بهترین نرم‌افزارهای رایگان ویرایش ویدیو برای ویندوز در سال ۲۰۲۲

۴ دی ۱۴۰۱ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۹ دقیقه
اپلیکیشن‌های ویرایش ویدیو ویندوز

در این مطلب بهترین نرم‌افزارهای ویرایش ویدیو برای ویندوز را معرفی می‌کنیم که کمک می‌کنند به صورت حرفه‌ای، به ویرایش و تدوین ویدیو بپردازید.

ویرایش ویدیو یکی از پراستفاده‌ترین کارهایی است که کاربران زیادی برای انجام امور مختلف به آن نیاز پیدا می‌کنند؛ از تولید محتوا برای شبکه‌های اجتماعی گرفته تا ساختن ادیت‌های جذاب و زیبا. اما برای ویرایش ویدیو، داشتن مهارت بالا کافی نیست. گاهی اوقات کاربر باید به اپلیکیشن خوبی هم دسترسی داشته باشد تا بتواند آنچه را که می‌داند، در عمل پیاده کند.

در این مطلب هدفمان این است که بهترین اپلیکیشن‌های ویرایش ویدیو را معرفی کنیم. البته شاید برخی از شما تصور کنید اپلیکیشن‌های حرفه‌ای ویرایش ویدیو پولی هستند و هر کسی توانایی خرید آن‌ها را ندارد. تا حدودی درست است. طبیعتا کسانی که به صورت حرفه‌ای به ویرایش ویدیو می‌پردازند، مجبور هستند برای یک سری از این اپلیکیشن‌ها یا بهره‌مندی از تمام قابلیت‌های آن‌ها هزینه کنند اما اگر تازه‌کار هستید، این مقاله کاملا برایتان مناسب است چرا که قصد داریم یک سری از بهترین اپلیکیشن‌های رایگان ویرایش ویدیو را به شما معرفی کنیم که می‌توانند حتی به صورت حرفه‌ای هم نیازتان را به صورت کامل برطرف کنند.

اگرچه تعداد اپلیکیشن‌های خوب ویرایش ویدیو زیاد است اما در این مطلب به معرفی ۵ نمونه از بهترین‌ها می‌پردازیم که بتوانید انتخاب راحت‌تری داشته باشید. هر پنج اپلیکیشن این لیست رایگان هستند و نیازی نیست هزینه‌ای برای آن‌ها پرداخت کنید.

فهرست محتوا

DaVinci Resolve 17 (بهترین در مجموع)
 Microsoft Video Editor (بهترین اپلیکیشن ویرایش ویدیو پایه)
 Adobe Rush (بهترین برای تازه‌کارها)
Kdenlive (بهترین اپلیکیشن ویرایش ویدیو متن‌باز)
OpenShot (متوسط)

۱. DaVinci Resolve 17

اولین و در وقع باید بگوییم بهترین اپلیکیشن این لیست، DaVinci Resolve 17 است که توانست عنوان بهترین اپلیکیشن ویرایش ویدیو در مجموع را هم به خود اختصاص دهد. شاید باور آن سخت باشد اما باید بدانید که اپلیکیشنی که حتی فیلم‌سازان هم برای تدوین و ویرایش فیلم از آن استفاده می‌کنند، رایگان است. اگرچه نسخه‌ی پولی آن هم در دسترس قرار دارد اما برای بسیاری از کاربران، همین نسخه‌ی رایگان هم هر آنچه را که نیاز باشد فراهم می‌کند.

یکی از دلایلی که DaVinci Resolve 17 را به‌عنوان بهترین اپلیکیشن این لیست انتخاب کردیم، در دسترس بودن آن در هر پلتفرم است. این یعنی چه از مک استفاده کنید، چه لینوکس و چه ویندوز، می‌توانید از این اپلیکیشن بهره ببرید. البته در بخش سخت‌افزار شاید اندکی به مشکل بر بخورید، به‌خصوص کارت گرافیک چرا که این اپلیکیشن به‌شدت گرافیک-محور است.

از جمله قابلیت‌های بسیار خوب این اپلیکیشن می‌توان به تنظیم و بهبود رنگ‌بندی و همچنین ابزار مخصوص صدا اشاره کرد که دست کاربر را در انجام کارهای مختلف حین ویرایش ویدیو کاملا باز می‌گذارد.

اینکه کار کردن با DaVinci Resolve 17 را کاملا فرا بگیرید کاملا به میزان تعهد و وقتی که برای آن می‌گذارید بستگی دارد اما اطمینان داشته باشید با اندکی کار، به آن مسلط خواهید شد. البته اگر کارتان پیوستگی داشته باشد. تنها چیزی که باید از وجود آن مطمئن باشید، سخت‌افزار قدرتمند به‌خصوص گرافیک است.

نقاط قوت اپلیکیشن DaVinci Resolve 17

  • استفاده‌ی کاملا رایگان
  • ابزار حرفه‌ای برای ویرایش ویدیو
  • قابل دسترسی در مک و لینوکس
  • بهره‌مندی از ابزار بهبود رنگ و تنظیم صدا
  • یادگیری آسان
  • استفاده از شتاب‌دهنده‌ی گرافیکی برای افزایش سرعت و بهبود کارایی

نقاط ضعف اپلیکیشن DaVinci Resolve 17

  • دسترسی نداشتن در ARM
  • نیازمند منابع سخت‌افزاری قدرتمند
  • پشتیبانی از گرافیک‌های خاص
دانلود از وب‌سایت Blackmagic design

۲. Microsoft Video Editor

می‌رسیم به دومین اپلیکیشن این لیست که ساخت مایکروسافت است و Microsoft video editor نام دارد. البته شاید با خود فکر کنید مگر مایکروسافت اپلیکیشن ویرایش ویدیو هم می‌سازد؟! باید بگوییم بله. این اپلیکیشن در واقع در خود ویندوز ۱۰ و ۱۱ هم به‌عنوان اپلیکیشن پیش‌فرض وجود دارد که اگرچه توانایی آن در حد اپلیکیشن‌های حرفه‌ای ویرایش ویدیو نظیر DaVinci Resolve 17 نیست اما می‌تواند کارتان را در سطح ابتدایی پیش ببرد.

یکی از بزرگ‌ترین مزیت‌های این اپلیکیشن این است که اصلا نیازی به پرداخت هزینه یا نصب و راه‌اندازی یک اپلیکیشن مجزا ندارید. در همان سیستم‌عامل خود امکان برش، ویرایش بخش‌های مختلف فیلم و ویدیو، اضافه کردن جلوه‌های ویژه، متن و… را خواهید داشت که همین موضوع کارتان را بسیار آسان‌تر می‌کند.

یکی از نکات منفی استفاده از این اپلیکیشن، ساده بودن بیش از حد آن است. در واقع همان چیزی که در بالا از آن به‌عنوان نقطه قوت یاد شد، از نگاهی دیگر می‌تواند نقطه ضعف هم باشد. چرا که کاربر نمی‌تواند هرآنچه را که در ذهن دارد با ابزارهای موجود در این اپلیکیشن روی ویدیو اعمال کند. شاید بتوانید به ویدیو جلوه‌های زیبا، متن و… اضافه کنید اما همه چیز به همین‌ها محدود می‌شود. این اپلیکیشن بیشتر برای هدف ویرایش و اشتراک‌گذاری ویدیو در شبکه‌های اجتماعی شخصی طراحی شده است؛ بنابراین برای انجام کارهای حرفه‌ای قطعا به اپلیکیشن دیگری نیاز خواهید داشت.

نقاط قوت اپلیکیشن Microsoft video editor

  • استفاده‌ی کاملا رایگان
  • دسترسی آسان در خود ویندوز بدون نیاز به نصب اپلیکیشن شخص ثالث
  • امکان افزودن جلوه‌های ویدیویی متنوع
  • استفاده‌ی آسان

نقاط ضعف اپلیکیشن Microsoft video editor

  • بهره‌مند نبودن از ابزارهای قدرتمند و حرفه‌ای ویرایش ویدیو
  • پردازش کند

این اپلیکیشن به محض نصب ویندوز ۱۰ یا ۱۱ در دسترس قرار دارد. با کلیک روی این لینک به وب‌سایت مایکروسافت هدایت می‌شوید می‌توانید آموزش اجرا و استفاده از آن را مشاهده کنید.

۳. Adobe Rush

اپلیکیشن‌های ویرایش ویدیو ویندوز

سومین اپلیکیشن این لیست متعلق به شرکتی است که به صورت کلی به خاطر اپلیکیشن‌های ویرایش تصویر و ویدیو بین کاربران شناخته می‌شود و محبوبیت بالایی هم دارد. در رابطه با آدوبی حرف می‌زنیم که نماینده‌ای قدرتمند تحت عنوان Adobe Rush در زمینه‌ی ویرایش ویدیو دارد. البته این اپلیکیشن شاید به قدرتمندی DaVinci Resolve 17 نباشد اما برای آن دسته از کاربرانی که به‌تازگی کار ویرایش ویدیو را آغاز کرده‌اند، فوق‌العاده مناسب است. این اپلیکیشن برای کار کردن به یک حساب کاربری آدوبی نیاز دارد که شاید خیلی‌ها این موضوع را به دلایل مختلف نپسندند اما با این حال خود اپلیکیشن عملکردی عالی دارد.

اگرچه ویراستارهای حرفه‌ای قطعا نیاز خود را با اپلیکیشن‌های دیگر برطرف خواهند کرد اما غافلگیر خواهید شد اگر بدانید چه کارهایی می‌توان با همین Adobe Rush انجام داد. هدف آدوبی از طراحی این اپلیکیشن بیشتر کاربران و علاقه‌مندان به اشتراک‌گذاری ویدیو در شبکه‌های اجتماعی بوده بنابراین می‌توانید کارهایی نظیر اضافه کردن متن، جلوه‌های ویژه و… را با آن انجام دهید. یکی از بهترین امکانات این اپلیکیشن، همگام‌شدن با حساب کاربری و ذخیره کردن مرحله به مرحله از کارهای شما در فضای ابری است تا در صورت بروز هرگونه مشکلی، فایل ویرایش شده را از دست ندهید.

رابط کاربری Adobe Rush ساده است و اگر تجربه‌ی کار با انواع و اقسام اپلیکیشن‌ها با کاربرد مشابه را داشته باشید، در همان نگاه اول متوجه خواهید شد تا چه اندازه محیط آن شبیه به محیط سایر اپلیکشین‌ها است. متأسفانه همگام‌سازی با نسخه‌ی موبایلی این اپلیکیشن نیازمند پرداخت هزینه برای فعال‌سازی است که باید آن را یک نقطه ضعف بدانیم. اما اگر روی ویندوز به انجام کارهای ویراستاری خود می‌پردازید، قطعا به Adobe Rush علاقه‌مند خواهید شد.

نقاط قوت اپلیکیشن Adobe Rush

  • استفاده‌ی کاملا رایگان
  • مناسب برای کاربران تازه‌کار
  • رابط کاربری ساده، زیبا و یوزر فرندلی
  • عملکرد فوق‌العاده در زمینه‌ی ویرایش ویدیو
  • ذخیره‌ی خودکار فعالیت‌ها در فضای ابری

نقاط ضعف اپلیکیشن Adobe Rush

  • پشتیبانی نکردن از همگام‌سازی بین پلتفرم در نسخه‌ی رایگان
  • نیازمند حساب کاربری آدوبی برای راه‌اندازی
دانلود از وب‌سایت آدوبی

۴. Kdenlive

اپلیکیشن‌های ویرایش ویدیو ویندوز

چهارمین اپلیکیشن این لیست، Kdenlive نام دارد. یکی از بهترین اپلیکیشن‌های ویرایش ویدیو ویندوز که متن‌باز است و کاربران می‌توانند هرکاری که می‌خواهند با استفاده از آن انجام دهند. به همین جهت هم هست که به آن لقب بهترین اپلیکیشن ویرایش ویدیوی متن‌باز را دادیم. البته این اپلیکیشن بیشتر با هدف کار روی لینوکس طراحی شده اما خوشبختانه روی ویندوز و مک نیز در دسترس قرار دارد، کاملا رایگان است و امکانات فوق‌العاده زیادی هم دارد. منظورمان از رایگان هم یعنی کاملا رایگان طوری که با هربار استفاده، پیشنهاد می‌شود اندکی مبلغ به توسعه‌دهندگان آن اهدا کنید.

برخلاف DaVinci Resolve 17 که اپلیکیشنی قدرتمند و در نتیجه نیازمند سیستمی قدرتمند بود، Kdenlive را می‌توان روی سیستم‌های مختلف با قدرت سخت‌افزاری نسبتا خوب یا متوسط هم نصب کرد. در حالی که قابلیت‌های آن به اندازه‌ی اپلیکیشن‌های ویرایش ویدیو حرفه‌ای زیاد است و می‌تواند نیاز شما را در سطوح مختلف برآورده کند. البته طبیعتا هرچه قدرت سخت‌افزاری سیستم‌تان بیشتر باشد می‌توانید سریع‌تر و بهتر کار خود را پیش ببرید و در این موضوع شکی نیست اما همین که بتوان از Kdenlive در سیستم‌های معمولی هم بهره برد، به ارزش آن می‌افزاید.

البته یادگیری این اپلیکیشن اندکی سخت است و باید حتما پیوسته با آن تمرین کنید تا دستتان بیاید چگونه باید ابزار مختلف آن را یافته و بکار ببرید. اما رابط کاربری پیچیدگی زیادی ندارد و همین موضوع تأثیر زیادی هم روی بهبود عملکرد شما در مدت زمان کم خواهد داشت. هرچند اگر در فرایند ویرایش ویدیو به مشکل هم برخوردید می‌توانید در قسمتی از اپلیکیشن که پشتیبانی متنی را فراهم کرده، مشکل خود را یافته و آن را حل کنید.

نقاط قوت اپلیکیشن Kdenlive

  • استفاده‌ی کاملا رایگان
  • قابل نصب و استفاده در سیستم‌هایی با قدرت متوسط به بالا
  • پشتیبانی از امکانات و ابزارهای حرفه‌ای ویرایش ویدیو
  • قابل دسترس در مک و ویندوز
  • پشتیبانی متنی

نقاط ضعف اپلیکیشن Kdenlive

  • یادگیری سخت
  • سرعت پایین در ویرایش ویدیو در سیستم‌های ضعیف
  • استفاده‌ی کاملا سطحی از شتاب‌دهنده‌ی گرافیک
دانلود از وب‌سایت KDE

۵. OpenShot

اپلیکیشن‌های ویرایش ویدیو ویندوز

آخرین اپلیکیشن این لیست، OpenShot نام دارد که باید آن را در دسته‌ی اپلیکیشن‌های حرفه‌ای ویرایش ویدیو برای ویندوز دسته‌بندی کنیم. این اپلیکیشن هم مانند بسیاری از اپلیکیشن‌های این لیست کاملا رایگان است و کاربران می‌توانند آن را در سیستم‌عامل‌های مک و لینوکس هم علاوه بر ویندوز نصب کنند. استفاده از این اپلیکیشن به لطف رابط کاربری فوق‌العاده ساده‌ای که دارد بسیار ساده و لذت‌بخش خواهد بود اما اگر کاربر حرفه‌ای هستید، این امکان وجود دارد که از حالت ساده به حالت پیشرفته هم سوییچ کنید.

در مقایسه با یک سری از اپلیکیشن‌های قدرتمند این زمینه، OpenShot اندکی کندتر است. بنابراین اگر در طول روز چندین فایل را رندر نمی‌گیرید، می‌توانید روی توانایی‌های این اپلیکیشن حساب کنید. البته که در غیر این صورت هم OpenShot می‌تواند نیاز شما را برآورده کند اما طبیعتا طولانی شدن فرایند ویرایش آزاردهنده خواهد بود. این اپلیکیشن برای کسانی که تازه‌کار هستند و می‌خواهد به یک کاربر حرفه‌ای تبدیل شوند، گزینه‌ی بسیار مناسبی به حساب می‌آید.

نقاط قوت اپلیکیشن OpenShot

  • استفاده‌ی کاملا رایگان
  • استفاده‌ی آسان
  • پشتیبانی از قابلیت کراس‌پلتفرم
  • رابط کاربری ساده
  • بهره‌مندی از قابلیت‌های متنوع

نقاط ضعف اپلیکیشن OpenShot

  • عملکرد کند در مقایسه با سایر اپلیکیشن‌های قدرتمند در این زمینه
  • نیازمند سیستم نسبتا قدرتمند
  • رابط کاربری قدیمی
دانلود از وب‌سایت OpenShot

جمع‌بندی

طبیعتا تعداد اپلیکیشن‌هایی که بتوانید با استفاده از آن‌ها کار ویرایش ویدیو انجام دهید آنقدر زیاد است که معرفی تک تک آن‌ها از حوصله‌ی متن خارج خواهد بود. به همین خاطر هم بود که سعی کردیم در این مطلب از اضافه‌گویی پرهیز و پنج مورد از بهترین اپلیکیشن‌های ویرایش ویدیو در ویندوز و سایر سیستم‌عامل‌ها را به شما معرفی کنیم.

در بین این اپلیکیشن‌های ویرایش ویدیو اما DaVinci Resolve 17 در مجموع بهترین انتخاب ما خواهد بود که با بهره‌مندی از قابلیت‌ها و امکانات بی‌شماری که دارد تقریبا می‌توان گفت شما را از هر اپلیکیشن دیگری بی‌نیاز می‌کند. این اپلیکیشن توسط شرکت‌های بزرگ و حرفه‌ای که کارهای ویدیویی با بودجه‌ی سنگین انجام می‌دهند استفاده می‌شود و اگر شما هم علم و سخت‌افزار مناسب را داشته باشید، می‌توانید مثل افراد حرفه‌ای از آن استفاده کنید.

آن دسته از کاربرانی که به یافتن شغل در این زمینه فکر می‌کنند هم بهتر است فراگیری DaVinci Resolve 17 را در برنامه‌های خود قرار دهند چرا که برای اهداف شغلی، این اپلیکیشن بی‌نظیر است. شرکت سازنده یعنی Blackmagic هم منابع یادگیری متنوعی را منتشر کرده که می‌توانید با رفتن به وب‌سایت رسمی آن، این آموزش ها را به صورت رایگان مشاهده کنید.

سایر اپلیکیشن‌های این لیست هم متناسب با آنچه که گفته شد خوب هستند و می‌توانند نیاز شما را برطرف کنند. با این حال انتخاب یک اپلیکیشن خوب در این زمینه در درجه‌ی اول به نیاز و در درجه‌ی دوم به سابقه‌ی استفاده‌ی شما از آن‌ها بستگی دارد. برای مثال طبیعتا شخصی که با ویرایشگر OpenShot کار کرده باشد و به آن مسلط باشد و از طرفی نیازش را هم برطرف سازد، دیگر نیازی به DaVinci Resolve 17 هم نخواهد داشت.

شما از چه اپلیکیشن‌هایی برای ویرایش ویدیو در ویندوز، مک یا لینوکس استفاده می‌کنید؟

منبع: Windows Central

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

یک دیدگاه
  1. اسی

    جای camtasia studio واقعا خالی بود با توجه به اینکه تو ورژنای اخیرش پیشرفت چشمگیری کرده.

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه