یک دهه سلطنت بر بازار موبایل؛ سامسونگ آبروی اندروید است

۴ شهریور ۱۴۰۱ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۹ دقیقه
سامسونگ اندروید

شاید بسیاری از افراد سامسونگ را به عنوان یک برند خوب و باکیفیت در زمینه‌ی تولید گوشی هوشمند قبول نداشته باشند اما نمی‌توان نقش این شرکت را در جایگاهی که اندروید اکنون به آن رسیده نادیده گرفت.

حدودا ۱۴ سال است که از عمر اندروید می‌گذرد و در طول این ۱۴ سال، بسیاری از برندهای تولیدکننده‌ی گوشی‌های هوشمند آمده‌اند و رفته‌اند. اما در این بین، یک شرکت بوده که از ابتدا تاکنون توانسته هرچه موانع جلوی رویش قرار می‌گرفته را به بهترین شکل ممکن رد کند. روی صحبت‌مان با برندی است که اگرچه پستی بلندی‌های زیادی طی این ۱۴ سال داشته و گرم و سرد صنعت پررقابت گوشی هوشمند را چشیده، اما توانسته به بهترین شکل ممکن تمام این موانع و سختی‌ها را پشت سر بگذارد و عنوان بزرگ‌ترین شرکت تولیدکننده و فروشنده‌ی گوشی هوشمند را به نام خود بزند.

تمایلات شخصی در این مطلب جایی ندارد؛ حقیقتی است که طی بیش از یک دهه‌ی اخیر، به وضوح برای همه‌ی کسانی که آن را به خاطر دارند، قابل رویت است. مهم نیست به چه برندی علاقه داریم، باید اعتراف کنیم سامسونگ واقعا شایسته‌ی رسیدن به چنین جایگاهی بوده چرا که تلاش کرده خود را در تمامی زمینه‌ها پیشتاز نگه دارد، مطابق خواسته‌ی کاربرانش پیش برود و کسب و کارش را در همان راستا گسترش دهد (مثل گوشی‌های نوت و تاشو) و مهم‌تر از همه، یاد بگیرد چطور می‌شود بدترین شکست‌ها را متحمل شد اما همچنان سر پا ماند و با قدرت به کار خود ادامه داد.

البته نباید از ذکر این نکته غافل شویم؛ در یک مقطع کوتاه در سال ۲۰۲۰، هواوی توانست سامسونگ را از لحاظ فروش گوشی پشت سر بگذارد. اما کمی بعد از آن، دولت ترامپ، رئیس جمهور وقت ایالات متحده‌ی آمریکا، هواوی را تهدیدی برای امنیت ملی خواند و در نتیجه، شرکت‌های سازنده‌ی تراشه را از ارسال تراشه به این شرکت منع کرد. همین موضوع سبب شد سامسونگ بار دیگر بتواند به صدر بازگردد. البته سامسونگ در تمامی زمینه‌ها بهترین عملکرد را ندارد و نمی‌توان این موضوع را انکار کرد. مثلا در بخش گوشی‌های میان‌رده، اگر ارزش خرید را در نظر بگیریم می‌بینیم که شرکت‌های چینی بهتر ظاهر می‌شوند اما اینکه کدام شرکت در نهایت آبروی اندروید به حساب می‌آید، نامی جز سامسونگ به ذهن‌مان نمی‌رسد که بخواهیم بگوییم. برخی از کاربران آنقدر نام سامسونگ و اندروید را کنار هم شنیده‌اند که تصور می‌کنند یک گوشی اندرویدی، لزوما از برند سامسونگ است.

کم‌نقص در تولید گوشی‌های بالارده

از زمان گلکسی S2 تا سری گلکسی S22 که جدیدترین پرچم‌داران شرکت کره‌ای به حساب می‌آید، تنها شرکتی که توانسته از همه لحاظ، رقیبی قدر برای اکوسیستم قدرتمند اپل باشد، همین سامسونگ است. شرکت کره‌ای به خاطر استفاده از جدیدترین و بهترین فناوری‌های روز دنیا در محصولات بالارده‌ی خود و همچنین بهره‌مندی از رابطی بسیار غنی و پر از قابلیت‌های گوناگون، هر سال در بازار خوش می‌رخشید و همچنان هم خوش می‌درخشد. از گلکسی S3 محبوب و S6 Edge گرفته تا گوشی‌های سری نوت با آن قلم جذاب و خاص، یا نمایشگرهای منحنی، از جمله محصولات موفق و قابلیت‌های جذابی بوده‌اند که هر شرکت اندرویدی امکان تجهیز محصولاتش به آن‌ها را نداشته و ندارد.

سایر برندها همانطور که گفته شد، کم و بیش فعالیت‌هایی در این زمینه انجام می‌دهند اما این فعالیت‌ها پایدار و خوب نیست. وان‌پلاس با شعار «Never Settle» آمد، همچنان به عنوان یک شرکت خوب چینی در بازار فعال است اما حتی نزدیک به جایگاه سامسونگ هم قرار ندارد، گوگل با سری پیکسل آمد و هنوز هم اصرار دارد گوشی هوشمند بسازد اما در بسیاری از زمینه‌ها همچنان ضعف دارد، حتی شیائومی با آن سیاست بی‌نظیرش در قیمت‌گذاری، با کمک دو شرکت زیرمجموعه یعنی ردمی و پوکو هم نتوانسته سامسونگ را شکست دهد.

هرچند در دنیای امروزی، هیچکس نمی‌آید گوگل یا وان‌پلاس را با سامسونگ مقایسه کند. اگر نام دو برند دشمن از دهان کسی خارج شود، آن دو برند قطعا اپل خواهند بود و سامسونگ. هیچ نبرد دیگری اصلا معنای خاصی ندارد. نبرد اپل و سامسونگ از سالیان دور تاکنون ادامه داشته اما هیچوقت سامسونگ جایگاه خود را به شرکت آمریکایی واگذار نکرده است. بعد از بیش از یک دهه تلاش نافرجام، اپل چند سالی است که در رده‌ی دوم از لحاظ فروش گوشی هوشمند قرار دارد. البته سامسونگ طی چند سال اخیر در مقایسه با سال‌های قبل عملکرد نسبتا ضعیف‌تری در مجموع داشته که بخشی از این مشکلات به خاطر شرایطی نظیر کرونا، جنگ و… بوده است اما با این حال از لحاظ فناوری، همچنان این شرکت کره‌ای است که با کهکشانی‌هایش می‌درخشد. این موضوع را می‌توانید در پیشرفت شرکت در فناوری تاشو به خوبی مشاهده کنید.

علاوه بر این‌ها، سامسونگ با پیش‌بینی مسیری که دنیای گوشی‌های هوشمند به آن سمت در حرکت است، تصمیم گرفته گوشی‌های تاشو را هم به سبد محصولاتش اضافه کند. گوشی‌هایی که توانسته‌اند در جلب رضایت مردم عملکرد خوبی از خود به نمایش بگذارند در حالی که فناوری تاشو، هنوز فناوری نوپایی به حساب می‌آید. سامسونگ بعد از سه سال تلاش و البته شکست در سال نخست، توانسته به بزرگ‌ترین و بهترین شرکت سازنده‌ی گوشی‌های تاشو تبدیل شود اما اپل هنوز برنامه‌ای برای ساخت این گوشی ندارد. رقبایی نظیر اوپو، ویوو و شیائومی (و البته هواوی) در دنیای اندروید، به این سمت قدم گذاشته‌اند اما رقیب اصلی سامسونگ فعلا سکوت کرده و منتظر است تا این فناوری برایش سوددهی لازم را داشته باشد. سامسونگ با یک تصمیم هوشمندانه، جای پای خود را در فناوری که بسیاری‌ها آن را برای آینده می‌خوانند، محکم کرده تا احتمالا باز هم برای چند سالی در صدر باقی بماند.

سامسونگ بیشتر از گوگل روی اندروید تأثیر گذاشته است

شاید اندکی سر این قضیه، کاربران با هم بحث داشته باشند، اما اگر به خوبی به آن فکر کنید می‌بینید بیشتر از اینکه خود گوگل تأثیری روی اندروید بگذارد، این سامسونگ بوده که باعث شناخته شده این سیستم‌عامل به جهانیان شده است. این موضوع خصوصا در طول چند سال اخیر بسیار بیشتر از قبل حس شده است چرا که این شرکت کره‌ای بوده که به پیشرفت اندروید جهت می‌داده، علی‌رغم اینکه کنترل کامل آن در دستان گوگل است.

گوشی‌های تاشو و لزوم طراحی اندروید ۱۲L را می‌توان بهترین مثال برای این موضوع در نظر گرفت. بهبود تجربه‌ی کار با گوشی‌های تاشو ایده‌ای بود که سامسونگ و گوگل با همکاری یکدیگر آن را عملی کرده‌اند و در نتیجه هم سیستم‌عاملی طراحی شده که بسیار عملکرد خوبی دارد. البته که این همکاری به کندی پیش رفته اما با این حال باعث پیشرفت اندروید شده است.

سامسونگ به تنهایی بخش ساعت‌های هوشمند اندرویدی را هم بالا کشیده است. Wear OS یک سیستم‌عامل بسیار مجهز و غنی از قابلیت‌های خوب است اما طی چند سال اخیر، توجه کمی به آن می‌شده تا اینکه سامسونگ تصمیم گرفت استفاده از تایزن را کنار گذاشته و با گوگل در راستای بهبود Wear OS و استفاده از آن در ساعت‌های سری گلکسی واچ وارد همکاری شود. نتیجه هم Wear OS 3.0 بود؛ تلفیقی از تایزن و سیستم‌عامل گوگل با ظاهری الهام گرفته از زبان طراحی رابط One UI که با استقبال کم‌نظیری هم از سوی کاربران همراه شد (سری گلکسی واچ ۴). سری گلکسی ۵ هم در حال حاضر از همین نسخه‌ی بروزشده‌ی همین سیستم‌عامل بهره می‌برد که به جرئت می‌توان گفت رقیبی سرسخت برای اپل واچ‌ها به حساب می‌آیند.

تصور سامسونگ بدون اندروید

سامسونگ اندروید

سامسونگ در راستای بهتر شدن اندروید قدم‌های مثبت زیادی برداشته است. اما اگر بخواهیم یک پرسش جالب از شما داشته باشیم، آن این خواهد بود که چه می‌شد اگر سامسونگ، اندروید و اکوسیستم آن را در اختیار نداشت؟ نمی‌شود انکار کرد که سامسونگ در زمینه‌ی نرم‌افزار، به همان اندازه که در زمینه‌ی سخت‌افزاری خوب بوده، پیشرفت داشته است. اما پلی استور به عنوان منبعی غنی از اپلیکیشن‌های جذاب و سرویس‌های گوگل با شهرت جهانی، از دلایل اصلی موفقیت سامسونگ به حساب می‌آیند. اگرچه رابط کاربری سامسونگ همین حالا جذاب‌ترین قابلیت‌ها را بدون نیاز به اندروید در اختیار کاربران قرار می‌دهد اما نمی‌توان گفت سامسونگ به‌تنهایی و بدون کمک اندروید و گوگل می‌توانست پایه‌گذار یک سلطنت پایدار در دنیای گوشی‌های هوشمند باشد.

هرچند خود سامسونگ هم از این فرصت استفاده کرده و اکنون در زمینه‌ی نرم‌افزاری به یک شرکت عالی تبدیل شده است. فقط کافی است به سیاست آپدیت نرم‌افزاری و امنیتی شرکت نگاه کنید (عرضه‌ی چهار سال آپدیت نرم‌افزاری حتی برای گوشی‌های میان‌رده‌ی معمولی مثل A53) و می‌بینید که حتی گوگل هم به اندازه‌ی سامسونگ گوشی‌هایش را به سیستم‌عامل جدید آپدیت نمی‌کند. این شاید عجیب باشد اما بیش از هر زمان دیگری، نفوذ سامسونگ به قلب اندروید را نشان می‌دهد. اصلا هم تعجب نخواهیم کرد اگر چند سال دیگر، سامسونگ کنترل کامل اندروید را بر عهده بگیرد.

سامسونگ شایسته‌ی این است که آن را آبروی اندروید بدانیم

سامسونگ اندروید

با تمام این تفاسیر، شاید با خود بگویید سامسونگ طی چند سال اخیر نتوانسته آنطور که باید، در دنیای گوشی‌های هوشمند درخشان ظاهر شود. به شما حق می‌دهیم. از منفجر شدن گلکسی نوت ۷، پردازنده‌های فوق‌العاده ضعیف از سری اگزینوس و اصرار شرکت به استفاده از آن‌ها، شکست بد در نخستین تلاش برای ساخت گوشی تاشو؛ این موارد در زمان خود نه تنها کمکی به سامسونگ نکردند بلکه حتی باعث شدند اندروید تا حدودی بد نام هم بشود. در این میان جا دارد از یک سری شرکت‌هایی یاد کنیم که به طور ویژه‌ای به اندروید کمک کرده‌اند؛

  • شیائومی با زیرمجموعه‌هایش یعنی ردمی و پوکو در ساخت گوشی‌هایی میان‌رده و اقتصادی با قیمتی عالی و توان سخت‌افزاری مطلوب در کشورهای شرق آسیا
  • اوپو و گوشی‌های باکیفیتش در بازار چین
  • وان‌پلاس با گوشی‌های پرچم‌دار اما ارزان‌قیمتش
  • و…

این شرکت‌ها همگی در کنار هم توانستند اندروید را تا همین لحظه، به محبوب‌ترین (شاید بهتر باشد بگوییم پرکاربرترین) سیستم‌عامل جهان تبدیل کنند اما باز هم وقتی به تصویر بزرگ‌تر نگاه کنید، می‌بینید که تأثیر سامسونگ از همه‌ی آن‌ها بیشتر بوده است. در واقع بیشتر شبیه این بوده که سامسونگ از باقی برندها خواسته برای حفظ آبروی اندروید، تلاش بیشتری انجام دهند و آن‌ها هم این کار را به نوبه‌ی خود انجام داده‌اند.

البته یک نکته‌ی دیگر را هم فراموش کرده‌ایم. تمام این شرکت‌ها، حتی با کمک سامسونگ، ۵۰٪ در موفقیت اندروید نقش داشته‌اند. ۵۰٪ دیگر از شرکتی می‌آید که کم ایده‌ی خلاقانه به آن‌ها نداده است. روی صحبت‌مان با خالق اکوسیستم iOS یعنی اپل است که تقریبا هم سن با اندروید است و در طول سالیان درازی که وجود داشته، توانسته تأثیر زیادی هم روی اندروید بگذارد و هم از آن دریافت کند. دو رقیبی که برای پیشرفت، تا جایی که امکان داشت از توانایی‌ها و خلاقیت‌های تیم طراح خود استفاده کرده‌اند و حتی در صورت امکان، از یکدیگر الگوبرداری کرده‌اند تا بتوانند نظر مثبت کاربران را به خود جلب کنند.

مثل هر زمان دیگری، به عنوان بخش کوچکی از جامعه‌ی بزرگ فناوری، مشتاقانه منتظر هستیم یک رقابت بزرگ بین شرکت‌های فعال در این زمینه شکل بگیرد. چون در این صورت، پیشرفت‌های چشمگیری هم حاصل می‌شود. خصوصا اگر این رقابت بین اپل و سامسونگ شکل بگیرد چرا که این دو تقریبا به نزدیکی قله رسیده‌اند و به همین خاطر رقابت آن‌ها می‌تواند فوق‌العاده نفسگیر و جذاب و البته پر از اتفاقات خوب برای دنیای اندروید و iOS باشد.

منبع: Android Authority

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

۴ دیدگاه
  1. آرش عبدی

    سام پول برند می گیره مثل اپل که حاصل اصالت و اعتبار هستش حق هم داره چون وقتی سام می خرید با اطمینان پول می دید اگه گوشی سامسونگتون داغ میکنه بخاطر پیشرفته نبودن کره نیست.بخاطر نرم افزار ها و برنامه ی ارزشمندیه که توش نصبه.از فلش و گوگل گرفته تا جی پی اس.تا به امروز هیچ تولید کننده ای نتونسته مشکل داغیه سی پیو کامپیوتر روحل کنه.کامپیوتری که بیش بیست ساله که روش دارن کار میکنن.تنها کاری که الان تونستن بکنن اینه که روی سی پیو یه فن بزرگ نصب کنن که فقط خنکش کنه.حالا انتظار دارید یه گوشی فسقلی که ۹۰ درصد کار های کامپیوتر رو میکنه و هنوز دو دهه نشده که به بازار عرضه شده داغ نکنه؟حتی برندهای چینی هم همین اطلاعات سامسونگو هک میکنن و باهاش گوشی میسازن.شاید تو ایران کسی متوجه کارایی خوب گوشی های سامسونگ نشه.چون اکثرا بیکارن و از گوشی فقط برای سرگرمی استفاده میکنن.ولی همین گوشیها سرعت عمل کارمندانو تو اروپا و شرق آسیا تا ۷۰ درصد بالا برده.و خدا میدونه جون چند نفرو تو دنیا نجات داده.حالا بیاییم کنار گوشی های سامسونگ کتاب شاهنامه و دیوان حافظ بذاریم که بدرد هیچی نمیخورن؟حتی بدرد سرگرمی هم نمیخورن.حالا محصول کدوم کشور به نظرتون پیشرفته تره؟انتظار که ندارید با یه کتاب به دنیا پز بدیم؟

  2. پسری در مزرعه

    خیلی ممنونم از مقاله زیباتون واقعا زحمت کشیدین دستخوش … خیلی مفید بود

  3. m.z

    واقعا حتی خود گوگل با پیکسل هاشم نتونسته اونجور که سامسونگ تجربه و حس خوبی میده تو اندروید رو برسونه، اوایل خوشم نمیومد ولی از سریه s7 به بعد به تکامل رسید ، شیائومی هم اگه اینهمه مدل و زیر مدل نداشت شاید میتونست به یه سیستم عامل بی باگ برسه ولی متاسفانه با سیاست های شرکت بعیده حالا حالاها این حجم مشکل از گوشیاش رفع بشه. بعد سامسونگ هم رابط کاربریه سونی واقعا محشره که نیست تو ایران متاسفانه

  4. AMIN JAFARI

    با حرفتون موافقم

    اگه نوکیا سمت مایکروسافت نمیرفت چند سال پیش شاید الان نوکیا ابروی اندروید بود

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه