۱۵ فیلم عاشقانه دهه ۲۰۰۰ که باید ببینید

۱۶ آبان ۱۴۰۲ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۸ دقیقه
15 فیلم عاشقانه دهه 2000 که باید ببینید

دهه هشتاد و نود میلادی بعد از یک دوره خاص سینمای هالیوود در دهه شصت و هفتاد دوران طلایی سینمای کمدی رمانتیک در عصر مدرن بود. هنوز هم صحبت از فیلم رمانتیک که می‌شود همه یاد عاشقانه‌های آن دوران می‌افتند. دهه ۲۰۰۰ و آغاز قرن بیست و یکم همچنان رنگ و بوی فیلم‌های عاشقانه دو دهه قبلی را حفظ کرد اما با یک تفاوت عمده، حالا دیگر حس تازگی و واقع‌گرایی به این ژانر اضافه شد. فیلم عاشقانه دهه ۲۰۰۰ از قراردادهای همیشگی سرپیچی می‌کرد و در عین داستان‌های خوبی برای روایت داشت. در این دوره شاهد تغییری به سمت کاوش در روابط پیچیده و چندوجهی بودیم که طیف تجربیات عاشقانه بر پرده نقره‌ای را گسترش داد.

فیلم‌های رمانتیک دهه ۲۰۰۰، شخصیت‌های متنوع و فراگیرتری را به این ژانر آوردند. و بدین ترتیب، دهه ۲۰۰۰ تغییر ویژه‌ای را برای این ژانر رقم زد و شاهد تولید فیلم‌های زیادی بود که امروز دیگر به کلاسیک تبدیل شدند. در حالی که دهه ۱۹۹۰ آثار عاشقانه‌ای مانند «بی‌خوابی در سیاتل» و «روح» را داشت که عمدتاً بر داستان‌های عاشقانه دور از واقعیت قراردادی مبتنی بود، دهه ۲۰۰۰  یه سمت داستان‌ها و زوج‌های عاشق غیرمتعارفی گرایش کرد و نتیجه‌اش تولید فیلم‌هایی مثل «خورشید ابدی ذهن پاک» بود که مرزهای این ژانر را به چالش کشیدند و درها را به روی طیف گسترده‌تری از تجربیات رمانتیک گشودند. دهه ۲۰۰۰ فیلم عاشقانه خود زیاد دارد اما اینجا پانزده مورد از میان بهترین‌های این دوره را فهرست کرده‌ایم.

۱. «پیش از غروب» (Before Sunset)، فیلم عاشقانه دهه ۲۰۰۰

پیش از غروب، فیلم عاشقانه دهه 2000

  • سال اکران: ۲۰۰۴
  • کارگردان: ریچارد لینکلیتر
  • بازیگران: ایتن هاوک، ژولی دلپی
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۹۴ از ۱۰۰

این درام عاشقانه که در واقع قسمت دوم سه‌گانه شاهکار ریچارد لینکلیتر است، ده سال بعد از اتفاقات قسمت اول، «پیش از طلوع» اتفاق می‌افتد. در دهه ۱۹۹۰ جسی (ایتن هاک) و سلین (ژولی دلپی) بعد از گذراندن یک روز عاشقانه در وین با هم قرار می‌گذارند که شش ماه بعد همان‌جا یکدیگر را ملاقات کنند. جسی از سفری دور اروپا باید به امریکا برگردد و سلین به فرانسه برمی‌گردد. در سال ۲۰۰۴ جسی و سلین یک بار دیگر هم را ملاقات می‌کنند. اما این بار در نقش زن و مردی بالغ که تقریباً هر یک به رؤیای خود رسیده‌اند، جسی نویسنده شده است و سلین شغل مهمی مرتبط با محیط زیست دارد. جسی ازدواج کرده و یک بچه دارد و سلین در رابطه‌ای عاطفی با یک عکاس است. جسی و سلین این بار هم در شهر، این دفعه در پاریس با هم قدم می‌زنند و حرف می‌زنند، درست مثل فیلم قبلی.

جسی برای رونمایی از کتاب موفقش در امریکا به پاریس آمده و سلین که از قبل می‌دانسته در آن تاریخ او به پاریس می‌آید، در کتابفروشی محل رونمایی کتاب حاضر می‌شود. در گفت‌وگوی این دو متوجه می‌شویم که جسی ده سال پیش سر قرار رفته اما سلین به خاطر مرگ مادربزرگش نتوانسته چنین کند. جسی بعد از آن کتابش را بر اساس همان برخورد عاشقانه کوتاه می‌نویسد و حالا این دو از کتاب، خودشان، دیدگاه‌هایشان نسبت به زندگی و وضعیت زندگی‌شان حرف می‌زنند، یک دیدار عاشقانه دیگر که انگار به دلیل بلوغش حتی جذاب‌تر است. ما شاهد عشقی داغ هستیم اما خبری از سانتی‌مانتالیسم نیست. سطح گفت‌وگوها به اندازه‌ای اینتلکچوال است که اصلاً نمی‌تواند کلیشه شود. «پیش از غروب» همچون فیلم اول پایان باز زیبایی دارد که در قسمت سوم آن، که ده سال بعد ساخته شد، مشخص می‌شود. این فیلم یکی از بهترین فیلم‌های تماماً گفت‌وگومحور که در یک روز اتفاق می‌افتند، و شاخص‌ترین این نوع فیلم‌هاست که برای اهلش نه تنها حتی لحظه‌ای کسل‌کننده نیست، بلکه نیاز به دوباره و چندباره دیدن دارد.

۲. در واقع عشق (Love Actually)

عشق واقعا

  • سال اکران: ۲۰۰۳
  • کارگردان: ریچارد کرتیس
  • بازیگران: هیو گرانت، لیام نیسون، کالین فرث، لورا لینی، اما تامپسون، آلن ریکمن، کیرا نایتلی، مارتین مک‌کاچن، بیل نای، روآن اتکینسون، لوسیا مونیز، بیلی باب تورنتون، کلودیا شیفر، توماس سنگستر، هایکه ماکاچ، مارتین فریمن، جوانا پیج، اندرو لینکلن
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۶۳ از ۱۰۰

یکی از شیرین‌ترین فیلم‌های عاشقانه دهه ۲۰۰۰ و تمام دوران از کارگردانی که فیلم‌های عاشقانه محبوب دیگری همچون «ناتینگ هیل» و «چهار عروسی و یک عزا» را در کارنامه خود دارد. فیلمی پرستاره که فکر می‌کنی از آن دسته فیلم‌هایی است که با ستاره‌های بی‌شمارش فقط قصد جذب مخاطب را دارد و فیلم ضعیفی است، اما این درباره «در واقع عشق» صدق نمی‌کند. خرده‌روایت‌های تقریباً مرتبط به هم این فیلم به قدری شیرین و زیباست که تماشای فیلم را همیشه لذت‌بخش می‌کند. فیلم قصه عشق، وصال و حسرت است، قصه جشن عشق در سال نو. قصه‌ خواننده مرد موفقی که عشق ندارد، و آن را در مدیر برنامه قدیمی‌اش پیدا می‌کند. زوج میانسالی که برای بازگشت به هم احتیاج به یک لغزش دارند. دختری که به خاطر برادر مریضش نمی‌تواند فرصتی برای کسی که دوستش دارد، بگذارد. مردی که به همسر دوستش علاقه دارد ولی مجبور است از آن بگذرد و چند داستانک دیگر که همه زیبایی خود را دارند و در فضایی آرام و به واسطه کریسمس زیبا با بازی خوب بازیگرانش به زیبایی روایت می‌شود.

۳. مولن روژ (Moulin Rouge)

مولن روژ

  • سال اکران: ۲۰۰۱
  • کارگردان: باز لورمن
  • بازیگران: ایوان مک‌گرگور، نیکول کیدمن، جیم برودبنت، جان لگویزمائو، ریچارد راکسبرگ، کیرونا استامل
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۷۵ از ۱۰۰

این موزیکال، عاشقانه و درام داستان شاعر و نویسنده انگلیسی جوانی به نام کریسشن را روایت می‌کند که در سال ۱۸۹۹ به محله مونمارتر پاریس آمده و پس از مدتی در دام عشق ساتین، ستاره کاباره مولن روژ گرفتار می‌آید و رقابت عشقی‌ای بین او و شخصی متمول به نام دوک بر سر ساتین آغاز می‌شود. «مولن روژ» جشن موسیقی و رقص است با یک قصه عاشقانه زیبا اما دردناک. قصه عشق کریسشن و ساتین که از همان ابتدا معلوم است پایان خوشی ندارد، با ترانه‌هایی از پیش شناخته شده اما با تنظیم جدید با صدای خود بازیگران اصلی، نیکول کیدمن و ایوان مک‎‌گرگور، یکی از زیباترین قصه‌های عاشقانه دهه ۲۰۰۰ و تمام دوران است. فیلم پرزرق و برق باز لورمن که در ساخت موزیکال تبحر دارد، با یک نیکول کیدمن زیبا و جذاب که تازه از تام کروز جدا شده و انگار تازه متولد شده و در نقش ساتین فرو رفته است، و طراحی لباس و صحنه فوق العاده، تجربه‌ای به‌یادماندنی برای علاقه‌مندان به فیلم عاشقانه از نوع موزیکال رقم خواهد زد. چه ترانه‌های زیبا با چه تنظیم‌های خوبی برای این فیلم انتخاب شده است، به طور ویژه مدلی‌ای که کریسشن و ساتین روی پشت بام می‌خوانند و با آن‌ها به هم ابراز عشق می‌کنند.

۴. «پی‌نوشت: دوستت دارم» (P.S. I Love You)، فیلم عاشقانه دهه ۲۰۰۰

پانوشت: دوستت دارم، فیلم عاشقانه دهه 2000

  • سال اکران: ۲۰۰۷
  • کارگردان: ریچارد لاگراونیس
  • بازیگران: هیلاری سوانک، جرارد باتلر، لیزا کودرو، هری کانیک جونیور، جینا گرشان، جفری دین مورگان، کتی بیتس
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۲۵ از ۱۰۰

جرارد باتلر در این درام عاشقانه اقتباسی یکی از بهترین و دوست‌داشتنی‌ترین شخصیت‌های عاشق مرد را بر پرده سینما خلق کرده است. البته به لطف رمانی که خانم سیسیلیا اهرن نوشته است. آشکارا این شخصیت را یک زن خلق کرده است، این مرد رؤیایی تمام زن‌هاست. مردی عاشق، مهربان، جذاب، زیبا، شوخ که تمام غر و لندهای زنانه را تاب می‌آورد و عاشقانه همسرش را دوست دارد. اگرچه حسرتش بر دل زن قصه می‌ماند. رابطه زیبای عاشقانه زوج این فیلم در همان ابتدا با مرگ جری نیمه‌کاره می‌ماند و حالا این هالی است که باید به تنهایی با یاد این شوهر فوق عاشق و مهربان زندگی را سر کند.

او در ابتدا توانایی این کار و حتی گذراندن زندگی روزمره را هم ندارد اما بعد متوجه می‌شود همسرش پیش از مرگ نامه‌هایی برای او نوشته و از او خواسته بعد از او تنها نماند و زندگی‌اش را ادامه دهد. بله کمی رؤیایی و دور از ذهن به نظر می‌رسد، از امتیاز راتن تومیتوز به فیلم هم معلوم است که فیلم چندان به مذاق منتقدان خوش نیامده است. اما مسیری که هالی با راهنمایی و نامه‌های همسرش در زادگاه او طی می‌کند، هرچند بدون حضور جری، دردناک اما زیباست، از آن مسیرهایی که قرار است به خودشناسی و کنار آمدن با زندگی بعد از دست رفتن یک عزیز منتهی شود. و از آنجا که فیلم است و فیلمی که قصه‌اش را یک زن نوشته است، در پایان در همان شهر محل تولد همسر متوفی، یک مرد جذاب دیگر از راه می‌رسد و عاشق هالی می‌شود.

۵. رفتن از ۱۳ به ۳۰ (۱۳ Going on 30)

13 ساله 30 ساله می‌شود

  • سال اکران: ۲۰۰۴
  • کارگردان: گری وینیک
  • بازیگران: جنیفر گارنر، جودی گرر، مارک روفالو، اندی سرکیس، کتی بیکر، کیرستن وارن، بریتنی کرن
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۶۴ از ۱۰۰

جنا رینک (جنیفر گارنر) دختر سیزده ساله‌ای است که آرزو دارد بزرگ شود و حاضر است هر کاری برای رسیدن به این آرزو کند. ناگهان یک روز صبح از خواب بلند می‌شود و می‌بیند بزرگ شده و به سی سالگی رفته‌ است و حالا باید با دنیای متفاوتی که آرزویش را داشته روبه‌رو شود. یک فیلم عاشقانه شیرین دیگر از دهه ۲۰۰۴ با جینفر گارنری که با آن گریم و لباس‌ها واقعاً شبیه آبنبات است و مارک روفالو که نماد مرد خوب عاشق است. این دو در کنار هم یکی از زوج‌های دوست‌داشتنی عاشق سینما را خلق کرده‌اند. این فیلم عاشقانه دهه ۲۰۰۰ درباره بلوغ است و صبری که برای رسیدن به بزرگسالی و تجربه‌هایش لازم است و زمانی که بهتر است بیهوده و بی توجه به کسانی که واقعاً دوستمان دارند، از دست نرود. این درس را جنا رینک در این فیلم با برآورده شدن یک آرزوی محال می‌گیرد، اما در زندگی واقعی چنین فرصتی به هیچ کس داده نمی‌شود. پس چه بهتر که زندگی را لحظه لحظه تجربه کرد.

۶. ماما میا (Mamma Mia)

ماما میا

  • سال اکران: ۲۰۰۸
  • کارگردان: فیلیدا لوید
  • بازیگران: مریل استریپ، آماندا سیفرید، پیرس برازنان، کالین فرث، استلان اسکارشگورد، دومینیک کوپر، جولی والترز، کریستین برنسکی
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۵۵ از ۱۰۰

این کمدی رمانتیک موزیکال با اقتباس از یک نمایش موزیکال بریتانیایی به همین نام و بر پایه ترانه‌های گروه موسیقی «آبا» که یکی از پرطرفدارترین گروه‌های پاپ تاریخ بود، ساخته شده است. فیلم داستان داستان دختری به‌ نام سوفی (آماندا سیفرید) را روایت می‌کند که مادرش دونا (مریل استریپ) که صاحب هتلی در یک جزیره است. دونا چندین سال هویت پدر واقعی‌ سوفی را از او پنهان کرده‌ است. اما دختر حالا که دارد ازدواج می‌کند، تصمیم می‌گیرد پیش از ازدواج، پدرش را پیدا کند. بنابراین دختر از چند مرد که در زندگی مادرش نقش داشتند درخواست می‌کند به خانه آن‌ها بیایند. اگر ترانه‌های «آبا» را دوست داشته باشید و اگر از فیلمی با حال و هوای تابستانی در جزیره‌ای یونانی لذت می‌برید، با وجود نقص‌هایی که در فیلم وجود دارد، بدون شک از آن لذت خواهید برد. به خصوص به این خاطر که تمام ترانه‌های اجراشده در فیلم را خود بازیگران اصلی خوانده‌اند. بله، مریل استریپ آواز هم می‌خواند.

۷. «شکلات» (Chocolate)، فیلم عاشقانه دهه ۲۰۰۰

فیلم شکلات بهترین فیلم‌های عاشقانه 2000

  • سال اکران: ۲۰۰۰
  • کارگردان: لاسه هالستروم
  • بازیگران: ژولیت بینوش، آلفرد مولینا، جانی دپ، جودی دنچ، کری-ان ماس، پیتر استورماره
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۶۳ از ۱۰۰

باز هم یک فیلم عاشقانه جسور دیگر و این بار به معنای واقعی کلمه شیرین دیگر که بر اساس رمانی به همین نام از جوآن هریس ساخته شده‌ است. «شکلات» داستان خیالی یک مادر (با بازی ژولیت بینوش) را نقل می‌کند که به همراه دختر شش ساله‌اش به یک شهر فرضی در فرانسه مهاجرت می‌کند. در این شهر کوچک که اهالی آن کم و بیش متعصب دینی هستند و کشیشی سختگیر در آن زندگی می‌کند، پس از آنکه متوجه می‌شوند این مادر به دین آن‌ها اعتقادی ندارد و به کلیسا نمی‌رود سعی در دشمنی با او می‌کند. از طرفی مادر همراه با دخترش به تولید شکلات مشغول می‌شود و شکلات‌های او زندگی مردم این شهر کوچک را به سرعت دستخوش تغییراتی جالب و خنده دار می‌کند. به زودی یک مرد جذاب که جانی دپ نقش‌اش را بازی می‌کند هم از راه می‌رسد و این زن جسور مقابل چشمان سختگیر اهالی شهر با او می‌رقصد و وارد رابطه‌ای عاطفی می‌شود. تماشای این زوج زیبا کنار هم واقعاً لذت‌بخش است.

۸. درخشش ابدی ذهن بی‌آلایش (Eternal Sunshine of the Spotless Mind)

خورشید ابدی ذهن پاک

  • سال اکران: ۲۰۰۴
  • کارگردان: میشل گوندری
  • بازیگران: جیم کری، کیت وینسلت، کیریستن دانست، مارک رافلو، الایجا وود، تام ویلکینسون
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۹۲ از ۱۰۰

از فیلم‌های عاشقانه جدی‌تر این فهرست در ژانر علمی تخیلی که فیلمنامه آن را چارلی کافمن نوشته است و مگر می‌شود او فیلمنامه‌ای عادی و سرراست بنویسد. در این فیلم جیم کری و کیت وینسلت نقش زوجی را ایفا می‌کنند که بعد از جدایی یکدیگر را از خاطراتشان پاک کرده‌اند. عنوان فیلم نقل قولی از شعر الویسا به آبلارد اثر الکساندر پوپ در سال ۱۷۱۷ است. فیلم از آن فیلم‌های همیشگی عاشقانه نیست و حتی تلخ بودنش هم با فیلم‌های عاشقانه تلخ دیگر فرق دارد. قصه که حاوی عناصر درام روان‌شناختی، علمی-تخیلی و روایت غیرخطی است، به ماهیت حافظه و عشق رمانتیک می‌پردازد، اینکه جدایی از یک رابطه عاشقانه تا چه اندازه می‌تواند تلخ باشد که یک زوج تصمیم بگیرند خاطراتشان از هم را از ذهنشان پاک کنند تا شاید جدایی برایشان آسان شود، اما رد عشق همچنان باقی می‌ماند.

فیلمی به‌غایت تحسین‌شده به خصوص به خاطر طرح داستانی، فیلمنامه، کارگردانی گوندری و نقش‌آفرینی‌ها، به ویژه کری و وینسلت مورد تحسین قرار گرفت. فیلم همچنین برنده جایزه اسکار بهترین فیلمنامه غیراقتباسی شد و وینسلت نیز برای نقش‌آفرینی‌اش نامزد دریافت جایزه اسکار بهترین بازیگر نقش اول زن شد. این فیلم عاشقانه دهه ۲۰۰۰ در سال‌های پس از اکران به محبوبیت بیشتری دست یافت و از سوی بسیاری از منتقدان به عنوان یکی از بهترین فیلم‌های قرن بیست و یکم در نظر گرفته شده‌ است.

تابلو طرح فیلم eternal sunshine of the spotless mind

۹. تاوان (Atonement)

تاوان

  • سال اکران: ۲۰۰۷
  • کارگردان: جو رایت
  • بازیگران: جیمز مک‌آووی، کیرا نایتلی، سورشا رونان، ونسا ردگریو، رامالا گری، بندیکت کامبربچ، پاتریک کندی، نیل مسکل، برانسن وب، جان نورمینگتون، تیلی واسبرگ
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۸۳ از ۱۰۰

یک فیلم عاشقانه زیبا و جدی دیگر محصول بریتانیا و فرانسه بر اساس رمانی به همین نام اثر ایان مک‌یوون ساخته شده و یکی از از تحسین شده‌ترین فیلم‌های سال ۲۰۰۷ بوده است که نامزد و برنده جوایز زیادی مثل جایزه گلدن گلوب و جایزه بفتا شد. داستان این فیلم که جو رایت با تجربه و تخصص فراوانش در ساخت عاشقانه‌های تاریخی ساخته است، در سال ۱۹۳۵ حول دختری سیزده ساله به نام براینی تالیس و خانواده‌اش اتفاق می‌افتد که در آسایش و بی غمی در خانه بسیار بزرگی زندگی می‌کنند. بوریونی می‌خواهد نویسنده شود. در دنیای دخترانه براینی پسر خدمتکار خانه، روبی، قهرمان منجی اوست. روزی موقع گردش در باغ خواهرش سیسیلیا را در آغوش روبی می‌بیند و از روی ساد‌ه‌دلی او را به گناه ناکرده متهم می‌کند. روبی به زندان می‌افتد. در زندان با آغاز جنگ جهانی دوم به روبی حق انتخاب گذراندن باقی دوران محکومیت یا پیوستن به جبهه جنگ با آلمان را می‌دهند. روبی راه دوم را برمی‌گزیند و راهی جبهه می‌شود. هم‌زمان سیسیلیا از خانواده خود جدا شده و به دنبال روبی یه لندن می‌آید و زندگی تنهایی را شروع می‌کند.

روبی و سیسیلیا همدیگر را زمانی پیدا می‌کنند که روبی عازم جبهه فرانسه است. روبی پس از پشت سر گذاشتن سختی‌های فراوان در نبرد دانکرک و تحمل جراحات سرانجام در دانکرک، در شمال شرقی فرانسه و در انتظار کشتی نجات انگلیسی جان می‌دهد. سیسیلیا هم طی بمباران لندن از سوی نیروی هوایی آلمان بر اثر اصابت بمب به منبع آب نزدیک پناهگاه و جاری شدن سیل آب به درون پناهگاه جانش را از دست می‌دهد. براینی در طی این سال‌ها رمان‌نویس بزرگی شده و بزرگ‌ترین رمانش هم شرح داستان عشق روبی و سیسیلیا است. هر چند در داستانش در انتها برای آن‌ها سرزمینی رؤیایی تدارک دیده است. او پس از گذشت سال‌ها هنوز احساس گناه می‌کند.

کتاب Atonement اثر Ian McEwan انتشارات Anchor Books

۱۰. «دفتر خاطرات بریجیت جونز» (Bridget Jones’s Diary)، فیلم عاشقانه دهه ۲۰۰۰

خاطرات روزانه بریجیت جونز، فیلم عاشقانه دهه 2000

  • سال اکران: ۲۰۰۱
  • کارگردان: شارون مگوایر
  • بازیگران: رنی زلوگر، هیو گرانت، کالین فرث، جیم برودبنت، امبت دیویتس، جما جونز، پل بروک، شارمین می
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۸۰ از ۱۰۰

یک فیلم کمدی رمانتیک دیگر از بریتانیایی‌ها که گویا در ساخت کمدی عاشقانه‌های شیرین تبحر دارند. این فیلم بر اساس رمانی به همین نام نوشته هلن فیلدینگ چاپ ۱۹۹۶ که خود بر اساس رمان «غرور و تعصب» نوشته جین آستین نوشته شده است، داستان زن بامزه و ساده‌دلی به نام بریجیت جونز را روایت می‌کند که تصمیم گرفته خودش را از هر لحاظ تکمیل کند، در حالی که در جست‌وجوی عشق است و از طرفی هم تمام خاطراتش در دفتری ثبت می‌کند. او در یک مثلث عشقی قرار می‌گیرد که یک طرفش هیو گرانت (پای ثابت کمدی رمانتیک‌ها) است و طرف دیگرش کالین فرث جدی و جذاب. دنباله‌های این فیلم در سال ۲۰۰۴ با نام «بریجت جونز: نکته باریک» (Bridget Jones: The Edge of Reason) و سال ۲۰۱۶ با نام «بچه بریجت جونز» (Bridget Jones’s Baby) ساخته شده است.

۱۱. چگونه مردی را در ده روز از دست دهیم (How to Lose a Guy in 10 Days)

چگونه یک مرد را در ده روز از دست دهیم

  • سال اکران: ۲۰۰۳
  • کارگردان: دونالد پتری
  • بازیگران: کیت هادسون، متیو مک‌کانهی، آدام گلدبرگ، بی‌بی نیوورتس، آنی پاریس، مایکل میشل، شالوم هارلو، سلیا وستون، کاترین هان
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۴۲ از ۱۰۰

متیو مک‌کانهی پیش از آنکه به بازیگر توانای جدی‌ای که امروز هست تبدیل شود، در دهه ۲۰۰۰ فیلم‌های کمدی رمانتیک زیاد بازی می‌کرد. خب جوان خوش‌چهره‌ای بود و به درد این نقش‌ها می‌خورد، همین نقش‌هایی که اولش مرد قصه دست‎‌نیافتنی و مغرور است اما آخرش اسیر و گرفتار زیبایی زن قصه می‌شود. «چگونه مردی را در ده روز از دست بدهیم» فیلم سرخوشی است که داستان یک متخصص تبلیغات و همین‌طور مورد علاقه خانم‌ها را روایت می‌کند که برای برنده شدن در یک رقابت شرط می‌بندد که می‌تواند کاری کند یک زن در طول ده روز عاشق او شود.

در عین حال، کیت هادسون نقش روزنامه‌نگاری را بازی می‌کند که سردبیرش به او می‌گوید مقاله‌ای درباره از دست دادن یک پسر ظرف ده روز بنویسد. فیلم سرگرم‌کننده و جالبی است و طبعاً تماشای کیت هادسن و متیو مک‌کانهی کنار هم جالب است. یک سری درس هم به خانم‌های جوان می‌دهد که چه کارهایی را برای نگه داشتن یک رابطه نباید بکنند. مثلاً همان اول راه مثل بچه‌ها با مرد رفتار کنند. در واقعیت، اگر زن و مردی به این شکل در کنار هم قرار بگیرند امکان ندارد در ادامه عاشق هم شوند. اما خب اینجا با فیلم طرفیم و قرار است این دو عاقبت به وصال هم برسند.

۱۲. یکی باید کوتاه بیاید (Something’s Gotta Give)

یکی باید کوتاه بیاید

  • سال اکران: ۲۰۰۳
  • کارگردان: نانسی مایرز
  • بازیگران: جک نیکلسون، دایان کیتن، کیانو ریوز، فرانسیس مک‌دورمند، آماندا پیت، جان فاورو، جنیفر سی‌بل نیوسام
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۷۲ از ۱۰۰

عشق در دوران پیری بین دایان کیتن، ستاره فیلم‌های کمدی رمانتیک در جوانی و جک نیکلسون که از پس هر نقشی برمی‌آید. هر دو این‌ها برای بازی در این فیلم نامزد دریافت بهترین بازیگر نقش اول شدند. این فیلم جسور و سرزنده داستان هری سنبورن (نیکلسن) را روایت می‌کند که خیال دارد دو روز تعطیل آخر هفته را با مارین جوان (پیت) در ویلای کنار دریای مادر او بگذراند ولی از بخت بد قلبش در آنجا درد می‌گیرد. اریکا بری (کیتن، مادر مارین با اکراه می‌پذیرد چند روزی از او مواظبت کند. اما خیلی زود هری متوجه می‌شود که به اریکا علاقه پیدا کرده است.

۱۳. «پیاده‌روی به‌یادماندنی» (A Walk to Remember)، فیلم عاشقانه دهه ۲۰۰۰

پیاده‌روی به‌یادماندنی، فیلم عاشقانه دهه 2000

  • سال اکران:
  • کارگردان: آدام شنکمن
  • بازیگران: شین وست، مندی مور، پیتر کایوتی، داریل هانا
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۲۹ از ۱۰۰

اواخر دهه ۱۹۹۰ و اوایل دهه ۲۰۰۰ از این فیلم‌های بلوغ عاشقانه یا کمدی عاشقانه‌ای که پسر قصه اولش شرّ است و بعد کم کم عاشق دختر خوب و معصوم دبیرستان می‌شود و پسر را از این رو به آن رو می‌کند، زیاد ساخته می‌شد. «پیاده‌روی به‌یادماندنی» بر اساس رمانی چاپ ۱۹۹۹ به همین نام نوشته نیکلاس اسپارکس، با اینکه پایانی تلخ دارد، اما یکی از معروف‌ترین‌ها و البته محبوب‌ترین فیلم‌ بلوغ عاشقانه میان نوجوانان آن دوره است. بعید است نوجوانان امروز چنین تصویر پاک و آرمانی‌ای از عشق داشته باشند.

فیلم داستان لندن کارتر جوان جاه‌طلبی را روایت می‌کند که در شهری کوچک در ایالت ویرجنیا به همراه مادرش زندگی می‌کند. در مدرسه قرار می‌شود برای جشن مدرسه نمایشی را جمعی از شاگردان آن بازی کنند که از قضا لندن به همراه دختر کشیش آن شهر جیمی سالیوان نقشی را در مقابل هم دارند و مجبور می‌شوند با هم نمایش را تمرین کنند. جیمی دختری نسبتاً مذهبی و پایبند به اخلاقیات است و به همین منظور زیاد مورد توجه لندن قرار نمی‌گیرد، اما رفته رفته رابطه آن‌ها به عشق تبدیل شده و سرنوشت آن‌ها به هم گره می‌خورد. مندی مور در این فیلم یک ترانه خوب می‌خواند و شین وست را یک دل نه صد دل عاشق خودش می‌کند.

۱۴. عروسی یونانی پرریخت‌وپاش و بزرگ من (My Big Fat Greek Wedding)

عروسی یونانی پرریخت‌وپاش و بزرگ من

  • سال اکران: ۲۰۰۲
  • کارگردان: جوئل زوئیک
  • بازیگران: نیا واردالوس، جان کوربت، لینی کازان، مایکل کنستانتین، جین ایستوود، آندره‌آ مارتین
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۷۶ از ۱۰۰

این کمدی رمانتیک محصول مشترک کانادا و آمریکا داستان تولا (واردالوس) زن یونانی آمریکایی سی ساله‌ای را روایت می‌کند که در رستوران یونانی پدر و مادرش در شیکاگو کار می‌کند و هنوز مجرد است. تا اینکه با مرد ظاهراً بی عیب و نقصی به نام ایان میلر (کوربت) آشنا می‌شود که معلم مدرسه است. این دو خیلی زود دلباخته یکدیگر می‌شوند. اما دو مشکل وجود دارد؛ ایان اولاً یونانی نیست و ثانیاً گیاهخوار است و این هر دو مورد، خانواده تولا را به وحشت می‌اندازد. فیلمی درباره اختلاف فرهنگی و موقعیت‌های طنزی که به وجود می‌آورد که یک نسخه ایرانی هم بر اساس آن ساخته شد، «ازدواج به سبک ایرانی». نسخه اصلی یک قسمت دوم و سوم هم دارد که سومی به تازگی اکران شد اما هر دو دنباله بر خلاف قسمت اول نتوانستند رضایت مخاطبان و منتقدان را جلب کنند.

۱۵. املی (Amelie)

املی

  • سال اکران: ۲۰۰۱
  • کارگردان: ژان پیر ژونه
  • بازیگران: اودره توتو، متیو کاسوویتس، روفوس، تیکی اُلگادو، سرژ مرلان، آندره دامان، پیر اتکس
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۸۹ از ۱۰۰

«سرنوشت شگفت‌انگیز املی پولن» که در سراسر دنیا به نام آمِلی شناخته می‌شود، فیلمی در ژانر رمانتیک  و یکی از موفق‌ترین فیلم‌های تاریخ سینمای اروپا و یکی از تحسین‌شده‌ترین فیلم‌های غیر انگلیسی زبان است. این فیلم همچنین از نظر فروش هم یکی از موفق‌ترین فیلم‌های فرانسوی در بازارهای آمریکا به حساب می‌آید. فیلم با بودجه ده میلیون دلار به فروش رویایی ۱۷۳٫۹ میلیون دلاری رسید که با توجه به بودجه کم و همچنین سال ساخت موفقیتی بسیار بزرگ محسوب می‌شود. این فیلم عاشقانه دهه ۲۰۰۱ داستان یک دختر فرانسوی ساده و معصوم در پاریس را روایت می‌کند که تصمیم می‌گیرد به اطرافیانش کمک کند و در این مسیر عشق را پیدا می‌کند.

منبع: screenrant

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه