رویداد دمو دِی دیجی‌نکست برگزار شد؛ سکوی پرتابی برای استارتاپ‌های نوآور

۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۴ دقیقه
دیجی‌نکست

دیجی‌نکست، بازوی نوآوری و سرمایه‌گذاری دیجی‌کالا در حوزه تجارت الکترونیک، رویداد Demo Day (دمو دِی) خود در سال ۱۴۰۱ را برگزار کرد. در این رویداد ۶ ساعته که چهارشنبه هفته گذشته برگزار شد، استارتاپ‌های حاضر در دیجی‌نکست ضمن معرفی استارتاپ خود، دستاوردهای نوآورانه‌شان را جهت جذب سرمایه‌گذار به حضار ارائه دادند. ضمن این که اواسط این رویداد پنلی تحت عنوان «چالش نوآوری در کسب‌وکارهای اینترنتی» با حضور مدیران ارشد دیجی‌کالا، مدیر عامل گروه جوانه و مدیر عامل شرکت سکوی خلق آینده نیز برگزار شد.

چالش نوآوری در کسب‌وکارها؛ از پدیده مهاجرت تا امنیت سرمایه‌گذاری

دیجی‌نکست

حمید محمدی، مدیر عامل و هم‌بنیان‌گذار دیجی‌کالا در پنل چالش نوآوری در کسب‌وکارهای اینترنتی در پاسخ به این سؤال که هدف راه‌اندازی دیجی‌نکست چه بوده و تا کنون چه دستاوردهایی برای مجموعه دیجی‌کالا داشته گفت: «چهار پنج سال پیش که تصمیم به تأسیس دیجی‌نکست گرفتیم، تنوع سرویس‌دهی دیجی‌کالا و ابعادش به حدی رسیده بود که حفظ و نگهداری آن‌ها به کار سختی تبدیل شده بود و همین موضوع دلیلی شد برای آنکه دیجی‌نکست را تأسیس کنیم.»

محمدی در ادامه افزود که دیجی‌نکست در ابتدا یک پروژه آزمایشی بوده اما با گسترش فعالیت‌های دیجی‌کالا و نیاز آن به زیرساخت‌های بیشتر و با کیفیت‌تر، شروع به تأمین نیازهای زیرساختی سازمان از جمله زیرساخت‌های لجستیک، هوش مصنوعی و… کرده که هم نیازهای دیجی‌کالا برای سرویس‌دهی بهتر به مشتریان را پاسخ بدهد و هم زمینه‌ای برای ظهور یونیکورن‌های جدید در بستر بازار تجارت الکترونیک ایران باشد.

سهیل مقدم، معاون تکنولوژی دیجی‌کالا در خصوص خدمات متعدد گروه دیجی‌کالا از جمله دیجی‌نکست گفت که ما می‌خواهیم در آینده هر بخشی از پلتفرم دیجی‌کالا مثل قطعات یک لگو باشد و بتواند خدمات مختلفی را ارائه دهد. در همین رابطه محمود کریمی، رئیس هیئت مدیره پادرو و معاون سرمایه‌گذاری دیجی‌نکست نیز ضمن تقدیر از دیجی‌کالا برای راه‌اندازی دیجی‌نکست اعلام کرد که مشابه این کار دیجی‌کالا در شرکت‌های غول‌آسایی مثل فیسبوک و گوگل هم انجام می‌شود و این دو شرکت برای سودرسانی به سهام‌داران خود روی استارتاپ‌های نوآورانه سرمایه‌گذاری می‌کنند.

یکی از چالش‌های مطرح شده در این پنل، بحث بنچمارک کردن استارتاپ‌های خارجی و تقلید از آن‌ها در ایران بود که آرین افشار، مدیر سرمایه‌گذاری گروه جوانه این موضوع را امر مثبتی تلقی کرد و گفت که توسعه‌ کسب‌و‌کارها به این صورت در صنایع مختلف می‌تواند برای کشور کمک‌کننده باشد و در آینده مسیر را برای پیشرفت‌های بیشتری هموار کند.

بسته بودن فضای کشور، دلیل اصلی مهاجرت استعدادها

دیجی‌نکست

اما پدیده مهاجرت هم یکی از موضوعات مهم این پنل بود. سعید محمدی، هم‌بنیان‌گذار و مدیر عامل دیجی‌کالا بسته بودن فضای کشور را دلیل مهم ایجاد موج مهاجرت میان استعدادها و نخبگان توصیف کرد و گفت: «ما کشور بسته‌ای هستیم که در معرض موج‌های مختلف فناوری قرار نمی‌گیریم. با این وجود من مهاجرت کاری و تحصیلی افراد را یک موهبت می‌دانم. من عقیده دارم که ما بستر لازم برای فعالسازی و تأمین نیازهای استعدادها برای ماندن در کشور را داریم. بنابراین شاید بهتر باشد طوری برنامه‌ریزی کنیم که هم فضا برای ماندن استعدادها در ایران فراهم شود، هم بخشی ترجیح دهند که به خارج از کشور بروند، یاد بگیرند و روزی مجددا به کشور برگردند.»

سعید محمدی همچنین گفت که اگر تعامل‌ کشورمان با دنیا را برقرار کنیم و دور خودمان دیوار نکشیم، بسیار بیشتر و بهتر از قبل در معرض موج‌های فناوری قرار خواهیم گرفت. سعید محمدی در پاسخ به این سؤال که پدیده مهاجرت چقدر روی دیجی‌کالا اثرگذار بوده هم گفت: «موضوع تا حدی جدی هست، اما حداقل برای شرکت‌هایی که هنوز ظرفیت‌های خوب و حوزه‌های جذابی برای کار کردن دارند به نقطه بحرانی نرسیده و امیدواریم به این آفت دچار نشوند.»

سعید محمدی در پاسخ به این سؤال که چرا بسیاری از استارتاپ‌های ایرانی بر لبه تکنولوژی حرکت نمی‌کنند نیز گفت که در ایران سرمایه‌گذار هست، اما امنیت سرمایه‌گذاری وجود ندارد: «اگر این احساس امنیت ایجاد شود به دنبال آن پول و سرمایه لازم هم ایجاد خواهد شد و پس از آن می‌توان انتظار داشت که در لبه تکنولوژی حرکت کنیم.»

همچنین حمید محمدی هم درباره پدیده مهاجرت اظهار نظر کرد و گفت: «کشور ما در سال‌های اخیر در بسته‌ترین شرایط خودش در طول تاریخ قرار گرفته و دیگر آن شور و شوقی که چند سال پیش در اکوسیستم استارتاپی بود و رفت و آمدهای سرمایه‌گذاران به کشور را مثل سابق نداریم. ذهن مدیران تصمیم‌گیرنده در کشورمان هم به بسته‌ترین حالت ممکن رسیده است.» محمدی در ادامه صحبت‌هایش ضمن انتقاد از این رویکرد افزود که نداشتن تعامل با سایر کشورها یکی از معضلات بزرگ کشور ماست که فرآیند مهاجرت را تسریع کرده است.

ارائه‌ استارتاپ‌های دیجی‌‌نکست؛ از ربات‌های انبارداری تا دستیار هوشمند فارسی

دیجی‌نکست

یکی از مهم‌ترین بخش‌های رویداد دمو دِی، ارائه استارتاپ‌های سرمایه‌گذاری شده توسط دیجی‌نکست بود. در این بخش نماینده هر استارتاپ در یک ارائه پنج دقیقه‌ای به تشریح فعالیت‌ها و دستاوردهای تیم خود می‌پرداخت و در انتها با معرفی اعضای تیم و نمایش راه‌های ارتباطی، از سرمایه‌گذاران در سراسر کشور دعوت می‌کرد که در استارتاپ آن‌ها سرمایه‌گذاری کنند.

در طول مراسم ۱۴ استارتاپ فناوری فعالیت‌ها و دستاوردهای خود را به نمایش گذاشتند که شامل فهرست زیر می‌شدند:

  • استارتاپ روبوویر با معرفی پلتفرم روبوویر برای مدیریت ربات‌ها و انبارداری هوشمند و همچنین معرفی ربات انباردار ساینور
  • استارتاپ آپتایم در حوزه مدیریت ناوگان با هوش مصنوعی
  • استارتاپ یوسیستنت در حوزه توسعه دستیار هوشمند فارسی
  • استارتاپ ماکوویژن در حوزه توسعه پکیج سخت‌افزاری و نرم‌افزاری بارکد اسکنر
  • استارتاپ کارپو در حوزه تحلیل رفتاری رانندگان
  • استارتاپ دژینو در حوزه امنیت و کشف تقلب در کمپین‌های بازاریابی دیجیتال
  • استارتاپ گنجه در حوزه ساخت لاکر هوشمند برای دریافت مرسولات
  • استارتاپ بایتیکل در حوزه آموزش و مدیریت مالی در بازارها
  • استارتاپ موزکوین در حوزه بازیسازی بر بستر بلاکچین
  • استارتاپ ریرا در حوزه سلامت مبتنی بر هوش مصنوعی
  • استارتاپ لوکپوینت در حوزه جمع‌آوری داده‌های شهری با بازیوارسازی
  • استارتاپ ویراست در حوزه پایش و تحلیل حرکات ورزشی با اپلیکیشن هوشمند
  • استارتاپ میس‌لی در حوزه زیبایی
  • استارتاپ رکوتک در حوزه ساخت ویترین‌های هوشمند تعاملی

برای اطلاعات بیشتر از مراسم دمو دِی و استارتاپ‌های شرکت‌کننده در آن می‌توانید به وبسایت دیجی‌نکست مراجعه کنید.

برچسب‌ها :
دیدگاه شما

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه