۷ روش عالی و موثر برای کاهش پف صورت

۲۵ خرداد ۱۴۰۱ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۶ دقیقه
کاهش پف صورت

صورت ما ممکن است به دلایل مختلف پف‌آلود شود. پف صورت ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد؛ از رژیم غذایی نامناسب در شب قبل، مثلا خوردن یک اسنک شور در نیمه‌شب تا نداشتن خواب کافی. حتی گاهی اوقات پف صورت بی‌دلیل ایجاد می‌شود یا دلیل آن قابل کشف نیست. در هر صورت هیچ‌کس دوست ندارد با صورتی پف‌آلود در دانشگاه، محل کار و مهمانی حاضر شود. با این چند روش، می‌توانید پف صورت را کاهش دهید.

کاهش پف صورت به چه معناست؟

پف صورت

کاهش پف صورت بخشی از فرایند مراقبت از پوست یا روتین‌های پوستی است که باعث می‌شود پف صورت و تیرگی زیر چشم‌ها کاهش پیدا کند. با این روش‌ها، پف صورت یک‌باره از بین نمی‌رود ولی کمتر می‌شود. اگر این راهکارها را همیشه دنبال کنید، کمتر دچار پف صورت می‌شوید ولی نباید بعد از پف کردن صورت، از هیچ راهکاری انتظار معجزه داشته باشید.

برای اینکه بهترین نتیجه را بگیرید می‌توانید از چند روش هم زمان با هم استفاده کنید.

چه عاملی باعث ایجاد پف صورت می‌شود؟

کاهش پف صورت

پف صورت عوامل مختلفی دارد. با توجه به علت ایجاد پف صورت، روش حل آن هم متغیر است.

۱. خوابیدن روی صورت

یکی از رایج‌ترین دلایل ایجاد پف صورت، خوابیدن روی صورت است. در واقع جاذبه باعث می‌شود که مایع لنفاوی در بدن به سمت پایین جریان می‌یابد و هنگام خواب جمع شود که در نهایت منجر به پف کردن زیر چشم و ظاهری متورم در کل صورت می‌شود.

۲. واکنش آلرژیک

چیزهایی مثل گرده‌ی گل‌ها، غبار و شوره‌ی بدن حیوانات خانگی می‌تواند واکنش‌های آلرژیک را در برخی افراد ایجاد کند که یکی از این واکنش‌ها، پف کردن صورت است. برای پیشگیری از این مشکل باید سعی کنید در برابر عوامل ایجاد حساسیت قرار نگیرید. موقع گردگیری و جارو کردن خانه از ماسک استفاده کنید.

۳. استفاده از محصولات جدید آرایشی و بهداشتی

اگر اخیرا یک محصول جدید را به روتین پوستی خود اضافه کرده‌اید، ممکن است نسبت به آن آلرژی داشته باشید. گاهی اوقات مواد فعال و قوی موجود در محصولات آرایشی می‌توانند این واکنش را در پوست ایجاد کنند. این محصولات معمولا در اطراف چشم یا دهان، تاثیر بیشتری می‌گذارند چون پوست این نواحی، نازک‌تر هستند.

۴. عفونت سینوسی

اگر مبتلا به عفونت سینوسی یا سینوزیت باشید ممکن است با پف صورت از خواب بیدار شوید. این پف با کمی فشار و درد همراه است. عفونت‌های سینوسی معمولا بر اثر سرماخوردگی‌ها ایجاد می‌شوند و با بهبود بیماری، ورم صورت هم از بین می‌رود.

۵. ابتلا به سندروم کوشینگ

این سندروم یکی از بیماری‌هایی است که می‌توانید باعث ایجاد پف صورت شود. این اختلال زمانی ایجاد می‌شود که بدن شما در معرض ترشح طولانی‌مدت هورمون کورتیزول قرار بگیرد. برای درمان مشکل خود حتما باید به پزشک مراجعه کنید.

۶. عفونت دندان

عفونت در لثه‌ها و دندان می‌تواند باعث ورم کردن تمام یا بخشی از صورت شود که ممکن است آن را با پف کردن عادی صورت اشتباه بگیرید.

۷. نداشتن خواب کافی

اگر شب را بد خوابیده باشید یا خواب ناکافی داشته باشید، ممکن است صبح روز بعد با پف صورت از خواب بیدار شوید. برای اینکه بهتر بخوابید، عوامل استرس‌زا را از اتاق خواب دور کنید؛ مثلا ایمیل‌ها را چک نکنید و به شبکه‌های اجتماعی سر نزنید. خواب کافی و باکیفیت، یکی از رموز داشتن پوست زیبا و سالم است.

۸. خوردن غذای شور

اگر شب را با خوردن غذاها و خوراکی‌های شور گذرانده باشید، ممکن است صبح روز بعد صورت پف‌آلود خود را در آینه ببینید. خوردن غذاهای شور باعث احتباس آب در بدن به‌خصوص در صورت می‌شود.

چطور پف صورت را از بین ببریم؟

کاهش پف صورت

اگر پف صورت شما، ورم نباشد یعنی ناشی از یک مشکل پزشکی حاد نباشد و فقط پف کردنی است که گاهی آن را تجربه می‌کنید، توجه به نکات زیر می‌تواند آن را کاهش دهد.

۱. فرو بردن صورت در آب سرد

اگر صبح از خواب بیدار شدید و متوجه شدید که صورت شما پف کرده، سینک یا روشویی را با آب سرد پر کنید و صورت را در آن فرو ببرید. غیر از فرو بردن صورت در آب، اگر در فصل مناسبی مثلا تابستان هستید، می‌توانید دوش آب سرد را هم امتحان کنید.

آب سرد رگ‌های خونی را منقبض می‌کند و این کار چند مزیت دارد. هم پف صورت شما کمتر می‌شود و هم قرمزی آن کاهش پیدا می‌کند. آب سرد پوست را آب‌رسانی می‌کند و در مجموع، مقدار زیادی از حجم صورت پف‌آلود را کم می‌کند.

برای اینکه از این راهکار بیشتر بهره‌مند شوید می‌توانید از صابون‌های ضدالتهاب، عصاره‌های مفید و… هم در آب سینک بریزید. برای تسریع شدن این فرایند می‌توانید از چند تکه یخ هم استفاده کنید تا آبی سردتر داشته باشید.

۲. آب‌رسانی پوست

یکی از مهم‌ترین نکاتی که برای درمان و پیشگیری از پف صورت باید بدانید این است که پوست را مرتب آب‌رسانی کنید. وقتی پوست شما حسابی آب‌رسانی شده باشد، کمتر دچار پف صورت می‌شوید. همیشه از یک کرم آب‌رسان عالی استفاده کنید. خط چانه و مناطق زیر چشم شما از این آب‌رسانی دائمی بیشترین نفع را می‌برند. اگر دوست ندارید زیر چشم شما به‌مرور تیره شود و گود بیافتد، حتما از کرم‌های آب‌رسان استفاده کنید.

استفاده از کرم‌های مرطوب‌کننده بسیار ضروری است ولی هیچ‌کدام جای مصرف مرتب آب کافی در طول روز را نمی‌گیرد. آب‌رسانی به پوست باید هم از بیرون و هم از داخل بدن انجام شود.

۳. ماساژ صورت با تکه‌های یخ

یکی از روش‌هایی که بعد از پف کردن صورت می‌توانید از آن بهره ببرید، ماساژ دادن صورت با قطعه‌های یخ است. وقتی صورت را با یخ ماساژ می‌دهید بیشتر از همه روی قسمت‌هایی تمرکز کنید که پف دارند یا قرمز شده‌اند. کم‌کم متوجه می‌شود که پف صورت کاهش پیدا می‌کند. سرما و رطوبت آب باعث کاهش پف صورت می‌شود ولی ماساژ دادن پوست هم با ایجاد جریان خون در صورت، پف صورت را تا حد زیادی کاهش می‌دهد.

۴. توجه به غذاها و نوشیدنی‌های مصرفی

همیشه به غذایی که می‌خورید و نوشیدنی‌هایی که می‌نوشید توجه کنید. نوشیدنی‌هایی مثل کافئین، الکل و سدیم می‌توانند باعث کاهش آب بدن شود. کاهش آب بدن پدیده‌ای به نام احتباس آب را ایجاد می‌کند که یکی از نتایج آن پف کردن صورت است. الکل علاوه بر ایجاد حبس آب در بدن، روی چرخه‌ی طبیعی خواب شما هم تاثیر منفی می‌گذارد. کافئین هم اگر در ساعات پایانی روز مصرف شود می‌تواند باعث بی‌خوابی شود. بی‌خوابی و نداشتن خواب کافی و باکیفیت، در کنار کمبود آب بدن به ایجاد پف صورت منجر می‌شود.

۵. به پشت خوابیدن

یکی از راهکارهایی که می‌توانید برای کاهش پف صورت به کار بگیرید، خوابیدن به پشت است. در این مدل خوابیدن، حتما یک بالش زیر سرتان بگذارید تا ارتفاع صورت کمی بالاتر باشد تا باعث احتباس آب در صورت نشود. وقتی به پهلو می‌خوابید، احتمال پف کردن صورت بیشتر می‌شود.

وقتی به پشت می‌خوابید سعی کنید صورت شما رو به سقف باشد. در این حالت حتی اگر دچار کمبود آب بدن شده باشید، مایعات بدن به سمت سر و در نتیجه به سمت صورت شما جریان پیدا نمی‌کنند. البته در کنار این روش، حتما باید مصرف آب کافی را مد نظر قرار دهید.

۶. استفاده از کرم دور چشم با عصاره‌ی چای سبز

خوردن کافئین در ساعات آخر روز می‌تواند باعث اختلال در خواب شود، آب بدن را کاهش دهد و در نهایت، باعث پف صورت شود. ولی استفاده از کرم‌های کافئین‌دار مثلا کرم‌های دور چشم با عصاره‌ی چای سبز یا استفاده از روغن مخصوص صورت در صبح، پف صورت را کاهش می‌دهد.

مقدار کم کافئین و آنتی‌اکسیدان موجود در محصولات آرایشی که چای سبز دارند، باعث کاهش قرمزی و پف صورت می‌شود و بیشتر از همه روی نواحی اطراف چشم، تاثیرگذار است. اگر فرصت کافی دارید، از ماسک‌های صورت استفاده کنید؛ ماسک‌هایی که یکی از مواد تشکیل‌ دهنده‌ی آن‌ها عصاره‌ی چای سبز باشد.

۷. استفاده از رولر صورت

استفاده از رولر صورت

از بین بردن پف صورت با کمک وسیله‌ای به‌ نام رولر صورت، بسیار راحت‌تر می‌شود؛ به‌خصوص اگر سرد باشد. ابتدا یک جید رولر یا غلتک صورت را از شب قبل در فریزر بگذارید. صبح روز بعد با کمک آن صورت را ماساژ دهید. این کار هم پوست صورت و هم غدد لنفاوی را تحریک می‌کند. این تکنیک ماساژ و تخلیه‌ی لنفاوی، کلاژن را تحریک می‌کند، بر گردش خون و انقباض تأثیر مثبت می‌گذارد و منجر به کاهش پف صورت می‌شود.

منبع:‌ Masterclass

روتین پوستی
برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه