌ی اصلی: سی‌بی‌اس

در نهایت می‌رسیم به یکی از ستون‌های اصلی آنتولوژ‌ی‌های تلویزیونی یعنی مجموعه‌ی منطقه‌ی نیمه‌روشن. راد سرلینگ با ساخت The Twilight Zone، مسیر را برای سریال‌های دیگر هموار کرد و تأثیر بسیار زیادی بر مجموعه‌های پس از خود گذاشت. هر قسمت از پنج فصل این آنتولوژی، داستانی کاملا متفاوت را در ژانرهای گوناگون روایت می‌کند. از اپیزودهای فانتزی و علمی‌تخیلی گرفته تا ماورایی و ترسناک که همگی‌اشان با توجه به ساختار نو و آوانگارد مجموعه، بسیار جلوتر از زمان‌ خود بودند.

منطقه‌ی نیمه‌روشن بخش مهمی از المان‌هایی را که این روزها در آنتولوژی‌های تلویزیونی علمی‌تخیلی استفاده می‌شود، برای اولین‌بار معرفی کرد. محبوبیت این مجموعه به حدی بالاست که در اوایل سال جاری، جوردن پیل وظیفه‌ی ساخت نسخه‌ی بازسازی‌شده‌ی The Twilight Zone را بر عهده گرفت و فصل اول آن را با حال و هوایی نزدیک به مجوعه‌ی اصلی به روی آنتن برد. با اینکه در حال حاضر ۶۲ سال از زمان پخش نخستین قسمت این مجموعه می‌گذرد، اما همچنان می‌توان اپیزودهایش را تماشا کرد و از آن‌ها لذت برد. منطقه‌ی نیمه‌روشن یک آنتولوژی کلاسیک با مضامینی مدرن و گاهی پست‌مدرن است؛ وحشت ماوراءالطبیعه، مفاهیم علمی‌تخیلی، آینده‌نگری درباره‌ی قرن جدید، رئالیسم جادویی و مرگ‌های مرموز، جزء ویژگی‌های اصلی این مجموعه‌اند. مجموعه‌ای که کماکان به زیست معنوی خود ادامه می‌دهد و دیدن‌اش برای عاشقان سینما و ادبیات، امری ضروری‌ست.

منبع: Screenrant

راهنمای تماشای سریال
برچسب‌ها :
دیدگاه شما

۳ دیدگاه
  1. Erfan

    چرا سریال true detective داخل لیست نبود؟!
    پ. ن : دوستان باور کنید فصل ۲ و ۳ هم به قشنگی فصل یکه. از دستش ندید.

  2. فرهاد

    فارگو رو حتما ببینید.در کنار این لیست که دوستان خیلی زحمت کشیدن و مطالب رو در اختیار ما قرار دادن ،حتما فیلم بریکینگ بد رو هم ببینید

  3. S.h.mousavie

    عشق مدرن حتما ببینید، و داستان وحشت آمریکایی مخصوصا فصل ۳ و ۵

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه