۹ زبان برنامه‌نویسی محبوب که ارزش یادگرفتن دارند

۷ مهر ۱۳۹۷ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۷ دقیقه
برنامه‌نویسی

تنوع زبان‌های برنامه‌نویسی باعث شده که علاقه‌مندان به یادگیری هنگام انتخاب زبان موردنظرشان با مشکلاتی مواجه شوند؛ به‌قول‌معروف تا بیایند بررسی کنند که کدام زبان برنامه‌نویسی مناسب‌شان است، زمان زیادی را از دست داده‌اند. با مدتی جست‌وجو و مطالعه درباره‌ی زبا‌ن‌های برنامه‌نویسی متوجه خواهید شد که تعداد زبان‌های برنامه‌نویسی محبوب آن‌قدرها هم زیاد نیست؛ با علم به این موضوع که دقیقا می‌خواهید بعد از یادگیری برنامه‌نویسی چه‌کار کنید، می‌توانید یک زبان برنامه‌نویسی مناسب را انتخاب کنید. در این مقاله با ۹ زبان برنامه‌نویسی محبوب که هنوز هم به‌شدت ارزش یادگرفتن دارند آشنا می‌شوید. با دیجی‌کالا مگ همراه باشید.

‌‌‌             ‌

جاوا اسکریپت

بسیاری از کاربران «جاوا اسکریپت» (JavaScript) و جاوا را با هم اشتباه می‌گیرند. جاوا اسکریپت یک زبان کاملا مستقل و جدا از جاوا است. وجود نام جاوا در ابتدای جاوا اسکریپت تنها یک شباهت اسمی است. جاوا اسکریپت در درجه‌ی اول یک زبان اسکریپتی سمت کاربر برای وب است که از آن برای توسعه‌ی رابط کاربری استفاده می‌شود. برنامه‌های وب در زبان‌های سمت کاربر روی کامپیوتر کاربر اجرا و  از منابع سیستمی مثل رم و CPU کاربر استفاده می‌کنند.

جاوا اسکریپت

تا مدتی پیش از جاوا اسکریپت تنها در وب‌سایت‌ها برای انجام برخی رویداد‌های سمت کاربر (رویدادهایی که در مرورگر وب اجرا می‌شوند) استفاده می‌شد. بعد از مدتی پای فریم‌وُرک‌ها در جاوا اسکریپت باز شد و کارها با سادگی و سرعت هرچه‌تمام‌تر انجام پذیرفت. درواقع قبل از ورود فریم‌ورک‌ها در جاوا اسکریپت، ساخت وب اپلیکیشن‌ها هیچ‌گاه‌ به این سادگی نبود. ساخت وب اپلیکیشن‌ها به‌وسیله‌ی کتابخانه‌هایی مانند jQuery ،AngularJS ،Ember.js ،React و غیره انجام می‌شود.

علاوه‌بر وب اپلیکیشن‌های تحت مرورگر، از جاوا اسکریپت می‌توان برای ساخت اپلیکیشن‌های تحت سرور استفاده کرد. این‌ها اپلیکیشن‌هایی هستند که می‌توانند برای انجام برخی فعالیت‌ها مانند ذخیره‌ی اطلاعات در پایگاه داده به سرور متصل شوند. برای این منظور پلتفرمی تحت عنوان Node.js ارایه شده که با وجود عمر بسیار کم، جامعه‌ی بسیار فعالی دارد. پیشرفت تلفن‌های هوشمند و اپلیکیشن‌های آن‌ها بر کسی پوشیده نیست. جاوا اسکریپت هم برای عقب‌نماندن از این دنیا با ارایه‌‌ی فریم‌ورکی با نام PhoneGap به توسعه‌‌دهندگان این امکان را داده که برای سیستم‌‌های عامل‌ مختلف نرم‌افزارهای هیبریدی تولید کنند. تنها کافی است که با جاوا اسکریپت، HTML و CSS آشنا باشید تا بتوانید نرم‌افزار هیبریدی خود را برای هر سیستم‌ عاملی تولید کنید. از طرفی شرکت فیسبوک هم فروردین ۱۳۹۴ فریم‌ورکی را با نام  React Native ارایه کرد که به کمک آن می‌توان با جاوا اسکریپت اقدام به تولید نرم‌افزارهای Native روی این پلتفرم کرد.

روبی

سازندگان زبان برنامه‌نویسی «روبی» (Ruby) آن را این‌گونه توصیف کرده‌اند: «زبانی که به کمک آن برنامه‌نویسان با لذت و اشتیاق اقدام به تولید نرم‌ا‌فزار کنند.» یا «زبان برنامه‌نویسی‌ای که روی نیازهای انسان تاکید دارد نه روی نیاز‌های ماشین.»

ruby

روبی از طریق فریم‌ورک قدرتمند «روبی آن ریلز» (Ruby on Rails) که برای ساخت برنامه‌های تحت وب بهینه شده، محبوبیت خاصی را به‌دست آورده است. روبی به‌خوبی می‌تواند شما را در انجام پروژه‌های بزرگ همراهی کند. این زبان حاصل مطالعه‌ی خالق آن روی زبان‌های SmallTalk ،Ada ،Perl ،Eiffel و Lisp است.

پایتون

«پایتون» (Python) جزو محبوب‌ترین زبان‌های برنامه‌نویسی دانشگاه‌های ایالات متحده امریکا است. توسعه‌دهندگان از پایتون برای ساخت اپلیکیشن‌های دسکتاپ و موبایل استفاده می‌کنند. همچنین پایتون گزینه‌ی بسیار مناسبی برای انجام فعالیت‌های داده کاوی (Data Mining) است.

python

پایتون محبوبیت بالایی در جوامع علمی و دانشگاهی برای فعالیت در حوزه‌های تحلیل داده و بیوانفورماتیک دارد. از پایتون برای برنامه‌نویسی در ویندوز، مک و لینوکس می‌توان استفاده کرد. گوگل، دراپ باکس، پینترست، اینستاگرام، ردیت، بیت تورنت و Civilization IV  شرکت‌هایی هستند که از پایتون در بسیاری از پروژه‌هایشان بهره می‌برند.

پی‌اچ‌پی

«پی‌اچ‌پی» (PHP) یک زبان اسکریپتی سمت سرور و متن‌باز (Open Source) است. بسیاری از وب‌سایت‌هایی که روزانه از آن‌ها بازدید می‌کنید، به‌وسیله‌ی PHP ساخته شده‌اند. فیسبوک، یاهو، ویکی‌پدیا، تامبلر، وردپرس و بسیاری دیگر از سایت‌ها مواردی هستند که از PHP قدرت گرفته‌اند.

php

PHP قواعد دستوری سختی ندارد که این موضوع باعث می‌شود به‌راحتی بتوانید آن را یاد بگیرید. جالب است به این نکته اشاره کنیم که شما از همان اولین روزهای یادگیری PHP می‌توانید پروژه‌های خوبی تولید کنید که باعث بالا رفتن روحیه‌تان برای ادامه‌ی کار می‌شود.

جاوا

«جاوا» (JAVA) زبانی چندسکویی (Cross-Platform) و مستقل از سیستم‌ عامل است که ویژگی‌هایی مانند امنیت و قابلیت استفاده در پلتفرم‌های مختلف را برای توسعه‌دهندگانش به ارمغان می‌آورد. از جاوا برای ساخت اپلیکیشن‌های اندروید، برنامه‌های دسکتاپی و بازی‌ها می‌توان استفاده کرد.

java

جاوا زبانی کلاسیک و ریشه‌دار است که به‌خوبی از پس انجام پروژه‌های نرم‌افزاری بزرگ (Enterprise) برمی‌آید. علاوه‌براین «هدوپ» (Hadoop) یک فریم‌‌ورک تحت جاوا برای انجام پردازش روی داده‌های بزرگ (Big Data) است که در وب‌سرویس‌های یاهو، فیسبوک و آمازون مورد استفاده قرار می‌گیرد. بنابراین چه بخواهید برای تلفن همراهتان اپلیکیشن بسازید و چه بخواهید روی الگوریتم‌های پیچیده کار کنید، جاوا یک همراه خوب برای شما خواهد بود.

 C و ++C

از زبان برنامه‌نویسی C معمولا برای ساخت برنامه‌های سیستمی استفاده می‌شود. زبان برنامه‌نویسی C  یک زبان قابل آمیخته شدن با سایر زبان‌ها در سیستم عامل است. ++C یک زبان قدرت‌‌گرفته از C است. از ++C در ساخت موتورهای بازی‌سازی، نرم‌افزارهای دسکتاپی، اپلیکیشن‌‌های موبایل و حتی نرم‌افزاری تحت وب می‌توان استفاده کرد. ++C بسیار سریع و قدرتمند است؛ طوری‌که فیسبوک از آن برای انجام پردازش‌های سنگین استفاده می‌کند.

++C

اگر شما درک خوبی از زبان C داشته باشید در یادگیری سایر زبان‌های برنامه‌نویسی مشکلی نخواهید داشت. ازآنجاکه هنگام برنامه‌نویسی به زبان ++C / C برای انجام یک فعالیت ساده نیاز است که مقدار کد زیادی نوشته شود، بسیاری از برنامه‌نویسان مبتدی روحیه‌شان را در ابتدای کار از دست می‌دهند. فراموش نکنید که یادگیری C‌ یا ++C درک خوبی از منطق برنامه‌نویسی به شما می‌دهد. بنابراین اگر در ابتدای کار هستید به شما پیشنهاد می‌کنیم که برای داشتن درک خوب از برنامه‌نویسی مدتی روی یادگیری ++C / C وقت بگذارید ولی انتظار ساخت نرم‌افزارهای حرفه‌ای را نداشته باشید.

آبجکتیو-سی / سوییفت

درواقع «آبجکتیو-سی» (Objective-C) یک لایه‌ی ساخته‌شده روی زبان C است که به کمک آن می‌توان برای محصولات شرکت اپل اپلیکیشن ساخت. «سوییفت» (Swift) یک زبان برنامه‌نویسی ارایه‌شده به‌وسیله‌ی شرکت اپل است که سازگاری خوبی با Objective-C دارد. به مانند زبان پایتون، هدف سوییفت یادگیری آسان است؛ طوری‌که تازه‌کارها هم بتوانند به‌سادگی از آن بهره ببرند.

swift

شرکت اپل سوییفت را ارایه کرد تا به کمک آن‌ بتوان با حداقل کد نوشته‌شده، برنامه‌هایی با سرعت و امنیت بالا تولید کرد. اگر می‌خواهید برای آیپد و آیفون‌تان اپلیکیشنی حرفه‌ای تولید کنید می‌توانید از Objective-C یا سوییفت استفاده کنید. البته پیشنهاد ما به کسانی که تازه می‌خواهند شروع به یادگیری کنند، سوییفت است.

سی شارپ

«سی شارپ» (#C) محصولی از شرکت مایکروسافت و بر پایه‌ی فریم‌ورک «دات نت» (.net) است. از #C برای برنامه‌نویسی تحت وب (به‌وسیله‌ی ASP)، ساخت بازی‌های کامپیوتری و ساخت نرم‌افزارهای دسکتاپی می‌توان استفاده کرد.

#C

اگرچه در گذشته #C یک زبان چندسکویی نبوده ولی هم‌اکنون به کمک پروژه‌ای تحت عنوان Mono که به‌وسیله‌ی شرکت «زامارین» (Xamarin) ارایه شده، می‌توان از #C برای برنامه‌نویسی اندروید و iOS هم استفاده کرد.

اس‌‌ کیو‌‌ ال

اگرچه از «اس‌کیو‌ال» (SQL) در ایران زیاد به عنوان یک زبان برنامه‌‌نویسی یاد نمی‌شود و صرفا مهارتی الزامی در کنار سایر مهارت‌ها به شمار می‌رود. ولی با رشد اهمیت موضوعاتی مانند بزرگ‌ داده‌ها (Big Data) ترجیح‌مان بر این بود که SQL هم در این لیست قرار گیرد.

sql

از SQL برای کار روی پایگاه‌های داده در محیط‌‌‌های مختلف می‌توان استفاده کرد.  تقریبا در هر زمینه‌ی برنامه‌‌نویسی که بخواهید کار کنید، برای ذخیره‌‌سازی اطلاعات‌تان در پایگاه داده به SQL نیاز خواهید داشت. یادگیری SQL بسیار سریع و لذت‌بخش است. با یادگیری این زبان و حرفه‌ای شدن در آن می‌توانید به عنوان یک مدیر پایگاه داده کار کنید.

       ‌‌‌‌

با اطلاعاتی که در اختیارتان قرار دادیم باید بتوانید که یک زبان برنامه‌‌نویسی را برای یادگیری انتخاب کنید. شاید هم با خواندن این مقاله همچنان سوالاتی در ذهن‌تان در مورد انتخاب یک زبان برنامه‌نویسی وجود داشته باشد. سوالاتی درباره‌ی فرصت‌های شغلی هر کدام از زبان‌ها یا حتی جامعه‌ی پشتیبانی‌کننده و آینده‌ی هر کدام از آن‌ها. طی روزهای آینده با دیجی‌کالا مگ همراه باشید. ما به شما در انتخاب زبان برنامه‌نویسی مناسب کمک خواهیم کرد.

شما  چه زبان برنامه‌نویسی دیگری را برای یادگیری پیشنهاد می‌کنید؟ تجربیات‌تان را با دیگران به اشتراک بگذارید.

‌‌‌‌‌

????? ?????? ???? ???? ??

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

۱۱۶ دیدگاه
  1. حامد

    با سلام خدمت دست اندرکاران دیجیکالا و همینطور دوستانه عزیزی که مثه من علاقه ی شدیدی به اموختن برنامه نویسی دارن.
    قبل از اینکه نظرم رو بخوام بدم میخوام تشکر کنم از اقای اسماعیلی.
    از نظره بنده تمام زبان های برنامه نویسی به نوبه ی خودشون عالی و کار ساز هستند.خوشبختانه برنامه نویسی علمیه که اگر اصول اون رو خوب یاد بگیریم دیگه فرقی نمیکنه چه زبانی رو واسه یاد گیری انتخاب کنیم.زبان هایی نظیر c/c++/java/objective c/ و غیره بسیار نزدیک بهم هستن و با یادگیری یکی از اونها مطمئن باشید بقیه ی زبان ها یادگیریشون با سرعت بالاتری صورت میگیره.
    به امید روزی که کشور عزیزمون توی نظام اموزشیش از پایه برنامه نویسی رو اموزش بده یا لااقل اصولش رو به عنوان سرفصلی از دروس دوره ی دبستان یاد بدن و باعث انگیزه در بچه های مملکتمون بشن.چه بسا یادگیری از کودکی بسیار اثربخشتر از یادگیری در سنین بالاتر هست.با تشکر حامد از شیراز

  2. ali

    با سلام من مدتیه علاقه مند به برنامه نویسی شدم .به نظر شما بعد از flow chart با چه زبانی شروع کنم ؟ . به اندروید هم بسیار علاقه مند هستم . سرعت تایپم هم فوق العاده بالاس.

    1. سجاد

      بنظر من زبان C برای شروع خوب باشه. شما اگه اینو یاد بگیرید توی یادگیری جاوا هم آنچنان مشکلی نخواهید داشت و بنابراین میتونید به سمت علاقه خودتون اندروید هم حرکت کنید. ولی C میتونه شما رو وارد دنیای برنامه نویسی کنه و بقیش دیگه بستگی داره به چی نیاز دارید…
      پایتون هم زبان شیرینه که من خیلی دوسش دارم…

    2. عابر پیاده

      به نظر من با PHP شروع کنید. غیر از اینکه زبان به روزیه و در دنیای آنلاین کاربرد داره که فکر می کنم آینده همه ی زبان ها به همین سمت میرن، چندتا مزیت بزرگ داره

      ۱- راه اندازی و اجرای کدهاش خیلی ساده است. فقط کافیه یه Wamp یا Xampp روی سیستمون نصب کنید و با یه نرم افزار ساده مثل Notepad++ شروع به کد نویسی کنید.

      ۲- ظاهر دستورات(سینتکس) در PHP از خانواده C هست و شما بعد از یادگیریش تقریبا ترستون از سایر زبان ها ریخته میشه. و خیلی شبیه به جاوا اسکریپت و خیلی از زبان های معروف دنیا می تونید کد بنویسید.

      ۳- نوشتن کدهای ساده و حتی توابع و کلاسهای پیچیده در PHP بسیار ساده است و به راحتی در کمتر از یک ساعت می تونید روشش رو یاد بیگیرد. یه نمونش اینکه مثل ویژوال بیسیک لازم نیست قبل از شروع اصل برنامه، متغییرها رو تعریف کنید، هرجا لازم شد یه متغییر درست می کنید و خود PHP بنا به محتویات متغییر، نوعش و میزان حافظه اختصاصی بهش رو تعیین میکنه. به نظرم این برای تازه کارها خیلی مفیده.

      ۴- نیاز به هیچ پیش نیازی نداره (این رو باید اول مینوشتم !).

      ۵- به روزه. و چون آینده برنامه نویسی در محیط آنلاین هست، یقینا بیشتر در آینده به کارتون میاد هرچند این مورد بستگی به کارکرد شما داره.

      ۶- منابع و حتی فیلم های آموزشی بسیار فراوان و رایگان به زبان فارسی براش هست (مثلا برای زبان پایتون که زبان بسیار قدرتمند و معروفی است منابع فارسی خیلی کم هست و همین ممکنه شما رو از ادامه راه دلسرد کنه)

      ۷- خورد خورد شما رو با تکنولوژی های دیگه آشنا می کنه و اینقدر گسترده و بی انتهاست که مطمئنم ازش خوشتون میاد.

      ۸- از همون هفته ی اول می تونید سیستم های جذابی باهاش بنویسید. مثلا سیستم ثبت نام یک آموزشگاه یا یه اسکریپت کوچیک برای ارسال پیامک انبوه و …

      ۹- کدهای آماده فراوانی در دسترس شماست و کلاس های زیادی به رایگان در اختیارتونه که کمتر زبان برنامه نویسی ای همچین پشتیبانی قدرتمندی داره. برخی از این کلاسها به قدری کار شما رو راحت می کنند که حتی تا یک ماه توی انجام پروژه اتون جلو میفتید.

      ۱۰- قطعا بعدها اگر نیاز به ساخت یک اپلیکیشن موبایل داشتید نیاز به یک سایت یا سرویس دهنده اینترنتی برای APP اتون دارید. این کار رو هم PHP به راحتی هرچه تمام تر انجام میده.

      ۱۱- با کسب کمی مهارت می تونید به یک توسعه دهنده (Developer) سیستم های موجود تبدیل بشید و مثلا با ساخت یک افزونه برای وردپرس درآمد خوبی بدست بیارید.

      ۱۲- من زبان های C++، جاوا، جاوا اسکریپت و C# رو تست کردم. این تجربه ی شخصی منه، هیچ وقت شما مثل PHP حس نمی کنید که راحت دارید کار می کنید و هر مشکلی براتون پیش بیاد قطعا جوابش توی نت هست. البته برای برنامه های تحت ویندوز قضیه متفاوته !

      البته این همه مزیت داره، یک سری هم معایب داره، مثلا :
      ۱- محیط توسعه رسمی مثل ویژوال استدیو نداره ولی الا ماشاالله برنامه های خوب برای برنامه نویسی به این زبون هست. پیشنهادم برای اول کار Notpad++ و برای توسعه کار PHPStorm هست.

      ۲- برنامه های تحت PC نمیشه باهاش ساخت !
      ۳- در مقیاس بسیار بزرگ و کد نویسی غیراصولی قطعا بهره وری که باید داشته باشه رونداره. البته این بیشتر عیب برنامه نویسه تا زبان ولی به هر حال !

      1. امیر

        خیلی خوشحالم که ذکر کردید برای کامپیوتر نمیشه چیزی نوشت و تحت وب هستش، امکان دوستانمون به اشتباه بیوفتن.

  3. Ali

    آقای اسماعیلی فوق العاده بود . خیلی بهم کمک کرد. واقعا متشکرم.

  4. سامان

    خدا رو شکر که ویژوال بیسیک رو توی لیست نیاوردید! توی دبیرستان ها هنوز دارن زبان باستانی ویژوال بیسیک ۶ رو آموزش میدن، از اون عجیبتر اینه که تو بعضی از دانشگاه ها هم همین زبان تدریس میشه! نمیدونم کی قراره به روز بشن و متدهای جدید آموزش برنامه نویسی به افراد مبتدی رو استفاده کنن، ویژوال بیسیک مخصوصا اینکه شی گراییش رو استفاده میکنن ولی آموزشش نمیدن خیلی میتونه برای فرد یادگیرنده پیچیده باشه و درک از برنامه نویسی رو بشدت پایین بیاره.

    1. مهدی

      دوست عزیز بین vb و vb.net خیلی فرقه

  5. امیر

    همیشه منتظر کامنت های بزرگان برنامه نویسی دنیا تو این پست ها هستم
    این بهتره اون بهتره
    نمیفهمید که بهترین وجود نداره
    نمیفهمید هر چیزی در جای خودش استفاده داره
    این رو هم نفهمیدید که به جای اینکه ۵ ۶ تا زبان یاد بگیرید، باید یه زبان رو کامل یاد گرفت
    و این رو هم نفهمیدید که اگر یک زبان رو کامل مسلط باشید، براتون همیشه کار هست

    1. KaTa

      اقا کاش میشد من تکست شمارو ۱۰بار لایک کنم.
      این اساتیدی که میان و میگن این بهترین و اون بدترین بعید می دونم حتی با یکی از این زبانها بتونن کد بنویسن. وقتی به CSS میگن زبان !

  6. محمد

    خیلی حیفه که هیچ بازار کاری در ایران برای این پلتفرم دوسداشتنی وجود نداره : Ruby و فریمورک معروفش RubyOnRails
    جالبه خیلیا این فریمورک رو کامل ترین و یه جورایی leader بین web framework ها میدونن

  7. علیرضا

    از کجا میشه سوئیفت رو یاد گرفت. تو اینترنت هیچ مطلبی برای آموزش نیست…..

    1. computer student

      اگر واژه ی swift یا swift learning رو در گوگل سرچ کنید؛ سایت آموزشش روبراتون میاره…که فکر میکنم از طرف خود شرکت اپل پشتیبانی بشه…

  8. عابر پیاده

    من برای شروع برنامه نویسی با ASP شروع کردم و واقعا دلسرد شدم چون پیچیدگی هایی داره که اوایل کار افراد مبتدی رو از ادامه راه منصرف می کنه. یک سال بعد باPHP آشنا شدم و واقعا لذتی که از کار با PHP با بردم رو در هیچ زبان دیگه ای تجربه نکردم. از روزی که با PHP آشنا شدم هر روز یک چیز جدید یاد گرفتم ، به لطف PHP و فریم ورک های زیاد و آموزشهای فراوانش در اینترنت، کم کم با JavaScript وکتابخانه های معروفش مثلJquery وAngularJS آشنا شدم و یاد گرفتم و در کنار اون ها هم CSS و HTML و SQL رو فرا گرفتم.
    با اینکه PHP یه تفریح برای من بود و از کد نوشتن در اون لذت می بردم، امروز بعد از ۸ سال از شروع PHP تقریبا یه کاربر حرفه ای تلقی میشم و با وجود اینکه رشته تحصیلی من چیز دیگری است ولی درآمدی که از این طریق به صورت پروژه های کوچک تا متوسط و با کار تقریبا هفته ای دو سه روز در می آوردم واقعا برام مناسب و لذت بخشه.
    تنها آرزوی من این بود که ای کاش در دوران دبیرستان و یا حتی زودتر با PHP اشنا شده بودم.
    از نظر من PHP می تونه راه ورود به دنیای برنامه نویسی باشه.

    1. سارا

      تو دانشگاه با c++ شروع کردن
      پس نظر شما اینکه php رو هم کنارش یاد بگیریم کمک خیلی زیادی بهمون میکنه برای یادگیری بقیه زبان ها و آینده شفلی بهتر:)
      تشکر از راهنماییتون

  9. Maryam

    سلام. من ۱۵ سالمه و دانش آموزم. امسال تو مدرسه بهمون یه مقدار ویژول بیسیک دات نت یاد دادن.
    من به برنامه نویسی خیییلی علاقه مندم.پیشنهاد می کنین همون ویژول بیسیک رو ادامه بدم یا برم سراِغ یه زبان جدید بهتر؟؟؟اگه آره چه زبانی؟؟؟
    ممنون

    1. محمدعلی اسماعیلی محمدعلی اسماعیلی

      سلام.
      ویژوال بیسیک برای ساخت برنامه‌های حرفه‌ای مناسب نیست. پیشنهاد ما برای شما یادگیری C# است.

      1. Maryam

        این طور که معلومه از php هم خیلی تعریف شده.
        همین که ساده تره و از اول میشه باهاش کار کرد خیلی خوبه.
        من از سایت codeacademy استفاده می کنم. به نظر شما از این سایت برای چه زبانی استفاده کنم؟
        زبانم هم فوله منبع خوبی اگه می شناسید معرفی کنید لطفا
        ممنون

      2. Ali

        با پایتون شروع کن. منابع آموزشیش هم تقریبا بی نهایته.

      3. computer student

        عاااالیه این سایت ادامه بدین…من سایت lynda وw3 school هم پیشنهاد میکنم…سایت سوئیفت هم برای یادگیری خود زبان سوئیفت بسیااار عالیه.

      4. نوید جهرودی

        سلام دوست گرامی.من پیشنهاد می کنم برای شروع برنامه نویسی ابتدا به مطالعه و فهم الگوریتم و فلوچارت بپردازی و بعد بری سراغ برنامه نویسی چون بدون یادگیری اینها در برنامه نویسی پیشرفت واقعی نمی کنی .در مورد برنامه نویسی من زبان های روی پلتفرم یونینکس و لینوکس رو پیشنهاد می دم چون متن باز، رایگان ،سرعت بالاتری در کامپایل و ران داره،

      5. مهدی

        VB.net و c# هردو از پلتفرم .net استفاده می کنند و از نظر قدرت و امکانات هیچ فرقی ندارد
        همچنین vb.net کد نویسی راحت تر و هوش مصنوعی کامپایلر قویتری داره
        C# تنها مزیتش نصبت به vb.net نزدیکدبودن نحوه کد نویسی به زبان c هستش و در اکثر دانشگاه ها بخاطر همین بیشتر تدریس میشه

    2. Yousof

      من الان چهارده سالمه و از سیز ده سالگی برنامه نویسی رو شروع کردم البته از قبل html کار میکردم ولی نه به صورت حرفه ای به شما پیشنهاد میکنم اول برید c++ چون پایه هر زبان برنامه نویسی است و بعد هم برید جاوا اول هم برید جاوا se چون جاوا استندارد است و این زبان ها را من خودم رفتم و بعد اگر خواتید در زمینه سایت کارکنید java ee هست ولی برای اپلیکشن نویسی باید java se بلد باشی منم اول مهر دارم میرم برنامه نویسی swift وپیشنیازش جاوا است.

      1. omnia

        داداش کجا داری کلاس swift میری؟ من دنبال یه آموزشگاه خوبم.ممنون میشم بهم ایمیل کنی اسمشو.بعد اینکه چرا پیش نیازش جاواس؟؟! چه ربطی داره

    3. مهدی

      سلام
      من چندین ساله با VB.net برای شرکتای مختلف هم تحت ویندوز و هم تحت وب و هم موبایل برنامه نوشتم مطمن باشید اگر کامل و تخصصی یاد بگیرین هیچی کم نداره
      برنامه نویسی بیشتر از هرچی نیاز به فکر و حوصله و تحلیل داره
      برای هر کاری بینهایت روش وجود داره مهم اینه که بهترین انتخاب کنی
      من برنامه نویسی رو خودم با آزمون و خطا یاد گرفتم و به شما هم توصیه میکنم ازین روش استفاده کنید چون خیلی بیشتر و فراتر یاد می گیرید

    4. مرتضی محسنی

      سلام. اول از همه براتون آرزوی موفقیت میکنم. توصیه میکنم قبل از اینکه وارد دنیای متنوع و پر زرق و برق زبانهای برنامه نویسی بشید، روی مفاهیم اصلی و پایه ای برنامه نویسی و مهارتهای تولید یک نرم افزار تسلط پیدا کنید. VB زبان راحتی برای شما هست و میتونید باهاش نرم افزارهای ساده و سبکی تولید کنید، سعی کنید طراحی پایگاه داده را یاد بگیرید و نرم افزاری بسازید که با پایگاه داده ارتباط داشته باشه و داده رد و بدل می کنه. بعد از این مرحله، روی زبانهای طراحی وب سایت(Web Application) و تولید نرم افزارهای تحت موبایل (Mobile Application) سرمایه گذاری کنید. php, html, css, javascript برای طراحی وب و البته برخی از برنامه های موبایل موسوم به Hybrid مناسبند. از Java هم برای تولیدMobile Application ها موسوم به Native می تونید استفاده کنید.

      موفق باشید

  10. امین

    البته sql زبان برنامه نویسی نیست یک زبان پرس و جو هست .

  11. حسین

    به ترتیب مهمترین رو نام میبرم . اینایی که گفتید اصلا مهم نیستند .
    ۱ ) جاوا برای سیستم عامل اندروید
    ۲ ) php
    ۳) html
    ۴ ) css
    ۵ ) C++
    ۶ ) C#
    مهمتریناش همیناست . به ترتیب البته . یعنی مهمترین چیزی که لازمه یاد گرفت زبان جاواست .

    1. هادی

      مهم ترین چیز نیازه . بر حسب نیاز باید یاد گرفت.
      زبان جاوا زبان بسیار خوب است ولی از نظر سرعت کامپایل جایگاه خوبی در بالای جدول پرسرعت ها ندارد.

      1. امیر

        کاملا موافقم، بطور مختصر میگم مثلا برای مهندسین برق زبان هایی از برنامه نویسی نیاز ه که از سرعت بالاتری برای کامپایل شدن برخوردار باشن و به این ترتیب هر شخصی میتونه به هر زبانی اولویت بده؛
        برای مثال اگر نیازمند به سرعت بیشتری هستین، به زبان های سطح میانی نیازمندین که نسبت به زبان های سطح بالاتر بیشتر به زبان ماشین نزدیکن و سریع تر کامپایل میشن (یا اگه در توانتون هست میتونین به ۰و۱ برنامه بنویسین D: )
        اما اگر به طراحی وبسایت و کلا برنامه نویسی تحت وب علاقه مندین میتونین از php و امثالش که ذکر شده استفاده کنین و با توجه به نیازتون اولویت بندی کنین
        و یا اگر نزدیک بودن به زبان انسان براتون ملاکه میتونین از زبان های سطح بالاتری استفاده کنین.
        در کل یاد گیری نحوه تبدیل زبان خودتون به زبان ماشین مهمه و اینکه الگوریتم هارو خوب درک کنین.
        با آرزوی موفقیت شما عزیزان در زمینه برنامه نویسی 🙂

      2. بهمن

        با سلام خدمت اساتید بزرگ زبانهای برنامه نویسی اگر میخاهید تحت وب کار کنید فروشگاع شخصی مثلا بسازید سایت حرفه ای بسازید و نرم افزار ثبت نام و.. هر نرم افزار تحت وب دیگه حتما زبان php امتحان کنید که سایتهای بزرگ جهات نظیر فیسبوک و یوتوب با استفاده از همین زبان نوشته شده اند اگر واقعا میخاهید تحت وب کار کنید و حرفه ای بشید زبان php یادبگیرید در کنارش cssوhtmlوjavascript وsgl ولی اگر میخاهید نرم افزار کامپیوتر طراحی کنید +cc

    2. علی

      css زبان برنامه نویسی نیس زبان استایل دهی هست !

    3. مسعود

      استاد گرانقدر، اولا که html و css اصلا زبان برنامه نویسی نیستند. لطفا یکبار دیگه تعریف “زبان برنامه نویسی” رو مطالعه بفرمایید. در رابطه با اهمیت زبان هم مهمترین زبان، اونیه که بیشتر در پروژه کاربرد داشته باشه. شما هیچوقت نمیتونی بگی C# بدردنمیخوره ولی C++ خوبه! به چه دلیلی؟؟ خیلی از کارها با C# راحت تره انجامش.خیلی هم با C++.
      درکتون رو از برنامه نویسی بالاتر ببرید.
      (نکته جالب اینکه تمام زبانهایی که بالا گفتیددر متن اومده بود!! بعد میگید اینایی که گفتید مهم نیست؟؟!!!)

    4. دانا

      html زبان برنامه نویسی نیست 😐 css هم همینطور 😐 Php همه ی جورایی زبان برنامه نویسی نیس اسکریپی هس

      1. مرتضی محسنی

        php یک زبان برنامه نویسی کامل و جامع هست که در زمینه تولید web application متن باز کاربرد دارد. بهره برداری از php می تواند به صورت اسکریپت (Script) باشد، یعنی می توان از php در کنار html استفاده کرد و این یک مزیت برای این زبان به حساب میاد.

      2. حسین

        خسته نباشید! کی گفته PHP زبان برنامه‌نویسی نیست؟

  12. دانا

    تقریبا ۵ تاشون رو بلدم

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه