اگر فیلم «انتقام‌جویان: عصر اولتران» روند فاز ۳ دنیای مارول را تعیین می‌کرد چه می‌شد؟

۱۹ مهر ۱۴۰۱ | ۱۰:۵۶ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۶ دقیقه

فیلم «انتقام‌جویان: عصر اولتران» که دنیای سینمایی مارول تا حد زیادی آن را نادیده گرفت، در نهایت به یک فیلم مستقل تبدیل شد که رویدادهای آن پیامدهای مهمی برای فیلم‌های بعدی مارول نداشتند. اما اگر این فیلم بر روند حماسه ابدیت تاثیر می‌گذاشت چه می‌شد؟

استودیوی مارول چند ماه قبل از اکران عصر اولتران بخش قابل توجهی از برنامه‌های خود برای فاز ۳ را در کامیک‌کان ۲۰۱۴ سن‌دیگو اعلام کرد، از جمله این که جاش برولین نقش تانوس را بازی خواهد کرد و نام فیلم «انتقام‌جویان ۳»، «جنگ ابدیت» خواهد بود. مارول در زمان اکران «عصر اولتران» از قبل مشخص کرده بود که تانوس (نه اولتران) شرور بزرگ این حماسه خواهد بود اما به هر حال فیلم دوم انتقام‌جویان می‌توانست بر بقیه داستان حماسه ابدیت تاثیر بگذارد.

اولتران برای چندین دهه بخشی از کمیک‌های مارول بود و مینی‌سریال «عصر اولتران» در سال ۲۰۱۳ ساخته برایان مایکل بندیس، این شخصیت شرور را دوباره در رادار مخاطبان قرار داد و ثابت کرد که او پتانسیل این را دارد که ضدقهرمان کل دنیای مارول باشد. فیلم «عصر اولتران» به غیر از نامش، شباهت زیادی با خط داستانی کمیک عصر اولتران ندارد، چرا که دنیای سینمایی مارول در آن زمان از نظر تعداد کاراکترها و عناصری که می‌توانست از آن‌ها استفاده کند هنوز بسیار کوچک بود. با این حال، اولتران، حتی با وجود تانوس، این پتانسیل را داشت که نقطه عطفی برای دنیای سینمایی مارول باشد.

«انتقام‌جویان: عصر اولتران» شرایط لازم و کافی برای تنظیم روایت فاز ۳ را داشت، چرا که اولتران یک شرور منحصر به فرد بود. خطوط داستانی زیادی درباره هر یک از انتقام‌جویان وجود داشت که می‌توانستند در طول فاز ۳ روایت شوند اما بسیاری از آن‌ها یا دوباره به گونه‌ای دیگر تعریف یا به سادگی کنار گذاشته شدند. «عصر اولتران» در مقایسه با انتقام‌جویان موفقیت کم‌تری داشت و بسیاری از منتقدان این دنباله را تقلیدی از فیلم اول می‌دانند اما از طرفی دیگر با استقبال متفاوتی از سوی تماشاگران روبه‌رو شد. در ادامه کارگردانان فیلم «کاپیتان آمریکا: سرباز زمستان»، آنتونی و جو روسو برای کارگردانی فیلم انتقام‌جویان ۳ انتخاب شدند و عصر اولتران در زمان اکران «جنگ ابدیت»، به حاشیه رفته بود. اگر مارول در تصمیمات خود در عصر اولتران پافشاری می‌کرد و آن خطوط داستانی را ادامه می‌داد، نه تنها «جنگ ابدیت» و «پایان بازی»، بلکه کل فاز ۳ نیز تغییر می‌کرد.

جستجوی ثور برای سنگ‌های ابدیت به نتیجه می‌رسد

انتقام‌جویان: عصر اولتران

«عصر اولتران» با دیالوگ ثور درباره سنگ‌های ابدیت به پایان می‌رسد و او به جستجوی این سنگ‌ها می‌رود که می‌توانند قدرتی برای او به ارمغان آورند که وی نه تنها در زمین بلکه در بقیه جهان نیز غوغا به پا کند. ثور پس از سواستفاده ذهنی واندا از او و توجیه شدن درباره خطرات سنگ‌های ابدیت، خط داستانی ضعیفی در «عصر اولتران» داشت. با این حال، او بعدا در «ثور: رگناروک» در فاز ۳، به سادگی بیان می‌کند که در جستجوی سنگ‌های ابدیت بوده و هیچ بینش خاصی درباره چگونگی روند جستجوی خود نداشته است. در واقع دنیای سینمایی مارول باز هم وقایع «عصر اولتران» را برای مخاطبان یادآوری می‌کند.

اگر خط داستانی ثور در «عصر اولتران» پررنگ‌تر بود، داستان «ثور: رگناروک» به شکلی کاملا متفاوت روایت می‌شد. هلا هنوز در فیلم بود و ثور حداقل در فیلم ثور ۳ به دنبال سنگ‌های ابدیت می‌رفت. ثور مطمئنا می‌دانست که وجود سه سنگ ابدیت (ذهن، قدرت و واقعیت) به این معناست که سه سنگ دیگر نیز وجود دارند که باید آن‌ها را پیدا کند. شاید او در این ماجراجویی به ژاندار می‌رسید و قبل از جنگ ابدیت با نگهبانان کهکشان آشنا می‌شد.

هالک در ساکار

انتقام‌جویان: عصر اولتران

از بین تمام خطوط داستانی «عصر اولتران» برای فاز ۳، حضور هالک در خارج از جهان احتمالا می‌توانست بهترین روند را داشته باشد. با این حال، رویارویی هالک با ثور در ابتدای فاز ۳، با توجه به اهمیت ناپدید شدن هالک در پایان «عصر اولتران»، کمی ناسازگار است. اگر مارول واقعا قصد داشت که خط داستانی هالک را در «عصر اولتران» دنبال کند، بهترین راهکار ساختن فیلم پلنت هالک به جای ترکیب آن خط داستانی با «ثور: رگناروک» بود.

هالک در «عصر اولتران» حتی با وجود این که یاد گرفته بود در کنار انتقام‌جویان بجنگد اساسا باز هم خطری مهم برای تیم و کل سیاره محسوب می‌شد. پایان‌بندی «عصر اولتران» می‌توانست به فیلم پلنت هالک ختم شود که در آن تماشاگران مبارزه بین بروس و هالک را تماشا می‌کردند و شاید بروس از بازگشت به زمین خودداری می‌کرد و دیگر چندان به هم‌تیمی‌هایش اعتماد نداشت. سرگذشت هالک در ساکار در حال حاضر در سریال «شی‌هالک: وکیل دادگستری» در حال بررسی است و حتی شایعاتی درباره ساخت فیلم هالک در جنگ جهانی وجود دارد اما اگر مارول بر داستان عصر اولتران پافشاری می‌کرد، خیلی زودتر از این‌ها به این خطوط داستانی می‌رسید.

گسترش رابطه بروس و ناتاشا در «جنگ ابدیت»

انتقام‌جویان: عصر اولتران

بیشترین انتقادی که به فیلم «عصر اولتران» شد این بود که رابطه بین بروس بنر و ناتاشا رومانوف خیلی زود در ابتدای فیلم با رد و بدل شدن نگاهی کوتاه بین این دو شخصیت به پایان رسید. ادامه این رابطه در «عصر اولتران» بسیار مشکل‌ساز بود. اگر مارول تصمیم می‌گرفت که این خط داستانی را ادامه دهد دیدار دوباره بروس و ناتاشا در «جنگ ابدیت» معنای خاصی پیدا می‌کرد.

بروس سال‌ها خارج از سیاره و ناتاشا نیز برای مدت قابل توجهی در حال فرار بود. این دو می‌توانستند رابطه خود را در طول جنگ ابدیت بازسازی کنند که این قضیه لایه‌ای دیگر از تراژدی را به مرگ بیوه سیاه در «پایان بازی» اضافه می‌کرد.

نقش مهم‌تر ویژن در حماسه ابدیت

انتقام‌جویان: عصر اولتران

شخصیت ویژن در اواخر «عصر اولتران» متولد شد و بسیار مورد توجه قرار گرفت. مقدمات حضور ویژن در دو پرده اول فیلم فراهم شد و بیداری او همان چیزی است که اساسا جهان را از دست اولتران نجات می‌دهد. ویژن به نوعی قوی‌ترین انتقام‌جو در طول رویدادهای «عصر اولتران» بود، زیرا در آن زمان واندا تازه شروع به استفاده از قدرت‌های خود کرده و ثور هنوز نتوانسته بود پتانسیل کامل خود را بازیابی کند. ویژن هم‌چنین در «عصر اولتران» ثابت کرد که لیاقت بلند کردن میولنیر را هم دارد. با این حال، قدرت ویژن در فاز ۳ نه تنها به شدت کاهش پیدا کرد، بلکه اهمیت او در داستان نیز کم‌رنگ‌تر شد.

اگر «عصر اولتران» بر روایت فاز ۳ تاثیر‌گذار بود، ویژن هم‌چنان در میان قدرتمندترین و اصلی‌ترین انتقام‌جویان قرار می‌گرفت و به این ترتیب، نقش مهم‌تری در فیلم «کاپیتان آمریکا: جنگ داخلی» دریافت می‌کرد و در فاز ۳ از یک ماشین بی‌روح به فردی تبدیل می‌شد که می‌خواست در بین انسان‌ها زندگی کند. البته این روند در دنیای سینمایی مارول نیز مشهود است اما در خارج از صفحه نمایش اتفاق می‌افتد. سرنوشت این شخصیت هم‌چنان همان خواهد بود اما نقش او در حماسه ابدیت محدود به مک‌گافین نمی‌شد.

حمله مستقیم تانوس به انتقام‌جویان

انتقام‌جویان: عصر اولتران

تانوس در صحنه پس از تیتراژ فیلم «عصر اولتران» دستش را مشت می‌کند و می‌گوید: « پس خودم این کار را انجام خواهم داد». چندان مشخص نیست که وی دقیقا چگونه از نتیجه نبرد انتقام‌جویان با اولتران آگاه بود اما این صحنه نشان می‌دهد که تایتان دیوانه انتظار داشت تا قدرتمندترین قهرمانان زمین با اشتباهات خود نابود شوند. تانوس با شکست اولتران و عدم نابودی انتقام‌جویان، خودش به زمین می‌رود تا دشمنان قوی‌تر خود را قبل از جمع‌آوری سنگ‌های ابدیت موجود در این سیاره از بین ببرد. این خط داستانی در «جنگ ابدیت» به طور کامل رها شد و زمانی که تانوس سرانجام به زمین رسید، تنها یک سنگ برای جمع‌آوری باقی مانده بود.

خط داستانی تانوس در «عصر اولتران» می‌توانست ساختار «جنگ ابدیت» را کاملا تغییر دهد. تانوس به جای جستجوی سنگ‌های دیگر در سراسر کهکشان ابتدا به زمین می‌رفت و درگیری و نبرد مستقیم‌تری بین او و انتقام‌جویان روی زمین اتفاق می‌افتاد و احتمالا انتقام‌جویان نیز به تیم‌های کوچک تقسیم نمی‌شدند. با این حال، حتی نتیجه این نبرد انتقام‌جویان با تانوس نیز هم‌چنان مشابه نبرد واکاندا در «جنگ ابدیت» خواهد بود، زیرا تانوس باید در ابتدا برنده می‌شد تا هیجان و ریسک داستان «پایان بازی» بالا باشد.

منبع: screenrant

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه