بهترین فیلم‌های اکشن سال ۲۰۲۲

۱۹ آذر ۱۴۰۱ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲۶ دقیقه
بهترین فیلم‌های اکشن سال 2022

فیلم‌های اکشن هر سال سالن‌های سینما و پلتفرم‌های پخش ویدیویی را به تسخیر خودشان درمی‌آورند. میان خیل عظیم آثار اکشن تنها تعدادی از آن‌ها هستند که به دل مخاطبان می‌نشینند. سال ۲۰۲۲ هم از این نظر مستثنا نیست و بعضی از بهترین فیلم‌های اکشن چند وقت گذشته امسال به نمایش درآمدند. در این حوزه انواع و اقسام آثار از ماجراجویی‌های مناسب کودکان تا حملات وحشیانه و خشونت‌آمیز، فیلم‌های ابرقهرمانی، درام‌های تاریخی و قسمت‌های تازه‌ی فرانچایزهای بزرگ را دیده می‌شوند و می‌توانید با جستجویی میان فیلم‌های اکشن امسال تقریبا هر چیزی را پیدا کنید. بهترین فیلم‌های اکشن سال ۲۰۲۲ اتفاقا جزو آثار مطرح سال میان سینمادوستان شدند.

بعد از قرنطینه‌ی اجباری ناشی از همه‌گیری کرونا و تعطیل شدن اجباری سینماها، سال ۲۰۲۲ را می‌توان به نوعی بازگشت زندگی به حالت عادی و بازگشایی سینماها دانست. مخاطبان ابتدا با شک و تردید به سالن‌های سینما بازگشتند اما کم‌کم با برداشته شدن محدودیت‌های کرونا، سینماها جان دوباره‌ای گرفتند. این فرصت استثنایی برای فیلم‌های اکشن بود که در دوران همه‌گیری در سرویس‌های استریم خوش درخشیده بودند و حالا توانستند قدرتمندتر از همیشه به گیشه بازگردند.

در ادامه فهرستی از بهترین فیلم‌های اکشن سال ۲۰۲۲ را تهیه کرده‌ایم که فارغ از نقاط قوت و ضعف داستان‌پردازی، در بسیاری از سکانس‌ها نفس را در سینه ی مخاطبان حبس کردند؛ از «بتمن» (The Batman) مت ریوز گرفته تا «تاپ گان: ماوریک» (Top Gun: Maverick).

*توجه: این فهرست بر اساس امتیاز راتن تومیتوز مرتب شده است.

۱- تاپ گان: ماوریک (Top Gun: Maverick)

تاپ گان: ماوریک

  • کارگردان: جوزف کوزینسکی
  • بازیگران: تام کروز، مایلز تلر، جنیفر کانلی، جان هم، گلن پاول، لوئیس پولمن
  • امتیاز IMDb فیلم: ۸.۴ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز فیلم: ۹۶ از ۱۰۰

«تاپ گان: ماوریک» کار غیر ممکنی را انجام داده و البته که منظورمان شکستن چندین رکورد در باکس آفیس نیست. دنباله‌ی سینمایی «تاپ گان» (Top Gun) محصول سال ۱۹۸۶ از معدود فیلم‌هایی است که از نسخه‌ی اصلی بهتر عمل کردند؛ در حقیقت «تاپ گان ۲» پس از «مد مکس: جاده‌ی خشم» (Mad Max: Fury Road) دومین فیلم از این دسته است.

فیلم، ماوریک (تام کروز) را دنبال می‌کند که حالا پس از گذشت بیش از سه دهه به یک خلبان آموزشی تبدیل شده است. او علیرغم مهارت‌های بالایش به دلیل سرکشی نتوانسته مثل بسیاری از همکارانش به مدارج بالاتری برسد اما به دلیل همین سوابقش است که برای آموزش گروهی از فارغ‌التحصیلان تازه‌ی تاپ گان انتخاب می‌شود تا آن‌ها را برای ماموریتی مهم و فوق‌العاده دشوار آماده کند. «تاپ گان: ماوریک» ملودرام و اکشن را در داستانی با هم می‌آمیزد که صحنه‌های احساسی و اکشن عظیمی را به مخاطب هدیه می‌دهد.

مدت زمان طولانی که بین قسمت اول و دوم فاصله افتاده نه تنها به عنوان یک عامل منفی در کاهش جذابیت فیلم عمل نکرده بلکه وزن فیلم را هم بیشتر کرده؛ زیرا حالا با پیشرفت تکنولوژی هواپیماهای بدون سرنشین هم به ناوگان هوایی تاپ گان اضافه شدند. بدون شک «تاپ گان: ماوریک» برخی از مهیب ترین و اعصاب خردکن ترین سکانس‌های اکشن سال ۲۰۲۲ را به نام خودش ثبت کرده است؛ از دوئل‌های آموزشی میان ماوریک و شاگرد تازه‌اش گرفته تا پایان هیجان‌انگیز فیلم، تا به حال سکانس‌های این چنینی با جت جنگی در تاریخ سینما به تصویر کشیده نشده است.

۲- همه چیز همه جا یک باره (Everything Everywhere All At Once)

همه چیز همه جا یک باره

  • کارگردان: دانیل کوان و دانیل شاینرت
  • بازیگران: میشل یئو، استفانی هسو، جاناتان کی کوان، جنی سلیت
  • امتیاز IMDb فیلم: ۸.۱ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز فیلم: ۹۵ از ۱۰۰

«همه چیز همه جا یک باره» یکی از بزرگ‌ترین موفقیت‌های سینمایی سال ۲۰۲۲ است. این فیلم با بازی میشل یئوی افسانه‌ای و نقش مکمل به یادماندنی جیمی لی کرتیس توسط استودیوی مستقل A24 تولید شده و برادران روسو که در دنیای سینمایی مارول بسیار شناخته شده اند، کارگردانی‌اش کردند. «همه چیز همه جا یک باره» فیلم عجیبی است که علاقه به چند جهانی‌ها که از قضا بازارش در MCU بسیار داغ است را با محوریت زندگی یک خانواده بررسی می‌کند.

میشل یئو نقش صاحب یک رخت‌شویی کوچک به نام اِولین را ایفا می‌کند که ناگهان خودش را در نبردی همه جانبه با شروری می بیند که قصد دارد جهان را نابود کند. چیزی که «همه چیز همه جا یک باره» را خاص می‌کند این است که اِولین در کنار رابطه‌اش با همسر، دختر و شریک عجیبش باید در یک مبارزه‌ی همه جانبه هم شرکت کند. در این فیلم شوخی‌های بانمک و صحنه‌های مبارزه‌ای نفس‌گیری وجود دارند. این فیلم اکشن منحصربه‌فرد نشان می‌دهد مخاطب مجبور نیست تسلطش بر روابط انسانی واقعی را حتی در یک فیلم علمی- تخیلی درباره‌ی جهان‌های چندگانه از دست بدهد.

۳- پادشاه زن (The Woman King)

پادشاه زن

  • کارگردان: جینا پرینس-بایدوود
  • بازیگران: وایولا دیویس، توسو امبدو، لاشانا لینچ، شیلا آتیم، هیرو فاینز-تیفین
  • امتیاز IMDb فیلم: ۶.۷ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز فیلم: ۹۴ از ۱۰۰

«پادشاه زن» از یگان آگوجیه الهام گرفته است که یک یگان نظامی کاملا زنانه در پادشاهی داهمی آفریقای جنوبی بودند. این اقتباس آزاد در نهایت داستانی را ارائه می‌دهد که بیش از این که از نظر تاریخی دقیق باشد، راضی کننده و هیجان‌انگیز است. فیلم ماجرای دختر جوان با اراده‌ای (توسو امبدو) را دنبال می‌کند که پدرش او را به یگان آگوجیه می‌فرستد زیرا نمی‌تواند مردی را برای ازدواج با او پیدا کند. او کم‌کم با زنان دیگر گروه از جمله ‌ایزوگی مهربان اما خشن (لاشانا لینچ) و رهبر گروه ژنرال نانیسکا (ویولا دیویس) آشنا می‌شود.

اما «پادشاه زن» فقط داستانی درباره‌ی دوران بلوغ نیست بلکه درگیری‌های میان داهومی و پادشاهی بزرگ همسایه اویو را هم دنبال می‌کند که سال های سال بر داهومی سلطه داشت. همین درگیری هم منجر به مجموعه‌ای از سکانس‌های اکشن هیجان‌انگیزی می‌شود که نمی‌توان از آن‌ها چشم برداشت. در طول فیلم زنان جنگجوی آگوجیه سلاح‌ها و استراتژی های جنگی تازه‌ای را خلق و از آن‌ها در نبردهایشان استفاده می‌کنند. فیلم به همان اندازه‌ای که خشن و بی‌رحمانه است، بر احساسات هم تکیه می‌کند و به همین دلیل به آثار حماسی قرن بیستم شباهت زیادی دارد.

۴- آر آر آر (RRR)

آر آر آر

  • کارگردان: اس. اس. راجامولی
  • بازیگران: ان.تی راما رائو جونیور، رام چاران، اجی دیوگن، آلیا بات، شریا سارن
  • امتیاز IMDb فیلم: ۸ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز فیلم: ۹۳ از ۱۰۰

«آر آر آر» فیلم حماسی تازه‌ای از سینمای هند است که در ایالات متحده‌ی آمریکا حسابی سر و صدا کرد و به فروش بالایی دست یافت. فیلم ماجرای دو انقلابی واقعی به نام‌های آلوری سیتاراما راجو (چاران) و کومارام بیم (راما رائو) را دنبال می‌کند که با هم دوست می‌شوند و تصمیم می‌گیرند به نیروهایی بپیوندد که فکر کشتن راج بریتانیا را در سر می‌پرورانند. زمان «آر آر آر» به طور غیرمنتظره‌ای بیش از سه ساعت است که هر مخاطبی را می‌ترساند اما نگران نباشید چون حجم صحنه‌های اکشن فیلم به اندازه‌ای زیاد است که اصلا متوجه گذر زمان نمی‌شوید.

«آر آر آر» هم مثل بسیاری از بلاک باسترهای هندی شامل چندین قطعه موسیقی است که از بعضی در جشن و سرگرمی استفاده شده و بعضی هم راوی لحظات ناامیدکننده‌ای هستند که قهرمان اصلی پشت سر می‌گذارد. نکته‌ی جالب این است که همه ی سکانس‌های موزیکال کنار صحنه‌های اکشن نفس‌گیر فیلم، از ابتدا تا انتها سرگرم‌کننده و تماشایی ظاهر می‌شوند.

سکانس‌های اکشن «آر آر آر» با یکدیگر تفاوت‌های زیادی دارند و مخاطب را هر چند دقیقه‌یک بار با انواع و اقسام هیجان‌های جدید مواجه می‌کنند. مثلا در یکی از آن‌ها راجو که به عنوان افسر پلیس به بریتانیا خدمت می‌کند به تنهایی با انبوهی از معترضان روبه‌رو می‌شود یا در سکانسی دیگر بیم درهای باغ وحش کوچکی را باز می‌کند تا در مهمانی بریتانیایی هرج و مرج درست کنند اما هیچ چیز قابل مقایسه با صحنه‌ای نیست که در آن دو قهرمان داستان تصمیم می‌گیرند به کمک هم از زندان استعماری فرار کنن و یکی روی شانه‌ی دیگری مشغول تیراندازی می‌شود. بدون شک این سکانس یکی از مضحک ترین سکانس‌های اکشن در تمام دوران است که طرز عجیبی شادی‌آور است؛ بنابراین شاید حتی همین سکانس عجیب و غیرمتعارف بتواند دلیل کافی برای تماشای این بلاک باستر پر سروصدای هندی باشد.

۵- شکار (Prey)

شکار

  • کارگردان: دن تراختنبرگ
  • بازیگران: امبر میدتاندر، داکوتا بیورز، میشل تراش، استورمی کیپ، جولیان بلک آنتلوپ
  • امتیاز IMDb فیلم: ۷.۲ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز فیلم: ۹۳ از ۱۰۰

در سال ۲۰۲۲ یک بار دیگر به فرانچایز «غارتگر» (Predator) وارد شدیم اما بر خلاف فیلم‌های دیگر این مجموعه که در زمان حال یا آینده‌ی نزدیک به وقوع می‌پیوستند، «شکار» ما را به سال ۱۷۱۹ برد. تمرکز فیلم بر زن جوانی از جنگجویان کومانجی به نام نارو (امبر میدتاندر) است که می‌خواهد به برادرش و سایر مردان جامعه‌اش برای شکار بپیوندد. نارو یک شکارچی ماهر است اما باید بر بی‌تجربگی در زدن ضربه‌ی نهایی به طعمه غلبه کند. تا این که سر و کله ی یک شکارچی ناشناس پیدا می‌شود که شروع به سلاخی میان حیات وحش، شکارچیان قبیله‌ی نارو و استعمارگران فرانسوی می‌کند و او باید برای سرنگونی این شکارچی ی بیگانه و عجیب برنامه‌ریزی کند.

«شکار» داستانی ساده و در عین حال تکان دهنده را روایت می‌کند و آن را با سکانس‌های اکشن و علمی- تخیلی فوق‌العاده‌ای ترکیب می‌کند که نتیجه‌اش تکنولوژی نمادین فرانچایز «غارتگر» است که از طریق سلاح‌ها و مهارت‌های رزمی یک قهرمان زن بومی نمود پیدا می‌کند. «شکار» یک اکشن شگفت‌انگیز است و می‌توان آن را بهترین فیلم مجموعه‌ی «غارتگر» از ابتدای انتشار تا به حال دانست.

۶- دراگون بال سوپر: ابرقهرمان (Dragon Ball Super: Super Hero)

دراگون بال سوپر: ابرقهرمان

  • کارگردان: تتسورو کامادا
  • بازیگران: ماساکو نوزاوا، توشی فوروکاوا، ریو هوریکاوا، یکو میناگوچی
  • امتیاز IMDb فیلم: ۷.۲ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز فیلم: ۹۳ از ۱۰۰

«دراگون بال سوپر: ابرقهرمان» نخستین فیلم از فرانچایز محبوب «دراگون بال» است که به طرز قابل توجهی بر پویانمایی سه بعدی کامپیوتری یا CGI متکی است. این تغییر اساسی از یک قمار بزرگ حکایت داشت، قماری که مطمئنا همه ی طرفداران فرانچایز را خوشحال نکرد و حتی انتقادات تند و تیزشان را هم به همراه داشت اما بدون شک نتیجه داد؛ زیرا فیلم نه تنها در ژاپن بلکه در ایالات متحده‌ی آمریکا هم به موفقیت‌های بزرگی دست یافت و حتی در آخر هفته‌ی افتتاحیه رتبه‌ی اول جدول باکس آفیس داخلی را از آن خودش کرد.

ما فکر می‌کنیم فیلم در نهایت عملکرد موفقی داشت؛ زیرا به شخصیت محبوب پیکولو فرصتی برای عرض اندام و حضور در مرکز صحنه داد. «دراگون بال سوپر: ابرقهرمان» شخصیت پیکولو را دنبال می‌کند که متوجه می‌شود ارتش رِد ریبون به دنبال استفاده از اندروید و نسخه‌ی قوی‌تر از سلِ دشمن قهرمان‌ها برای تسلط بر جهان است.

قسمت تازه‌ی «دراگون بال» به جای تمرکز بر شخصیت گوگو، پیکولو را محور داستان قرار می‌دهد که باید با جمع کردن یک تیم حرفه‌ای و البته برنامه‌ای حساب شده مقابل اقدامات ارتش رِد ریبون بایستد. مبارزه‌ی نهایی در این جا یکی از هیجان‌انگیزترین مبارزات فرانچایز است و به این دلیل است که شخصیت متفاوتی رهبری این مبارزه را بر عهده دارد.

محصولات انیمه‌ی دراگون بال در دیجی کالا

۷- مرد شمالی (The Northman)

مرد شمالی

  • کارگردان: رابرت اگرز
  • بازیگران: الکساندر اسکاشگورد، نیکول کیدمن، کلیس بنگ، آنیا تیلور-جوی، ایثن هاک
  • امتیاز IMDb فیلم: ۷.۱ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز فیلم: ۸۹ از ۱۰۰

رابرت اگرز پیشتر دو فیلم کلاسیک کالت ترسناک به نام‌های «جادوگر» (The Witch) و «فانوس دریایی» (The Lighthouse) را برای A24 کارگردانی کرد و سپس توجهش معطوف به پروژه‌ی پرهزینه و بزرگ «مرد شمالی» شد. این فیلم اقتباسی است از افسانه‌ی دانمارکی شاهزاده آملت که توسط نویسنده و مورخ ساکسو غراماتیکوس نوشته شده و بعدها الهام‌بخش شکسپیر برای نوشتن هملت هم بود. ماجرا درباره‌ی شاهزاده‌ای به نام آملت (الکساندر اسکاشگورد) است که سال ها پس از کشته شدن پدرش توسط عمویش و طرد شدن خودش از خانه‌ی آبا و اجدادی تصمیم می‌گیرد برای انتقام از عموی بد ذاتش بازگردد.

«مرد شمالی» شامل سکانس‌های اکشن حیرت‌انگیزی است که ثابت می‌کند استعداد اگرز تنها در تولید آثار ترسناک جمع و جور کار نمی‌کند. مثلا سکانسی که آملت و گروهی از هموطنان شمالی‌اش به روستایی در سرزمین روس حمله می‌کنند، به طرز باورنکردنی پر زد و خورد و خون‌بار است و تک‌تک حرکات آملت هم با ظرافت تمام دنبال می‌شود. تنش در این لحظات به طور فزاینده‌ای بالا می‌رود و در جایی که آملت از دیوار دفاعی بالا می‌رود و به نگهبان سوار دشمن حمله می‌کند و چندین سوار را به زیر می‌کشد، به اوج خودش می‌رسد اما این تنها یک سکانس از فیلم اکشن نفس‌گیر و مملو از سکانس‌های بی‌رحمانه و خون‌باری است که در لحظات پایانی مبارزه‌ای را به تصویر می‌کشد که رسما در یک آتشفشان می‌گذرد.

۸- بتمن (The Batman)

بتمن

  • کارگردان: مت ریوز
  • بازیگران: رابرت پتینسون، زوئی کراویتز، پل دینو، جفری رایت، جان تورتورو، پیتر سارسگارد
  • امتیاز IMDb فیلم: ۷.۸ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز فیلم: ۸۵ از ۱۰۰

«بتمن» مت ریوز کنار «پلنگ سیاه: واکاندا تا ابد» یکی از مورد انتظارترین فیلم‌های ابرقهرمانی سال ۲۰۲۰ بود و انصافا هم مطابق پیش‌بینی‌ها جذاب و تماشایی از آب درآمد و از جمله آثار ابرقهرمانی بود که هم نظر منتقدان را جلب کرد و هم به دل مخاطبان نشست.

از همان ابتدا که مت ریوز از رابرت پتینسون به عنوان گزینه‌ی اصلی ایفای نقش بتمن در فیلم تازه‌اش یاد کرد، سروصدای زیادی برپا شد و مخاطبان واکنش های مختلفی را نسبت به این موضوع نشان دادند و اعتقاد داشتند پتینسون نمی‌تواند در حد و اندازه‌ی کریستین بیل به عنوان بتمن سه گانه ی محبوب کریستوفر نولان ظاهر شود. با این حال پس از اکران فیلم با عملکرد خوبی از سوی رابرت پتینسون در نقش بروس وین جوان روبه‌رو شدیم که در کارنامه حرفه‌ای خودش هم عملکرد به شدت متفاوت و خوبی بود.

«بتمن» مت ریوز به نوعی ریبوت فرانچایز سینمایی بتمن است و در ادامه‌ی آثار واقع‌گرایانه و تاریک دی سی مثل «جوکر» (Joker) تاد فیلیپس ساخته شده؛ دنیای تاریک، واقع‌گرایانه و متفاوتی که تماشای آن علاوه بر مخاطبان فیلم‌های ابرقهرمانی برای افرادی که هیچ علاقه‌ای به این ژانر ندارند هم جذاب است. مثلا «بتمن» ریوز بیش از این که بر دنیای ابرقهرمانی دی سی متمرکز باشد یک تریلر جنایی مملو از صحنه‌های اکشن و مبارزه‌ای است که هم نفس را در سینه تان حبس می‌کند و هم به سان یک فیلم معمایی کارآگاه درونتان را زنده می‌کند.

دان میچل جونیور شهردار گاتهام در شب هالووین توسط جنایتکار فوق‌العاده باهوشی به نام ریدلر کشته می‌شود و میلیاردر جوان بروس وین در کسوت بتمن برای حل این پرونده‌ی جنایی پیچیده و غیر عادی به کمک پلیس می‌آید. کم‌کم قتل‌های بیش‌تری در شهر رخ می‌دهد که یک سر همه ی آن‌ها به ریدلر می‌خورد و به نظر می‌رسد مقصود و منظور همه آن‌ها هم درگیر کردن بتمن با گذشته‌اش است.

۹- پلنگ سیاه: واکاندا تا ابد (Black Panther: Wakanda Forever)

پلنگ سیاه: واکاندا تا ابد

  • کارگردان: رایان کوگلر
  • بازیگران: لتیشیا رایت، لوپیتا نیونگو، دانای گوریرا، وینستون دوک، فلورنس کازومبا
  • امتیاز IMDb فیلم: ۷.۳ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز فیلم: ۸۴ از ۱۰۰

«پلنگ سیاه: واکاندا تا ابد» فیلم ابرقهرمانی است که با مرگ چادویک بوزمن در واقعیت دست و پنجه نرم می‌کند. واقعیت دردناکی که بر سرنوشت این فیلم تاثیر غیر قابل انکاری گذاشت اما کیفیت آن در حد و اندازه‌ی «پلنگ سیاه» (Black Panther) است و یکی از بهترین فیلم‌های اکشن سال ۲۰۲۲ لقب گرفت. ماجرا پس از مرگ پادشاه ت چالا (چادویک بوزمن) به وقوع می‌پیوندد و ماجرای رهبران واکاندا را دنبال می‌کند که سعی دارند از ملتشان مقابل نیروهای مهاجم محافظت کنند.

«پلنگ سیاه: واکاندا تا ابد» یک تریلر سیاسی بین‌المللی است که نقریبا حماسی‌تر از هر چیزی است که پیش تر در دنیای سینمایی مارول دیدید. فیلم در سکانس‌های اکشن از شخصیت شرور تازه‌اش نامور نهایت استفاده را می‌برد؛ زیرا او و افرادش از سلاح‌های آبی منحصربه‌فردی برای حمله به واکاندا و دفاع از مردمشان مقابل سایر کشورها استفاده می‌کنند.

بهترین سکانس‌های فیلم از توانایی نامور در پرواز و قدرت فوق‌العاده‌ای که به او اجازه می‌دهد به تنهایی سوار هواپیماها و هلیکوپترها شود، سرچشمه می‌گیرند. در سکانس‌های جنگی متعدد شاهد تکه تکه کردن، شکستن و پرتاب ماشین‌های بزرگ با سرعت و زیبایی شگفت‌انگیزی هستیم که تماشای آن‌ها را بسیار لذت‌بخش می‌کند.

۱۰- شهر گمشده (The Lost City)

شهر گمشده

  • کارگردان: آرون نی، آدام نی
  • بازیگران: ساندرا بولاک و چنینگ تیتوم، دنیل ردکلیف، داواین جوی راندولف، برد پیت
  • امتیاز IMDb فیلم: ۶.۱ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز فیلم: ۷۹ از ۱۰۰

«شهر گمشده» یک کمدی عاشقانه است که به دلیل بهره بردن از سکانس‌های اکشن توانست از هم تایان رمانتیکش بیشتر دیده شود و تا هفته‌ها میان ده فیلم برتر جدول باکس آفیس جا خوش کرده بود و فروش رویایی را تجربه کرد. ماجرا درباره‌ی یک نویسنده‌ی داستان‌های عاشقانه (ساندرا بولاک) و مدل روی جلد کتاب (چنینگ تیتوم) است که توسط میلیاردری دیوانه و عجیب (دنیل ردکلیف) دزدیده می‌شوند؛ زیرا معتقد است شهر گمشده‌ای که در کتابشان از آن نوشتند، حقیقت دارد. قهرمان‌های داستان تصمیم می‌گیرند هرطور که شده نشانی از شهر گمشده را پیدا کنند و البته در این مسیر با یک مامور سیا (برد پیت) هم برخورد می‌کنند که برای نجات آن‌ها خودش را به آب و آتش می‌زند.

اگر به دنبال تماشای کمدی رمانتیکی هستید که به کمک صحنه‌های اکشن از کسالت‌بار بودن، درآید «شهر گمشده» می‌تواند گزینه‌ی بسیار مناسبی برای شما باشد.

۱۱- دکتر استرنج در چند جهانی دیوانگی (Doctor Strange in the Multiverse of Madness)

دکتر استرنج در چند جهانی دیوانگی

  • کارگردان: سم ریمی
  • بازیگران: بندیکت کامبربچ، الیزابت اولسن، چویتل اجیوفور، بندیکت وانگ، سوچی گومز
  • امتیاز IMDb فیلم: ۶.۹ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز فیلم: ۷۴ از ۱۰۰

دکتر استرنج همیشه با قهرمان‌های دیگر MCU تفاوت‌های اساسی داشت. از این گذشته او از قدرت‌های وحشیانه یا سلاح‌های تکنولوژیک برای کشتن دشمنانش استفاده نمی‌کند، در عوض قوی‌ترین سلاح او جادو است و در «دکتر استرنج در چند جهانی دیوانگی» با یکی دیگر از قدرتمندترین جادوگران دنیا روبه‌رو می‌شود؛ واندا ماکسیموف (الیزابت اولسن). در نتیجه برخی از خلاقانه ترین سکانس‌های اکشنی خلق می‌شوند که تا به حال در دنیای سینمایی مارول دیده ایم.

از تعقیب و گریزهای ابتدای فیلم گرفته تا مبارزه‌ی پایانی، با سکانس‌هایی خنده‌دار و در عین حال نفس‌گیر مواجه می‌شویم که نمی‌توانیم به سادگی از کنارشان عبور کنیم. در یکی از سکانس‌های ترسناک فیلم واندا به کامار تاج حمله می‌کند و می‌تواند به زور وارد ذهن مدافعان آن شود یا در بسیاری از سکانس‌ها شاهد درگیری با شخصیت‌هایی هستیم که به سادگی نمی‌توانستند در دنیای اصلی MCU حضور داشته باشند.

«دکتر استرنج در چند جهانی دیوانگی» فیلمی است که به سازندگانش از جمله سم ریمی اجازه می‌دهد تا خلاقیتشان را از طریق جادوی موجود در فیلم به نمایش بگذارند و یکی از سرگرم‌کننده ترین فیلم‌های جهان و البته دنیای سینمایی مارول را روانه‌ی بازار کنند.

محصولات مارول در دیجی کالا

۱۲- سونیک خارپشت ۲ (Sonic the Hedgehog 2)

سونیک خارپشت 2

  • کارگردان: جف فاولر
  • بازیگران: بن شوارتز، کالین اوشاگنسی، جیم کری، ادریس البا
  • امتیاز IMDb فیلم: ۶.۵ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز فیلم: ۶۹ از ۱۰۰

اولین قسمت این فرانچایز با نام «سونیک خارپشت» (Sonic the Hedgehog) سال ۲۰۲۰ بر اساس بازی ویدیویی محبوبی به همین نام ساخته شد و استقبال از آن به اندازه‌ای خوب و غیر قابل پیش‌بینی بود که سازندگان خیلی زود تصمیم گرفتند قسمت دوم آن را هم راهی سینماها کنند. «سونیک خارپشت ۲» بالاخره بعد از دو سال اکران شد و نتیجه‌ی نهایی حتی بهتر از نسخه‌ی قبلی بود.

در این فیلم ماجراهای سونیک (با صداپیشگی بن شوارتز) را دنبال می‌کنیم که بار دیگر مورد حمله‌ی دکتر رباتنیک شرور (جیم کری) قرار می‌گیرد که به دنبال یافتن الماس افسانه‌ای است که به او اجازه می‌دهد دنیا را مطابق میل خودش تغییر بدهد. سونیک این بار برای نجات دنیا با روباهی به نام تیلز (کالین اوشاگنسی) همراه می‌شود که تحت تاثیر شجاعت سونیک خارپشت در ماجراهای قسمت اول قرار گرفته اما تنها سونیک نیست که متحد جدیدی پیدا کرده بلکه دکتر رباتنیک هم از دوست مورچه‌خوارش ناکلز (ادریس البا) رونمایی می‌کند.

«سونیک خارپشت ۲» هر دو گروه خیر و شر را دنبال می‌کند که برای پیدا کردن الماس افسانه‌ای با یکدیگر رقابت دارند. این درگیری‌ها سواری های هیجان‌انگیز و سریعی با استفاده از رنگ های روشن هستند که مطمئنا به دل همه ی مخاطبان به ویژه طرفداران بازی های ویدیویی کلاسیک حسابی می‌نشینند. «سونیک خارپشت ۲» فقط حوادث قسمت اول را دنبال نمی‌کند بلکه با معرفی شخصیت‌های تازه دنیای بزرگی را خلق می‌کند که حالا حالاها می‌توان در دل آن ماجراجویی کرد؛ بنابراین بی راه نیست که تا این اندازه منتظر اکران «سونیک خارپشت ۳» باشیم.

۱۳- آمبولانس (Ambulance)

آمبولانس

  • کارگردان: مایکل بی
  • بازیگران: جیک جیلنهال، یحیی عبدالمتین دوم، ایزا گونزالس، گرت دیلاهانت، آ مارتینز
  • امتیاز IMDb فیلم: ۶.۱ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز فیلم: ۶۹ از ۱۰۰

«آمبولانس» بازگشت مایکل بی به سالن‌های سینما پس از پایان یافتن سری محبوب «تبدیل شوندگان» (Transformers) بود. فیلم ماجرای برادرانی به نام‌های دنی (جیک جیلنهال) و ویل (یحیی عبدالمتین دوم) شارپ را دنبال می‌کند که در حال سرقت از بانک مجبور می‌شوند یک آمبولانس را بربایند و مسافت زیادی را به اجبار با یک امدادگر (ایزا گونزالس) و یک افسر پلیس زخمی (جکسون وایت) بگذرانند.

«آمبولانس» در حقیقت بازسازی فیلم دانمارکی به همین نام محصول سال ۲۰۰۵ است. با مقایسه‌ی این دو نسخه می‌توانیم به این نتیجه برسیم نسخه‌ی بی با نسخه‌ی اصلی تفاوت‌های عمده‌ای دارد و می‌توان امضا و ردپای این کارگردان اکشن را در کلیات فیلم به خوبی دید. ۱۵ دقیقه‌ی ابتدایی به معرفی شخصیت‌های اصلی می‌پردازد و به همین دلیل هم ریتم نسبتا کندی دارد اما از آن به بعد همه چیز اکشن است و با سرعت فوق‌العاده بالایی جلو می‌رود.

برادران شارپ بارها و بارها جمله‌ای با این مضمون را تکرار می‌کنند که «ما متوقف نمی‌شویم» و به نظر می‌رسد فیلم هم دقیقا همین فلسفه را برای پیش برد داستانش دنبال می‌کند؛ چه با تعقیب و گریز ماشین‌ها در مرکز شهر لس‌آنجلس و بزرگراه‌ها روبه‌رو باشیم و چه به تماشای مسابقه‌ی آمبولانس و هلیکوپتر در رودخانه بنشینیم، در هر صورت «آمبولانس» به سبک مایکل بی و بدون توقف، آدرنالین را به خونتان تزریق می‌کند.

هرچند انتقادات زیادی به خلاءهای داستانی و شخصیت‌های «آمبولانس» وارد است اما چیزی که این فیلم را به یکی از بهترین اکشن های سال ۲۰۲۲ و یکی از بهترین آثار مایکل بی تبدیل می‌کند، تمرکز تاکیدی آن بر اکشن است؛ بنابراین ما شخصیت‌ها را نه از طریق داستان‌های پس‌زمینه بلکه از طریق تصمیم‌هایی که در موقعیت‌های اضطراری می‌گیرند، می‌شناسیم.

«آمبولانس» برای شرح داستان متوقف نمی‌شود؛ زیرا تنها طرحی که این دسته فیلم‌ها به آن نیاز دارند، اکشن است و تنها چیزی که باید برای لذت بردن از فیلم بدانیم این است که یک آمبولانس حامل بیماری بدحال توسط پلیس تعقیب می‌شود. در نهایت مایکل بی یک فیلم‌ساز با استعداد در ژانر اکشن است و دقیقا می‌داند مخاطب این ژانر از او انتظار مقادیر زیادی آدرنالین دارد و این کار را هم به بهترین شکل ممکن انجام می‌دهد.

۱۴- هیولا (Beast)

هیولا

  •  کارگردان: بالتاسار کورماکور
  • بازیگران: ادریس البا، شارلتو کوپلی، ایانا هالی، لیه ساوا جفریس
  • امتیاز IMDb فیلم: ۵.۶ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز فیلم: ۶۸ از ۱۰۰

«هیولا» فیلمی در ژانر بقا است که شما را به تماشای صحنه‌های اکشن مبارزه‌ی انسان با طبیعت وحشی دعوت می‌کند. ادریس البا ایفاگر نقش دکتر نیت ساموئلز است که همراه دخترانش برای گذراندن تعطیلات به منطقه‌ی حفاظت شده‌ای در آفریقای جنوبی می‌رود که توسط دوست زیست‌شناسش اداره می‌شود اما در این سفر تفریحی یکی شیر وحشی تصمیم می‌گیرد به انسان‌هایی که در منطقه حضور دارند حمله کند و این آغازگر درگیری خونینی میان او و دکتر ساموئلز است.

«هیولا» در گیشه بد عمل نکرد و در مجموع توانست هزینه‌های ساختش را بازگرداند اما در کل به دلیل داستان قابل پیش‌بینی‌اش خیلی مورد توجه منتقدان قرار نگرفت. در هر صورت این فیلم چند سکانس اکشن خون‌بار دارد که نفس را در سینه تان حبس می‌کند و حداقل از این نظر نمره‌ی قبولی می‌گیرد.

۱۵- پروژه‌ی آدام (The Adam Project)

پروژه‌ی آدام

  • کارگردان: شان لوی
  • بازیگران: رایان رینولدز، مارک رافلو، جنیفر گارنر، واکر اسکوبل، کاترین کینر
  • امتیاز IMDb فیلم: ۶.۷ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز فیلم: ۶۷ از ۱۰۰

شان لوی کارگردان فیلم «مرد آزاد» (Free Guy) در «پروژه‌ی آدام» یک بار دیگر با رایان رینولدز در نتفلیکس همکاری کرد. این فیلم اوایل سال ۲۰۲۲ منتشر شد و در حقیقت یک اثر علمی- تخیلی به حساب می‌آید اما واقعیت این است که به اندازه‌ای سکانس‌های اکشن خوش ساخت دارد که می‌تواند در این ژانر هم طبقه‌بندی‌اش کرد.

«پروژه‌ی آدام» موضوع محبوب سفر در زمان را دستمایه قرار داده و پیش‌بینی می‌شد به عنوان یکی از آثار پرخرج نتفلیکس با گروهی از ستاره های سینما، مخاطبان زیادی را به خودش جذب کند اما خیلی هم مطابق پیش‌بینی ها عمل نکرد و در مجموع به یک فیلم علمی- تخیلی متوسط دیگر از رایان رینولدز تبدیل شد اما همانطور که پیشتر هم گفتیم لحظات اکشن فیلم در مجموع راضی کننده بودند.

ماجرا درباره‌ی خلبانی به نام آدام (رایان رینولدز) است که سال ۲۰۵۰ میلادی هواپیمای جتی را می‌دزدد و به کمک آن به گذشته سفر و با ۱۲ سالگی خودش دیدار می‌کند. هدف آدام این است که به کمک خود نوجوانش به چند سال قبل سفر کند و جلوی مرگ پدرش که او هم روی مقوله‌ی سفر در زمان کار می کرد را بگیرد.

۱۶- قطار سریع‌السیر (Bullet Train)

قطار سریع‌السیر

  • کارگردان: دیوید لیچ
  • بازیگران: برد پیت، جوئی کینگ، آرون تیلور-جانسون، برایان تایری هنری
  • امتیاز IMDb فیلم: ۷.۳ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز فیلم: ۵۳ از ۱۰۰

یک فیلم اکشن که در فضای محدود قطار به وقوع می‌پیوندد به اندازه‌ی کافی برای مخاطبان این ژانر هیجان‌انگیز است به این ترکیب برد پیت را هم اضافه کنید که در نقش آدمکشی به نام لیدی باگ حضور دارد و مخاطبان خیلی زود متوجه می‌شوند استفاده از نام مستعار در این فیلم عجیب کاملا رایج است.

ماجرا درباره‌ی آدمکش مزدوری با نام مستعار لیدی باگ (برد پیت) است که باید کیف بسیار مهمی را به مقصد برساند و برای این کار هم از قطار سریع‌السیر ژاپن استفاده می‌کند؛ فارغ از این که چند آدمکش حرفه‌ای دیگر هم در قطار حضور دارند که خواهان به دست آوردن کیف هستند پس میان آن‌ها نزاع خون‌باری برای تصاحب کیف به وجود می‌آید.

داستان «قطار سریع‌السیر» نقدهای منفی از سوی منتقدان دریافت کرد که اعتقاد داشتند خلاءهای زیادی دارد و شخصیت‌پردازی‌ها آن طور که باید و شاید کامل نیست اما در هر صورت مخاطبان ژانر ترسناک در درجه اول به صحنه‌های اکشن نفس‌گیر و خوش ساخت نیاز دارند که در «قطار سریع‌السیر» به وفور به چشم می‌خورند. این فیلم از آن دسته آثاری است که به نظر می‌رسد برای فرانچایز سینمایی برنامه‌ریزی شدند و احتمالا ادامه پیدا خواهد کرد، به ویژه به دلیل حضور کوتاه رایان گاسلینگ در فیلم که می‌تواند شخصیت پیش برنده ی قسمت‌های آینده باشد.

۱۷- مرد خاکستری (The Gray Man)

مرد خاکستری

  • کارگردان: برادران روسو
  • بازیگران: رایان گاسلینگ، کریس ایوانز، آنا د آرماس، جسیکا هنویک، رگی-ژان پیج، واگنر مورا
  • امتیاز IMDb فیلم: ۶.۵ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز فیلم: ۴۶ از ۱۰۰

چه کسی دوست ندارد به تماشای یک فیلم اکشن و جاسوسی درباره فساد در سازمان سیا بنشیند؟ حالا به همه ی این موارد رویارویی رایان گاسلینگ و کریس ایوانز به عنوان دو ستاره ی پرطرفدار این روزها را هم اضافه کنید. اگر این موارد برایتان کافی نیست باید بگوییم «مرد خاکستری» توسط برادران روسو که کارگردانی بسیاری از فیلم‌های موفق دنیای سینمایی مارول از جمله «انتقام جویان: جنگ ابدیت» (Avengers: Infinity War) و «انتقام جویان: پایان بازی» (Avengers: Endgame) را عهده‌دار بودند، ساخته شده است.

«مرد خاکستری» از رمان محبوبی به همین نام اثر مارک گرینی اقتباس شده و یکی از پرخرج ترین فیلم‌های اکشن نتفلیکس است. برادران روسو «مرد خاکستری» را برای یک فرانچایز پر خرج حداقل سه قسمتی برنامه‌ریزی کردند و قرار است به زودی یک دنباله‌ی سینمایی و یک اسپین آف هم داشته باشد. البته فیلم با انتقادات تند و تیزی هم از سوی منتقدان مواجه شد که بیشتر به روند داستانی سریع و بی‌منطق آن باز می‌گشت اما در هر صورت به اندازه‌ای از لحاظ صحنه‌های اکشن غنی و هیجان‌انگیز بود که مخاطبان پروپاقرص این ژانر را راضی نگه داشت.

فیلم ماجرای پروژه‌ای به نام سیرا را در سازمان سیا دنبال می‌کند که به واسطه‌ی آن گروهی از مجرمان به عنوان جاسوس جذب این پروژه می‌شوند اما با گذشت زمان پروژه‌ی سیرا جواب نمی‌دهد و سیا تصمیم می‌گیرد همه ی ماموران باقی مانده را از میان بردارد و سیرا را برای همیشه به بایگانی بفرستد. در ادامه با ماموری به نام سیرا سیکس (رایان گاسلینگ) مواجه می‌شویم که متوجه این اتفاق می‌شود و سعی می‌کند از خودش به هر نحوی که شده محافظت کند و اطلاعات مخفیانه‌ای که در دست دارد را به جای امنی برساند. با این همه یک مامور سابق و روانی سیا به نام لوید هنسن (کریس ایوانز) که به دلیل اقدامات خودسرانه و به شدت وحشیانه‌اش از آژانس اخراج شده برای به دام انداختن سیرا سیکس اجیر می‌شود.

۱۸- آنچارتد (Uncharted)

آنچارتد

  • کارگردان: روبن فلیشر
  • بازیگران: تام هالند، مارک والبرگ، سوفیا تیلور علی، تاتی گابریل
  • امتیاز IMDb فیلم: ۶.۳ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز فیلم: ۴۱ از ۱۰۰

مارک والبرگ و تام هالند در اقتباس سینمایی از بازی ویدیویی محبوب «آنچارتد» ایفاگر نقش ویکتور سالیوان و ناتان دریک هستند؛ دو شخصیتی که در بازی ویدیویی محبوب دل گیمرها بودند. فیلم این شخصیت‌ها را به مخاطبان معرفی می‌کند و احتمالا قسمت اول از فرانچایزی است که بر اساس این بازی ساخته خواهد شد. ماجرا درباره‌ی پسر یتیم و باهوشی به نام ناتان است که در جستجوی گنج با شکارچی با تجربه‌ای به نام ویکتور سالیوان آشنا می‌شود و ماجراجویی هیجان‌انگیزی را برای پیدا کردن گنج و البته یافتن برادر گمشده‌اش سم آغاز می‌کند.

«آنچارتد» هم به سیاق بیشتر آثار اقتباسی از بازی های ویدیویی با واکنش های متفاوتی مواجه شد و بسیاری معتقد بودند نتوانسته به حال و هوای بازی نزدیک شود اما در هر صورت از نظر سکانس‌های اکشن به اندازه‌ای قوی بود که مخاطبان این ژانر را راضی نگه داشت و موفقش شد بیش از ۴۰۰ میلیون دلار فروش داشته باشد. از نکات مثبت «آنچارتد» می‌توان به شیمی مناسب میان تام هالند و مارک والبرگ اشاره کرد که سکانس‌های اکشن دوتایی فیلم را به شدت چشم نواز و هیجان‌انگیز کرده است.

۱۹- بلک آدام (Black Adam)

بلک آدام

  • کارگردان: ژاومه کویت-سرا
  • بازیگران: دواین جانسون، آلدیس هاج، نوحا سنتینو، سارا شاهی، مروان کنزاری
  • امتیاز IMDb فیلم: ۶.۷ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز فیلم: ۳۹ از ۱۰۰

«بلک آدام» یکی از بزرگ ترین تفاوت‌ها میان امتیاز منتقدان و مخاطبان در وب سایت راتن تومیتوز را به نام خودش ثبت کرد و رکورد دواین جانسون در باکس آفیس را هم جابه‌جا کرد. عمده‌ی انتقادات به روند داستان و البته صحنه‌های اکشن وارد بود اما در هر صورت مخاطبان فیلم را پسندیدند و تا هفته‌ها بین رتبه‌های یک تا ده پرفروش ترین فیلم‌های جدول باکس آفیس جا داشت؛ با این اوصاف می‌توانیم ادعا کنیم در حد و اندازه‌ی یک فیلم ابرقهرمانی خوب عمل کرد.

دی سی در این فیلم نه تنها بلک آدام (دواین جانسون) را به عنوان شخصیت اصلی به مخاطبان معرفی می‌کند بلکه به سراغ اعضای انجمن عدالت هم می‌رود که برای مقابله با تهدیدهای بلک آدام گرد هم جمع شده اند. خوشبختانه این معرفی به طرز شگفت‌آوری روان است به ویژه وقتی با معرفی ناخوشایند و عجیب متا انسان‌ها در «بتمن علیه سوپرمن: طلوع عدالت» (Batman v Superman: Dawn of Justice) مقایسه می‌شود. همچنین مبارزات و جدال‌های میان شخصیت‌ها از جمله هیجان‌انگیزترین سکانس‌های دنیای توسعه‌یافته‌ی دی سی هستند.

ژاومه کویت-سرا پیش تر استعدادش در ساخت فیلم‌های اکشن را با آثاری با بودجه‌ی متوسط به اثبات رسانده بود و حالا این استعداد را به فیلم ابرقهرمانی با بودجه‌ی فوق‌العاده زیاد آورده است. او از حرکات آهسته برای نمایش هیجان‌انگیز اتفاقاتی مثل قدرت جادویی دکتر فیت و طوفان‌های رنگارنگ استفاده کرد. در هر صورت حتی اگر انتقادات زیادی به روند داستان «بلک آدام» وارد باشد توجه کارگردان به ظرافت‌های اکشن باعث شده فیلم نه تنها یکی از بهترین فیلم‌های اکشن سال ۲۰۲۲ لقب بگیرد بلکه تا این جای کار یکی از بهترین‌های DCEU هم باشد.

۲۰- دنیای ژوراسیک: قلمرو (Jurassic World: Dominion)

دنیای ژوراسیک: قلمرو

  • کارگردان: کالین ترورو
  • بازیگران: کریس پرت، برایس دالاس هاوارد، لورا درن، جف گلدبلوم، سم نیل، بی‌دی ونگ
  • امتیاز IMDb فیلم: ۵.۷ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز فیلم: ۲۹ از ۱۰۰

«دنیای ژوراسیک: قلمرو» پایان‌بخش سه گانه ی «دنیای ژوراسیک» به حساب می‌آید و البته اصلا نتوانست مثل قسمت‌های قبلی نظرات انتقادی را به خودش جلب کند. با این حال عملکردش در باکس آفیس بد نبود و نسبتا خوب فروخت. باگ های داستانی زیادی در این فیلم وجود دارد و به کارگردانی می‌توان نقدهای زیادی را وارد کرد با این حال سکانس‌های اکشن آن نسبتا راضی کننده است.

ماجراهای این فیلم چهار سال پس از «دنیای ژوراسیک: سقوط پادشاهی» (jurassic world: fallen kingdom) می‌گذرد. در این دوران دایناسورها کنار انسان‌ها به خوبی و خوشی زندگی می‌کنند اما این تعادل در واقع آرامش پیش از طوفان است و خیلی زود اوضاع زندگی مسالمت‌آمیز دایناسورها و انسان‌ها به هم می‌ریزد.

منبع: looper و esquire

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه