بررسی بازی دیو غواص؛ خلاقیت در سادگی

۲۷ فروردین ۱۴۰۳ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳۰ دقیقه
بازی dave the diver

وقتی بحث به بررسی یک بازی می‌رسد، اکثر توجهات به عناوین بزرگ جلب می‌شود. برای مثال در سال ۲۰۲۳ میلادی ما شاهد بازی‌های بزرگی مثل ردفال (Redfall) و دیابلو ۴ (Diablo 4) بودیم که بازار آن‌ها گرم بوده و افراد زیادی به آن‌ها توجه کردند. به همین دلیل بازی‌های کوچکتر و مستقل اکثراً نادیده گرفته می‌شوند. در این میان امکان دارد عناوینی وجود باشد که حقیقتاً لیاقت نام الماس را داشته باشند. بازی دیو غواص (Dave the Diver) یکی از این بازی‌هاست.

دیو غواص یک بازی مستقل ساده اما بسیار جذاب بوده که چارچوب جالبی دارد. داستان بازی بسیار ساده است اما شما بیشتر درگیر شخصیت‌ها می‌شوید. مانند هر بازی دیگری دیو غواص هم بدون ایراد نیست. با این حال نکات مثبت این بازی آنقدر زیاد است که اصلاً نکات منفی آن به چشم نمی‌آیند. حال در ادامه به نقد و بررسی دقیق بازی دیو غواص می‌پردازیم.

با این همه تعریف شما فکر می‌کنید که بازی دیو غواص یک عنوان بزرگ و سنگین است. در صورتی که اصلاً اینگونه نیست. بازی دیو غواص یک عنوان دو بعدی بسیار ساده است که شرکت سازنده تمام تلاش خود را کرده که خلاقیت خود را در نهایت سادگی پیاده کند. ماجرای این بازی من را به یاد سلست (Celeste) می‌اندازد. در سال ۲۰۱۸ زمانی که غول‌هایی مثل مرد عنکبوتی مارول (Marvel’s Spiderman)، خدای جنگ (God of War) و رد دد ریدمپشن (Red Dead Redemption) نامزد بهترین بازی‌های سال بودند، سلست هم در این میان وجود داشت. یک بازی دو بعدی ساده که داستان بسیار زیبای و گیم‌پلی درگیرکننده‌ای داشت.

حال امیدوارم که این ماجرا برای بازی دیو غواص هم اتفاق بیافتد. به دلیل اینکه این بازی در میان هیاهوی دنیا چنان آرامشی را به کاربر منتقل می‌کند، که در هیچ عنوان دیگری این تجربه وجود ندارد. پس با نقد و بررسی بازی دیو غواص با من همراه باشید.

بررسی بازی دیو غواص

مثل همیشه، شروع بررسی با داستان بازی

بازی داستان و شروع بسیار ساده‌ای دارد. شما در نقش دیو هستید که لازم به گفتن نیست، یک غواص است. دیو یک فرد کاملاً ساده است که همه از او سوءاستفاده می‌کنند. همین ویژگی او باعث شده تا داستان بازی چرخش بسیار جالبی داشته باشد. داستان اصلی بازی این است که دوست دیو به او می‌گوید که فردی قصد دارد یک رستوران سوشی-فروشی باز کند و نیاز به یک غواص دارد. دیو نیز با او همکاری کرده و این رستوران اوج می‌گیرد. نکته اینجاست که این سوشی فروشی نزدیک یک حفره بسیار بزرگ به نام حفره آبی (Blue Hole) است. این حفره پر از رمز و راز است و فرصت زیادی را در اختیار کاربران برای گشت و گذار قرار می‌دهد.

در دیو غواص وارد دریا می‌شود و ماهی صید می‌کنید. تنوع ماهی‌ها هم در این بازی بسیار زیاد است. در میان صید، شما با وقایع بسیار زیادی روبرو می‌شوید. برای مثال یک دلفین نزد شما می‌آید، یک نهنگ می‌بینید و امثال این موارد. در این میان یک محقق هم به سمت شما می‌آید و از شما می‌خواهد تا شواهد زندگی انسان‌های زیر دریایی (Sea People) را بررسی کنید.

از اینجا به بعد داستان بازی بیشتر حالت جست‌وجو به‌خود می‌گیرد. باید دنبال شواهد بگردید و پس از آن با موجودات زیر آبی روبرو می‌شوید. این موجودات نیز شرایط و داستان خود را داشته که عمق بسیار زیادی به بازی می‌دهد. دیو در این میان به همه افراد کم کرده و یک کاراکتر بسیار دوست داشتنی در دنیای گیمینگ است.

شخصیت پردازی از جذابیت‌های اصلی دیو غواص است

یکی از نکات مهم بازی دیو غواص شخصیت‌های مختلف و متنوع آن است. به این شکل که کاراکترها در بازی بسیار با دقت طراحی شده و هر کدام ویژگی‌های خاص شخصیتی خود را دارند. برای مثال بنچو (Bancho) که آشپز سوشی فروشی است، قوانین خاص خود را مطرح می‌کند. یکی دیگر از کاراکترها همان محقق یا دکتر بیکن (Dr. Bacon) بوده که روند خاصی برای کار خود دارد. کسی که ابزار شما را ارتقاء می‌دهد یا داف (Duff) یک عاشق انیمه است که ویژگی‌های همین افراد را در خود دارد. در ابتدا هم شما با کبرا (Cobra) آشنا می‌شوید که به نوعی کاربردی‌ترین شخصیت در طول بازی است. همه این موارد باعث شده تا کاراکترهای بازی دیو غواص آنقدر به یاد ماندنی باشند که شما جذب آن‌ها شوید.

نقد و بررسی بازی دیو غواص

به طور کلی بازی حول شخصیت‌های مختلفش می‌گردد. این موضوع باعث شده تا شما هم به این کاراکترها توجه زیادی کنید. این موضوع هم نکته‌ای مثبت و هم نکته‌ای منفی است. برای مثال شرکت سازنده تلاش زیادی کرده تا این کارلکترها جذاب باشند و عملکرد خوبی هم در این موضوع داشته است. پس توجه شما با نتیجه خوبی روبرو خواهد شد. با این حال نکته منفی اینجاست که اگر یک کاراکتر خوب نباشد، شما را تا حد خوبی ناامید خواهد کرد و متوجه ضعف آن خواهید شد.

یکی دیگر از کارهای شخصیت‌های جانبی بازی دیو غواص، مأموریت‌های جانبی‌ای است که از آن‌ها می‌گیرید. یعنی شما کارهای این شخصیت‌ها را انجام داده و پاداشی دریافت می‌کنید. این پاداش‌ها هم اکثراً در قالب سکه بوده که برای پیشرفت در این بازی الزامی است. به طور کلی وجود کاراکترهای جانبی بازی را به شدت جذاب کرده و چارچوب آن را محکم کرده است.

بخش داستانی بازی بدون ایراد نیست

یکی از ایراداتی که می‌توان از داستان بازی دیو غواص گرفت، این است که جریان مشخصی ندارد. به این شکل که داستان بازی با رستوران بنچو آغاز شده و به طور ناگهانی تبدیل به یک جست و جو برای موجودات زیر دریا می‌شود. سپس با یافتن مردم زیر دریا داستان بازی به سمت آن‌ها و ماجرای شهرشان سوق پیدا می‌کند. این گیج بودن بحث داستانی باعث می‌شود تا مخاطب مسیر خود را گم کرده و نتواند یک داستان منسجم برای بازی دیو غواص پیدا کند.

اگر بخواهیم به این شلوغی اضافه کنیم بحث داستان‌های جانبی است. برای مثال ماجرای دلفین صورتی یا ماجرای نهنگ گم شده که همگی به بار داستانی بازی اضافه می‌کنند. هرچند کوتاه هستند ولی باعث می‌شوند تا مخاطب در بازی گیج شود. حتی بحث داستان کاراکتر داف هم باعث می‌شود تا در عین جذابیت کاربر توجه خود را از روی داستان اصلی از دست بدهد.

گیم‌پلی بازی دیو غواص؛ ساده ولی درگیرکننده

گیم‌پلی بازی دیو غواص چیزی است که آن را از بسیاری از بازی‌های دو بعدی مشابه متمایز می‌کند. گیم‌پلی بازی متشکل از چندین بخش مختلف است. شرکت سازنده تمام تلاش خود را کرده تا شما از تجربه این بازی خسته نشوید. پس عوامل مختلفی از گشت و گذار تا اکشن و پازل در این بازی وجود دارند تا شما تنوع را همواره با خود احساس کنید.

گشت و گذار عنصر اصلی بازی دیو غواص

گشت و گذار قسمت اصلی گیم‌پلی دیو غواص است و اکثر زمان بازی در حال گشتن برای چیزی هستید؛ حال می‌خواهید یک ماهی یا یک آیتم دیگری باشد. همگی این موارد در دنیای بازی پخش شده و باید تلاش کنید هر کدام را پیدا کنید. شرکت سازنده نیز به بهترین نحو این بخش را طراحی کرده است. گشت و گذار در بازی دیو غواص با اکثر بازی‌های دیگر تفاوت دارد. به دلیل اینکه در این بازی شما راه نمی‌روید، بلکه شنا می‌کنید و گییم‌پلی شنا کردن به طور کامل با راه رفتن فرق می‌کند. همینطور اینکه شرکت سازنده باید جهت حرکت را در چهار محور طراحی کند؛ این در صورتی است که در بیشتر بازی‌های دو بعدی ما شاهد حرکت در دو جهت هستیم و برخی اوقات بالا و پایین هم اضافه می‌شوند.

همین موضوع باعث شده تا گشت و گذار در بازی دیو غواص متفاوت شود. در کنار آن موارد مختلفی در دنیای بازی وجود دارد که همگی به کار شما خواهند آمد. شما با خود یک هارپون (Harpoon) دارید. یک وسیله مخصوص شکار ماهی زیر دریا که به صورت یک نیزه است. این نیزه با یک طناب به دستگاهی متصل بوده و به سمت هدف شما شلیک می‌شود. به این شکل شما می‌توانید ماهی‌ها و موارد مختلف را بدست بیاورید.

البته در کنار این هارپون یک چاقو نیز وجود دارد و به شما در کندن گیاهان زیر دریای و مواردی از این دسته کمک خواهد کرد. همینطور اینکه می‌تواند تا حد کمی به ماهی‌ها آسیب بزند. داشتن هارپون جلوه خاصی به بازی بخشیده است. به این شکل که ماهی‌ها با انیمیشن خاصی به سمت دیو آمده و کلاً شکار ماهی‌ها بسیار لذت بخش شده. در بسیاری از اوقات شده که خود من برای حالت تفریح هم به حفره آبی رفته و شروع به شکار ماهی‌های مختلف کرده‌ام.

شرکت سازنده نیز به بهترین نحو روی بخش هارپون و شکار ماهی کار کرده و به شدت خوب طراحی شده است. تنوع ماهی‌ها هم در این بازی بسیار خوب است که این موضوع یک نکته مثبت به حساب می‌آید. در کنار آن موارد دیگر مثل مس و امسال آن در دریا وجود دارد که شما برای ارتقاء ابزار خود می‌توانید از آن استفاده کنید.

بررسی بازی Dave the Diver

عناصر سبک بقا هم در دیو غواص پیدا میی‌شود

زنده ماندن زیر دریا کار راحتی نیست! به همین دلیل شما باید نهایت تلاش خود را بکنید تا در شرایط دشوار زیر دریا زنده بمانید. اولین نکته‌ای که توجه شما را در بازی جلب خواهد کرد مخزن هوای دیو است. به این شکل که شما با یک محدودیت حجم اکسیژن روبرو هستید. این حجم اکسیژن به مرور زمان کم شده و شما باید قبل از اتمام آن به روی قایق بیایید. برای این کار هم می‌توانید به سطح آب آمده یا اینکه از مقرهای مشخص شده استفاده کنید تا یک محفظه ناجی به سمت شما ارسال شود.

اگر شما خود را نجات ندهید، دیو زیر آب غرق خواهد شد. نکته مثبت اینجاست که در این بازی مرگ وجود ندارد. کبرا قطعاً شما را نجات خواهد داد. با این حال در صورت اتمام مخزن اکسیژن شما تنها می‌توانید یک ماده را با خود به سطح آب بیاورید. این موضوع یک تنبیه بسیار سنگین است. مخصوصاً زمانی که شما ابزار خود را ارتقاء داده و محموله زیادی را با خود حمل می‌کنید.

یکی از نکات مثبت بازی این است که شما محدودیت زمانی ندارید. به این شکل که شما می‌توانید در سه بازه زمانی وارد آب شوید. صبح، ظهر و شب. شب‌ها مخصوص بنچو است. به همین دلیل اگر وارد آب شوید، یک سوم از زمان باز بودن رستوران را از دست خواهید داد. در مورد صبح و ظهر هم هیچ محدودیتی وجود ندارد. شما می‌توانید ۱۰ ساعت هم در آب بمانید و وقتی بالا بیایید وعده صبح به ظهر تبدیل شده باشد. این موضوع باعث می‌شود که شما استرس زمان را نداشته و فقط به مخزن اکسیژن توجه کنید.

در کنار این موارد شما یک ظرفیت بار دارید. ظرفیت بار شما در ابتدا بسیار محدود بوده و شما باید آن را ارتقاء دهید. این موضوع باعث شده تا بازی به واقعیت کمی نزدیک شود. همینطور اینکه طراحی آن به شکلی است که در صورت داشتن اضافه بار، سرعت دیو کم شده و حرکت در آب دشوار می‌شود. یکی از نکات بسیار قابل توجه ارتقاء این ظرفیت است تا گشت و گذار برای شما لذت بخش بشود.

همگی موارد ذکر شده قابل ارتقاء هستند. به این معنا که شرکت سازنده تلاش خود را کرده تا برای حفظ تنوع و چالش برانگیز شدن بازی موارد قابل ارتقاء بسیار زیادی را در بازی قرار دهد. به همین دلیل شما می‌توانید در مرکز ارتقاء یا iDiver ابزار مختلف خود را ارتقاء دهید.

بررسی بازی دیو غواص

در گوشه سمت چپ شما می‌توانید میزان اکسیژن و باری که دیو می‌تواند با خود حمل کند را ببینید.

بحث مدیریت؛ منبع درآمد اصلی شما در بازی دیو غواص

شروع اصلی بازی با باز کردن رستوران بنچو است. همینطور اینکه تا اواسط بازی هم تمرکز کلی آن روی اداره و کنترل رستوران است. رستوران بنچو از چند نظر اهمیت دارد. اول اینکه این رستوران بنچو منبع درآمد اصلی شما است. شما با فروش مواد غذایی مختلف می‌توانید ابزار خود را ارتقاء داده و بیشتر در دنیای بازی بگردید. دوم اینکه یک بخش کاملاً کلیدی در بازی است. یعنی شرکت سازنده یک روز کامل را طوری در این بازی طراحی کرده که حتماً یک سر به رستوران خواهید زد.

مدیریت رستوران نیز به طور کامل در دست شماست. شما می‌توانید کارمند استخدام کنید، منوی رستوران را تغییر دهید، ظاهر آن را متفاوت کنید و البته رویدادهای مختلف در آن برگزار کنید. بحث اداره کردن بنچو رابطه مستقیم با درآمد شما دارد. همینطور اینکه باید توجه کنید که بازی نسبت به اداره این رستوران بسیار حساس است. یعنی شما باید تلاش کنید تا بدون نقش کار خود را انجام دهید تا پول خوبی دریافت کنید و روند بازی هم خوب پیش برود.

اکثرا اتفاقات داستانی هم در این قسمت می‌افتد. یعنی شما با داستان بنچو یا کرکترهای دیگر در این قسمت از بازی آشنا خواهید شد. مدیریت رستوران بنچو به طور کلی کار دشواری نیست. شما باید تشخیص دهید که کدام غذا بیشترین خواهان را دارد و آن را پای ثابت رستوران خود کنید. در نتیجه باید ماهی آن را هم بدست بیاورید که با معرفی شدن بخش پرورش ماهی این کار راحت‌تر می‌شود. پس از آن باید به دنبال غذاهای گران باشید. غذاهای گران پول زیادی به شما می‌دهند ولی امکان دارد که پس از مدتی دیگر فروش نکنند.

مدیریت منابع هم در این بازی به شدت اهمیت دارد. به دلیل اینکه اگر آیتمی در منو قرار بگیرد ولی فروش نرود، منابع اولیه آن برگردانده نمی‌شود. در نتیجه شما باید بسیار هوشمندانه عمل کنید و در کنار در آمد خوب، نباید دور ریز داشته باشید.

در کنار این موارد رویدادهای خاصی هم در بازی وجود دارند. برای مثال امکان دارد یک روز، روز عروس دریای باشد یا اینکه روز دیگر روز ماهی تن باشد. در این رویدادها شما درآمد بسیار زیادی خواهید داشت ولی باید غذای مرتبط با آن‌ها را طبخ کنید. حتی امکان دارد یک مهمان VIP هم به رستوران بنچو بیاید. این مهمان‌ها قاعدتاً داستان خاصی داشته و یک پاداش خوبی هم به شما می‌دهند. پس به نفع شماست که آن‌ها را از دست ندهید. همینطور اینکه غذایی که سفارش می‌دهند معمولاً یک غذای گران قیمت است و سود بسیار زیادی برای رستوران خواهد داشت.

نقد و بررسی بازی Dave the Diver

موبایل همه کاره!

دقیقاً مانند دنیای امروزی در بازی دیو غواص یک موبایل وجود دارد. کاراکترهای مختلف به شما یک اپلیکیشن می‌دهند. با استفاده از آن شما نیازی ندارید تا به طور مستقیم پیش آن‌ها بروید و با استفاده از موبایل می‌توانید تمامی کارها را انجام دهید. به این معنا که ارتقاء ابزار مختلف یا گرفتن پاداش از انجام یک چالش فرعی همگی داخل موبایل انجام می‌شوند.

در کنار آن در این موبایل تعدادی بازی هم وجود دارد. این بازی‌ها برای کسب امتیاز و سکه مناسب بوده و در کل یک حالت بامزه به بازی داده‌اند. این موبایل باعث شده تا شما مانند عناوین نقش آفرینی نیازی به دیدن حضوری کرکترها نداشته باشید و به راحتی به آن‌ها و توانایی‌هایشان دسترسی داشته باشید.

بازی بدون اکشن نمی‌شود!

با پیشرفت در باز برای شکار ماهی‌های بزرگ یا کوسه به چیزی بیش از هارپون احتیاج پیدا خواهید کرد. اینجاست که یک سلاح می‌تواند کار آمد باشد. دقیقاً همینجا هم شما با داف آشنا می‌شوید. در کنار هارپون شما یک سلاح بسیار ساده دارید. البته با یافتن نقشه‌های سلاح‌های دیگر می‌توانید آن را تغییر دهید. حتی می‌توانید سلاح خود را ارتقاء داده و آن را قوی‌تر کنید. به همین دلیل دست شما به طور کامل در این بازی در زمینه سلاح و ابزار باز است.

نکته جالب اینجاست که برخلاف تصور این سلاح‌ها بسیار کارآمد هستند. برای شکار یا کشتن غولآخرهای بازی شما نیاز به این موارد دارید. همینطور اینکه مهمات‌ آن‌ها در اطراف دنیا پخش شده و در قسمت مبارزه با غولآخرها نیز قطعاً مهمات حضور دارد. پس شما نباید نگران آن باشید.

نکته‌ای که در مورد سلاح کمی آزاردهنده می‌شود محدوده شلیک آن است. در زمینه هارپون وجود کمی محدودیت کاملاً منطقی است. به دلیل اینکه تیرهای این سلاح با استفاده از یک طناب به دستگاه متصل شده‌اند اما این موضوع در مورد اسلحه صدق نمی‌کند. به این معنا که اگر فرد شلیک کند باید بدون هیچ محدودیتی تیر تا حد خوبی جلو برود.

سازندگان بازی به دلیل محدودیت‌هایی که داشته نتوانسته روی بخش سلاح تا این حد تمرکز کند. به همین دلیل محدوده شلیک سلاح‌ها چندان زیاد نیست و در حد همان هارپون است. چیزی که باعث شده مبارزه با برخی غولآخرها و ماهی‌های بزرگ تا حد زیادی دشوار شود. برای مثال این موضوع در مورد کوسه‌ها بسیار واضع و آزاردهنده است. کوسه‌ها موجودات سریعی هستند و برای شلیک شما باید فاصله زیادی داشته باشید. با این حال در این بازی شما باید بسیار نزدیک باشید و باعث می‌شود که به راحتی آسیب ببینید.

در کنار این سلاح‌ها شاهد جعبه‌های اسلحه در گوشه و کنار بازی هستیم. این موارد به شما سلاح‌های خاصی را در طول مسیر ارائه می‌دهند. همینطور اینکه باعث می‌شوند روند بازی یکسان نبوده و تنوع خوبی داشته باشد. در کنار آن جعبه ابزار زردی هم وجود دارد که در آن موارد کاربردی مختلفی وجود دارد. همه این موارد باعث شده‌اند که روند بازی خسته کننده نباشد که به نوبه خود قابل توجه است.

بررسی بازی دیو غواص

برخلاف تصور در بازی لحظات بسیار هیجان انگیزی وجود دارد که باعث می‌شود تجربه دیو غواص از حالت یکنواختی خارج شود.

پازل بخشی فرعی در گیم‌پلی

عنصر پازل به طور مشهود در بازی دیو غواص وجود دارد. با این حال شما تا میانه بازی با آن روبرو نخواهید شد. پس از آن در قالب عکس برداری از یک صحنه بروز پیدا خواهد کرد. با ادامه در بازی شما با موانع زیادی روبرو می‌شوید که تنها با حل کردن پازل‌ها قابل عبور هستند. همین موضوع باعث شده تا روند بازی یکنواخت نباشد اما یک مشکل وجود دارد.

پازل‌ها در بازی دیو غواص بسیار راحت هستند. به این شکل که شما متوجه خواهید شد شرکت سازنده وقت زیادی برای چالش برانگیز کردن آن‌ها نذاشته است. اکثر پازل‌ها تنها با یک یا دو بار امتحان کردن حل می‌شوند و نیازی به بررسی چندان ندارند. این موضوع کمی ناامید کننده است. به دلیل اینکه مشخص است شرکت سازنده زمان زیادی گذاشته تا این پازل‌ها از لحاظ فیزیکی با محیط داخل آب سازگار باشند و طراحی خوبی داشته باشند. با این حال شما کمتر از ۲ دقیقه روی آن‌ها وقت گذاشته و به راحتی از آن‌ها گذر می‌کنید.

در کنار بخش پازلی در برخی مواقع بازی از حالت عادی خود خارج شده و شکلی متفاوت به خود می‌گیرد. برای مثال در قسمتی از بازی، شما در نقش دکتر بیکن (Dr. Bacon) خواهید بود و یک غار را بررسی خواهید کرد. در قسمت دیگر هم در نقش دیو خواهید بود و بازی حالت پلتفرمر به خود می‌گیرد. این موارد بسیار جزئی بوده ولی برای ایجاد تنوع در بازی بسیار جالب هستند.

نقد و بررسی بازی Dave the Diver

در یکی از پازل‌های بازی شما باید نور را هدایت کرده تا با استفاده از آن یخ‌های مسیر را آب کنید.

بازی‌های کوچک هم در دیو غواص وجود دارند

این قسمت چیزی نیست که چندان روی آن تمرکز زیادی کنیم. در بازی دیو غواص چندین بازی کوچک مختلف وجود دارد که با استفاده از آن‌ها شما می‌توانید آیتم یا امتیاز بدست بیاورید. این بازی‌ها هم بیشتر بر اساس کرکترها طراحی شدند و ارتباط خاصی با آن‌ها دارند. در اواسط بازی است که شما وارد یکی از خواب‌های داف می‌شوید. در اینجا یکی از بازی‌های کوچک وجود داشته که باید آن را تجربه کنید و امتیاز بدست بیاورید.

این قسمت از بازی به این دلیل توجه مرا جلب نکرد که دنیای بازی بسیار گسترده بود. خود بازی دیو غواص هم بسیار طولانی است. یعنی برخلاف تصور اتمام بازی دیو غواص بسیار طول خواهد کشید. شما یک ماجراجویی گسترده و طولانی را در پیش رو دارید که این موارد جانبی زیاد خود را نشان نمی‌دهند. مخصوصاً اینکه بازی دائم در حال گسترش است. به این شکل که در اکثر عناوین پس از مدتی گسترش بازی به اتمام رسیده ولی در دیو غواص حتی پس از ۴۰ ساعت تجربه بازی هنوز محتوای جدیدی به بازی اضافه می‌شود.

بازی دیو غواص طولانی و زیادی شلوغ است

بحث طولانی شدن بازی هم یک نکته مثبت است و هم منفی. از یک جایی به بعد شما می‌خواهید که بازی به شما اجازه دهد تا در آن آزمون و خطا کرده و موارد مختلف را ارتقاء دهید یا اینکه به مکان‌های عجیب بروید. در دیو غواص این موضوع بسیار کم است. به این شکل که تا شما یک فرصت برای گشت و گذار و کمی آزادی پیدا کنید یک بخش جدید به بازی اضافه شده یا یک مورد عجیب به بازی معرفی می‌شود.

مثال این موضوع شکار ماهی تن (Tuna) است. زمانی که من در یکی از مراحل مهم بازی بودم به طور ناگهانی یک ماهی تن معرفی شد و تا الان ما شاهد این ماهی در دریا نبودیم. شکار ماهی تن هم کار راحتی نیست و نیاز به یک ابزار خاص دارد. پس دقیقاً در میان یک مرحله مهم بازی تصمیم گرفت یک ماهی، سلاح و یک روند گیم‌پلی کاملاً جدید به من معرفی کند. این باعث شد که من هم تمرکز خودم را از روی مرحله اصلی از دست داده و هم نتوانم از این مأموریت جانبی لذت ببرم. تنها نکته مثبت اینجا بود که این رویداد حدود ۳ روز وقت داشت. با این حال من در حالتی از بازی قرار داشتم که واقعاً نمی‌توانستم به آن توجه کنم و یک منبع درآمد بسیار خوب را از دست دادم.

بحث محتوا اینجا تمام نمی‌شود. مثال‌های بسیار زیادی از عدم موقعیت شناسی بازی وجود دارد که باعث می‌شود بازی بیش از حد شلوغ شود. البته این موضوع بیشتر به خاطر تازه‌کار بودن شرکت سازنده است. با این حال مثل این می‌ماند که سازندگان بازی تا به حال یک عنوان جهان باز را تجربه نکردند. البته اگر شما این رویدادهای مدت‌دار را نادیده بگیرید، بقیه مأموریت‌های جانبی محدودیت زمانی ندارند که یک نکته مثبت به حساب می‌آید.

بررسی بازی دیو غواص

در ابتدای بازی شما با این دو دلفین روبرو خواهید شد. این دو دلفین هم مأموریت‌های خاصی به شما می‌دهند. تنها نکته مثبت اینجاست که در ابتدای بازی محتوای زیادی وجود ندارد و بیش از حد شلوغ نمی‌شود. در ادامه راه این مأموریت‌های ناگهانی مشکل ایجاد می‌کنند.

دنیایی ساده ولی عمیق و گسترده

شما نباید از یک بازی که توسط یک شرکت کوچک شاخته شده، انتظار یک دنیای بسیار گسترده را داشته باشید. با این حال بازی دیو غواص در این زمینه هم شما را ناامید نخواهد کرد. دنیای این بازی بسیار گسترده بوده و حتی دارای بخش‌های مختلف است. شما نمی‌توانید به دیو غواص یک عنوان جهان باز بگویید اما قطعاً یک عنوان منطقه باز است. هر بخش از بازی دارای جزئیات زیاد و البته ماهی‌های مخصوص به خود است. چیزی که باعث شده بازی تنوع بسیار خوبی داشته باشد.

دنیای بازی هم از دو بخش مختلف ساخته شده است. بخش خشکی که شامل رستوران بنچو، محل کشاورزی و محل رشد ماهی‌ها است. بخش آبی که دارای حفره آبی، بخش عمیق آن و البته دهکده مردم زیر دریا است. برای بررسی دقیق‌تر این دو بخش را جدا کردیم مگرنه هر دو به هم به شدت مرتبط هستند.

بیرون از آب، روی خشکی

بخش خشکی بازی متشکل از سه قسمت رستوران بنچو، مزرعه و محل رشد ماهی است. هر سه بخش با هم در ارتباط بوده و برای تهیه غذاهای مختلف نیاز به ماهی و مزرعه دارید. در ادامه توضیح خواهیم داد که اداره رستوران بنچو یکی از شاخصه‌های اصلی گیم‌پلی بازی است و به همین دلیل این قسمت بسیار اهمیت دارد.

نقد و بررسی بازی Dave the Diver

رستوران بنچو منبع کسب درآمد شماست. پس باید تلاش کنید تا به بهترین نحو آن را اداره کنید. از طرفی قابلیت شخصی‌سازی زیادی در آن وجود دارد. برای مثال شما می‌توانید رنگ میز را تغییر داده، صندلی‌ها را عوض کرده و حتی به دیوار پوسترهای مختلف آویزان کنید. به طور کلی در اینجا دست شما بسیار باز است. قابلیت استخدام هم در رستوران بنچو وجود دارد. شما می‌توانید با استخدام افراد مختلف به روند تحویل سفارشات کمک کرده و سریع‌تر این کار را انجام دهید. مدیریت بهتر شما در نتیجه باعث درآمد بیشتر شما خواهد بود.

بخش دیگر محل پرورش ماهی است. جایی که شما می‌توانید ماهی‌های مختلف را رشد داده و سپس آن‌ها را فروخته یا به رستوران بنچو بفرستید. نکته منفی این قسمت اینجاست که شما کنترل چندانی روی آن ندارید. در زمانی که شما ماهی صید می‌کنید، امکان دارد که تخم ماهی هم به همراه شما بیاید. سپس به صورت خودکار این موارد تبدیل به ماهی شده و شما نقش چندانی ندارید. شما در ادامه کار یعنی سرانجام این ماهی‌ها را خواهید دید. قطعاً با توجه به اینکه در بازی کارهای بسیاری می‌توان انجام داد این خودکار بودن یک نکته مثبت به حساب می‌آید اما بد نبود که کاربر تا حدی هم کنترل روی پرورش ماهی داشت.

بخش مزرعه هم تا حدی مثل پرورش ماهی است. شما تنها کنترل مدیریت و آب دادن آن را برعهده دارید. همینطور اینکه اگر در قسمت شالیزار علف هرزی باشد باید آن را بکنید تا آسیبی به گیاهان نزند. هر دو قسمت در اصل به رستوران بنچو کمک کرده و بخش اصلی از بازی نیستند. با این حال باعث می‌شوند تا عنوان دیو غواص یک تنوع بسیار خوبی داشته باشد.

قسمت قایق هم محتوای چندان خاصی ندارد با این حال ارزش گفتن را دارد که شما در اینجا برای ورود به آب آماده می‌شوید. همینطور اینکه روی قایق پس از چند مرحله یک آینه قرار می‌گیرد که شما را مستقیماً به سمت شهر زیر دریا می‌فرستد. به طور کلی قایق یک مرکز برای شما است که با استفاده از آن می‌توانید به مناطق مختلف بازی بروید.

بخش آبی بازی

بخش آبی بازی دیو غواص نقش بسیار مهمی در آن دارد. دنیای اصلی بازی اینجاست و شما هرکاری بخواهید انجام دهید باید در آن انجام دهید. از صید ماهی گرفته تا یافتن شواهد مردمان زیر دریا و موارد دیگر همگی در بخش آبی جریان داشته و شما زمان زیادی را در آن سپری خواهید کرد. نکته مثبت هم اینجاست که این بخش تنوع خوبی داشته و از طرفی بیش از حد بزرگ نیست. البته هنوز جای گسترش دارد و امکان دارد که شرکت سازنده در به روزرسانی‌های بعدی آن را بزرگتر بکند. بخش آبی بازی هم متشکل از دو قسمت است؛ حفره آبی و شهر مردمان قدیم.

حفره‌ آبی

حفره‌ی آبی یک بخش بسیار گسترده در بازی دیو غواص و بخش اصلی بازی هم به نوعی همین قسمت است. شما اکثر اوغات در این قسمت به گشت و گذار هستید و باید موارد مختلف را در آن پیدا کنید. حفره آبی یک دنیای رندوم نیست. به همین دلیل هر دفعه که وارد آن شوید، یک شکل خواهد داشت. به خاطر سپردن نقشه آن هم کار دشواری نیست و همین موضوع به شما در مأموریت‌ها کمک خواهد کرد.

نقد و بررسی بازی دیو غواص

حفره آبی دارای بخش‌های مختلفی است. همینطور اینکه یک قسمت عمیق دارد که در آن شما می‌توانید موجودات خاصی را پیدا کنید. یکی از نکات مثبت حفره آبی این است که شب و روز آن تفاوت زیادی دارند. به همین دلیل اگر شما به دنبال یک صید خاص هستید امکان دارد شب به حفره آبی بروید.

قسمت عمیق بازی جایی است که شما بالاخره مردمان زیر دریا را ملاقات خواهید کرد. این قسمت پر از خطرات مختلف بوده و از طرفی عناصر خاصی را به گیم‌پلی بازی اضافه می‌کند. برای مثال حالت پازلی که در بازی وجود دارد برای بار اول در قسمت عمیق دیده می‌شود. با این حال موجودات بسیار خطرناکی در آن وجود دارد که گشت و گذار را در بخش عمیق دشوار می‌کند.

یکی از نکات بسیار جالب این قسمت تغییر آن در شرایط آب و هوایی است. به این شکل که اگر باران باشد ما شاهد تغییراتی در آن خواهیم بود و اگر شما کمی پس از باران دوباره وارد آب شوید، با موجودات دریایی خاصی روبرو می‌شوید. این موضوع هم به تنوع در بازی اضافه کرده و آن را از پیش جذابتر کرده است. به طور کلی مشخص است که شرکت سازنده تمرکز بسیار زیادی روی حفره آبی گذاشته و تلاش کرده آن را به بهترین نحو طراحی کند. به همین دلیل است که این بخش از بازی بسیار جذاب بوده و گشت و گذار در آن به شدت لذت بخش است.

شهر مردمان زیر آب

شهر مردمان زیر آب هم قسمتی بسیار جالب است. این بخش از بازی جایی است که شما با مردمان زیر آب آشنا شده که چندین کرکتر جدید به بازی معرفی می‌کند. نکته جالب اینجاست که این بخش هم دارای چندین قسمت مختلف است که با تجربه بیشتری بازی با آن‌ها آشنا خواهید شد.

بررسی بازی دیو غواص

یکی از شاخصه‌های بسیار مهم شهر مردمان زیر دریا، مأموریت‌های جانبی آن است. در این بخش کرکترهای مختلفی وجود داشته که به شما مأموریت‌های خاصی می‌دهند تا با انجام دادن آن‌ها شما سکه دریافت کنید. این باعث می‌شود تا شما بیشتر با کرکترهای بازی تعامل داشته و از طرفی هم در دنیای بازی بیشتر بگردید.

شهر مردمان آبی جایی است که شما با عناصر پازلی بیشتر روبرو می‌شوید. بازی هم کمی در این قسمت چالش برانگیزتر می‌شود. البته به این شکل نیست که بازی سخت شود ولی از چیزی که بود کمی دشوارتر می‌شود. دشمنان سرسخت‌تر شده و شکار ماهی نیز دشوارتر می‌شود. دنیای مردم آبی نیز داستان مخصوص به خود را داشته که باعث می‌شود شما بیشتر درگیر این بخش بشوید.

یکی از قسمت‌های جذاب بازی دیو غواص همین شهر مردمان زیر دریا است. این قسمت از بازی بسیار با جزئیات و زیبا طراحی شده و از طرفی کرکترها هم بسیار بامزه هستند. نکته جالب هم گستردگی این بخش است که در ابتدا به نظر نمی‌آید. شرکت سازنده تلاش زیادی کرده تا عمق خوبی به این بخش بدهد و در این زمینه هم بسیار خوب عمل کرده است.

بخش یخبندان (Glacial Area)

در ابتدا قصد نداشتم این بخش را وارد نقد کنم. با این حال منصرف شدم به دلیل اینکه این بخش ارزش توضیح را دارد. بخش یخبندان در اواسط بازی برای شما باز خواهد شد. برای دسترسی به آن هم نیاز دارید تا چندین چالش مختلف را به اتمام برسانید. به طور کلی ادامه داستان بازی و ماجرای مردمان آبی به این بخش وابسته است. بخش یخبندان دارای جزئیات بسیار زیادی است و طراحی خوبی هم دارد.

نکته اینجاست که این بخش شباهت بسیار زیادی به حرفه آبی دارد. در اصل مثل این می‌ماند که شرکت سازنده از همان فرمول حفره آبی استفاده کرده و تنها تصویر پس زمینه را تغییر داده است. با این حال در این منطقه ما شاهد چندین نوع ماهی مختلف هستیم. همینطور اینکه عبور و حرکت در این بخش بسیار چالش برانگیزتر از بخش‌های دیگر بازی است که شما را مجبور می‌کند تا ابزار خود را ارتقاء دهید. این موضوع به صورت زنجیره‌ای باعث می‌شود تا شما بیشتر به رستوران بنچو توجه داشته و غذاهای گران‌تری را برای فروش بگذارید.

غولآخرهای بازی دیو غواص

قطعاً از یک بازی به این سادگی انتظار نمی‌رود تا مبارزات بسیار دقیقی در حد الدن رینگ (Elden Ring) داشته باشد. با این حال غولآخرهای بازی دیو غواص هم جذابیت‌های مخصوص خود را دارند. برای مثال شما با یک حلزون با پوشش خارجی یک ماشین ساخت و ساز روبرو خواهید شد یا با یک انسان با زره خاص مبارزه خواهید کرد. همگی این موارد باعث شدند تا بازی بسیار هیجان انگیز باشد.

نکته اینجاست که این مبارزات اصلاً دشوار نیستند. با این حال یک چاشنی خاص به بازی داده و باعث شدند که شما به مراقب اطراف خود در بازی باشید. هر غولآخر نیز ویژگی مخصوص خود را داشته که باعث شده مبارزات هم متنوع باشند. در مورد غولآخرها شرکت سازنده تلاش زیادی کرده و به همین دلیل شما از مبارزات و مخصوصاً داستانی که پشت هر کدام وجود دارد لذت خواهید برد.

بررسی بازی دیو غواص

دنیای بازی دیو غواص ایرادات مخصوص خود را دارد

مانند بخش داستانی، دنیای بازی نیز بدون ایراد نیست. اولین نکته‌ای که به شدت به چشم می‌آید نبود نقشه است. هرچند دنیای بازی چندان گسترده نیست ولی می‌تواند در مواقعی گیج کننده باشد. پس وجود یک نقشه می‌تواند به شدت کمک کننده باشد. حتی نقشه‌ای که به کاربر اجازه دهد تا خودش روی آن نشانه گذاری کند به شدت می‌تواند به روند بازی در بخش حفره آبی کمک کند.

دقت کنید که در شهر مردمان زیر دریا نقشه وجود دارد که این نقشه تا حد بسیار خوبی کاربردی است. حال امکان دارد که در به روزرسانی‌های بعدی این نقشه به بخش حفره آبی هم اضافه شود ولی تا الان نبود آن به شدت آزار دهنده است.

نکته بعدی بحث تکراری بودن مکان ماهی‌ها است. شرکت سازنده تمام تلاش خود را کرده که بازی تنوع خوبی  داشته باشد. در این زمنه هم بسیار خوب عمل کرده است. با این حال اینکه همیشه شما ماهی‌ها را در یک مکان می‌بینید کمی مصنوعی و حوصله سربر است. یعنی بازی عنصر هیجان خود را از دست می‌دهد. کاربر دیگر می‌داند که انتظار چه موجودی را در مسیر خود بکشد و به همین دلیل دیگر غافلگیر نخواهد شد. هرچند این موضوع برای شکار بسیار مناسب است اما حتی از بخش جست و جوی بازی هم کم می‌کند.

موسیقی بازی دیو غواص

طبق سنّت همیشگی من به موسیقی بازی می‌پردازم با اینکه چندان نیازی به بررسی ندارد. شرکت سازنده بودجه زیادی برای ساخت دیو غواص نداشته و این موضوع به طور کامل مشخص است. با این حال تمام تلاش خود را کرده تا موسیقی بازی جذاب باشد. در بازی همواره یک موسیقی ثابت جریان دارد که مانع از خسته کننده شدن بازی شده باشد. با این حال لازم به ذکر است که این موسیقی همواره یکسان است.

تنها نکته مثبت اینجاست که موسیقی هر منطقه متفاوت است. یعنی اگر شما در حفره آبی باشید، موسیقی متفاوتی با قسمت عمیق پخش خواهد شد. این یک نکته مثبت است. با این حال موسیقی همیشه یکسان است. یعنی دفعه اول که وارد حفره آبی شوید، موسیقی آن تفاوتی با دفعه صدم ندارد. این موضوع را می‌توان یک نقطه ضعف در نظر گرفت ولی با توجه به اینکه شرکت سازنده بودجه چندانی نداشته می‌توان از آن گذر کرد.

نقد و بررسی بازی Dave the Diver

گرافیک و عملکرد بازی دیو غواص

از نظر گرافیکی با یکی از زیباترین بازی‌ها از نظر طراحی دوبعدی طرف هستیم. دنیای بازی بسیار زیبا و ساده طراحی شده و از لحاظ انیمیشن هم بازی بسیار خوب و روان است. مکانیسم آب و غواصی به طور کامل در بازی مشهود است و ممانعت‌های هم به طور کامل مشهود است.

بازی از لحاظ بصری به شدت زیبا و چشم‌نواز است. رستوران بنچو یک طراحی ساده و دلپذیر دارد که قابلیت شخصی‌سازی هم دارد. بخش حفره آبی بسیار دقیق و با جزئیات طراحی شده و شهر مردمان زیر دریا هم بسیار ساده و جذاب است. همین موضوع باعث شده تا از همان ابتدا شما مجذوب بازی دیو غواص شوید.

در زمینه عملکرد نکات جالبی وجود دارد. اول اینکه نرخ فریم این بازی باز نیست. به همین دلیل شما با محدودیت ۶۰ فریم برثانیه روبرو هستید. همینطور اینکه به دلیل اینکه بازی دو بعدی است، چندان از لحاظ گرافیکی توانایی تغییر در بازی را ندارید و اگر سیستم شما نتواند بازی را اجرا کند به طور مطلق این اتفاق می‌افتد. به این معنا که با تغییرات تنظیمات هم نمی‌توانید وضعیت را بهتر کنید.

از نکات جالب دیگر افت فریم عجیبی است که در بازی وجود دارد. دستگاه من بهترین کارت گرافیکی را ندارد. یعنی پردازنده گرافیکی آن ۳۰۵۰ti شرکت انویدیا است. با این حال این پردازنده گرافیکی ضعیف هم نیست. به این معنا که توانایی اجرای عناوین سنگین را با نرخ فریم بالا دارد. با این حال در بازی دو بعدی دیو غواص من شاهد کم شدن نرخ فریم به ۲۰ و حتی ۱۰ بودم. جایی که تجربه بازی بسیار آزاردهنده شد و مجبور شدم آن را ببندم و دوباره باز کنم.

این دو مشکل به راحتی توسط به روزرسانی از طرف شرکت سازنده قابل برطرف شدن است و نیاز به آپدیت دارد. البته مشکل‌های عملکردی در این روزهای یک موضوع بسیار عادی در دنیای گیمینگ است و نیاز به تأکید بیش از حد ندارد. نکته قابل توجه اینجاست که اگر قصد تجربه این بازی را دارید، حتماً نسخه به روز آن را دریافت کنید. به دلیل اینکه شرکت سازنده به احتمال زیاد مشکلات آن را برطرف کرده است.

نقد و بررسی بازی دیو غواص

حرف آخر

به طور خلاصه بازی دیو غواص یک عنوان بسیار ساده و لذت بخش در دنیای شلوغ گیمینگ است. در این مدت ما شاهد عناوین بسیار زیادی بودیم که با سروصدا عرضه شده و بعضاً حتی موفق هم عمل نکردند. این در صورتی است که یک بازی می‌تواند مثل دیو غواص بسیار ساکت و بی صدا عرضه شده ولی همچنان یک تجربه بسیار لذت بخش را به کاربران ارائه دهد.

بازی دیو غواص بهترین عنوان عرضه شده نیست ولی بسیار لذت بخش است. بازی در عین سادگی، چالش‌های خود را داشته و یک عنوان بسیار گسترده است. وجود چندین منطقه مختلف، تنوع بسیار زیاد ماهی‌ها و البته بخش مدیریت بنچو همگی مواردی هستند که بازی دیو غواص را به یک عنوان بسیار گسترده و در عین حال زیبا تبدیل کرده‌اند.

ایده شرکت سازنده بسیار خلاقانه بوده است. دیو غواص عنوانی نیست که شما بتوانید مشابهش را در دنیای گیمینگ پیدا کنید و همین موضوع ارزشمند است. امکان دارد که در آینده ما شاهد یک عنوان مشابه به این بازی باشیم یا اینکه شرکت سازنده تصمیم بگیرد دیو غواص ۲ را عرضه کند ولی در حال حاضر فعلاً تنها عنوان به این سبک، خود دیو غواص است.

بازی دیو غواص عنوانی است که قطعاً ارزش تجربه را دارد. این بازی شما را ساعت‌ها درگیر کرده و کرکترهای آن شما را می‌خندانند. داستان‌های بازی در عین جدیت می‌توانند بامزه باشند و دیو نیز قطعاً به دل شما می‌نشیند. بازی دیو غواص بدون ایراد نیست اما قطعاً می‌توان با توجه به کیفیت بسیار بالایی که این بازی دارد، از ایرادات آن چشم پوشی کرد.

صفحه‌ی اصلی بازی دیجی‌کالا مگ | اخبار بازی، تریلرهای بازی، گیم‌پلی، بررسی بازی، راهنمای خرید کنسول بازی


کنسول بازی سونی مدل PlayStation 5 ظرفیت 825 گیگابایت ریجن 1200 آسیا

کنسول بازی مایکروسافت مدل XBOX SERIES S ظرفیت 512 گیگابایت

دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه