برگر باب اسفنجی و ۱۹ خوراکی کارتونی دیگر که دوست داریم بخوریم

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲۹ دقیقه

دنیای انیمیشنی همیشه تماشایی و پرزرق‌وبرق است و یکی از جذابیت‌هایش تفاوت با دنیای واقعی است؛ بنابراین وقتی از زندگی روزمره و دغدغه‌هایش خسته می‌شویم، بهترین گزینه پناه بردن به کارتون‌ها و داستان‌های دلگرم‌کننده‌شان است. در بسیاری از انیمیشن‌ها بخش‌هایی وجود دارد که عمیقا آرزو می‌کنیم در دنیای واقعی هم تجربه‌شان کنیم. یکی از این موارد خوراکی‌هایی است که توسط شخصیت‌های محبوبمان طبخ می‌شوند یا در میز غذای خانواده‌های کارتونی موردعلاقه‌مان حضور مستمر دارند؛ مثلا من همیشه دلم می‌خواست نان معروف کارتون بچه‌های آلپ را امتحان کنم و هرچقدر مادرم می‌گفت همان نان فانتزی خودمان است، زیر بار نمی‌رفتم و اصرار داشتم که از قیافه‌ی آنت مشخص است که خیلی خوشمزه‌تر است و بین خودمان بماند هنوز هم در نانوایی‌ها به دنبال نانِ مخصوص آنت می‌گردم!

در این مطلب قصد داریم خوراکی‌های نوستالژی بسیاری از کارتون‌های بچگی‌مان را با هم بررسی کنیم؛ خوراکی‌هایی که حداقل یک‌بار آرزو کردیم امتحانشان کنیم. البته بعضی از این غذاها را با اندکی خلاقیت و زحمت می‌توان در دنیای واقعی هم درست کرد و بعضی دیگر هم منحصر به دنیای انیمیشنی است و احتمالا هیچ‌وقت شانس امتحان کردنشان را نداریم.

۲۰- سبد پیک‌نیک در ماجراهای یوگی خرسه (The Yogi Bear Show)

سبد پیک‌نیک در ماجراهای یوگی خرسه

  • سال انتشار: ۱۹۶۱
  • سازندگان: ویلیام هانا، جوزف باربرا
  • صداپیشگان: داز باتلر، دان مسیک، جولی بنت، ونس کالویگ، جیمی ولدن، داگ یانگ
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: اطلاعاتی در دسترس نیست
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۶.۶ از ۱۰

جلی اِستون در دنیای انیمیشن فقط یک پارک معمولی نیست بلکه کمینگاه یک خرس بانمک با کلاه و کراوات سبز است که به همراه دوستان بازیگوشش سبد پیک‌نیک مردم را کش می‌روند و دلی از عزا درمی‌آورند. البته نقشه‌های یوگی و یارِ غارش بو بو خرسه معمولا خنثی می‌شود اما دلیلی ندارد که ما محتویات داخل سبدها را نبینیم و حسابی گرسنه نشویم.

جالب است که در هر قسمت با خوراکی‌های متنوعی سروکار داریم و ما هم مثل یوگی در انتظار یک سرقت موفق هستیم تا از جزئیات سبدها سر درآوریم. در دنیای یوگی هیچ چیزی نشدنی نیست و در سبدهای پیک‌نیک از انواع اقسام کیک‌های تولد چند طبقه تا رول‌های کامل ژامبون و ساندویچ‌های دل‌فریب وجود دارد و دنیا هنوز متوجه نشده که چطور این همه خوراکی در یک سبد کوچک جا شده، در صورتی که احتمالا یخچال خانه‌هایمان برایشان کوچک است!

انیمیشن ماجراهای یوگی خرسه و سبدهای پیک‌نیک اعجاب‌انگیزش به اندازه‌ای نوستالژیک است که مخاطبان کم سن و سالش که حالا کاملا عاقل و بالغ هستند، هنوز هم در پیک‌نیک‌هایشان منتظر حمله‌ی یوگی و دار و دسته‌ی بانمکش هستند. البته من که دوست دارم به جای تعقیب و گریز از آقایان یوگی و بوبو دعوت کنم تا در معیت یکدیگر غذا میل کنیم!

۱۹- اسفناج در ملوان زبل (Popeye the Sailor)

اسفناج در ملوان زبل

  • سال انتشار: ۱۹۳۳
  • سازندگان: مکس فلیشر، دیو فلایشر
  • صداپیشگان: ویلیام کاستلو، ددمار پوپن، فلوید باکلی، جک مرسر
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: اطلاعاتی در دسترس نیست
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۷ از ۱۰

اجازه بدهید همین اول کار حدس بزنم که در فکرتان چه می‌گذرد؛ البته که نظر شما محترم است اما ملوان زبلِ پاک و بی‌گناه قصه‌ی ما فقط و فقط اسفناج می‌خورد، نه هر ماده‌ی صنعتی و سنتی که مدنظر شما است!

حالا که با این واقعیت رو به رو شدید، وقت آن رسیده به سوال احتمالی دیگرتان پاسخ دهم؛ «اصلا چرا یک نوع سبزی باید در فهرست بهترین خوراکی‌های کارتونی قرار بگیرد؟ خیلی حالا خوشمان می‌آید ازش. اصلا از این هم که بگذریم قحطی اسفناج تازه است که دلمان برای کنسروش ضعف برود؟»

پاسخ ساده است؛ چون اسفناج سرشار از آهن است و علاوه فواید زیادش احتمال دارد یک بنده خدایی پیدا شود که در دنیای واقعی آن را به نوع جهش‌یافته‌ای که ملوان زبل مصرف می‌کرد تبدیل کند و آن‌وقت دنیا چه گلستانی برای زندگی می‌شد.

تصور کنید این ماده‌ی جادویی را به سالاد یا پیتزا اضافه کنید و آن‌وقت در عرض چند ثانیه قدرت جابه‌جا کردن هر شی سنگینی اعم از گاز و یخچال را داشته باشید. یا در یک کاربرد شگفت‌انگیز دیگر می‌توان آن را جایگزین انواع مکمل‌های ورزشی کرد و ورزشکاران با خیال راحت از پس هر آیتم سخت و طاقت‌فرسایی برآیند و در آزمایش خونشان هم هیچ ردی از دوپینگ پیدا نمی‌شود.

هرچند در قوطی اسفناج ملوان زبل احتمالا ماده‌ی خوراکی خوشمزه‌ای پیدا نمی‌شود اما مزایای آن به اندازه‌ای زیاد است که تا چند روز می‌توان در موردش خیال‌پردازی کرد و اتفاقا والدین بسیاری از ما هم از همین حربه سو استفاده کردند و با هدف گرفتن فانتزی‌های کودکانه‌مان، اسفناج آب‌پز را به خوردمان دادند!

۱۸- دسر خاکستری در دیو و دلبر (Beauty and the Beast)

دسر خاکستری در دیو و دلبر

  • سال انتشار: ۱۹۹۱
  • سازندگان: گری تروزدیل، کرک ویس
  • صداپیشگان: پیچ اوهارا، رابی بنسون، ریچارد وایت، جری اورباک، دیوید اوگدن استایرس
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۹۴ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۸ از ۱۰

دیو و دلبر یکی از نوستالژیک‌ترین انیمیشن‌های دوران کودکی بسیاری از ما است و محبوبیتش به اندازه‌ای است که در سال ۲۰۱۷ لایو اکشنی بر اساس آن با بازی اما استون و دن استیونز ساخته شد که علیرغم استقبال خوب مخاطبان هنوز هم نتوانسته جای انیمیشن زیبای دیزنی را بگیرد.

داستان درباره‌ی شاهزاده‌ی جوانی است که در اثر نوعی جادوی سیاه به یک دیو تبدیل می‌شود و باید در قصری با وسایل خانه‌ی جادویی که راه می‌روند و حرف می‌زنند، زندگی کنند. طلسم شاهزاده فقط وقتی می‌شکند که او بتواند تا قبل از شکفتن گل رز جادویی‌اش، عشق واقعی را پیدا کند.

در یکی از سکانس‌های معروف انیمیشن که در قصر دیو ضیافتی برپا است و لومیر لوستر متحرک جناب دیو قصد دارد از معشوقه‌ی او خانم بل پذیرایی کند، در کنار انواع غذاهای خوش‌رنگ و لعاب و متحرک یک سینی حاوی چند نوع خوراکی از کیک و پای گرفته تا کاستارد و تارت را به او تعارف می‌کند. در میان همه‌ی این خوشمزه جات یک خوراکی خاکستری شبیه شیرینی وجود دارد که لومیر تاکید می‌کند بسیار خوشمزه است و بل نباید به هیچ وجه آن را از دست دهد.

چون ما هم هیچ ایده‌ای درباره‌ی این خوراکی نداریم به صفحه‌ی تلویزیون چشم می‌دوزیم تا واکنش بل را ببینیم و وقتی خیالمان راحت می‌شود که او از این خوراکی عجیب‌وغریب خوشش آمده، آب دهانمان را قورت می‌دهیم و آرزو می‌کنیم کاش حداقل می‌دانستیم چیست؟!

این خوراکی خاکستری کنجکاوی برانگیز به اندازه‌ای معروف شد که در حال حاضر در رستوران‌های دیزنی لند سرو می‌شود و در واقع یک نوع کیک شکلاتی با کرم خاکستری است.اما راستش را بخواهید برای من اهمیتی ندارد که این خوراکی در دیزنی لند چطور پخته می‌شود، من دقیقا همان غذای عجیب‌وغریبی را می‌خواهم که لومیر به بل تعارف کرد و به نظرم لیاقتش از یک کیک شکلاتی ساده خیلی بیش‌تر است.

۱۷- شکلات Reptar در راگرتز (Rugrats)

شکلات Reptar در راگرتز

  • سال انتشار: ۱۹۹۱
  • سازندگان: آرلن کلاسکی، چوپو گابور، پل جرمین
  • صداپیشگان: الیزابت دیلی، نانسی کارترایت، کت سوسی، شریل چیس
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: اطلاعاتی در دسترس نیست
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۴ از ۱۰

اگر دوران کودکی‌تان را در دهه‌ی ۷۰ و ۸۰ گذرانده باشید احتمالا با کارتون راگرتز آشنایی کامل دارید. داستان درباره‌ی زندگی روزمره و خرابکاری‌های هشت کودک بازیگوش است. در بخش‌هایی از این انیمیشن نوعی شکلات به شکل یک دایناسور سبز و بنفش وجود داشت که ظاهرا اسمش Reptar بود. بچه‌ها عاشقش بودند و بعد از خوردنش زبانشان سبز می‌شد.

از آنجایی که این شکلات هم در زندگی واقعی وجود خارجی نداشت بسیاری از مخاطبان  فقدان Reptar را در زندگی‌شان به شدت احساس می‌کردند. جالب است بدانید بعضی از طرفداران پر و پا قرص و البته پیگیر راگرتز بالاخره فرمولاسیون ویژه‌ی برای تهیه‌ی این شکلات کشف کردند که شامل کاکائو، کارامل، آجیل و رنگ‌های خوراکی سبز و بنفش به مقادیر زیاد بود تا حتما زبان را به رنگ بنفش درآورد!

هیچ ایده‌ای درباره‌ی مزه‌ی این ترکیب من‌درآوردی ندارم اما مثل بسیاری از مخاطبان امیدوارم یک روز بتوانم همان شکلات انیمیشن راگرتز را در دنیای واقعی امتحان کنم.

۱۶- انواع و اقسام خوراکی‌های ناسالم در گذران آخر هفته (The Weekenders)

انواع و اقسام خوراکی‌های ناسالم در گذران آخر هفته

  • سال انتشار: ۲۰۰۰
  • سازنده: داگ لاندیل
  • صداپیشگان: جیسون مارسدن، گری دلیسل، فیل لامار کت سوسی
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: اطلاعاتی در دسترس نیست
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۸ از ۱۰

در دوران کودکی‌مان که تعطیلات آخر هفته معنا داشت و مجالی برای انجام کارهای عقب‌افتاده و استراحت‌های طولانی ناشی از کار زیاد نبود، دوست داشتیم فقط تفریح و پرسه زنی در پارک در برنامه‌مان باشد و در آخر هم با مقادیر زیادی فست فود و خوراکی ناسالم از خودمان پذیرایی کنیم.

یکی از انیمیشن‌هایی که دقیقا با فانتزی‌هایمان جور بود، گذران آخر هفته نام داشت که ماجراجویی‌های چهار نوجوان در تعطیلات آخر هفته‌شان را بررسی می‌کرد و البته که این بچه‌های بازیگوش تقریبا هر چیزی که از نظر پدر و مادرهایمان مضر بود را به راحتی می‌خوردند و دل ما را هم حسابی آب می‌کردند.

از معروف‌ترین خوراکی‌های تعطیلات گذران آخر هفته می‌توان به انواع سوخاری مثل پنیر چیلی سوخاری و یک نوع نوشیدنی به نام Chug-A-Freeze که تقریبا همان یخ در بهشت خودمان بود اما با ظاهری دل‌فریب‌تر، اشاره کرد. در هر صورت طرفداران شکموی این انیمیشن احتمالا آخر هفته را به عشق خوراکی‌هایی از این دست به پایان می‌رسانند که البته برای سلامتی هم بسیار مضر است.

۱۵- گامبو و بیگنت در شاهدخت و قورباغه  (The Princess And The Frog)

گامبو و بیگنت در شاهدخت و قورباغه

  • سال انتشار: ۲۰۰۹
  • سازندگان: ران کلمنتس، جان ماسکر
  • صداپیشگان: آنیکا نونیروس، برونو کمپوس، جنیفر کدی، جنیفر لوئیس، کیت دیوید
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۸۵ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۱ از ۱۰

نیواورلئان شهری در ایالت متحده‌ی آمریکا است که فرهنگ خاص خودش را دارد؛ از محله‌ی مجلل فرانسوی‌ها تا موسیقی غنی جاز. با این اوصاف بدیهی است که در چنین شهری تنوع غذایی دیوانه کننده‌ای وجود داشته باشد. در هر لقمه‌ای که در نیواورلئان میل می‌کنید می‌توانید طعم سخت‌کوشی و فداکاری را احساس کنید. دیزنی این فرهنگ غنی را به شاهدخت و قورباغه، یکی از محبوب‌ترین انیمیشن‌های چند سال اخیر وارد کرد و در نتیجه مخاطبان زیادی از سراسر دنیا مشتاق‌اند که دو غذای معروف این شهر یعنی گامبو (Gumbo) و بیگنت (Beignet ) را امتحان کنند.

جالب است بدانید هر ساله توریست‌های زیادی برای آشنایی با این دو خوراکی که یکی به عنوان صبحانه مصرف می‌شود و دیگری مناسب وعده‌ی ناهار است، به نیواورلئان سفر می‌کنند و البته برای طرفداران دنیای دیزنی هیچ سرآشپزی آن‌ها را به خوبی تیانا شاهدخت و قورباغه نمی‌پزد.

احتمالا این سوال برایتان ایجاد شده که این خوراکی‌ها چطور تهیه می‌شوند؟ گامبو نوعی وعده‌ی غذایی اصلی است که با بامیه، برنج، میگو، فلفل دلمه‌ای، پیاز و ادویه‌های مخصوص پخته می‌شود. بیگنت هم که خاستگاهی فرانسوی دارد نوعی دونات است که معمولا در وعده‌ی صبحانه یا به عنوان دسر سرو می‌شود و از تکه‌های خمیر سرخ شده به همراه پودر قند تهیه می‌شود.

اما برویم سراغ شاهزاده و قورباغه و تاثیر این خوراکی‌ها بر داستان؛ تیانا به عنوان شخصیت اصلی فیلم یکی از بهترین آشپزهای نیواورلئان مثل هر سرآشپز معروفی پخت و پز را از کودکی آغاز کرد و پدرش اولین مربی و مشوق او بود که اتفاقا با دستور خانوادگی ویژه‌شان گامبو بیگنت های معرکه‌ای می‌پخت. تیانا بعد از مرگ پدرش تصمیم می‌گیرد این میراث را به همه‌ی مردم دنیا نشان دهد و با افتتاح یک رستوران جمع‌وجور، گامبو و بیگنت های خوشمزه‌اش را عرضه کند. رویای تیانا در حقیقت یکی از ارکان اصلی داستان است؛ بنابراین غذا به اندازه او نقش کلیدی در این انیمیشن دارد.

۱۴- سوپ نودل در پاندای کونگ‌فو کار(Kung Fu Panda)

سوپ نودل در پاندای کونگ‌فو کار

  • سال انتشار: ۲۰۰۸
  • سازندگان: جان استیونسن، مارک آزبرن
  • صداپیشگان: جک بلک، داستین هافمن، ایان مک شین، آنجلینا جولی، ست روگن، لوسی لیو، جکی چان
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۸۷ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۶ از ۱۰

دنیای انیمیشنی پاندای کونگ‌فو کار در چین می‌گذرد و در یکی از دکه های خیالی این کشور سوپ نودل خوشمزه‌ای پخته می‌شود که مشتریان زیادی حاضرند برای امتحانش ساعت‌ها در صف‌های طولانی بایستند. این دکه‌ی کوچک توسط یک غاز متبحر به نام آقای پینگ اداره می‌شود و نودل های او از روی یک دستور خانوادگی پخته می‌شود.

آقای پینگ مثل هر پدری دوست دارد این میراث را به فرزندش منتقل کند اما پسرخوانده‌ی او پو که یک پاندای سربه‌هوا است علاقه‌ای به آشپزی ندارد و در عوض دوست دارد فنون کونگ‌فو را به بهترین شکل ممکن یاد بگیرد. خوشبختانه بعد از اینکه پو بی‌خیال شغل اجدادی‌اش می‌شود و به سراغ رویایش می‌رود، نودل فروشی کوچک آقای پینگ بسته نمی‌شود و ما به عنوان مخاطب می‌توانیم حظ بصری ببریم و تصور کنیم سوپ‌های نودل این خانواده‌ی عجیب‌وغریب چقدر خارق‌العاده است.

اما پاندای قصه‌ی ما هیچ تناسبی با ورزش موردعلاقه‌اش ندارد و با توجه به اضافه وزن شدید به نظر می‌رسد برای کونگ‌فو به اندازه‌ی کافی چابک نیست. با پیشرفت داستان متوجه می‌شویم که سخت در اشتباهیم و اتفاقا سوپ‌های نودل آقای پینگ حسابی به پو ساخته و از او پاندای جنگجویی با بنیه‌ی قوی ساخته.

آقای پینگ بالاخره پرده از دستور پخت خانوادگی‌شان برمی‌دارد و ما و پو متوجه می‌شویم هیچ رازی در کار نیست و در حقیقت این سوپ از نودل، سبزیجات و آب‌گوشت تشکیل‌شده اما به قول آقای پینگ آن چیزی که این غذا را متمایز می‌کند این است که باور کنی واقعا کار خاصی انجام می‌دهی؛ بنابراین اجازه بدهید ما هم به عنوان مخاطبان پاندای کونگ‌فو کار باور کنیم این سوپ نودل واقعا با همه‌ی سوپ‌هایی که تا به حال خوردیم فرق می‌کند و می‌تواند ما را برای یادگیری مهارت‌های کونگ‌فو آماده کند و در نهایت مثل پو به یک مبارز درجه یک تبدیل شویم!

۱۳- تامکو در سیمپسون‌ها (The Simpsons)

تامکو در سیمپسون‌ها

  • سال انتشار: ۱۹۸۹
  • سازنده: مت گرینیگ
  • صداپیشگان: دن کستلانتا، جولی کاونر، نانسی کارترایت، یاردلی اسمیت، هانک آزاریا
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۸۵ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۸.۶ از ۱۰

انیمیشن محبوب و البته پرحاشیه‌ی سیمپسون‌ها در چند سال اخیر و با پیشرفت شبکه‌های اجتماعی حاشیه‌ساز تر هم شده و تقریبا هر روز در اخبار با این جمله رو به رو می‌شویم که یکی از حوادث مهم دنیا توسط سیمپسون‌ها پیش‌بینی‌شده بود؛ از شیوع کرونا گرفته تا ریاست جمهوری دونالد ترامپ!

اینکه این شایعات تا چه اندازه به حقیقت نزدیک است موضوع اصلی این مقاله نیست و شاید در آینده‌ی نزدیک مفصل به آن پرداختیم، در حال حاضر می‌خواهیم درباره‌ی خوراکی‌های عجیب‌وغریب و البته مضر یکی از قسمت‌های فصل یازدهم سیمپسون‌ها صحبت کنیم.

در این قسمت هومر قصد دارد در زمینی بایر سبزیجات پرورش بدهد ولی در همه‌ی تلاش‌هایش ناکام می‌ماند. تا اینکه کاملا اتفاقی ریشه‌ی گوجه‌فرنگی و تنباکو را با پلوتونیوم ترکیب می‌کند و منتظر نتیجه بماند. در کمال ناباوری این اختراع من‌درآوردی جواب می‌دهد و گیاه عجیبی به نام تامکو (Tomacco) به وجود می‌آید که در واقع گوجه‌فرنگی است که مقادیر زیادی نیکوتین دارد!

البته این خوراکی حتی در دنیای انیمیشن هم به شدت مضر است و قاعدتا امتحان کردنش در فانتزی‌هایمان هم نباید وجود داشته باشد اما اگر با خودمان روراست باشیم حداقل دلمان می‌خواهد تامکو را در دنیای واقعی یک‌بار از نزدیک ببینیم.

تصور کنید شما مدیر یک کارخانه‌ی دخانیات در حال ورشکستگی هستید، برای نجات شغلتان چه راهکاری ارائه می‌دهید؟ پاسخ این بار هم در کارتون سیمپسون‌ها پنهان شده، دخانیات را به صورت یک خوراکی خوشمزه درمی‌آورید و به مردم قالب می‌کنید.

حالا تصور کنید این گوجه‌فرنگی‌ها با یک همبرگر خوشمزه ترکیب شود، ترکیب عجیب نیکوتین و چربی؛ این ایده‌ی ناب صنایع فست فود و دخانیات را دگرگون می‌کند. البته خوشبختانه هیچ‌کدام از ایده‌های شیطانی ما تا به حال در دنیای واقعی اتفاق نیفتاده و همه چیز در امن و امان است.

در پایان هم بگذارید یک ماجرای واقعی بامزه را برایتان تعریف کنیم. ظاهرا چند سال پیش یکی از مخاطبان پروپاقرص و البته پیگیر سیمپسون‌ها به شدت تحت تاثیر تامکو قرار می‌گیرد و تنباکو و گوجه‌فرنگی را به هم پیوند می‌زند و البته در کمال ناباوری گیاهی را هم به وجود می‌آورد.خوشبختانه طرحش ایرادات زیادی داشت و تامکو هیچ‌وقت به تولید انبوه نرسید!

۱۲- اسلورم در فیوچراما (Futurama)

اسلورم در فیوچراما

  • سال انتشار: ۱۹۹۹
  • سازندگان: مت گرینینگ، دیوید اکی. کوهن
  • صداپیشگان: بیلی وست، کیتی سیگال، جان دیماجیو، ترس مک نیل، موریس لامارچ
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۹۳ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۸.۴ از ۱۰

فیوچراما هم از انیمیشن‌های محبوبی است که توسط سازندگان سیمپسون‌ها خلق شده و تقریبا به همان اندازه پرحاشیه است. ماجرای این انیمیشن درباره یک پیک غذا به نام فیلیپ جی. فرای است که به صورت اتفاقی در یک محفظه‌ی سرمازا حبس می‌شود و هزار سال بعد نجات پیدا می‌کند. فرای حالا وارد دنیای جدیدی شده و باید خودش را با شرایط تازه تطبیق دهد.

در فصل اول فیوچراما نوشیدنی انرژی‌زایی به نام اسلورم معرفی می‌شود که بسیار هم معروف است و شخصیت‌های اصلی به آن اعتیاد دارند. مخاطبان زیادی در سراسر دنیا دوست داشتند این نوشیدنی سبز را امتحان کنند اما در قسمت سیزدهم همان فصل مشخص شد اصلا به خوشمزگی چیزی که فکر می‌کنیم نیست و اتفاقا بسیار هم چندش‌آور است.

ماجرا از این قرار است فرای و دوستانش بالاخره از کارخانه‌ی مخفی اسلورم بازدید می‌کنند و متوجه راز چندش‌آوری می‌شوند که مخاطبان بسیاری را شوکه کرد. این نوشیدنی در واقع از ترشحات یک کرم غول‌پیکر سبز تولید می‌شود!

با این اوصاف حداقل من که دوست ندارم این نوشیدنی را در دنیای واقعی امتحان کنیم اما طرفداران زیادی هم شبیه فرای فکر می‌کنند و به نظرشان اصلا اهمیتی ندارد که اسلورم چطور تهیه می‌شود، مهم این‌که ظاهرا انرژی زیادی ایجاد می‌کند. در هر حال تصمیم‌گیری در این مورد خاص بر عهده‌ی شما!

۱۱- کوفته‌قلقلی در ابری با احتمال بارش کوفته‌قلقلی (Cloudy with a Chance of Meatballs)

کوفته‌قلقلی در ابری با احتمال بارش کوفته‌قلقلی

  • سال انتشار: ۲۰۰۹
  • سازندگان: فیل لرد، کریستوفر میلر
  • صداپیشگان: بیل هیدر، آنا فاریس، جیمز کان، اندی سمبرگ، بروس کمپبل، بنجامین برت
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۸۶ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۶.۹ از ۱۰

ابری با احتمال بارش کوفته‌قلقلی یکی از انیمیشن‌های محبوب سونی پیکچرز است که استقبال از آن به اندازه‌ای بود که قسمت دومش در سال ۲۰۱۷ منتشر و بر اساس ماجراهای بانمکش یک سریال هم ساخته شد.

ماجرا درباره‌ی پسر دانشمندی است که از طرف مردم شهر و پدرش جدی گرفته نمی‌شود تا اینکه برای اثبات توانایی‌هایش دستگاهی را اختراع می‌کند که می‌تواند آب را به هر غذایی که دوست دارد، تبدیل کند اما این اختراع با دخالت‌های بعضی از مردم نادان به یک فاجعه ختم می‌شود و احتمال بارش خوراکی‌های مختلف بر فراز شهر وجود دارد!

البته درست کردن کوفته‌قلقلی در خانه هم امکان‌پذیر است اما این‌که کوفته‌قلقلی از دل یک ابر بزرگ ببارد و شما با بشقاب زیر آسمان خدا قدم بزنید و آن‌ها را شکار کنید، حس و حال عجیب‌وغریبی دارد که بعید است در آشپزخانه‌تان بتوانید تجربه کنید.

البته با توجه به بلایای طبیعی که در چند سال اخیر به سرمان آمده خیلی هم دور از تصور نیست که در چند سال آینده مجبور شویم برای جلوگیری از چرب و چیل شدن در اثر اصابت کوفته‌قلقلی به سر و رویمان، به جای ماسک با چترهای غول‌پیکر بیرون برویم!

۱۰- توپک‌های نمکی شکلاتیِ مخصوص سرآشپز در ساوث پارک (South Park)

توپک‌های نمکی شکلاتیِ مخصوص سرآشپز در ساوت پارک

  • سال انتشار: ۱۹۹۷
  • سازندگان: تری پارکر، مت استون
  • صداپیشگان: تری پارکر، مت استو، مونا مارشال، آوریل استوارت
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۸۰ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۸.۷ از ۱۰

ساوث پارک هم مثل سیمپسون‌ها یکی از جنجالی‌ترین انیمیشن‌های تاریخ تلویزیون است و گاهی اعتراض به موضوعات مطرح شده به اندازه‌ای بود که تهیه‌کنندگان مجبور می‌شدند بعضی از قسمت‌ها را حذف کنند. ساوث پارک یکی از انیمیشن‌های مخصوص بزرگ‌سالان به حساب می‌آید و پیشنهاد می‌کنیم به هیچ عنوان آن را به همراه کودکان و نوجوانان تماشا نکنید.

برگردیم به موضوع اصلی این مقاله‌یعنی خوراکی‌ها؛ احتمالا حدس می‌زنید پفک‌های پنیری باید ماندگارترین خوراکی ساوث پارک باشد و البته درست هم فکر می‌کنید ولی ما در اینجا به دنبال موارد ویژه‌تری می‌گردیم؛ خوراکی‌هایی که پیدا کردنشان در دنیای واقعی سخت است و امتحان کردنشان در گوشه‌ای از رویاهایمان جا خوش کرده. با این اوصاف پفک‌های پنیری ساوث پارک که احتمالا طعمی شبیه به پفک‌نمکی‌های خودمان دارد، با معیارهای ما جور درنمی‌آید، در عوض توپک‌های نمکی شکلاتیِ مخصوص سرآشپز دقیقا همان چیزی است که به دنبالش می‌گردیم.

در قسمت نهم فصل دوم جشنواره‌ی فیلم ساندنس به ساوث پارک منتقل می‌شود؛ بنابراین آقای سرآشپز تصمیم می‌گیرد غرفه‌ی کوچکی در نزدیکی محل برگزاری جشنواره افتتاح کند و توپک‌های نمکی شکلاتی مخصوصش را عرضه کند. این توپک‌ها با استقبال خوبی هم مواجه می‌شود و برایش حسابی درآمدزایی می‌کنند.

از آن جایی که بسیاری از ما ایده‌ی خاصی درباره‌ی تلفیق طعم شیرین شکلات و نمک نداریم، بدمان نمی‌آید این توپک‌ها را امتحان کنیم و مثل مخاطبان جشنواره‌ی فیلم ساندنس از طعمشان شگفت‌زده شویم.

۹- همبرگر مخصوص باب در برگری باب (Bobs Burgers)

همبرگر مخصوص باب در برگری باب

  • سال انتشار: ۲۰۱۱
  • سازنده: لرن بوچارد
  • صداپیشگان: اچ جان بنجامین، دن مینتز، یوجین میرمن، جان رابتز
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۹۱ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۸.۱ از ۱۰

همبرگر از آن غذاهایی است که زمان و مکان خاصی نمی‌شناسد و جای خالی‌اش در هر ساعتی از روز احساس می‌شود. با این اوصاف تماشای انیمیشنی که داستان‌هایش بر پایه‌ی این خوراکی خوش‌مزه طراحی‌شده، یکی از اولویت‌های هر شکمویی است.

برگری باب درباره‌ی خانواده‌ی عجیب‌وغریبی است که یک رستوران کوچک در حال ورشکستگی را اداره می‌کنند و البته از اجرای هیچ روش خلاقانه‌ای برای فروش بیش‌تر فروگذار نمی‌کنند. تنوع برگرهای باب به اندازه‌ای است که می‌توانیم یک مقاله‌ی کامل درباره‌ی خلاقیت‌های این برگر فروشی تهیه کنیم.

منوی رستوران باب پر از اسامی عجیب‌وغریب است که در واقع بیش‌ترشان همان برگرهای معمولی خودمان هستند اما خلاقیت ستودنی‌شان در نام‌گذاری هر مشتری را برای امتحان کردنشان ترغیب می‌کند.

احتمالا با خودتان می‌گوید برگر یک غذای کاملا روتین است و می‌توانید در رستوران سر کوچه‌تان هم مشابهش را پیدا کنید اما به نظر من برگرهای باب فراتر از یک غذای معمولیِ متشکل از گوشت، نان، سبزیجات و پنیر است، غذا خوردن در این رستوران فرصت آشنایی و هم‌صحبتی با یک خانواده‌ی عجیب‌وغریب را برای شما فراهم می‌کند و می‌توانید از معاشرت با آن‌ها و خلاقیت‌های بی‌پایانشان حسابی لذت ببرید.

در هر صورت حالا که به برگری باب دسترسی نداریم پیشنهاد می‌کنیم هرچه سریع‌تر خودتان را به نزدیک‌ترین برگر فروش محله‌تان برسانید تا ببینیم در آینده‌ی نزدیک چه پیش می‌آید!

۸- راتاتویی در انیمیشن راتاتویی  (Ratatouille)

راتاتویی در انیمیشن راتاتویی

  • سال انتشار: ۲۰۰۷
  • سازنده: برد برد
  • صداپیشگان: پتن اسوالت، رو رومانو، پترسون، برن گرت، پیتر اوتول
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۹۶ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۸ از ۱۰

پیکسار در سال ۲۰۰۷ با این انیمیشن شگفت‌انگیز راتاتویی را به عنوان یک غذای ساده و در عین حال خوشمزه به جهانیان معرفی کرد و احتمالا هیچ‌کدام از ما تصور نمی‌کردیم روزی عاشق خوراکی متشکل از کدو و بادمجان آب پز شویم ولی به لطف پیکسار این اشتیاق تا جایی پیش رفت که حالا راتاتویی رتبه‌ی هشتم فهرست ما را به خود اختصاص داده است!

رَمی موش سرآشپز فوق‌العاده‌ی داستان ما به صورت پنهانی در رستوران گاستو مشغول به کار می‌شود و به همراه یک آشپز دست و پا چلفتی غذاهای بی‌نظیری را عرضه می‌کند اما این راتاتویی است که میان همه‌ی آن‌ها به شهرت جهانی می‌رسد.

راتاتویی چیزی بیش‌تر از یک غذای معمولی است؛ نوعی ضیافت تابستانی فرانسوی که از هم‌نشینی برش‌های ظریف کدو، بادمجان، هویج و سیب‌زمینی تشکیل‌شده و رنگ‌آمیزی بی‌نظیرش اشتها را تحریک می‌کند. در بخشی از فیلم آنتون ایگو منتقدان برجسته‌ی فرانسوی به رستوران گاستو می‌آید تا ببیند این همه سروصدا برای چیست.

رَمی همه‌ی تلاشش را می‌کند تا راتاتویی را با ظرافت تمام آماده کند تا این منتقد سختگیر راضی شود. نقشه‌ی موش سرآشپز قصه‌ی ما با موفقیت انجام می‌شود و او با امتحان کردن اولین لقمه‌ی راتاتویی به دوران کودکی‌اش می‌رود و به یاد دست‌پخت مادرش می‌افتد.

البته ما می‌توانیم راتاتویی را در خانه درست کنیم و چه‌بسا اگر عاشق آشپزی باشید، بعد از تماشای فیلم این کار را انجام داده باشید اما بدون شک هیچ راتاتویی در جهان به خوش‌رنگ و لعابی راتاتویی پیکسار نیست؛ بنابراین با وجود اینکه حضور موش‌ها در آشپزخانه اصلا بهداشتی نیست اما احتمالا بسیاری از ما آرزو می‌کنیم یک رَمی در آشپزخانه داشته باشیم تا برایمان غذاهای هوس‌انگیز فرانسوی علی‌الخصوص راتاتویی را طبخ کند!

۷- حشرات رنگارنگ در شیر شاه (The Lion King)

حشرات رنگارنگ در شیر شاه

  • سال انتشار: ۱۹۹۴
  • سازندگان: راجر آلرز، رابرت مینکاف
  • صداپیشگان: جان تیلور توماس، متیو برودریک، جیمز ارل جونز، جرمی آیرونز، مویرا کلی
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۹۳ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۸.۵ از ۱۰

پیش از اینکه در مورد این خوراکی عجیب‌وغریب صحبت کنیم پیشنهاد می‌کنیم بدون نگرانی خودتان را به دست خیال بسپارید و تصور کنید در یک جنگل سرسبز زندگی می‌کنید، آن‌وقت شاید پاراگراف بعدی خیلی هم به نظرتان چندش‌آور نباشد.

سیمبای جوان تک و تنها در یک جنگل  ناشناخته رها شده و شانس استفاده از تجربیات موفاسای بزرگ را هم ندارد؛ بنابراین رفقای خوبش یعنی پومبا و تیمون باید راه و رسم زندگی را به او بیاموزند. اولین درس این است که به او یاد دهند که چطور غذای خوب پیدا کند و پیشنهاد آن‌ها حشرات و کرم‌هایی است که روی گیاهان مختلف زندگی می‌کنند. البته خوردن حشرات و لاروها هیچ‌وقت اشتهاآور به نظر نمی‌رسد مگر اینکه برای امتحان کردنشان پول گرفته باشید!

اما وقتی با ترکیب رنگی هیجان‌انگیز این موجودات کوچک رو به رو می‌شوید احتمالا در عقایدتان تجدیدنظر کنید. تیمون ادعا می‌کند که طعم آن‌ها شبیه مرغ است اما ما در ذهن کودکانه‌مان تصور می‌کنیم باید طعمی شبیه پاستیل توت‌فرنگی یا آب‌نبات‌های ژله‌ای آلبالویی داشته باشند و ترجیح می‌دهیم ندای بزرگ‌سال درونمان که مدام نهیب می‌زند چیزی که از زیر چوب و خاک بیرون بیاید اصلا نمی‌تواند خوشمزه باشد را ساکت می‌کنیم چون وقتی سیمبا از خوردنشان لذت ببرد حتما چیز خوبی است.

در هر صورت اگر روزی در دنیای واقعی به جایی برسیم که مجبور می‌شویم از حشرات به عنوان غذا استفاده کنیم من که ترجیح می‌دهم برای یافتن غذا به جنگل سیمبا و دوستانش بروم و لااقل حشرات پاستیلی را شکار کنم!

۶- غذای اسکوبی در اسکوبی دو کجایی! (Scooby-Doo, Where Are You)

غذای اسکوبی در اسکوبی دو کجایی!

  • سال انتشار: ۱۹۶۹
  • سازندگان: جو روبی، کن اس پیرز
  • صداپیشگان: فرانک واکر، گری دلیسل، متیو لیلارد
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: اطلاعاتی در دسترس نیست
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۹ از ۱۰

اینکه چرا یک انسان بالغ باید به جایی برسد که علاقه داشته باشد مثل نقی معمولیِ پایتخت غذای سگ بخورد، خودش از آن معماهای اعجاب‌انگیز جهان است که احتمالا ریشه‌اش به دوران کودکی و دوره‌ای برمی‌گردد که هیچ ایده‌ای درباره‌ی محتویات غذای سگ نداشتیم و تصور می‌کردیم برای تشویق به اسکوبی بیسکویت می‌دهند!

ماجرای این مجموعه‌ی انیمیشنی پرطرفدار درباره‌ی چهار نوجوان و سگی به نام اسکوبی است که به دنبال کشف فعالیت‌های فراطبیعی در شهرشان هستند. در این میان برای جایزه دادن به اسکوبی او را به نوعی اسنک مهمان می‌کنند که از آن جایی که در دوران کودکی هیچ تصوری از محتویاتش نداشتیم تصور می‌کردیم ویفرهای وانیلی هستند مملو از مغز کارامل و کره و اگر اسکوبی از کودکی‌اش این اسنک‌ها را به عنوان جایزه دریافت می‌کرد و سال‌هاست که در رژیم غذایی او جای دارند، پس حتما خوراکی خوشمزه‌ای است.

جالب است که آن‌قدر تعداد کودکانی که دوست داشتند این اسنک‌های را امتحان کنند در سراسر جهان زیاد شد که بعضی از کارخانه‌های تولیدکننده‌ی غلات صبحانه و کورن فلکس تصمیم گرفتند از تصویر اسکوبی روی محصولاتشان استفاده کنند و کودکان را به خوردن غلات صبحانه تشویق کنند.

۵- ناکو در کیم پاسیبل (Kim Possible)

ناکو در کیم پاسیبل

  • سال انتشار: ۲۰۰۲
  • سازندگان: باب اسکورلی، بابا مک کورکل
  • صداپیشگان: کریستی کارلسون رومانو، ویل فریدل، نانسی کارت‌رایت، تاج موری، جان دی‌ماجیو
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۱۰۰ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۹ از ۱۰

این انیمیشن داستان دختر نوجوانی به نام کیم پاسیبل است که به همراه دوستانش رون استپپل، وید و یک سمور به نام روفوس به دنبال مجازات مجرمان شهر است اما میان ماجراجویی‌های این گروه نامتعارف یک غذای اشتها آور به نام ناکو معرفی می‌شود که هر شکمویی آرزو می‌کند در دنیای واقعی هم وجود داشت و می‌توانست امتحانش کند. پیش از اینکه به ناکو بپردازیم دو غذای محبوب که از آن‌ها مشتق شده، یعنی تاکو و ناچوز را با هم بررسی می‌کنیم.

تاکو یک غذای اصیل مکزیکی است که در سراسر دنیا طرفداران زیادی دارد. این غذا از نوعی نان سفید به نام تورتیا تشکیل‌شده که با انواع و اقسام گوشت‌ها، سبزیجات، حبوبات پر می‌شود و در نهایت با سس آواکادو یا سالسا همراه می‌شود.

ناچوز یک غذای مکزیکی محبوب دیگر است که از ترکیب چیپس تورتیلا، پنیر ذوب شده و انواع و اقسام سس‌های گوشتی و گیاهی تهیه می‌شود.

ناکوی ابداعی کیم پاسیبل ترکیبی از این دو خوراکی اعجاب‌آور است؛ یک تاکوی پروپیمان که با مقدار زیادی ناچوز پنیری و چرب‌وچیلی کامل می‌شود، یک انفجار تمام‌عیار طعم و مزه احتمالا احساسی است که بعد از امتحان کرد آن تجربه خواهید کرد.

اگر روزی روزگار به دنیای کیم پاسیبل راه پیدا کردید، پیشنهاد می‌کنیم این ترکیب اعجاب‌انگیز را با یک سس چیلی تند و تیز همراه کنید و از هارمونی طعم‌ها لذت ببرید. فقط از آنجایی که بعد از خوردن ناکو حسابی چرب و چیل می‌شوید، حتما مقدار زیادی دستمال‌کاغذی کنارتان داشته باشید.

۴- پیتزا در لاک‌پشت‌های نینجای جهش‌یافته (Teenage Mutant Ninja Turtles)

پیتزا در لاک‌پشت‌های نینجای جهش‌یافته

  • سال انتشار: ۲۰۰۳
  • سازندگان: کوین ایستمن، پیتر لایرد
  • صداپیشگان: مایکل سینترنیکلاس، وین گرایسون، سام ریگل، گریگ آبی، دریم دانستن
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۱۰۰ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۸.۷ از ۱۰

سال‌هاست که متخصصان مختلف در مورد مضرات پیتزا برای سلامتی هشدار می‌دهند اما به اندازه‌ای خوش‌مزه است که احتمال می‌دهم خوشان هم بدشان نمی‌آید در خلوتشان به یک پیتزا پپرونی درجه یک ناخنکی بزنند.

با همه‌ی این اوصاف لاک‌پشت‌های نینجا به ما ثابت کردند پیتزا نه تنها مضر نیست بلکه هر بخشی از هرم غذایی که یک لاک‌پشت در حال رشد به آن نیاز دارد را در خود دارد؛ پنیر برای بخش لبنیات، پپرونی برای بخش فرآورده‌های گوشتی، خمیر برای بخش غلات و آناناس برای قسمت میوه و سبزی. پس شاید این پیتزا است که باعث رشد لاک‌پشت‌های قصه‌ی ما شده و نشت مواد شیمیایی بهانه ست. در حقیقت شاید اگر پیتزا نبود هیچ جهش شیمیایی رخ نمی‌داد و اصلا لاک‌پشت نینجایی هم در دنیای انیمیشنی وجود نداشت!

جالب است بدانید این خوراکی خوشمزه از اولین قسمت‌های کمیک‌های لاک‌پشت‌های نینجا در داستان حضوری مستمر داشت که علت آن علاقه‌ی ویژه‌ی خالقان این مجموعه یعنی کوین ایستمن و پیتر لایرد بود. پیتزا از سال ۱۹۸۷ در مجموعه‌ی انیمیشنی لاک‌پشت‌های نینجا حضور تاثیرگذاری داشت؛ به طوری که بچه‌های زیادی در سراسر دنیا بعد از تماشای کارتون در هر ساعتی از روز لج می‌کردند و پیتزا می‌خواستند؛ بنابراین یا والدینشان مجبور می‌شدند برای ساکت کردنشان دست به دامن پیتزا پپرونی شوند یا ماجرا با جنگ و دعوا خاتمه پیدا می‌کرد.

در هر صورت در بزرگ‌سالی فقط به دنبال یک برش پیتزا پپرونی لذیذ نیستم بلکه هنوز هم امیدواریم رویاهای کودکی‌مان را تحقق ببخشیم و در کنار این قهرمان‌های غول‌پیکر سبز، خوش‌مزه‌ترین پیتزای جهان را میل کنیم.

۳- آب‌نبات و نوشیدنی مخصوص در ماجراجویی‌های جیمی نوترون: پسر نابغه (The Adventures of Jimmy Neutron: Boy Genius)

آب‌نبات و نوشیدنی مخصوص در ماجراجویی‌های جیمی نوترون: پسر نابغه

  • سال انتشار: ۲۰۰۲
  • سازنده: جان دیویس
  • صداپیشگان: دبی دری بری، فرانک ولکر، راب پالسون، جف گارسیا، کارولین لارنس
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: اطلاعاتی در دسترس نیست
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۶.۷ از ۱۰

در یکی از معروف‌ترین سکانس‌های «ویلی وانکا و کارخانه‌ی شکلات‌سازی» (Willy Wonka and the Chocolate Factory) از یک نوع آب‌نبات رونمایی می‌شود که کامل‌ترین آب‌نبات دنیا است و همه‌ی طعم‌ها را در خود جای می‌دهد و به زودی جایگزین همه‌ی غذاهای کره‌ی زمین خواهد شد.

پس اصلا عجیب نیست که جیمی نوترون نابغه از این ایده‌ی ناب الهام بگیرد و به فکر ساخت خوراکی برای خوشحال کردن دوستانش بیفتد. آب‌نبات ابداعی جیمی رنگی بنفش با لکه‌های زرد دارد و تقریبا تمام طعم‌های دنیا از ترش و شور گرفت تا کره‌ای را در خود جای داده. البته همان‌طور که قابل حدس است این اختراع هم به زودی دردسرساز می‌شود اما باز هم دلیلی ندارد که ما دوست نداشته باشیم این معجون را در دنیای واقعی امتحان کنیم.

اما آب‌نبات بنفش عجیب‌وغریب تنها خوراکی نیست که دلمان می‌خواهد از انیمیشن جیمی نوترون به دنیای واقعی وارد شود، بلکه یک نوشیدنی به نام Purple Flurp هم باید به فهرستمان اضافه کنیم. جیمی معمولا هنگام کار روی اختراعات مهم و دردسرسازش از این نوشیدنی بنفش استفاده می‌کند.

اطلاعات دقیقی از محتویات این نوشیدنی در دسترس نیست اما از آنجایی که جیمی کم سن و سال است نباید مواد مضر و خطرناکی داشته باشد و به نظر می‌رسد از نوعی سودا با طعم انگور تشکیل‌شده است.

۲- دنده‌ی برانتوسور در عصر حجر (The Flintstones)

دنده‌ی برانتوسور در عصر حجر

  • سال انتشار: ۱۹۶۰
  • سازندگان: جوزف باربرا، ویلیام هانا
  • صداپیشگان: آلن رید، مل بلانک، بیا بنادرت، جری جانسون، دان مسیک
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: اطلاعاتی در دسترس نیست
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۵ از ۱۰

عصر حجر یکی از قدیمی‌ترین انیمیشن‌های تلویزیون است که احتمالا پدرها و مادرهایمان به خوبی با آن آشنایی دارند. همچنین تا قبل از انتشار سیمپسون‌ها به عنوان موفق‌ترین انیمیشن تاریخ هم شناخته می‌شد. ماجرا همان‌طور که از نام فیلم مشخص است در عصر حجر اتفاق می‌افتد و درباره‌ی یک خانواده‌ی عجیب‌وغریب و همسایه‌هایشان است.

ویژگی بامزه کارتون این است که دغدغه‌ها و مسائل زندگی امروزی در عصر حجر با همراهی ماموت‌ها و دایناسورها به تصویر کشیده می‌شود و این پارادوکس جالب آن را به اثری تماشایی برای همه‌ی دوران تبدیل می‌کند.

اگر تا به حال این انیمیشن را تماشا نکردید احتمالا از خودتان می‌پرسید در عصر حجر چه خوراکی خوشمزه و هیجان‌انگیزی می‌تواند وجود داشته باشد که آرزوی امتحان کردنش در دنیای واقعی به دلمان بماند. برای پاسخ به سوالتان پیشنهاد می‌کنیم فقط فصل اول این مجموعه را تماشا کنید.

در یکی از قسمت‌های فصل اول فِرِد بعد از یک روز سخت‌کاری خانواده‌اش را برای یک شام جمع‌وجور در ماشین مهمان می‌کند و این جاست که با یک غذای عجیب‌وغریب مواجه می‌شویم؛ دنده‌ی برانتوسور که در حقیقت یک نوع دایناسور غول‌پیکر است که میلیون‌ها سال پیش منقرض شده!

از آنجایی عصر حجری‌ها به گوشت علاقه‌ی ویژه‌ای داشتند احتمالا دنده‌ی برانتوسور غذای ایده آل و لوکسی محسوب می‌شد. اگر گیاه‌خوار هستید حتما تصور خوردن این هیولا برایتان دردناک است اما اگر به غذاهای گوشتی علاقه دارید احتمالا بدتان نمی‌آید این دنده‌ی غول‌پیکر که وزنش به اندازه‌ی ماشین فِرِد است را با چند گالن روغن‌زیتون و چند صد کیلو ادویه، مزه دار و نهایتا روی یک باربیکیوی غول‌پیکر کباب کنید و دلی از عزا درآورید.

البته چون میلیون‌ها سال از انقراض برانتوسور می‌گذرد، هیچ‌وقت شانس امتحان کردن آن را نخواهیم داشت و حتی حالا که دقیق‌تر فکر می‌کنم احتمالا یکی از دلایل انقراض این گونه‌ی با ارزش تهیه‌ی استیک از نواحی مختلف بدنش بوده!

۱- کربی پتی در باب اسفنجی شلوار مکعبی (SpongeBob SquarePants)

کربی پتی در باب اسفنجی شلوار مکعبی

  • سال انتشار: ۱۹۹۹
  • سازنده: استیون هیلنبرگ
  • صداپیشگان: تام کنی، بیل فیجرباک، کلنسی براون، راجر بومپاس، کارولین لارنس، مستر لارنس
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: اطلاعاتی در دسترس نیست
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۸.۲ از ۱۰

سال‌هاست که باب اسفنجی شلوار مکعبی و دوستانش با ماجراجویی‌های بانمکشان در کف اقیانوس، دل میلیون‌ها بیننده از سراسر دنیا را بردند. در دنیای باب اسفنجی چیزهای زیادی وجود دارد که آرزو می‌کردیم واقعی باشند؛ از خود باب و پاتریک گرفته تا غذای مخصوصی به نام کربی پتی.

کربی پتی یکی از معروف‌ترین برگرهای بیکینی باتم است که در رستوران کراستی کرب طبخ می‌شود و معمولا باب اسفنجی را با کاردک در حال پخت آن می‌بینیم. این برگر فرمول بسیار سری دارد که هیچ کس از آن اطلاعی ندارد و رستوران پلانکتون تقریبا بیست سال است که به دنبال دزدیدن فرمول و پخت برگرهایی باکیفیت کربی پتی است.

این‌که هیچکس فرمول ساخت کربی پتی را نمی‌داند واقعا یک افسانه نیست و فقط استیون هیلنبرگ سازنده‌ی باب اسفنجی از آن سر درمی‌آورد که او هم به رحمت خدا رفت. البته چند سال قبل این حقیقت را فاش کرد که در پخت آن از هیچ فرآورده‌ی گوشتی استفاده نشده.

بنا بر تحقیقات ما احتمالا کربی پتی از نان، پیاز آبدار، خیارشور، گوجه‌فرنگی، کاهو و پنیر دریایی، جلبک ، سس تارتار سری، سس کچاپ و خردل تشکیل‌شده است. البته ما مثل آقای پلانکتون علاقه‌ای نداریم این فرمول را بدزدیم و فقط می‌خواهیم کربی پتی را در رستوران کراستی کرب امتحان کنیم.

اگر روزی روزگاری خیال و واقعیت به هم پیوست و موفق شدید کربی پتی را امتحان کنید، پیشنهاد می‌کنیم به عنوان اولین نفری که این افتخار نصیبش شده چند آپشن شگفت‌انگیز مثل ژله‌ی عروس دریایی را به ساندویچ تان اضافه کنید یا به لطف سرآشپز بین‌المللی باب اسفنجی، نان برگر را در رنگ‌های مختلف از سبز گرفته تا قرمز سفارش دهید. فقط حواستان باشد بیش از یک عدد کربی پتی سفارش ندهید چون علیرغم مزه‌ی بهشتیش ظاهرا بسیار مضر است و خطر ترکیدگی و سکته‌ی قلبی در اثر خوردن زیاد برگر وجود دارد.

فهرست پیشنهادی ما با برگر مخصوص باب اسفنجی تمام شد اما حتما موارد بیش‌تری در دنیای انیمیشن‌ها وجود دارد که آرزو می‌کنیم واقعی باشند. شما برایم بگوید دوست دارید چه خوراکی دیگری به فهرستمان اضافه شود؟

منبع: screenrant



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۹ دیدگاه
  1. سید محمد

    کاش استیون هیلنبرگ حداقل به یه نفر فرمول سری رو می گفت تا ما تو قسمت آخر باب اسفنجی بالاخره بفهمیم فرمولش چیه ؟

    1. Mabel

      کاش اصن زنده بود

  2. تیمور

    این مقاله ترجمه بود و اصلا حس و حال کارتون هایی که ما دیدیم و هوس خوراکی هایش را کردیم نداشت.

  3. ....

    سلام، غذای مخصوصی که در انیمه سینمایی

    پونیو، مادر ساسوکه درست کرد و پونیو و

    ساسوکه خوردند. فکر می‌کردم در فهرست هست

    اما نبود این از خیلی گزینه‌ها مهمتره.

  4. M. Sadra

    اون استیک توی تام و جری رو خیلی خیلی فراموش کردی !

    1. M. Sadra

      و تاکو های توی توربو 🌮😋

  5. مصطفی

    اون گوشتی که تام و جری و اون سگه میخواستن باهم تقسیمش کنن

  6. saeid_biologist

    وای ساندویچ‌های تام و جری!!! اونایی که یک متر قطرش میشد و آخرین لحظه جری از تام میدزدید!!!

  7. علی

    کوفته برنجی و ترب توی ایکیوسان.
    مجددا کوفته برنجی توی مامور مخصوص حاکم بزرگ، همونایی که لای برگ میپیچیدن.
    ساندویچ های پلنگ صورتی

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما