۶ افسانه درباره باتری گوشی‌ها

۷ مهر ۱۳۹۷ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه

افراد بسیاری با مشکلات در زمینه استفاده از باتری‌های گوشی‌های هوشمند مواجه شده‌اند. این مشکلات رایج باعث شده اینجا و آنجا حرف‌ها و ترفندهای متفاوتی درباره باتری‌ها به گوش برسد. اینکه با چه کارهایی می‌توانید طول عمر باتری‌هاتان را بیشتر کنید یا چطور می‌شود آنها را سالم‌تر نگه داشت. چه اقداماتی به آنها آسیب می‌زنند و چه کارهایی باتری‌هاتان را از آسیب مصون می‌‌دارند. اما بسیاری از این نکات و ترفندها که شاید به بعضی‌شان باور هم داشته باشید بی‌اساس‌اند. در واقع خیلی از این حرف‌ها افسانه‌ای بیش نیستند. در ادامه برخی از این عقاید غلط رایج را با هم مرور می‌کنیم:

   ‌‌‌‌‌

تصور اشتباه ۱: به شارژ بودن باتری در تمام طول شب برای باتری گوشی ضرر دارد

این تصور اشتباه احتمالا از آنجا ناشی شده که در گذشته باتری‌های لیتیوم-یون در اثر شارژ طولانی مدت بیش از حد داغ می‌شدند. این اتفاق عواقب ناخوشایندی در پی داشت. برخی از باتری‌ها دچار مشکل می‌شدند و کارکردشان کاهش می‌یافت. حتی گاهی اوقات شاهد انفجار باتری‌ها بودیم. اما باتری‌های امروزی چنین مشکلاتی ندارند، آنها از طراحی هوشمندتری برخوردارند و تنها در صورتی مشکل به وجود می‌آید که بدنه گوشی شما طراحی مناسبی نداشته باشد و نتواند گرما را از خود خارج کند.

تصور اشتباه ۲: باید بگذارید شارژ باتری‌تان کاملا تمام شود بعد آن را شارژ کنید

این تصور هم ریشه در نشناختن انواع باتری‌ها دارد. در واقع این مطلب هم صرفا درباره باتری‌های نیکل- کادمیوم صحت دارد. در واقع می‌توانید در هر زمانی یک باتری لیتیم ـ یون را بی آنکه روی کارایی باتری اثر بگذارد شارژ کنید.

تصور اشتباه ۳: همیشه از شارژر گوشی خودتان استفاده کنید

در حالی که تصورات رایج و اشتباه قبلی ریشه در برخی حقایق علمی قدیمی و تاریخ مصرف گذشته داشتند که با دانش امروزی نسبتی ندارند، این تصور صرفا در منفعت شرکت‌های سازنده گوشی‌ها و تکنیک‌های بازاریابی ریشه دارد. این شرکت‌ها همیشه اشاره می‌کنند که باید از شارژری استفاده کنید که ساخته خود شرکت سازنده گوشی باشد. طبیعی است که شرکت‌های سازنده علاقه‌‌مندند وسایل جانبی تولید شده‌شان را به فروش برسانند و حاشیه سودشان را افزایش دهند اما علاقه آنها به سود بیشتر ارتباطی با به خطر افتادن سلامت گوشی شما ندارد. می‌توانید هر وقت خواستید گوشی‌تان را با هر شارژر دیگری هم شارژ کنید و اطمینان داشته باشید اتفاقی برایش نمی‌افتد. صرفا در برخی موارد درباره کابل‌های USB-C و برخی از کابل‌های قلابی که معلوم نیست کدام شرکت آنها را تولید کرده ممکن است نگرانی وجود داشته باشد. اما استفاده از شارژری که تولید رسمی یک شرکت دیگر باشد برایتان مشکلی ایجاد نمی‌کند.

bat-2

تصور اشتباه ۴: وقتی گوشی‌تان به شارژ است از آن استفاده نکنید

این افسانه که احتمالا کاربرد کلمه افسانه برای آن خیلی دقیق است هیچ مبنای علمی‌ای ندارد. احتمالا شما هم شنیده‌اید که استفاده از گوشی‌ای که به شارژ زده شده بود باعث انفجار، آتش‌سوزی یا هر اتفاق غریب دیگری از این دست شده. باید گفت این شایعات که دهان به دهان می‌گردند کاملا بی‌اساس‌اند.

تصور اشتباه ۵: با بستن اپلیکیشن‌ها یا استفاده از برنامه خاص برای بستن اپلیکیشن‌ها شارژ باتری‌تان بیشتر حفظ می‌شود

خیلی ساده باید گفت بستن اپلیکیشن‌ها تاثیری روی میزان استفاده از باتری ندارند و استفاده از برنامه‌هایی که اپلیکیشن‌ها را می‌بندند حتی ممکن است شرایط را بدتر از آنچه هست کند. شاید سالها پیش این نوع اپلیکیشن‌ها با بستن برنامه‌ها باعث روان‌تر کارکردن سیستم عامل‌تان می‌شد اما با هوشمندتر شدن سیستم عامل‌ها این اپ‌ها هم هیچ فایده خاصی ندارند.

تصور اشتباه ۶: از کار انداختن بلوتوث یا سرویس‌های موقعیت‌یاب به شدت مصرف باتری را کاهش می‌دهند

این تصور به این دلیل بر سر زبان‌ها افتاد چون زمانی به نظر حرف هوشمندانه‌ای می‌رسید. در واقع درست است که از کار انداختن بلوتوث و سرویس‌های موقعیت‌یاب می‌توانند کمی مصرف باتری‌تان را کاهش دهند اما در کل این کاهش مصرف آنقدری نیست که به زحمتش بیارزد. مثلا در نظر بگیرید در طول مصرف روزانه شاید خاموش کردن این سرویس‌ها نیم ساعت شارژ بیشتر به گوشی‌تان اضافه کند. در نهایت این تصور که استفاده از این سرویس‌ها ممکن است شارژ قابل توجهی از گوشی‌تان بگیرند به کل باطل است.

‌‌

منبع: Android Authority

کانال تلگرام دیجی کالا مگ

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

۲۰ دیدگاه
  1. Avatar Bro

    قبل از هر چیز سلام.

    تا شماره ۴ فکر کردم که این مقاله بر مبنای علم نوشته شده. ولی با خواندن شماره ۵ و ۶ متوجه شدم اصلا اینطور نیست. در مورد ۵ و ۶ به شدت در اشتباهید. هر کسی خودش می تونه تست کنه. گوشی رو فول شارژ کنید. و باهاش موسیقی گوش کنید و تمام اپلیکیشن ها روببندید و وای فای و دیتا رو هم خاموش کنید. ببینید چند ساعت شارژ نگه میداره. ساعت ها شارژ خواهید داشت. شاید کل روز حتی. بستگی به نوع گوشی هم داره.

    یک بار هم با همون گوشی، شرایط متفاوت رو آزمایش کنید. چند اپلیکیشن سنگین رو باز کنید. مثلا با waze کار کنید و همزمان موسیقی هم گوش کنید. یا یک بازی سنگین و آنلاین رو اجرا کنید و همزمان دانلود هم کنید. در کمتر از دو ساعت شارژ گوشی شما تمام میشه.

    بدیهی ست که اپ ها، گیم ها، وای فای، دیتا، بلوتوث و حتی برخی از امکانات گوشی مثل حس گر اثر انگشت، همه اینها به صورت ثانیه ای و لحظه به لحظه، پدازنده و رم شما رو به کار می کشن و اگه بخوام علمی تر بگم از منابع دستگاه استفاده می کنن و این منابع برای عملکرد خودشون از باتری استفاده می کنن.
    بنابراین هر چه این مصرف کننده ها کمتر باشند و بسته و خاموش باشند، انرژی کمتری استفاده میشه.

  2. Avatar رغ

    دوستان اگه از شارژر گوشی دیگه که آمپرش پایین تره استفاده کنیم برای باتری مشکلی پیش میاد؟

  3. Avatar محمد مرادی

    سلام
    نکات خیلی جالبی بودند.
    اما یه سوال کاربران گوشی های هوئشمندی که گوشیشون قابلیت شارژ سریع رو دارند، اگر عجله ای برای شارژ کردن گوشیشون نداشته باشند، بهتره از حالت شارژ معمولی استفاده کنند یا شارژ سریع؟ با توجه به اختلاف آمپر شارژ شدن، کدوم استهلاک کمتری داره؟
    و آیا بازدهیشون فرقی میکنه؟

  4. Avatar حمید حبیب وند

    مورد ۳ افسانه نیست!!
    چون هر باطری و سخت افزاری یه جور شارژر میخاد.همیشه از شارژر خود گوشی استفاده کنید
    مورد ۴ افسانه نیست!!
    در واقع عامل اصلی خراب شدن باطری داغ شدن بیش از اندازه اش هست.عوامل گرم شدن گوشی:
    ۱.بازی های سنگین و یا بازی های فکری مثل شطرنج
    ۲.شارژ شدن گوشی
    به طور کلی هروقت باطری توی ۴ ساعت و یا کمتر خالی بشه آسیب میبینه.ویا تو شارژ باشه و باهاش کار کنی(حتی کارای سبک)
    مورد ۵ و ۶ هم افسانه نیستند!!
    اینا رو خیلی راحت میتونید امتحان کنید!!

  • 1
  • 2
loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه