خطوط هوایی آمریکا ۲۰ فروند هواپیمای مسافربری فراصوت سفارش داد

۲۷ مرداد ۱۴۰۱ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
طرحی گرافیکی از هواپیمای فراصوت اوورتور

خطوط هوایی آمریکا، از سفارش خرید ۲۰ هواپیمای فراصوت به شرکت بوم سوپرسونیک برای آغاز خدمات‌رسانی تجاری تا پایان این دهه خبر داد.

سفارش جدید خطوط هوایی آمریکا «امریکن ایرلاینز» (American Airlines) برای خرید ۲۰ فروند هواپیمای فراصوت از «بوم سوپرسونیک» (Boom Supersonic) پنج فروند بیشتر از سفارش «یونایتد ایرلاینز» (United Airlines) در سال گذشته است.

بدین ترتیب هم‌اکنون هواپیمای مافوق صوت بوم سوپرسونیک با نام «اورچر» (Overture) دارای خریدهایی از خطوط هوایی ژاپن، ویرجین آتلانتیک، نیروی هوایی آمریکا و مشتریان دیگر می‌شود که در مجموع شمار سفارش‌ها را به ۱۳۰ فروند می‌رساند.

این تعداد برای شرکتی که هنوز حتی نسخه‌ی واقعی هواپیما را نساخته است، بد نیست. بوم سوپرسونیک انتظار دارد که ساخت اولین مدل اورچر را در سال ۲۰۲۵ در کارخانه‌ی جدید خود در کارولینای شمالی به پایان برساند و این هواپیمای جت در نهایت تا پایان این دهه خدمات‌رسانی تجاری خود را آغاز کند.

اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، نخستین مشتریان این شرکت، حدود ۲۶ سال پس از آخرین پرواز هواپیمای کنکورد (Concorde) که سال ۲۰۰۳ از فرودگاه بین‌المللی جان اف کندی نیویورک به فرودگاه هیترو لندن انجام شد، بار دیگر با یک هواپیمای مسافربری دیوار صوتی را خواهند شکست.

اورچر برای حمل ۶۵ تا ۸۰ مسافر با سرعت ۱.۷ ماخ (حدود ۲۰۸۰ کیلومتر بر ساعت) روی دریا، یا دو برابر سریع‌ترین هواپیمای تجاری امروزی و با برد ۴۲۵۰ ناتیکال مایل (حدود ۷۹۰۰ کیلومتر) طراحی شده است.

ارتفاع پرواز این هواپیمای فراصوت ۶۰ هزار پا (۱۸.۲ کیلومتر) و بسیار بالاتر از هواپیماهای تجاری دیگر خواهد بود و مانند کنکورد تنها روی اقیانوس‌ها دیوار صوتی را می‌شکند. صدای ایجاد شده بر اثر شکستن دیوار صوتی (فراتر رفتن از سرعت صوت) به اندازه‌ای بلند و مهیب است که باعث ممنوعیت پرواز فراصوت مداوم بر فراز خشکی شده می‌شود.

اورچر طبق طراحی از سوخت ۱۰۰ درصد پایدار هوانوردی (SAF) استفاده می‌کند. علاوه بر این بوم سوپرسونیک در ماه می، یک قرارداد ۱۰ ساله با «کلایم‌ورکس» (Climeworks) به‌عنوان یک شرکت پیشرو در زمینه‌ی کربن‌زدایی منعقد کرد.

تحت این قرارداد، کلایم‌ورکس بخشی از کربن دی‌اکسید منتشر شده توسط بوم سوپرسونیک را از اتمسفر جمع‌آوری و آن را به‌طور دائمی زیر زمین نگهداری می‌کند. به گفته‌ی بوم سوپرسونیک این کار باعث می‌شود که این شرکت تا سال ۲۰۲۵  به هدف کربن‌خنثی شدن دست یابد.

اما قطعا مزیت بزرگ سفر فراصوت، سرعت آن است. هواپیمای اورچر برای پرواز در بیش از ۶۰۰ مسیر پروازی سراسر جهان، با نیمی از زمان فعلی سفر طراحی شده است. برای نمونه، پرواز از میامی به لندن در کمتر از ۵ ساعت و لس آنجلس به هونولولو در ۳ ساعت از جمله‌ی این مسیرهاست.

طبق برآورد «بلک شول» (Blake Scholl) مدیرعامل بوم سوپرسونیک، مسافران برای پرواز از نیویورک به لندن در مدت ۳.۵ ساعت، بین ۴۰۰۰ تا ۵۰۰۰ دلار پرداخت خواهند کرد. شاید این مبلغ برای مسافران تفریحی متوسط گران باشد اما این شرکت و خطوط هوایی شاخص جهان، بازار بزرگی را برای مسافران و فعالان حوزه‌ی کسب‌و‌کار پیش‌بینی کرده‌اند.

چنان‌که «درک کر» (Derek Kerr) مدیر ارشد مالی امریکن ایرلاینز می‌گوید: «با نگاه به آینده، سفرهای فراصوت بخش مهمی از توانایی ما در ارائه‌ی خدمات به مشتریان خواهد بود.»

عکس کاور: طرحی گرافیکی از هواپیمای فراصوت اورچر
Credit: Boom Supersonic

منبع: Forbes

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه