فرق لوسیون با روغن بدن؛ کدام محصول برای من مناسب‌تر است؟

۲ بهمن ۱۴۰۲ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۹ دقیقه
یک زن جوان به پوست ساق دست خود نگاه می‌کند

آیا به‌دنبال محصولی هستید که در تمام طول سال یک پوست نرم و لطیف داشته باشید؟ هم روغن بدن و هم لوسیون بدن هر ۲ می‌توانند به حفظ نرمی و رطوبت پوست شما کمک کنند، اما فرق لوسیون با روغن بدن چیست و کدام‌ یک گزینه‌ی ایدئال‌تری محسوب می‌شود؟

در حالی که بعضی از مردم ترجیح می‌دهند از روغن بدن برای تغذیه‌ی پوست خود استفاده کنند، سایرین معتقدند که لوسیون بدن این کار را به نحو بهتری انجام می‌دهد. آشنایی با تفاوت‌های این ۲ محصول می‌تواند به شما در تصمیم‌گیری بهتر کمک ‌کند. بنابراین توصیه می‌کنیم تا انتهای این مقاله از دیجی‌کالا مگ همراه‌ی ما بمانید.

فرق لوسیون با روغن بدن چیست؟

روغن بدن و لوسیون بدن ۲ محصول کاملا متفاوت هستند که از نظر ساختاری و عملکردی با یکدیگر فرق دارند. در ادامه به مهم‌ترین تفاوت‌های آن‌ها اشاره می‌کنیم.

۱. تفاوت‌های اساسی

روغن بدن چیست؟

روغن بدن همان‌طور که از نام آن مشخص است، از یک یا ترکیبی از چند نوع روغن مختلف تشکیل شده است و برای مرطوب کردن و تغذیه‌ی لایه‌ی بیرونی پوست استفاده می‌شود.

روغن یک نوع ماده‌ی پوشاننده (Occlusive) است که با ایجاد یک مانع فیزیکی روی پوست جلوی هدر رفتن آب موجود در آن را می‌گیرد. علاوه بر این می‌تواند به‌عنوان امولینت (Emollient) عمل کند، به این معنی که فضاهای ایجادشده بین سلول‌ها را با مواد چربی پر می‌کند تا پوست را نرم نگه دارد.

از آنجا که روغن بدن غلیظ‌تر از لوسیون بدن است، به‌راحتی روی پوست پخش نمی‌شود. درنتیجه، ممکن است برای ورود به فضاهای بین سلول‌های پوست به زمان بیشتری نیاز داشته باشد.

لوسیون بدن چیست؟

لوسیون بدن یک ترکیب سبک شامل آب، روغن و امولسیفایر است که برای تسکین، آبرسانی و جوانسازی لایه‌های فوقانی پوست فرموله شده است. این محصول رطوبت را در پوست به دام می‌اندازد. همچنین با جذب آب می‌تواند پوست را نرم و هیدراته نگه دارد.

از آنجا که لوسیون فرمول سبک‌تری دارد، معمولا پخش کردن آن آسان‌تر است. به‌علاوه، به‌طور موثرتری به داخل پوست نفوذ می‌کند. به همین دلیل است که وقتی محصول را روی پوست خشک می‌مالید، معمولا بلافاصله اثرات آن را احساس می‌کنید.

۲. ترکیبات

یک نفر روی کف دست خود مقداری لوسیون بدن ریخته است

روغن بدن عمدتا از روغن‌هایی مختلف (مانند روغن مغزیجات، روغن دانه‌ها و روغن‌های گیاهی) ساخته می‌شود و حاوی آب اضافی، امولسیفایر یا مواد نگهدارنده نیست. با این حال، ممکن است به منظور بهبود کیفیت، جلوگیری از فساد و افزایش ماندگاری به بعضی از انواع آن آنتی‌اکسیدان، ویتامین A و E یا عصاره‌‌های گیاهی مفید اضافه شود.

لوسیون بدن عمدتا ترکیبی از آب، روغن و امولسیفایر است. با این حال، می‌توان از ترکیبات زیر هم در آن استفاده کرد:

  • امولینت‌ها (مانند ستیل‌استرها، روغن لانولین و…) که به حفظ نرمی و لطافت پوست کمک می‌کنند
  • مواد نگهدارنده (از جمله بنزیل الکل، کلرفنزین و…) که از رشد میکروب‌ها جلوگیری می‌کنند
  • پوشاننده‌ها (مانند دایمتیکون و…) که مانع تبخیر رطوبت از سطح پوست می‌شوند
  • تنظیم کننده‌های pH مانند هیدروکسید سدیم
  • هومکتانت‌ها (مثل گلیسیرین) که باعث جذب رطوبت می‌شوند

۳. مزایا

بخشی از فرق لوسیون با روغن بدن به مزایای آن‌ها مربوط می‌شود.

مزایای روغن بدن

  • پوست را هیدراته می‌کند. ماساژ روغن روی پوست به بهبود عملکرد سد محافظ آن کمک می‌کند و جلوی تبخیر رطوبت طبیعی را می‌گیرد، در‌نتیجه پوست را هیدراته نگه می‌دارد.
  • به از بین رفتن ترک‌های پوستی کمک می‌کند. روغن‌ بدن توسط پوست جذب می‌شود و به محو شدن ترک‌های پوستی و اسکارها کمک می‌کند. همچنین می‌تواند تیرگی و زبری پوست را کاهش دهد و به آن درخشندگی طبیعی ببخشد.
  • تولید سبوم را تنظیم می‌کند. بعضی از روغن‌های گیاهی مانند جوجوبا، زیتون، نارگیل، بادام و… به‌طور گسترده به‌عنوان روغن بدن استفاده می‌شوند. این روغن‌ها به‌خاطر خاصیت جاذب خود معروف هستند. آن‌ها عملکرد چربی‌های طبیعی تشکیل‌شده در پوست را تقلید می‌کنند و به‌دلیل این شباهت ساختاری می‌توانند به ترمیم سد محافظ پوست که مسؤول تولید چربی است کمک کنند.

مزایای لوسیون بدن

  • پوست را نرم و هیدراته نگه می‌دارد. استفاده‌ی منظم از لوسیون بدن حفظ رطوبت پوست را تضمین می‌کند و خشکی، ترک‌خوردگی، خارش و سایر مشکلات آن را کاهش می‌دهد. این محصول به لایه‌های عمیق پوست نفوذ می‌کند و با جبران رطوبت از دست‌رفته، آن را نرم و لطیف نگه می‌دارد.
  • اثر مرطوب‌کنندگی طولانی‌مدت دارد. لوسیون بدن به تامین رطوبت پوست در طول روز کمک می‌کند. برخلاف روغن‌ بدن که بعد از حمام روی پوست مرطوب عملکرد بهتری دارد، می‌توانید در هر زمانی از روز از لوسیون‌ بدن استفاده کنید.
  • حاوی ترکیبات مغذی است. لوسیون‌ها حاوی هیالورونیک اسید، گلیسیرین، آلوئه‌ورا، ویتامین E و سرآمید هستند که همگی می‌توانند به تقویت عملکرد پوست در حفظ آب کمک کنند. بعضی از لوسیون‌ها هم خاصیت ضدپیری دارند.

۴. روش مصرف

یک شیشه روغن بدن

توصیه می‌شود روغن بدن را روی پوست تمیز و مرطوب بمالید. پس از حمام، پوست خود را خشک کنید و در حالی که هنوز کمی مرطوب است بلافاصله روی آن روغن مورد نظر خود را بمالید. استفاده از روغن یک لایه‌ی محافظ روی پوست ایجاد می‌کند که باعث حفظ رطوبت می‌شود.

شما می‌توانید از لوسیون بعد از حمام، قبل از خواب یا هر زمان دیگری که احساس می‌کنید پوست‌تان به آبرسانی نیاز دارد استفاده کنید. البته برای کسب بهترین نتیجه باید آن را بلافاصله بعد از دوش گرفتن روی پوست مرطوب بمالید. برای اینکه محصول کاملا جذب پوست شود، بهتر است آن را ماساژ دهید.

روغن یا لوسیون بدن برای قسمت‌های مختلف پوست به جزء صورت قابل استفاده است. پوست صورت شما بسیار ظریف‌تر از بدن‌تان است و به مراقبت ویژه نیاز دارد. بنابراین برای حفظ رطوبت آن باید از محصولاتی استفاده کنید که برای صورت فرموله شده‌اند.

۵. دفعات استفاده

ماساژ روزانه‌ی پوست با روغن بدن بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان می‌آورد. البته استفاده از این محصول به میزان ۲ تا سه بار در هفته هم می‌تواند مفید باشد.

شما می‌توانید هر چقدر که می‌خواهید لوسیون بدن را روی پوست خود بمالید، اما معمولا یک بار استفاده در روز کافی است.

۶. مقدار مصرف

در هنگام بررسی فرق لوسیون با روغن بدن باید به مقدار مصرف هر کدام از آن‌ها اشاره کرد. پنج تا ۱۰ قطره روغن بدن را در کف دست خود بریزید و دست‌ها را به یکدیگر بمالید. سپس روغن را روی بدن خود بزنید و آن را به‌آرامی ماساژ دهید تا جذب شود.

لوسیون را به هر اندازه که نیاز دارید روی کف دست خود بریزید و دست‌ها را به یکدیگر بمالید تا محصول گرم شود. سپس لوسیون را با حرکات دایره‌ای شکل کوچک روی پوست بدن ماساژ دهید.

۷. کاربردها

روغن بدن برای کسانی که پوست خشکی دارند یا در مکان‌هایی با آب و هوای سرد زندگی می‌کنند مفید است. اما لوسیون بدن معمولا برای انواع پوست گزینه‌ی مناسبی به شمار می‌رود. هنگام انتخاب لوسیون یا روغن بدن، فهرست ترکیبات آن‌ها را با ‌دقت بخوانید و محصولی را انتخاب کنید که مناسب نوع پوست و نیاز شما باشد.

معمولا روغن و لوسیون بدن هر ۲ برای همه‌ی افراد بی‌خطر هستند. با این حال اگر پوست حساسی دارید یا به بیماری پوستی مبتلا هستند، عاقلانه است که قبل از خرید هر نوع محصولی با پزشک مشورت کنید.

۸. موارد منع مصرف

یک نفر لوسیون بدن را روی ساق دست خود می‌زند

روغن‌ بدن یا لوسیون بر پایه‌ی روغن ممکن است برای کسانی که پوست چرب یا مستعد آکنه دارند، گزینه‌ی خوبی نباشد. چون استفاده از آن می‌تواند منافذ را مسدود کند و احتمال آکنه را افزایش دهد. علاوه بر این، اگر به بعضی از مواد غذایی مانند بادام، نارگیل و… حساسیت دارید، نباید از روغن‌ آن‌ها روی پوست خود استفاده کنید.

اکثر لوسیون‌های بدن با ترکیبات متعددی فرموله می‌شوند. بعضی از مواد مانند مواد شیمیایی، نگهدارنده‌ها و عطرها می‌توانند پوست شما را تحریک و حتی مشکلات آن را بدتر کنند. بنابراین توصیه می‌شود قبل از مصرف، فرمولاسیون محصول را بررسی کنید.

۹. عوارض جانبی

اگر به بعضی از مواد موجود در روغن بدن حساسیت داشته باشید، ممکن است علائمی مثل قرمزی، خارش، سوزش و حتی آکنه را تجربه کنید. واکنش آلرژیک به لوسیون هم می‌تواند علائم مشابهی ایجاد کند.

فرق لوسیون با روغن بدن؛ کدام محصول بهتر است؟

روغن‌ها و لوسیون‌های بدن فرمولاسیون، فواید و کاربردهای منحصر به‌فرد خود را دارند. برای تشخیص اینکه کدام‌یک از آن‌ها برای شما مفید است، باید موارد زیر را در نظر بگیرید:

  • نوع پوست و اهدافی که به‌دنبال آن هستید
  • وجود یا عدم وجود مشکلات پوستی
  • انتظار شما از محصول مورد نظر

روغن‌ها برای پوست‌های خشک مناسب هستند. آن‌ها می‌توانند به ترمیم سد محافظ پوست کمک کنند و حتی در فصل زمستان جلوی از دست دادن رطوبت را بگیرند. اما لوسیون‌های مرطوب‌کننده چندکاره هستند، به طوری که همه می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند.

لوسیون‌ بر پایه‌ی آب برای پوست‌های نرمال تا چرب و لوسیون‌ بر پایه‌ی روغن برای پوست‌های خشک گزینه‌ی مناسبی به شمار می‌رود. این محصولات به‌دلیل سبک بودن، در آب و هوای گرم و مرطوب هم قابل استفاده هستند.

آیا می‌توان همزمان از هر ۲ محصول استفاده کرد؟

یک مرد جوان یک شیشه روغن بدن در دست دارد

اگر پوست شما به هر دلیلی از جمله سرد بودن هوا در فصل زمستان به رطوبت زیادی نیاز دارد، می‌توانید به ۲ روش مختلف به‌طور همزمان از روغن بدن و لوسیون بدن استفاده کنید:

  • آن‌ها را از قبل با هم مخلوط کنید
  • یکی را بعد از دیگری روی پوست خود بمالید

صرف‌نظر از اینکه کدام روش را انتخاب می‌کنید، مهم است که این کار را به‌درستی انجام دهید. اگر می‌خواهید روغن را با لوسیون مخلوط کنید، فقط به اندازه‌ای که برای یک بار مصرف نیاز دارید از هر کدام از محصولات بردارید و بلافاصله از ترکیب به دست‌آمده استفاده کنید. بسیاری از کارشناسان نگهداری از این مخلوط را برای مدت طولانی توصیه نمی‌کنند، چون ممکن است ترکیبات آن از هم جدا شود.

اگر می‌خواهید از یک محصول بعد از دیگری استفاده کنید، ابتدا لوسیون و سپس روغن را روی پوست خود بمالید. چرا که روغن خاصیت پوشانندگی بیشتری دارد و می‌تواند رطوبت را به دام بیندازد.

کلام پایانی

فرق لوسیون با روغن بدن به ترکیبات و عملکرد آن‌ها مربوط می‌شود، اما هر ۲ محصول هدف مشترکی دارند و آن هم مرطوب نگه داشتن پوست است. حفظ رطوبت پوست نه‌تنها روی ظاهر و زیبایی آن تاثیر دارد، بلکه می‌تواند به حفظ سلامت بدن کمک کند. چون پوست برای سایر قسمت‌های بدن به‌عنوان یک سد محافظ عمل می‌کند.

روغن بدن یک محصول غلیظ و سنگین است که با ایجاد یک مانع روی لایه‌ی خارجی پوست از تبخیر رطوبت جلوگیری می‌کند، در حالی که لوسیون بدن فرمولاسیون سبک‌تری دارد و به نرم شدن پوست خشک کمک می‌کند. برای انتخاب بهترین محصول باید نوع پوست و نیازهای خود را در نظر بگیرید. علاوه بر این، در صورت ابتلا به بیماری‌های پوستی لازم است با متخصص پوست و مو مشورت کنید.

این مطلب صرفا جنبه‌ی آموزش و اطلاع‌رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه‌های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه‌ی رفع مسؤولیت دیجی‌کالا مگ را بخوانید.

منابع: skinkraft, healthline, stylecraze

روتین پوستی
برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه